Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-20-20, 11:29 AM   #51
AKIRA桑
Senior Gamer
Splatoon中

註冊日期: Mar 2018
Nintendo Switch IDSW-4660-5409-0901
引用:
作者: 野良猫 查看文章
<~狐獨嘅有人島生存遊戲玩家

頭一日冇乜嘢做兩人一齊玩嘅話好快冇嘢做
之後可以買票飛去其他島或者跳河去其他區域會多啲嘢
雙人模式係提高收集效率,另一伴唔岩玩其實都係悶

初期首要換嘅嘢
>耐久度高嘅工具>大袋>IPHONE第X袋
再補充少少,其實初期最卡人係收集鐵礦,暫時只知道鐵礦可以由石頭敲出來,但一個島大概得六舊石。所以要善用機場開幕獲贈的免費機票去其他島敲鐵礦,又因為同時間要收昆蟲及魚類開博物館,所以建議有耐久度高工具+加大左個袋,之後才去其他島搶野。
AKIRA桑 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-20, 01:26 PM   #52
メソウサ
The One

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code5069 4259 0235
引用:
自己間屋就係收納箱,唔用嘅可以直接收納

反而好似冇得整理自己身上嘅道具欄
依家好亂
左斧頭右釣杆
哩數换道具環

舊 03-20-20, 01:49 PM   #53
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: メソウサ 查看文章
哩數换道具環
換咗了
換咗先發現原來自宅就係收納箱
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-20, 01:58 PM   #54
赤武神
The One
多多指教!

註冊日期: Jan 2002
Nintendo Switch ID5684-2538-5787
3DS Friend Code3222 5528 5405
強迫症既人應該會覺得個個人道具欄好亂
原來有得整理的,在item上按住A就可以拉
舒服哂

-------
大亂鬥X:赤武神/MOSIN/3995-5703-0958
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186
赤武神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-20, 02:30 PM   #55
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
引用:
換咗了
換咗先發現原來自宅就係收納箱
好貴呀,比左5000先多得一行…

我都係將D唔用既野掉響屋企,同現實一樣咁亂…
lunn 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-20, 02:42 PM   #56
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
捉蟲撲碟門檻好低,話咁快就齊里數
由手機版發出
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-20, 02:56 PM   #57
阿聰

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
我等緊聽日貓頭鷹嚟,可以整木桿過對面岸。

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218
阿聰 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-20, 03:07 PM   #58
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
自己間屋就係收納箱,唔用嘅可以直接收納

反而好似冇得整理自己身上嘅道具欄
依家好亂
左斧頭右釣杆
可以整理呀
按實A制就可以拖走道具去指定位置

舊 03-20-20, 03:51 PM   #59
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
作者: 阿聰 查看文章
我等緊聽日貓頭鷹嚟,可以整木桿過對面岸。
過到對面之後你又會想整木梯,每日都有新既野去期待
舊 03-20-20, 05:02 PM   #60
阿聰

Nintendo Switch ID1803-0934-0218
引用:
作者: rinxlun 查看文章
過到對面之後你又會想整木梯,每日都有新既野去期待
我想整橋連接好對面兩個地方先,否則移動好麻煩。
移動冇問題就慢慢去佈置個島,開始係要用梯但最終都係加返斜路就可以。
之後我想快趣還晒起屋嘅錢,先至可以專心慢慢整好個島。
今晚繼續釣魚賺下錢先,第一筆$9XXXX想盡快還晒。

舊 03-20-20, 08:34 PM   #61
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
我想整橋連接好對面兩個地方先,否則移動好麻煩。
移動冇問題就慢慢去佈置個島,開始係要用梯但最終都係加返斜路就可以。
之後我想快趣還晒起屋嘅錢,先至可以專心慢慢整好個島。
今晚繼續釣魚賺下錢先,第一筆$9XXXX想盡快還晒。
我已經儲左六萬幾,向住下一筆債項進發……

首先要規劃一下你間屋附近果D樹,我依家都係執緊D樹既位
起碼唔好擋得我咁緊要,同埋整返個空地出黎先
舊 03-20-20, 08:39 PM   #62
阿聰

引用:
我已經儲左六萬幾,向住下一筆債項進發……

首先要規劃一下你間屋附近果D樹,我依家都係執緊D樹既位
起碼唔好擋得我咁緊要,同埋整返個空地出黎先
我依家有$8XXXX,聽日應該可以還$98000筆債。
剛才用咗張券去咗無人島,執多咗啲礦石,同執埋啲嘢去賣。
可惜係冇橙同桃以外嘅水果可以攞返嚟種。

另,點樣CHECK返自己FD CODE?要加返少少朋友先有得去人地度/人地嚟我度。

舊 03-20-20, 08:41 PM   #63
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
我果面係車厘子
除左依樣咩都未有

依家響度搞緊D衫
Scan左套炭治郎既衫
但搵唔到夾既髮型…
舊 03-20-20, 08:45 PM   #64
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:

另,點樣CHECK返自己FD CODE?要加返少少朋友先有得去人地度/人地嚟我度。
HOME度,左上方你自己個Icon
簡介果度就有自己既FC喇

加埋一齊玩吓啦
我個FC 1548 0010 3149
舊 03-20-20, 08:50 PM   #65
阿聰

引用:
HOME度,左上方你自己個Icon
簡介果度就有自己既FC喇

加埋一齊玩吓啦
我個FC 1548 0010 3149
睇到!我POST後ADD你。
然後試下掛機俾你入村。

歡迎大家加小弟,有時間我會開島的。
村名:任天島

此篇文章於 03-20-20 08:53 PM 被 阿聰 編輯。
舊 03-20-20, 08:54 PM   #66
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
睇到!我POST後ADD你。
然後試下掛機俾你入村。

歡迎大家加小弟,有時間我會開島的。
村名:任天島
依家飛去其他人既地方好似要錢??定要劵咁??
舊 03-20-20, 08:55 PM   #67
阿聰

引用:
依家飛去其他人既地方好似要錢??定要劵咁??
應該唔使券呀……否則老任好意思收我地ONLINE費嗎?

舊 03-20-20, 09:23 PM   #68
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
應該唔使券呀……否則老任好意思收我地ONLINE費嗎?
過左去你果面
不過未加你做最佳朋友
所以無得去你個島度開礦
舊 03-20-20, 09:33 PM   #69
阿聰

引用:
過左去你果面
不過未加你做最佳朋友
所以無得去你個島度開礦
Haha!唔緊要。

舊 03-20-20, 09:40 PM   #70
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
Haha!唔緊要。
我用支桿跳左去另一面
幫你執左D唔同類型既木同埋D生果
放左響你門口
舊 03-20-20, 10:05 PM   #71
半人馬-RigiL-
Game Master

註冊日期: Jun 2007
始終都係買左XDDD
不過係下載版, 而家等緊下載完成, 佢估計要3小時...
由手機版發出
半人馬-RigiL- 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-20, 10:15 PM   #72
Terry Sham
Crazy Gamer
Lazy Gamer

註冊日期: Nov 2003
Wii U IDshumfukuen
Nintendo Switch ID413115694034
3DS Friend Code0920 2570 3686
PSN  IDshumfukuen
無知一問,如果買日版下載版喺日版機度玩,出唔出到中文?

舊 03-20-20, 10:17 PM   #73
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
作者: 半人馬-RigiL- 查看文章
始終都係買左XDDD
不過係下載版, 而家等緊下載完成, 佢估計要3小時...
由手機版發出
隻Game真係要你開Game既第二日先會比多小小功能你
真係想快都快唔到…

引用:
作者: Terry Sham 查看文章
無知一問,如果買日版下載版喺日版機度玩,出唔出到中文?
會跟返你部機預設既語言
出到中文,無問題既
我都係買日版
舊 03-21-20, 02:10 AM   #74
yuhon
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2005
D結他都幾好聽

此篇文章於 03-21-20 02:14 AM 被 yuhon 編輯。
yuhon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-20, 06:34 AM   #75
Terry Sham
Crazy Gamer
Lazy Gamer

註冊日期: Nov 2003
Wii U IDshumfukuen
Nintendo Switch ID413115694034
3DS Friend Code0920 2570 3686
PSN  IDshumfukuen
引用:
會跟返你部機預設既語言
出到中文,無問題既
我都係買日版
感謝解答,仲掙扎緊應該買下載版定實體版,照計呢類每日都要開嚟玩一陣嘅遊戲,買下載版會方便好多。

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[出讓]3DS美版遊戲 Animal Crossing, Luigi, etc tom 買賣專區 1 07-08-13 11:25 AM
[3DS] 動物之森 / Animal Crossing | 美版6月9日發售 W!LL 手提遊戲機討論版 560 04-09-13 01:05 AM
[Wii] Animal Crossing: City Folk (街へいこうよ どうぶつの森) 神祕人1號 電視遊戲討論版 461 11-27-08 12:28 PM
[NDS]動物之森 (Animal Crossing Wild World) [美版日版不可互動] neo2046 手提遊戲機討論版 642 07-27-06 04:29 PM
[DS]ANIMAL CROSSING!!!! + Multiplayer!! GimGim 手提遊戲機討論版 14 05-12-04 09:53 PM

現在的時間是 08:29 AM

手機版 | APP版