Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-09-07, 01:21 PM   #26
光之颱風
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2002
佢真係有咁偉大?
佢好明顯只係認為自己有咁既力量, 要得有應有既野果種人(睇返佢初出場果陣就知)
佢亦都冇表現過d咩「看不過眼」天照的行動(定我唔記得?)

舊 07-09-07, 01:49 PM   #27
臥底
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2002
PSN  IDmulticrayon
本design 2 聽日就出 唔知香港幾時有
臥底 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-09-07, 02:24 PM   #28
Led Mirage
God of Gamer

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: 光之颱風 查看文章
佢真係有咁偉大?
佢好明顯只係認為自己有咁既力量, 要得有應有既野果種人(睇返佢初出場果陣就知)
佢亦都冇表現過d咩「看不過眼」天照的行動(定我唔記得?)
2睇...我都有講係'現在',一出場就攞明係迫官搶位\
但而家走去玉座玩....就自己都講明天照出手佢死硬
但天照都係唔郁,
他那句' 他們對天照是比塵不如的存在 '不正是看不過眼天照的態度嗎?
巴哈托馬暫時點睇佢都係因私人原因搞出o黎反天照多於其他原因

人を変えるのは、心。
心を変えるのは、たった一言の言葉で足りる。』
スマガ -STAR MINE GIRL-
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=609322&fpage=1
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=348911&fpage=1
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=310854&fpage=1

此篇文章於 07-09-07 02:27 PM 被 Led Mirage 編輯。
Led Mirage 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-09-07, 03:25 PM   #29
臥底
Crazy Gamer

不過就係明知道天照唔會做野
所以佢反天照o既行為正好可以o係星團樹威
就好似佢同泉講唔可以逼人太甚 要見好就收
一陣引左背後大蛇出洞就麻煩
舊 07-09-07, 07:00 PM   #30
小特特
薔薇騎士団

註冊日期: Jan 2004
3DS Friend Code1805 2977 8497
PSN  IDardnades-jpn
引用:
作者: 織田信長 查看文章
這個當然明白
「想想看」就是反思此事的意思
唉, 不知所謂的光之神 ~_~

除了戴古, 我開始體諒勃斯亞斯霍特
再諗番下,初初哈格達對寇拉斯之戰,
暗瓦底搞搞震既就係費摩爾,
但去到11期,我黎講對費摩爾係完全改觀,
五星物語呢本書黎講,無絕對正義一事w(大約同我下面個簽名意思同義吧w)
同現實世界一樣,
某國幫某國,原因未必係出於好意而係為左自身利益,
但都有出於好意的可能性w

Blog

pixiv
小特特 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-09-07, 07:16 PM   #31
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: 小特特 查看文章
再諗番下,初初哈格達對寇拉斯之戰,
暗瓦底搞搞震既就係費摩爾,
但去到11期,我黎講對費摩爾係完全改觀,
五星物語呢本書黎講,無絕對正義一事w(大約同我下面個簽名意思同義吧w)
同現實世界一樣,
某國幫某國,原因未必係出於好意而係為左自身利益,
但都有出於好意的可能性w

只有一個係邪惡..............................大神

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-09-07, 07:29 PM   #32
小特特
薔薇騎士団

引用:
作者: jaVaj ◣ 查看文章
只有一個係邪惡..............................大神
大壞蛋
幾時先肯再開連載

Blog

pixiv
舊 07-09-07, 07:32 PM   #33
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

睇下本design 2先.....如果一堆舊圖雜燴真係要起壇咀咒佢

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 07-09-07, 07:48 PM   #34
小特特
薔薇騎士団

話時話...有冇人知中文版9定唔知10期後面有缺頁?
13x頁一跳跳到14x頁?

前幾日搵番本chronicle2005出黎睇,望番後面Q&A既頁數..再望番中文版發現中間有一堆頁數唔見左..

好似係講迪普雷整斷雅帕把劍..?
因為而家手上冇書,有冇人知w?

Blog

pixiv
舊 07-09-07, 08:07 PM   #35
臥底
Crazy Gamer

引用:
話時話...有冇人知中文版9定唔知10期後面有缺頁?
13x頁一跳跳到14x頁?

前幾日搵番本chronicle2005出黎睇,望番後面Q&A既頁數..再望番中文版發現中間有一堆頁數唔見左..

好似係講迪普雷整斷雅帕把劍..?
因為而家手上冇書,有冇人知w?
迪普雷整斷雅帕把劍係佔左一格而已
雅帕想用劍砍大總統果時 諗起把家傳寶劍斷左
舊 07-09-07, 08:18 PM   #36
機神咆哮
Junior Member

註冊日期: Aug 2006
有冇人知邊度仲有designs 1 賣啊?
機神咆哮 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-09-07, 09:04 PM   #37
mahubia

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: Led Mirage 查看文章
2睇...我都有講係'現在',一出場就攞明係迫官搶位\
但而家走去玉座玩....就自己都講明天照出手佢死硬
但天照都係唔郁,
他那句' 他們對天照是比塵不如的存在 '不正是看不過眼天照的態度嗎?
巴哈托馬暫時點睇佢都係因私人原因搞出o黎反天照多於其他原因
勃仔 > 佢只不過係搶唔到靈能公會所以自立門戶而已, 係唔係真係特登反天照, 又不見得 ' 他們對天照是比塵不如的存在 ' 都可以睇成一個陳述句...佢只不過道出「事實」既全部。

天照 > 書都有講, 佢只不過係避免有更大既連鎖災難所以靜觀其變, 咁又唔代表天照無戴古既情操,只不過係兩者表現手法有唔同而已, 天照係「出世」(靜觀)去維護人民, 避免騎士以外既人去捲入魔導大戰; 戴古就係積極既「入世」(帶兵打領土)去保護人民。
mahubia 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-09-07, 09:41 PM   #38
小特特
薔薇騎士団

引用:
作者: 臥底 查看文章
迪普雷整斷雅帕把劍係佔左一格而已
雅帕想用劍砍大總統果時 諗起把家傳寶劍斷左
唔係果個位
我講果part係本書最後幾版,
下面個page係13x頁 但下一版就14x的,中間有近10頁消失左

Blog

pixiv

此篇文章於 07-09-07 09:45 PM 被 小特特 編輯。
舊 07-09-07, 10:32 PM   #39
臥底
Crazy Gamer

第九期13x至14x頁 A-Toll對火焰女皇
第十期13x至14x頁 克莉絲汀遇到猶奏塔

chronicle2005邊頁Q&A 我幫你睇睇@@
睇下你係咪真係缺頁
舊 07-09-07, 10:36 PM   #40
小特特
薔薇騎士団

引用:
作者: 臥底 查看文章
第九期13x至14x頁 A-Toll對火焰女皇
第十期13x至14x頁 克莉絲汀遇到猶奏塔

chronicle2005邊頁Q&A 我幫你睇睇@@
睇下你係咪真係缺頁
番去check下先,而家仲係公司w

Blog

pixiv
舊 07-10-07, 12:37 AM   #41
小特特
薔薇騎士団

原來記錯頁數
10期
234頁,一跳就到249頁
大家係咪咁@@?

Blog

pixiv
舊 07-10-07, 01:02 AM   #42
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

Wii U IDRealityFantasy
Nintendo Switch ID4064 9412 4240
3DS Friend Code0430 8383 4001
PSN  IDRealityFantasy
XBox Live GamertagFrancisFantasy
引用:
原來記錯頁數
10期
234頁,一跳就到249頁
大家係咪咁@@?
我的沒有缺頁...
果幾頁係講巴籣榭發現密詩o既天才
同埋蘿莉瑪格達魯 的預言
同機神淨皇登場

fantasy俊仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-07, 01:08 AM   #43
小特特
薔薇騎士団

引用:
作者: fantasy俊仔 查看文章
我的沒有缺頁...
果幾頁係講巴籣榭發現密詩o既天才
同埋蘿莉瑪格達魯 的預言
同機神淨皇登場
噢NO
唔怪之得以前睇都覺得有d問題啦....
無啦啦skip左

Blog

pixiv
舊 07-10-07, 01:27 AM   #44
臥底
Crazy Gamer

依家發現唔遲 買過本囉...
其實你都可以選擇拎去換...
舊 07-10-07, 09:17 AM   #45
黃泉御前
Senior Gamer
十方常在

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDMakenPSX
XBox Live GamertagMakenDDS
引用:
作者: mahubia 查看文章
勃仔 > 佢只不過係搶唔到靈能公會所以自立門戶而已, 係唔係真係特登反天照, 又不見得 ' 他們對天照是比塵不如的存在 ' 都可以睇成一個陳述句...佢只不過道出「事實」既全部。

天照 > 書都有講, 佢只不過係避免有更大既連鎖災難所以靜觀其變, 咁又唔代表天照無戴古既情操,只不過係兩者表現手法有唔同而已, 天照係「出世」(靜觀)去維護人民, 避免騎士以外既人去捲入魔導大戰; 戴古就係積極既「入世」(帶兵打領土)去保護人民。
一言中矢,絕對同意
黃泉御前 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-07, 08:49 PM   #46
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

信和有了 ,連1都見到有

last一頁....算係成本新畫圖最靚o既一幅......

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 07-11-07, 10:28 PM   #47
機神咆哮

本1賣緊幾錢啊?2呢?
機神咆哮 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-07, 11:03 PM   #48
小特特
薔薇騎士団

價錢w!??

Blog

pixiv
舊 07-11-07, 11:12 PM   #49
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

Wii U IDRealityFantasy
Nintendo Switch ID4064 9412 4240
3DS Friend Code0430 8383 4001
PSN  IDRealityFantasy
XBox Live GamertagFrancisFantasy
本野有冇瑪格達魯 ?
<<--瑪格達魯控

fantasy俊仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-07, 11:18 PM   #50
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

有一間十算....期他都12,3算....賊船買乜都未見......

又《廣韻》中句切
音駐。義同。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
( 原創)水色之都VOL.2 (感謝圖,vol.3的情報) 五木★ Cosplay同人MIX討論區 7 02-15-08 01:39 AM
車路士球迷會Vol.9 ﹝~ 請到 Vol.10 討論 ~﹞ 柴崎幸 球會討論區 1003 07-02-07 09:17 PM
AC Milan 球迷會Vol.4 ﹝~ 請到 Vol.5 繼續討論!~﹞ 柴崎幸 球會討論區 1000 12-22-06 04:23 PM
車路士球迷會Vol.6 ﹝~ 請移到Vol.7討論 ~﹞ 柴崎幸 球會討論區 1000 05-30-06 09:17 AM
AC Milan 球迷會Vol.2 ﹝~ 請到Vol.3 繼續討論 ~﹞ 柴崎幸 體育版 1002 01-23-06 12:22 AM

現在的時間是 04:07 AM

手機版 | APP版