Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

顯示所有圖片
第一 ... 38 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 
收藏品討論版>模型製作交流區 Vol.5 ~~
野良猫 12:40 PM 12-09-22
隻小惡魔終於到手

但壽屋啲件質素好似又差咗,硬到好似以前啲大陸模型咁一啲靭性都冇
有啲件要用大力金剛指先合到
連用400開始磨都覺有啲吃力

壽屋出嗰隻手模型
掌心成個中空都夠膽出,好心冇技術力不足唔好學人搞啲咁嘅嘢
anyone 07:57 PM 12-09-22
應該公差問題
我砌埋都無乜邊度特別難啪 2塊黑色加長裙個ball joint同左臂關節仲好易甩

用畢地加2粒釘釘:-)
anyone 09:14 PM 12-19-22
是理想體型的真getter
疊左4-5層先出到啱心水金屬紅:-)
關節就算磨走d油先啪都係好緊
anyone 09:01 PM 12-20-22
今次分件多到:-)
HAKAIDER 10:00 PM 12-20-22
又是例行的琺瑯油逃課..................

J+1 08:40 PM 12-23-22
又係唔知吉吉島會唔會有呢.....

由手機版發出
HAKAIDER 09:13 PM 12-23-22
作者: J+1:
又係唔知吉吉島會唔會有呢.....
> 全国の100円ショップ『キャンドゥ』で発売中

Can☆Do 獨家................
HAKAIDER 09:44 PM 12-27-22
最懷的情況來了......

需說長谷川VO 系列的水貼不算薄

但747J 四之影已經是17年前的產品

附送的水貼還是無可避免的劣化了

只是舖在表面上一拖就碎開........:-)

野良猫 07:24 PM 12-29-22

完成
個人鐘意哩隻多過天使
anyone 02:05 PM 01-03-23
盒野擺到水貼發黃浸水就爛q曬
搵下有無得救之下知道有碌水貼修復劑 搵左一排總算搵到有貨
雖然trial and error都爛左幾張唔顯眼ge水貼
整體起碼好過無拉花先
btw 用uv燈照幾晚都係未退返白色:-)
野良猫 05:10 PM 01-04-23

亍 ◣ 08:45 PM 01-16-23
會同文具店見到既水彩用有咩分別呢?

野良猫 08:48 PM 02-01-23
向上搖油器入手
試咗金屬油,中力度搖咗約一分鐘樽底啲色開始有同化

最衰係,已經砌好MGEX先送到嚟:-)
anyone 09:13 PM 02-01-23

下隻都係freedom:-)
野良猫 10:49 AM 02-05-23

anyone 03:58 PM 02-13-23

d件又散又碎

無底座連企都企唔穩:-)
HAKAIDER 10:57 PM 02-17-23
毎一次去WF 都是一場戰鬥................

如是者.................戰前的攻略路線準備

決戰當日..............AM5:30 會場前

海洋堂今届改玩法, 所以徹夜黨全滅了

但因為没有公佈預售票整列指示, 所以大家(包括我)都一大早到場賭一局

我個整理係O 列.........mnopq果個O :-)

其實今屆改賣飛+整理號係有効打壓徹夜排隊的, 也可以根整理號時間先去會場

但對外國人來說要搞網上預售有一定難度, 而且整理號係先買先得, 仲未計果過千張direct pass

而且根A~Z噤玩, 集合區A 果張一般預售票一定有得炒

如果以後WF 都係噤, 真係可以朝早慢慢食埋早餐先去了

結果我也真的如預售票上的整列時間, AM11:30 先入到場

人地AM10:00 一開場就入左去, 我就AM11:30 先入到場 :-)

好野已經比人買清了...................

玩得很High 的自衛隊 :-)

還是有一點收獲..................

野良猫 06:10 PM 03-01-23

anyone 09:55 PM 03-04-23
左右合體
d銀色花紋dklm:-)
HAKAIDER 12:43 AM 03-05-23
開隻秦博士胸像原件揸上手玩吓..........

一萬円真的不算貴

HAKAIDER 12:15 PM 03-16-23
原來浩盛個抽風箱都會回風打返轉頭

不過無講用幾多PSI 噴先會回風

HAKAIDER 05:07 PM 03-21-23
製作中的新負壓箱...................

是模仿JSK-koubou 的設計, 將 "門" 變化成 "風道"

以減少收納時的佔用空間......................

HAKAIDER 07:54 PM 03-23-23
新玩具~~~

這就是我情願買萬能糸列1/100 雷丸也不買1/72 GTM 系列的原因

全蝕刻片製作的積層裝甲, 紫黒色cast 料成形色骨架

暗藍色透明cast 料外裝甲

需言萬能糸列新版無左金屬角飾配件, 但55,000 円都算超値.................

HAKAIDER 10:37 PM 03-23-23
由261片蝕刻片積疊出來的瘋狂藝術品...........

volks 那班腦洞大開的白痴..............

野良猫 10:09 AM 04-02-23

感覺淨砌下半身已好夠
第一 ... 38 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 

返回主題版面