Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 
日本動漫畫討論版>11/18 ~Music Junction 6th Diary~ 石田燿子&麻生夏子 AniSong Night in Hong Kong
money 02:24 AM 10-04-11
冇興趣

石田燿子及麻生夏子將於11月18日於香港舉行演唱會!

緊急通知!

主唱動畫《我的女神》《STRIKE WITCHES 強襲魔女》主題曲的石田燿子,將
會聯同主唱《笨蛋測驗召喚獸》《MM一族》的麻生夏子,於11月18日假香港九龍灣國際展貿中心
三樓演講廳舉行Music Junction 聯合演唱會,為大家帶來熱情的AniSong之夜!

演唱會詳細資料及售票日期即將公布,請密切留意本站公布!

~Music Junction 6th Diary~
Yoko Ishida & Natsuko Aso AniSong Night in Hong Kong
Music Junction 石田燿子&麻生夏子動畫歌之夜香港演唱會
日期: 2011年11月18日(五) 【開演】 20:15
會場: Auditorium, KITEC
票價: HKD 580/480/280
演出者: 石田燿子、麻生夏子
售票日期: 即將公布
怪盜小G 03:01 AM 10-04-11
慳返

最近D LIVE太濫
ComeLOLoh 06:36 AM 10-04-11
我都覺得冇乜吸引力。
$280都應該唔會考慮。

雖然有少少想聽我的女神。
但得一隻only。
brunhild 09:47 AM 10-04-11
中石田
石原夏織 11:00 AM 10-04-11
幾錢都唔去想聽既得一首
另6?咁5係?
earthpig 12:44 PM 10-04-11
作者: 画伯:
幾錢都唔去想聽既得一首
另6?咁5係?
5 係 由依 & Ceui in Guangzhou
~ Music Junction 5th Diary ~ Yui Makino & Ceui Live in Guangzhou
Kewellma 01:14 PM 10-04-11
我覺得呢場 主辦單位真係充滿勇氣
brunhild 01:16 PM 10-04-11
作者: Kewellma:
我覺得呢場 主辦單位真係充滿勇氣
石田+夏子真係同博命無分別w
anyone 02:10 PM 10-04-11
向主辦敬禮 <
神秘過客 04:53 PM 10-04-11
作者: 怪盜小G:
慳返

最近D LIVE太濫
濫都唔緊要, 但你同我請 D 吸引少少o既黎至得架 b
怪盜小G 05:05 PM 10-04-11
作者: 神秘過客:
其實我連佢2個個名都未聽過
阿Wing 05:05 PM 10-04-11
但細個果時都幾鍾意石田D歌
由其係美少女戰士果幾首
之後佢出PARAPARA MIX, 記得果時出左5隻碟, 長放係部MD機到ga
Kewellma 05:17 PM 10-04-11
作者: brunhild:
石田+夏子真係同博命無分別w
博命都算 仲要下個月18號開show 唔夠兩個月時間宣傳+賣飛
神秘過客 05:53 PM 10-04-11
作者: 怪盜小G:
其實我連佢2個個名都未聽過
居然未聽過石田燿子個名?

美少女戰士首「乙女のポリシー」咁出名無理未聽過吧?
藍より青し首「永遠の花」,應該都算經典之一?
ああっ女神さまっ一系列既歌, 仲有較近期少少的STRIKE WITCHES OP...

以上無一首有聽過的話, 咁你真係唔識石田燿子了
怪盜小G 08:58 PM 10-04-11
居然未聽過石田燿子個名?

美少女戰士首「乙女のポリシー」咁出名無理未聽過吧?
藍より青し首「永遠の花」,應該都算經典之一?
ああっ女神さまっ一系列既歌, 仲有較近期少少的STRIKE WITCHES OP...

以上無一首有聽過的話, 咁你真係唔識石田燿子了
美少女果陣我小學生黎架咋邊識哩d野

藍より青し我無睇

女神動畫我只十幾年前睇過最初既港版ova vcd

小褲褲魔女首歌無乜特別我直頭忘記左係點既

結論係,我真係唔識石田燿子
suger_ohkawa 12:48 AM 10-05-11
那麼psychic lover+谷本貴義+北谷洋如何
雖然我知道這個組合的可能性好低,
還有就是其實最想是中川翔子 x psychic lover

Andromeda 02:00 AM 10-05-11
石田燿子果5隻paraparamax...得閒都仲有聽緊
北条加蓮 02:15 AM 10-05-11
剩石田得唔得?
longsonufo 09:40 AM 10-05-11
作者: *戀水蝶*:
石田燿子果5隻paraparamax...得閒都仲有聽緊
我都有
Quidam 11:22 AM 10-05-11
我諗除非黎的人叫水樹奈奈,否則剛在九月先搞完一個演唱會,然後到十一月再搞一個就太過密啦,AsiaSong個面實在太睇得起大家個荷包。

我唔知佢係呼諗住有這種方法打壓Edward個面的十二月JAM project的live,是真是假對於香港的日本演唱會風氣來說並不是一件好事,如果個個月都有咁的live,我恐怕到時只會玩死主辦單位自己。
suger_ohkawa 12:06 PM 10-05-11
作者: Quidam:
我諗除非黎的人叫水樹奈奈,否則剛在九月先搞完一個演唱會,然後到十一月再搞一個就太過密啦,AsiaSong個面實在太睇得起大家個荷包。

我唔知佢係呼諗住有這種方法打壓Edward個面的十二月JAM project的live,是真是假對於香港的日本演唱會風氣來說並不是一件好事,如果個個月都有咁的live,我恐怕到時只會玩死主辦單位自己。
唔怕因為有金主
brunhild 10:13 PM 10-05-11
作者: Quidam:

點解要用到打壓?好似講到CLS惡意用錢打ED
我覺得2邊完全唔同歌路既人,基本上唔會影響到
1個月1場真係唔大問題,你話要個個睇晒就無計
好似上年Suare、飯島、may'n、kalafana迫埋同一月搞,但基本上4個都唔同消費層,我唔覺得有咩問題
sunhikari 10:39 PM 10-05-11
麻生夏子倒是近呢兩年都唱左唔少動漫OP同ED,老實遘我都OK
但問題係個包銀包唔放過我.....
老豆0804 11:21 PM 10-06-11
我為夏子而去(茶
ComeLOLoh 04:32 AM 10-08-11
石田燿子小姐於今日10月7日渡過她的生日!歡迎大家透過她的Twitter、Blog、或在我們的留言版向石田小姐送上生日祝福!

http://anisong.asia/survey/index.php...ang=zh-Hant-HK

另外,石田燿子&麻生夏子動畫歌之夜香港演唱會門票將於10月15日起於快達票公開發售!

AniSong in ASiA 會員將可於10月10日萌日至10月14日先行預訂,
詳情將會於稍後透過本網及電子報系統公布!

~Music Junction 6th Diary~
Yoko Ishida & Natsuko Aso AniSong Night in Hong Kong
Music Junction 石田燿子&麻生夏子動畫歌之夜香港演唱會
日期: 2011年11月18日(五) 【開演】 20:15
會場: Auditorium, KITEC
票價: HKD 580/480/280
演出者: 石田燿子、麻生夏子
售票日期: 2011年10月15日
Anisong in ASiA 會員優先預約: 2011年10月10-14日
1 2 3 

返回主題版面