Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 18 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 38 78 128  ... 最後
攻略及心得交流區>Monster Hunter: World 攻略集會區
STRIFE 07:39 PM 01-30-18
好簡單,呢種玩法冇人會做唔到,以前幾代就係咁玩
今集我覺得機會係少左,亦廢事下下就位,求其算
仲有唔洗你講,盾斧出左幾多集就用左幾多集,我熟既唔會俾你少,唔洗下下叫人睇片
Nemesis09 08:00 PM 01-30-18
作者: STRIFE:
好簡單,呢種玩法冇人會做唔到,以前幾代就係咁玩
今集我覺得機會係少左,亦廢事下下就位,求其算
仲有唔洗你講,盾斧出左幾多集就用左幾多集,我熟既唔會俾你少,唔洗下下叫人睇片
你喜歡,睇片只係最容易吸收&學習嘅途徑
又冇人逼你一定要咁打
野良猫 09:33 PM 01-30-18
肉之塊邊度搵到?THX
真十人€ 10:27 PM 01-30-18
作者: 野良猫:
肉之塊邊度搵到?THX
如果你指係五星任個個既話

要穿過啲藤

steve 12:24 AM 01-31-18
想問下古代樹森林 17區營地點解封?
行好遠先打到火龍..
魚伕 02:05 AM 01-31-18
請問各位大大

蟲棍點先可以係正式任務裡做出空中三下立體攻擊(跳起 O > O > O > 三角 )

一樣裝備係鍛鍊區出到....

但係正式任務 跳起 O 後就沒有攻擊也沒有再按O 躍進前 就直接跌落地

求指點....
真十人€ 08:17 AM 01-31-18
作者: steve:
想問下古代樹森林 17區營地點解封?
行好遠先打到火龍..
去17區營原地空地時接待員會話個度適合建營地,
之後去調查資源管理所 ->達成交貨委託 交建營素材
斯羅 10:03 AM 01-31-18
虫虫今集好似有skill係會一定留屍?
pureman 10:34 AM 01-31-18
今集GUNLANCE有龍杭炮, 想問GUNLANCE用家, 平時係插多定射多? 定插之後射?唔肯定邊個打法效率高.
還是睇埋炮術LEVEL?
LR猫 11:01 AM 01-31-18
作者: 斯羅:
虫虫今集好似有skill係會一定留屍?
標本
不過有調查任就報酬都夠齊料
鳳熾魂 11:03 AM 01-31-18
作者: pureman:
今集GUNLANCE有龍杭炮, 想問GUNLANCE用家, 平時係插多定射多? 定插之後射?唔肯定邊個打法效率高.
無話效率 反而睇位中唔中仲好
nomezero 11:59 AM 01-31-18
可以定點輸出既話
我會上撈>叩擊>全彈>橫劈>速填>叩擊>loop……
硬直就完先會龍杭
龍擊就好少用

其實銃仲要睇砲擊類型
pureman 12:14 PM 01-31-18
作者: nomezero:
可以定點輸出既話
硬直就完先會龍杭
龍擊就好少用

其實銃仲要睇砲擊類型
THX, 唔同類型點唔同法?
鳳熾魂 12:26 PM 01-31-18
作者: nomezero:
可以定點輸出既話
硬直就完先會龍杭
龍擊就好少用

其實銃仲要睇砲擊類型
呢套都好用就完硬直就全彈龍杭
但我反而唔識斷尾好似都係上撈叩擊後step loop再唔係瞓地先係咁斬
nomezero 12:27 PM 01-31-18
THX, 唔同類型點唔同法?
通常型同以往一樣,全彈有加乘
放射同擴散就好似改左
放射儲砲傷害2倍,通常/擴散係1.5
擴散龍擊傷害1.5倍,全彈好似0.9定幾多?總之係少過普通砲擊合計

放射單發砲擊有效距離最長傷害比普通高
擴散單發砲擊範圍最大傷害最高

作者: 鳳熾魂:
呢套都好用就完硬直就全彈龍杭
但我反而唔識斷尾好似都係上撈叩擊後step loop再唔係瞓地先係咁斬
斷尾都係同一套,只係唔接全彈
滿彈都係可以速填接叩擊
tao08 03:54 PM 01-31-18
熔山係咪冇下位裝,我有下位熔山素材都冇得整佢套裝
wang2009hk 05:39 PM 01-31-18
作者: tao08:
熔山係咪冇下位裝,我有下位熔山素材都冇得整佢套裝
只有上位裝
打完第2次才會有裝做
STRIFE 06:41 PM 01-31-18
隻last boss會唔會太
魚伕 11:43 PM 01-31-18
搜索任時見到新怪[爆鱗龍]

一望到全部機就開始LAG機....全畫面慢動作...

之後被轟炸機攻擊....一下死....
ゆり 12:20 AM 02-01-18
打屍套龍同隻BOSS感覺好似冇滅燼龍咁有威脅性

特別係屍套龍...慢到一個極點,除左識放氣扣血之外真係唔知有咩勁
天空 12:31 AM 02-01-18
笛 用咩屬性最好?
暗黑騎士 07:35 AM 02-01-18
笛唔係睇屬性,係睇音色
STRIFE 11:18 AM 02-01-18
作者: ゆり:
打屍套龍同隻BOSS感覺好似冇滅燼龍咁有威脅性

特別係屍套龍...慢到一個極點,除左識放氣扣血之外真係唔知有咩勁
屍套有威脅過boss, boss完全係肉塊
滅龍士 12:06 PM 02-01-18

pureman 01:36 PM 02-01-18
調查任d 報酬好過自由任好多
自由打4場蠻顎龍跌一隻牙
打兩次調查中兩隻牙仲有粒逆燐
標籤:Monster Hunter: World 攻略, 魔物獵人 世界
第一 ... 18 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 38 78 128  ... 最後

返回主題版面