Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-04-11, 02:24 AM   #1
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
11/18 ~Music Junction 6th Diary~ 石田燿子&麻生夏子 AniSong Night in Hong Kong

冇興趣

石田燿子及麻生夏子將於11月18日於香港舉行演唱會!

緊急通知!

主唱動畫《我的女神》《STRIKE WITCHES 強襲魔女》主題曲的石田燿子,將
會聯同主唱《笨蛋測驗召喚獸》《MM一族》的麻生夏子,於11月18日假香港九龍灣國際展貿中心
三樓演講廳舉行Music Junction 聯合演唱會,為大家帶來熱情的AniSong之夜!

演唱會詳細資料及售票日期即將公布,請密切留意本站公布!

~Music Junction 6th Diary~
Yoko Ishida & Natsuko Aso AniSong Night in Hong Kong
Music Junction 石田燿子&麻生夏子動畫歌之夜香港演唱會
日期: 2011年11月18日(五) 【開演】 20:15
會場: Auditorium, KITEC
票價: HKD 580/480/280
演出者: 石田燿子、麻生夏子
售票日期: 即將公布

舊 10-04-11, 03:01 AM   #2
怪盜小G
God of Gamer
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
慳返

最近D LIVE太濫

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-11, 06:36 AM   #3
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
我都覺得冇乜吸引力。
$280都應該唔會考慮。

雖然有少少想聽我的女神。
但得一隻only。

此篇文章於 10-04-11 07:51 AM 被 ComeLOLoh 編輯。
ComeLOLoh 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-11, 09:47 AM   #4
brunhild
Crazy Gamer
選擇恐懼症

註冊日期: Sep 2007
中石田
brunhild 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-11, 11:00 AM   #5
石原夏織
Ultimate Gamer

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code4597 0320 8939
PSN  IDHO2_0219
幾錢都唔去想聽既得一首
另6?咁5係?

此篇文章於 10-04-11 11:04 AM 被 石原夏織 編輯。
石原夏織 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-11, 12:44 PM   #6
earthpig
Junior Member

註冊日期: Jan 2006
引用:
作者: 画伯 查看文章
幾錢都唔去想聽既得一首
另6?咁5係?
5 係 由依 & Ceui in Guangzhou
~ Music Junction 5th Diary ~ Yui Makino & Ceui Live in Guangzhou
earthpig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-11, 01:14 PM   #7
Kewellma
Game Master

註冊日期: Mar 2005
我覺得呢場 主辦單位真係充滿勇氣

出沒地:里斯本總部發呆中
大航海時代V id: 坂井悠二 lv:已登陸
暫時HR SR R バスX船,歡迎借用

日服戰國IXA 1-16 坂井悠二

並不是由法律保護人,而是要人去遵守法律
Kewellma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-11, 01:16 PM   #8
brunhild
Crazy Gamer
選擇恐懼症

引用:
作者: Kewellma 查看文章
我覺得呢場 主辦單位真係充滿勇氣
石田+夏子真係同博命無分別w
舊 10-04-11, 02:10 PM   #9
anyone
The One
↘嫁

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRitsuZui
向主辦敬禮 <

anyone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-11, 04:53 PM   #10
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

註冊日期: Oct 2002
引用:
作者: 怪盜小G 查看文章
慳返

最近D LIVE太濫
濫都唔緊要, 但你同我請 D 吸引少少o既黎至得架 b

舊 10-04-11, 05:05 PM   #11
怪盜小G
しゃろとも

引用:
作者: 神秘過客 查看文章
其實我連佢2個個名都未聽過

舊 10-04-11, 05:05 PM   #12
阿Wing
Game Master

註冊日期: Feb 2004
但細個果時都幾鍾意石田D歌
由其係美少女戰士果幾首
之後佢出PARAPARA MIX, 記得果時出左5隻碟, 長放係部MD機到ga
阿Wing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-11, 05:17 PM   #13
Kewellma
Game Master

註冊日期: Mar 2005
引用:
作者: brunhild 查看文章
石田+夏子真係同博命無分別w
博命都算 仲要下個月18號開show 唔夠兩個月時間宣傳+賣飛

出沒地:里斯本總部發呆中
大航海時代V id: 坂井悠二 lv:已登陸
暫時HR SR R バスX船,歡迎借用

日服戰國IXA 1-16 坂井悠二

並不是由法律保護人,而是要人去遵守法律
Kewellma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-11, 05:53 PM   #14
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

註冊日期: Oct 2002
引用:
作者: 怪盜小G 查看文章
其實我連佢2個個名都未聽過
居然未聽過石田燿子個名?

美少女戰士首「乙女のポリシー」咁出名無理未聽過吧?
藍より青し首「永遠の花」,應該都算經典之一?
ああっ女神さまっ一系列既歌, 仲有較近期少少的STRIKE WITCHES OP...

以上無一首有聽過的話, 咁你真係唔識石田燿子了

舊 10-04-11, 08:58 PM   #15
怪盜小G
しゃろとも

引用:
居然未聽過石田燿子個名?

美少女戰士首「乙女のポリシー」咁出名無理未聽過吧?
藍より青し首「永遠の花」,應該都算經典之一?
ああっ女神さまっ一系列既歌, 仲有較近期少少的STRIKE WITCHES OP...

以上無一首有聽過的話, 咁你真係唔識石田燿子了
美少女果陣我小學生黎架咋邊識哩d野

藍より青し我無睇

女神動畫我只十幾年前睇過最初既港版ova vcd

小褲褲魔女首歌無乜特別我直頭忘記左係點既

結論係,我真係唔識石田燿子

舊 10-05-11, 12:48 AM   #16
suger_ohkawa
Crazy Gamer
閱讀愛好者

註冊日期: Mar 2004
引用:
那麼psychic lover+谷本貴義+北谷洋如何
雖然我知道這個組合的可能性好低,
還有就是其實最想是中川翔子 x psychic lover

舊 10-05-11, 02:00 AM   #17
Andromeda
幸せの向こう側...

註冊日期: Mar 2003
石田燿子果5隻paraparamax...得閒都仲有聽緊

あの頃のように

君と出会わなければつらくないのに
Andromeda 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-11, 02:15 AM   #18
北条加蓮
Crazy Gamer
Cuの極みラブレター

剩石田得唔得?
北条加蓮 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-11, 09:40 AM   #19
longsonufo
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2009
3DS Friend Code4983 4956 8613
引用:
作者: *戀水蝶* 查看文章
石田燿子果5隻paraparamax...得閒都仲有聽緊
我都有

舊 10-05-11, 11:22 AM   #20
Quidam

註冊日期: Aug 2008
我諗除非黎的人叫水樹奈奈,否則剛在九月先搞完一個演唱會,然後到十一月再搞一個就太過密啦,AsiaSong個面實在太睇得起大家個荷包。

我唔知佢係呼諗住有這種方法打壓Edward個面的十二月JAM project的live,是真是假對於香港的日本演唱會風氣來說並不是一件好事,如果個個月都有咁的live,我恐怕到時只會玩死主辦單位自己。

A nameless passer-by, a solitary figure lingering on a street corner, a person rushing past. It could be anyone, anybody. Someone coming, going, living in our anonymous society. A member of the crowd, one of the silent majority. The one who cries out, sings and dreams within us all.
Quidam 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-11, 12:06 PM   #21
suger_ohkawa
Crazy Gamer
閱讀愛好者

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: Quidam 查看文章
我諗除非黎的人叫水樹奈奈,否則剛在九月先搞完一個演唱會,然後到十一月再搞一個就太過密啦,AsiaSong個面實在太睇得起大家個荷包。

我唔知佢係呼諗住有這種方法打壓Edward個面的十二月JAM project的live,是真是假對於香港的日本演唱會風氣來說並不是一件好事,如果個個月都有咁的live,我恐怕到時只會玩死主辦單位自己。
唔怕因為有金主

舊 10-05-11, 10:13 PM   #22
brunhild
Crazy Gamer
選擇恐懼症

引用:
作者: Quidam 查看文章

點解要用到打壓?好似講到CLS惡意用錢打ED
我覺得2邊完全唔同歌路既人,基本上唔會影響到
1個月1場真係唔大問題,你話要個個睇晒就無計
好似上年Suare、飯島、may'n、kalafana迫埋同一月搞,但基本上4個都唔同消費層,我唔覺得有咩問題
舊 10-05-11, 10:39 PM   #23
sunhikari
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDHikariLeung
XBox Live Gamertagsunhikari
麻生夏子倒是近呢兩年都唱左唔少動漫OP同ED,老實遘我都OK
但問題係個包銀包唔放過我.....
sunhikari 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-06-11, 11:21 PM   #24
老豆0804

註冊日期: Nov 2010
我為夏子而去(茶
老豆0804 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-11, 04:32 AM   #25
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
石田燿子小姐於今日10月7日渡過她的生日!歡迎大家透過她的Twitter、Blog、或在我們的留言版向石田小姐送上生日祝福!

http://anisong.asia/survey/index.php...ang=zh-Hant-HK

另外,石田燿子&麻生夏子動畫歌之夜香港演唱會門票將於10月15日起於快達票公開發售!

AniSong in ASiA 會員將可於10月10日萌日至10月14日先行預訂,
詳情將會於稍後透過本網及電子報系統公布!

~Music Junction 6th Diary~
Yoko Ishida & Natsuko Aso AniSong Night in Hong Kong
Music Junction 石田燿子&麻生夏子動畫歌之夜香港演唱會
日期: 2011年11月18日(五) 【開演】 20:15
會場: Auditorium, KITEC
票價: HKD 580/480/280
演出者: 石田燿子、麻生夏子
售票日期: 2011年10月15日
Anisong in ASiA 會員優先預約: 2011年10月10-14日

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
26/11 Sound Horizon Music Night ~君ニ贈ル 物語(ロマン)~無事終了 Quidam 日本動漫畫討論版 31 11-27-11 07:49 PM
9/30 牧野由依&Ceui ~ Music Junction 4th Diary ~Yui Makino & Ceui Live in Hong Kong Jonney 日本動漫畫討論版 184 10-05-11 09:16 PM
JAM Project WORLD FLIGHT 2008 in Hong Kong丨(十月七日‧降臨 8/11 Solo演唱部份民意調查開始) Shing 日本動漫畫討論版 1004 10-06-08 10:35 PM
MAKE IN HONG KONG同MADE IN HONG KONG係咪唔同意思? RPG之鬼 學術文化綜合研討區 5 02-19-06 09:44 PM
[PS2]Pop'n Music 10預定11月18日發售 神祕人1號 電視遊戲討論版 12 10-07-04 11:16 AM

現在的時間是 02:37 AM

手機版 | APP版