Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 02-02-15, 08:13 AM   #1
信長
God of Gamer
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
TED 2 [賤熊回歸 XD][6月26日]

http://www.imdb.com/title/tt2637276/
導演 : Seth MacFarlane
編劇 : Seth MacFarlane,Alec Sulkin ,Wellesley Wild
主演 : Liam Neeson, Mark Wahlberg, Amanda Seyfried

此篇文章於 02-02-15 08:17 AM 被 信長 編輯。
信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-15, 10:50 AM   #2
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
其實第一套都一般...

另...換左個女主角....冇咁喜歡....
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-15, 11:53 AM   #3
碧克

註冊日期: Aug 2003
老婆去左木星sosad
好似係做casting果陣大肚所以冇佢份?

╔══════════════╗
║ UNTIL WE SCORE ║
╚══════════════╝
    \  /

http://xv-s.heteml.jp/skill/v3.php?uid=g16219
碧克 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-15, 12:53 PM   #4
david
The One

註冊日期: Mar 2002
之前O係早晨節目睇過預告,今次會玩汁...

其實都係爛GAG,都唔好笑...

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-15, 01:54 PM   #5
Eking

註冊日期: Feb 2006
有Amanda Seyfried....nice XD

舊 02-04-15, 01:07 AM   #6
遊戲怪
Ultimate Gamer
高達DX

註冊日期: Jul 2005
PSN  IDhkboy2007
上集笑點其實都唔多 上集係有小小驚喜 今集唔睇啦
睇下呢度影評再決定買唔買碟睇

在打機既過程中迷走...
在電影中尋找故事...
在小說世界中尋找那個什麼~深度既內涵...
遊戲怪 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-15, 12:59 PM   #7
玄武
Game Master
無品牌至上!

註冊日期: Apr 2005
PSN  IDcharlesiumHK
XBox Live GamertagCharles%20IUM
睇完早場,片尾有彩蛋。
有戲院好貼心,出字幕時間唔開燈,大家即刻get到要留低。
玄武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-15, 11:33 PM   #8
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
呢集明明有一條主線(熊權)同支線(男主情節)..不過兩條線都完全突出唔到,另外隊草隊得太多有點反感...

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-15, 01:00 AM   #9
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
今集冇上集咁賤,但都好好笑!

引用:
作者: 玄武 查看文章
睇完早場,片尾有彩蛋。
有戲院好貼心,出字幕時間唔開燈,大家即刻get到要留低。
他的出場已經是驚喜,估唔到臨尾都...
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-15, 12:42 AM   #10
朔望~
Game Master
妹控

註冊日期: Oct 2007
岩岩睇完
原來有彩蛋...
戲院一出字幕就開燈
個個都走清光...焗住我都跟住走

D3: Enhance#3299
CC: 144,917,878 主掛強運/田村 另80貓娘/60姬劍/65青山(放置中)
朔望~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-15, 01:48 AM   #11
斯羅
aloha~

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsanger1986
XBox Live GamertagSanger1986
最尾彩旦其實想表達乜野?
斯羅 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-15, 09:26 AM   #12
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
今日睇報紙才知有碧咸客串,但我竟然走漏眼
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-15, 03:41 PM   #13
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
今集美式笑話風格, 我就唔多笑得出...

彩蛋又係唔識笑...

算啦, 睇過一就睇埋二... THAT'S IT.

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-28-15, 12:40 AM   #14
森羅

註冊日期: Feb 2004
PSN  IDcavelife87
地球最強男人都係輸左比粟米片
森羅 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-28-15, 12:57 AM   #15
玄武
Game Master
無品牌至上!

XBox Live GamertagCharles%20IUM
引用:
作者: HON HON 查看文章
今集美式笑話風格, 我就唔多笑得出...
彩蛋又係唔識笑...
算啦, 睇過一就睇埋二... THAT'S IT.
反而好多位都係全場得我笑…例如侏羅紀…
仲有 Comic Con 我都睇得好歡樂~
舊 06-28-15, 01:01 PM   #16
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

引用:
反而好多位都係全場得我笑…例如侏羅紀…
仲有 Comic Con 我都睇得好歡樂~
正常AR, 我直頭佢地笑嗰D位我唔會笑, 因為唔係第一日至有既笑位, 都幾...

舊 06-28-15, 04:09 PM   #17
Eking

註冊日期: Feb 2006
尋日睇左, 正
但係又發現百痴家長,帶2個唔夠10嵗細路睇,唔通佢想2個細路大個隊草?

舊 06-28-15, 08:37 PM   #18
玄武
Game Master
無品牌至上!

引用:
正常AR, 我直頭佢地笑嗰D位我唔會笑, 因為唔係第一日至有既笑位, 都幾...
舉d例子聽下?

總括而言雖然唔係特別好睇,不過整套戲我都enjoy
舊 06-29-15, 12:33 PM   #19
廢人
The One

註冊日期: Dec 2001
玩GAG就太多美國電影NETA(我電影知識不足)....

一行跑劇情就無聊
由手機版發出
廢人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-15, 12:39 PM   #20
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

引用:
作者: Eking 查看文章
尋日睇左, 正
但係又發現百痴家長,帶2個唔夠10嵗細路睇,唔通佢想2個細路大個隊草?
又唔好咁講佢地, 可能係小朋友話要睇做家長都無符架.

但奇就奇在套戲係2B級, 佢地無可能入到場睇架, 除非你睇錯佢地唔會未夠10歲LA...XDXD

同前排套CHAPPIE一樣, 又係睇落似小朋友啱睇, 實情D小朋友睇完都唔明佢做緊咩, 有無教壞就真係唔知LA.

舊 06-29-15, 12:48 PM   #21
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

引用:
舉d例子聽下?

總括而言雖然唔係特別好睇,不過整套戲我都enjoy
我唔太記得, 有印象係精子嗰幕, 即係TRAILER都有既...

坐我隔離有兩個男仔, 由開頭到精子呢幕佢地都笑得好ENJOY, 我就唔覺好笑, 但跟住就無咩點笑過, 對我黎講係好事, 因為佢地笑得好嘈...

直至去到COURT TED問老婆嗰度就笑左一次...
其實嗰幕唔似鬼佬玩法, 我都有笑, 但真係另一個感覺至笑得出.

有一幕...
外國表達COURT既場面係畫出黎, 佢地畫到TED時用左另一隻公仔圖黎代替, 嗰度我笑左, 但全場一粒聲都無...

我較為唔LIKE今集係因為TED真係同內容一樣變左, 可能我心中既主旨佢係一隻小朋友玩既TOYS, 又或者好似CHAPPIE一樣其實佢係一套俾成年人睇既動畫?!?!? 定還是真係想小朋友早熟成咁?!?!?!

我真係無言.

舊 06-29-15, 01:22 PM   #22
玄武
Game Master
無品牌至上!

引用:
我較為唔LIKE今集係因為TED真係同內容一樣變左, 可能我心中既主旨佢係一隻小朋友玩既TOYS, 又或者好似CHAPPIE一樣其實佢係一套俾成年人睇既動畫?!?!? 定還是真係想小朋友早熟成咁?!?!?!

我真係無言.
其實睇呢套戲唔係太想用腦…
不過如果講主旨,上一集佢點會係一隻小朋友玩嘅玩具?
舊 06-29-15, 02:06 PM   #23
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

引用:
其實睇呢套戲唔係太想用腦…
不過如果講主旨,上一集佢點會係一隻小朋友玩嘅玩具?
玩具熊WOR...

舊 06-29-15, 02:16 PM   #24
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
玩具熊WOR...
外表黎姐,實質佢內裡根本就係麻甩佬
不過第一集最奇怪佢入面D綿花咁白既…

今集真係睇完笑完都唔記得自己睇過D乜,不過真係太多隊草劇情囉
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-15, 02:43 PM   #25
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

引用:
作者: teealpha 查看文章
外表黎姐,實質佢內裡根本就係麻甩佬
不過第一集最奇怪佢入面D綿花咁白既…

今集真係睇完笑完都唔記得自己睇過D乜,不過真係太多隊草劇情囉
AGREE W/U...

可能真係續集問題...

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[西片] Ted (賤熊30) - 18X 爆粗媾女揸波鹹濕猥瑣泰迪熊主演 ( ゚ω゚)? 電影版 51 10-16-12 03:23 AM
新年快樂XD 今年eason條拜年片都仲係咁過癮XD Mrpey Neo Music UNIVERSE 0 01-20-12 11:28 AM
[TVB] 香港小姐 又來了XD (選完先黎玩投票, 選你心目中既冠亞季XD) SANG2003 Neo Entertainment TREND 332 07-30-07 01:56 PM
[CG]新手上路XD 貼張圖XD 飛燕 Cosplay同人MIX討論區 44 12-17-04 01:51 AM
劉華牙醫XD XD... ★☆無 敵☆★ 照相館 15 03-07-03 02:05 PM

現在的時間是 06:03 AM

手機版 | APP版