Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-21-14, 12:46 AM   #626
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002

舊 11-21-14, 08:03 PM   #627
佐佐木莊尼
Game Master
亂入禁止

註冊日期: Nov 2002
我估錯晒 -_-

新 FF14 - (Bahamut) - Icecream Sandwich, 回復 + 職人 (已引退)

GW2 - (Tarnished Coast) - Arturia P Saber, warrior || Asuna Alfheim Yuuki, Elementalist (兼職)
佐佐木莊尼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-14, 08:22 PM   #628
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
最後個手套
係咪確定執行對象後可以出爆熱神掌?
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-14, 09:01 PM   #629
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
應該只係戴咗就可以開槍je

舊 11-21-14, 09:28 PM   #630
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
連個心理醫生都係假冒,即係公安局早就喺槙島事件之前已經被鹿矛圍滲透晒。

東金係何方神聖?10歲犯罪系數已經成700幾??咁都可以唔洗變肉醬已經係神蹟。

重要係倒轉過嚟連續將3個監視官變成肉醬。

真係懷疑東金其實係先知系統嘅秘密皇牌,專門用佢嚟對付D唔聽話嘅監視官。

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-14, 09:47 PM   #631
零式
Ultimate Gamer
Banned

註冊日期: Jan 2003
個伏線咁勁既.....真係劇力萬鈞

舊 11-21-14, 10:01 PM   #632
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
連個心理醫生都係假冒,即係公安局早就喺槙島事件之前已經被鹿矛圍滲透晒。

東金係何方神聖?10歲犯罪系數已經成700幾??咁都可以唔洗變肉醬已經係神蹟。

重要係倒轉過嚟連續將3個監視官變成肉醬。

真係懷疑東金其實係先知系統嘅秘密皇牌,專門用佢嚟對付D唔聽話嘅監視官。

東金本身有心理醫生之類免許, 可能條友會透過言語, 行為間接令佢上司(監視官)不知覺地系數上升,

然後用支槍殺咗佢

至於為何, 我倒有不同見解, 我覺得條友只係""單單"一個黐線佬而已, 殺上司更只係尋開心ONLY,

所以小朱呢類超難色混濁的對像呢講, 東金對於如何可以令小朱變濁係相當興奮的事情,

局長叫小朱小心呢條友係驚條友害死D監視官, (雖然局長不一定LIKE小朱, 但小朱總算係幫得手嗰隻, 死鬼咗對西比拉無着數)

此篇文章於 11-21-14 10:18 PM 被 harakuma 編輯。
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-14, 10:23 PM   #633
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
引用:
作者: harakuma 查看文章
東金本身有心理醫生之類免許, 可能條友會透過言語, 行為間接令佢上司(監視官)不知覺地系數上升,

然後用支槍殺咗佢

至於為何, 我倒有不同見解, 我覺得條友只係""單單"一個黐線佬而已, 殺上司更只係尋開心ONLY,

所以小朱呢類超難色混濁的對像呢講, 東金對於如何可以令小朱變濁係相當興奮的事情,

局長叫小朱小心呢條友係驚條友害死D監視官, (雖然局長不一定LIKE小朱, 但小朱總算係幫得手嗰隻, 死鬼咗對西比拉無着數)
咁講東金又幾似沉默的羔羊嘅Hannibal教授

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-14, 10:32 PM   #634
harakuma
Game Master

引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
咁講東金又幾似沉默的羔羊嘅Hannibal教授
話唔定漢尼拔就係東金個原型

另外
上一季小朱死咗個朋友,

今季佢婆婆認真危, 估計死的機會好高
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-14, 11:19 PM   #635
Van仔
Game Master
輸了就課金..

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDcocoheha
XBox Live GamertagVan heha
透明人會唔會其實就係另一個system
Van仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-14, 12:32 AM   #636
Asurada
機動六課的一等空尉

註冊日期: Apr 2003
我估今次透明人其實係合成人,因為鹿矛圍空難用手術救返,可能係用上多人的屍體器官移植
因為今集開始時講過器官移植會影響PSYCHO PASS
可能係用器官移植+藥物來誤以為西比斯系統........令佢認唔到你

舊 11-22-14, 12:41 AM   #637
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
返睇個表先見到東金哥10歲就7百幾b

舊 11-22-14, 12:51 AM   #638
KARAS
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2003
PSN  IDrazgriz13ghost
個伏筆屈機左少少 既然第一事件都知係空難單野應該都有哂張人名list 鹿矛囲個名應該唔難搵到,這個有少少bug。
呢個醫生係咪上一季已經出現?

一人點分析咁多角? 有一百幾名死士做緊投影偽裝?
anyway, KIRITO = hacker = 世界通行

《 N  Music No Life》

此篇文章於 11-22-14 12:53 AM 被 KARAS 編輯。
KARAS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-14, 11:44 AM   #639
ayato
ʕ‧ᴥ‧ʔ

就係LA,都知道同空難有關,點都會細睇個CASE,死剩一個仲要同名,甘大個線索無理由睇唔到吧

NINTENDO FDCODE:4098 5464 9475
ayato 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-14, 11:52 AM   #640
Kewellma
Game Master

註冊日期: Mar 2005
東金個履歷有D誇張....咁奇葩既人上季完全冇伏線出現,有需要搞D OVA交代下上季完到今季出之間,東金點變出黎
另外多年前既事件...好難想像空難完一個生還者細路可以有咁多人力物力集合到咁多器官,並且生還完有咁強烈既意志去做一件計劃深遠成咁既事,除非空難本身都係計劃之內,咁鹿矛囲背後應該又有人傳教比佢繼承呢單咁悲壯既事件..
或者可能只係東金GROUP救番鹿矛囲之餘順便組織一個反擊西比拉勢力既計劃...照目前流向睇呢個可能性大少少

引用:
作者: ayato 查看文章
就係LA,都知道同空難有關,點都會細睇個CASE,死剩一個仲要同名,甘大個線索無理由睇唔到吧
今集有講,因為霜月睇漏眼,自閉哥發現到藥劑師都係投影黎,而又再發現原來又係空難死者長大版投影,先確認同單咁耐歷史既空難有直接關係
之前個第一單案個投影女查到係從單空難長大版出黎以為只係個別事件,冇留意到有咁大關連性

出沒地:里斯本總部發呆中
大航海時代V id: 坂井悠二 lv:已登陸
暫時HR SR R バスX船,歡迎借用

日服戰國IXA 1-16 坂井悠二

並不是由法律保護人,而是要人去遵守法律

此篇文章於 11-22-14 11:58 AM 被 Kewellma 編輯。
Kewellma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-14, 05:23 PM   #641
真!DC
Banned User
奉行我道

鹿矛囲 總有一個系左近

引用:
作者: Kewellma 查看文章
今集有講,因為霜月睇漏眼,自閉哥發現到藥劑師都係投影黎,而又再發現原來又係空難死者長大版投影,先確認同單咁耐歷史既空難有直接關係
之前個第一單案個投影女查到係從單空難長大版出黎以為只係個別事件,冇留意到有咁大關連性
但係有直頭用"鹿矛囲"哩個名
查倒空難時唔係留意唔倒麻

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-25-14, 02:38 PM   #642
money
◆.西野司命.◆

ED銷量

*9 17764 EGOIST

舊 11-25-14, 03:24 PM   #643
HakiK
Crazy Gamer
秋月

註冊日期: Jan 2010
引用:
作者: 真!DC 查看文章
鹿矛囲 總有一個系左近

但係有直頭用"鹿矛囲"哩個名
查倒空難時唔係留意唔倒麻
仲要係全個空難既唯一生還者, 掟上google都隨時有料到既地步w
由手機版發出
HakiK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-14, 07:26 PM   #644
money
◆.西野司命.◆

ノイタミナMOVIE
「PSYCHO-PASS サイコパス 」
2015年1月9日公開 http://t.co/6HTxD0Fuit

舊 11-27-14, 07:50 PM   #645
money
◆.西野司命.◆

「劇場版 PSYCHO-PASS サイコパス 」ゲストキャスト
神谷浩史

舊 11-27-14, 10:07 PM   #646
money
◆.西野司命.◆

此篇文章於 11-27-14 10:20 PM 被 money 編輯。
money 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-14, 11:57 PM   #647
真!DC
Banned User
奉行我道

用普通槍?
好似幾多動作場面咁

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-28-14, 12:52 AM   #648
Rv250

註冊日期: Aug 2002
総監督 本広克行
監督 塩谷直義
脚本 虚淵玄、深見真
1期的組合
香港有冇機會上

2期唔係唔好睇, 但係總覺得冇咁"流暢"
Rv250 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-28-14, 03:42 AM   #649
Sito
Ultimate Gamer
人修羅

註冊日期: Mar 2011
2期太急趕,好似今集一野爆左咁多內幕,真係消化唔切
Sito 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-28-14, 07:40 PM   #650
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
今集啲爆點勁到呢

霜月你嘅任務已完,安心去死吧
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[XB1] Psycho Pass サイコパス 選択なき幸福 neo2046 電視遊戲討論版 16 12-28-15 10:38 AM
出讓 限定版主機,game, DVD & Blu-ray 等 andychan26675 買賣專區 4 03-16-14 12:27 PM
[影像碟] 黃偉文作品展[6 CD/4 DVD/3 Blu-ray][末日推出] W!LL Neo Music UNIVERSE 128 12-25-12 04:08 PM
[NEWS] PANASONIC, DMP-BD10 / SA-XR700 / SB-TP100, Blu-ray Disc播放機 / Blu-ray Disc 接收器 KTN 影音館 0 06-28-06 03:20 PM
DVD Format Wars: HP & Dell choose Blu-Ray C.K.F. 影音館 1 01-17-04 12:56 AM

現在的時間是 03:18 AM

手機版 | APP版