Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 02-01-19, 04:33 PM   #651
豪傑公子
God of Gamer

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
天真仔比人嘴一野就信左靚女講
ANNETTE同佢講ADA唔係FBI佢又即刻懷疑ADA,
少年時代嘅LEON太易信人~

舊 02-01-19, 04:41 PM   #652
ericwpk
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2005
PSN  IDericwpk66
引用:
作者: 豪傑公子 查看文章
太遲, 個BUG PATCH咗~
del 左隻 GAME offline 過左先

ericwpk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-01-19, 04:46 PM   #653
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
引用:
作者: ComeLOLoh 查看文章
最睇唔到我覺得係隻Code: Veronica
當年應該好多人發雞盲,包括在下。
(鬼叫我玩日版,當年都無中文,但都係發雞盲)

朋友你老了,時代的眼淚...

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 02-01-19, 04:46 PM   #654
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
覺得其實ada可以同leon一齊逃出左先攞番支sample唔洗急住即刻攞
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-01-19, 04:52 PM   #655
darkvolver
頹冗

引用:
作者: 真!DC 查看文章
覺得其實ada可以同leon一齊逃出左先攞番支sample唔洗急住即刻攞
由手機版發出

此部分一值都需要dlc補完,始終太多迷..

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 02-01-19, 05:23 PM   #656
padage
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2016
引用:
作者: ComeLOLoh 查看文章
有無人試過用刀仔片沅熊先生?
得唔得?
因為我全部用槍
最奇怪係刀可以片,但無刀時,放係你面前都唔比用手拎,局你用槍
padage 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-01-19, 05:34 PM   #657
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
引用:
作者: 豪傑公子 查看文章
ANNETTE同佢講ADA唔係FBI佢又即刻懷疑ADA,
少年時代嘅LEON太易信人~
全部都係吊橋效應

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-01-19, 07:07 PM   #658
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
諗下諗下,

LEON真係災星,

一開始油站唔係LEON走嚟, 令到警員分神比人咬?!

原本人地真係可以handle it

校花1號, 始的妻子之一
老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
校花2號, 始的妻子之一
你究竟有幾多個老婆呀??
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-01-19, 07:10 PM   #659
FURIMUKI
ニアちゃん抱きまくら

註冊日期: Aug 2006
今晚開Claire 2nd拎無限火箭炮無雙下先

Btw用得耐Leon就會覺得其實佢最終黎講好用過Claire
o係完全唔打Licker同狗既前提下,兩者分別只在於打喪屍,植物人,同boss
呢3點之中Leon無論打喪屍同boss都強過Claire
我後悔當初話佢廢

(´・ω・`)「Evansが47ならサイバーガガクは46でいい。マジで。」

( ;゚Д゚)「お、おお…」
FURIMUKI 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-01-19, 07:17 PM   #660
真!DC
Banned User
奉行我道

玩緊claire B覺得leon武器比較好用
Claire武器好散好阻空間
榴彈要逐發reload, 支衝鋒槍根本係釘槍來吧細力到
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-01-19, 07:34 PM   #661
零式
Ultimate Gamer
Banned

諗住學人用刀仔打大佬,原來普通PS4係唔得⋯因為低FPS令到攻擊次數減少很多,只有Pro 機 同PC高FPS 先發揮到⋯玩hardcore 要注意

舊 02-01-19, 07:44 PM   #662
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

Nintendo Switch ID8287-9006-2513
經過hardcore之後都覺得leon好用過Claire

最初多數人都係玩leon篇被初見殺先
知道流程再玩Claire易左, 加上standard榴彈炮無雙, 彈藥同回復充足過leon好多

舊 02-01-19, 07:55 PM   #663
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

舊 02-01-19, 09:10 PM   #664
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
每次打完行番轉頭D zombie都會復活..
開始玩回避算了..

原來植物人真係植物人..
可以nuts shot..
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-01-19, 09:22 PM   #665
血之淚
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2009
PSN  IDAlvinHang
引用:
作者: aquarius 查看文章
每次打完行番轉頭D zombie都會復活..
開始玩回避算了..

原來植物人真係植物人..
可以nuts shot..
喪B唔識復活,係你未真正殺死佢
除非好彩爆頭,打到佢訓低之後都要用把刀切到佢唔識起返身
平民S+功略最大敵人係喪B,俾佢地咬一下就紅血,我真係寧願用多少少時間切死佢地都唔想嘥藥
血之淚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-19, 01:25 AM   #666
ComeLOLoh

PSN  IDChun-li
引用:
作者: harakuma 查看文章
諗下諗下,

LEON真係災星,

一開始油站唔係LEON走嚟, 令到警員分神比人咬?!

原本人地真係可以handle it

A 劇情的話,Claire一樣。
不過成個浣熊市無乜幾個survivor。
出面成個油站都係,而且已經有另一個坐左黎地下。

舊 02-02-19, 01:43 AM   #667
ComeLOLoh

6 個故事真係如Ada個句"All Style, no substance, typical."
但佢同Leon 係6個邊既繼續曖昧真係唔錯。

舊 02-02-19, 02:23 AM   #668
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
LEON S+ hardcore已過
01:5X

然後用claire拓住枝火箭炮玩左一輪

舊 02-02-19, 02:29 AM   #669
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
引用:
作者: 真!DC 查看文章
玩緊claire B覺得leon武器比較好用
Claire武器好散好阻空間
榴彈要逐發reload, 支衝鋒槍根本係釘槍來吧細力到
由手機版發出
尤其Hardcore得10格,你帶齊兩隻彈就已經用左4格
都仲未計拿棋/拿齒輪你要留兩格以上去放

Leon:手鎗裝件有24飛,散彈裝滿有8飛,呢度先4格
已經唔洗額外帶彈(如果熟既話)

舊 02-02-19, 04:45 AM   #670
權愛真
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2010
要講唔合理同唔滿意既地方,其實真係唔少…
人設稍令人失望就唔再講…

1. 重製版竟然無加長個劇情長度,反之仲cut左某部份情節同情境。

2. 刀仔變左有耐久度,根本無呢個必要。

3. 唔少獎勵條件都太苛刻,仲有設定上既問題,例如「無限刀仔」!
今次設定到要殺左對方先可以拎返,所以本身就好容易唔見左把刀或者唔記得執…
但最可笑既係…「無限刀仔」唔會自動出現返係玩家個格度都算,
連放返去玩家個箱度都無。
簡單黎講就係,如果你唔記得左把刀仔放去邊,或者因為劇情過左,返唔到去之前既地方,
把「無限刀仔」就等於消失。咩設定黎?

4. 除左敵人種類少左之後,最唔滿意既就係男女主角無左好多互動……
全程幾乎無咩通話過!同原版好唔同。點解連呢種野都要cut呢?
同時表裡關都存在好多bug,種種因素令整件事變成平行世界咁……好令人失望。

5. 敵人個頭硬過鋼鐵?爆頭既設定差到無倫……變相亦令技術性減低。

6. 換左其他服裝之後,會出現bug,某部份既即時演算…無做好到!

大概講住咁多先。個人同朋友既玩後感想,不同道勿回。
整體上係合格(自上次垃圾外傳七代…終於有返正統作品),但仲有好多進步空間。
Bio系列一定要係Leon、Ada等呢班主角做返!

PS. 唔知之後既DLC,係咪會有IF結局…即係幫佢地改變結果…唔使死?
如果係唔係…點樣玩都係要死,整件事會好怪。
最期待希望官方盡快會出Ada Wong既DLC!

此篇文章於 02-02-19 04:50 AM 被 權愛真 編輯。
權愛真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-19, 08:47 AM   #671
ComeLOLoh

根日本Youtube試打S Rank,明明佢得兩隻zombie根入房可以徊避,但我有成四隻根左入黎!
係咪美版set難過日版呢?

舊 02-02-19, 08:48 AM   #672
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
玩左一次clarie B normal
手槍幾把但又唔同彈、佔位又唔方便
植物喪屍都要兩下火焰彈先燒焦
機槍都係斷腳用多、連射耐D準星已經散開哂
電槍亦唔夠火槍實用

除左last 有格靈之外其實Leon 武器係好d
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-19, 09:44 AM   #673
布甸
Game Master
遊民一族

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDarashi-ck
XBox Live Gamertagarashick360
其實 Leon A 同 Claire A 有咩係咪只係用o既人物唔同,
路線一樣?

舊 02-02-19, 11:25 AM   #674
血之淚
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2009
PSN  IDAlvinHang
引用:
作者: 布甸 查看文章
其實 Leon A 同 Claire A 有咩係咪只係用o既人物唔同,
路線一樣?
整體路線差唔多,中間唔同
Leon由休息室果條路返警局,Claire由局長電梯返警局
Leon俾鱷魚追,Claire救Sherry之前要用Sherry同局長玩你追我跑
血之淚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-19, 11:48 AM   #675
darkvolver
頹冗

死火,近排習慣save當bio5用..一見到左上角圓圈,自己out game再玩..

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4,XB1] Biohazard RE:2 バイオハザード RE:2 | PS4, XB1, PC | rapperjohnny 電視遊戲討論版 1106 08-05-23 12:05 AM
[PS4,XB1] バイオハザード 7 ︱Biohazard 7 (VR 完全對應)(兩DLC 及Gold Edition,發售中) 信長 電視遊戲討論版 884 12-20-22 10:22 AM
[PS4,XB1] BIOHAZARD バイオハザード 4、5、6 繁/簡體中文字幕版再炒多一次冷飯 GN00508771 電視遊戲討論版 238 12-09-17 08:06 AM
收 ps 3 game - biohazard orc , chronicle hd selection, biohazard 4+cv, dragon's dogma gameky2012 買賣專區 4 01-05-13 11:37 AM

現在的時間是 07:37 PM

手機版 | APP版