Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Music UNIVERSE

主題工具 顯示模式
舊 01-17-06, 01:09 AM   #576
HaKu
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2003
XBox Live GamertagHaKuHK
引用:
作者: 新堂愁一
其實搵一隻歌大家一齊彈同一隻都得架
音樂呢家野只要一齊玩就會覺得好開心

好似佢地咁
http://www.youtube.com/w/X-live-at-E...&search=X%2092

臨尾果度見倒佢地一大堆人玩得咁開心我都睇到好開心
呢個一早睇左
佢地都唔係全部彈同一樣野咖,好多唔同key ge野
又有jam埋黎玩
不過其實真係搞meeting的話都唔洗話要太多人
band房其實真係好細 唔似k房
加上最重要..邊有咁多amp
HaKu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-17-06, 01:18 AM   #577
新堂愁一
Eternal Flame™
男人三寶無樣有

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: HaKu
呢個一早睇左
佢地都唔係全部彈同一樣野咖,好多唔同key ge野
又有jam埋黎玩
不過其實真係搞meeting的話都唔洗話要太多人
band房其實真係好細 唔似k房
加上最重要..邊有咁多amp
最緊要係有人打鼓

舊 01-17-06, 02:00 AM   #578
HaKu

引用:
最緊要係有人打鼓
我都識打d基本野咖
其實鼓手好易搵姐~通街都係
舊 01-17-06, 02:05 AM   #579
新堂愁一
男人三寶無樣有

引用:
我都識打d基本野咖
其實鼓手好易搵姐~通街都係
我果隊搵左好耐都未有

舊 01-17-06, 02:13 AM   #580
txl

註冊日期: Aug 2005
XBox Live GamertagJonouil
小弟路過,彈bass的

結他初學買隻boss用都夠啦,買部咁勁既effector,function又用唔晒,又貴,咪=灑錢
我出show成日見人用d cheap雞bass但買個GT-6B...但全程無見佢踩過
txl 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-17-06, 02:15 AM   #581
新堂愁一
男人三寶無樣有

引用:
作者: txl
小弟路過,彈bass的

結他初學買隻boss用都夠啦,買部咁勁既effector,function又用唔晒,又貴,咪=灑錢
我出show成日見人用d cheap雞bass但買個GT-6B...但全程無見佢踩過
嘩.....高人t兄
拜一拜先

夠成日有d初學唔夠熱誠學學下就停....但佢買果支係貴到飛起既他...= =

此篇文章於 01-17-06 02:18 AM 被 新堂愁一 編輯。
新堂愁一 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-17-06, 02:23 AM   #582
HaKu

引用:
嘩.....高人t兄
拜一拜先
我真係要拜晒你兩個

>愁
竟然搵唔到鼓手!?我身邊3個打鼓ge!仲要有個係高手黎添

>神人txl
我都係咁覺得!我雖然唔係玩左好耐,但係聽左咁耐
比較多用都係OD+delay,echo,reverb...呢類咁
所以我都只係買個單用算~
舊 01-17-06, 02:26 AM   #583
新堂愁一
男人三寶無樣有

我身邊一個都無
guitar就多到爆廠|||

舊 01-17-06, 02:30 AM   #584
HaKu

引用:
我身邊一個都無
響機鋪搵個打鼓機勁ge拉佢去打真鼓啦

話時話~愁一你玩左咁耐,你支結他係咩來?
舊 01-17-06, 02:32 AM   #585
txl

引用:
我真係要拜晒你兩個

>愁
竟然搵唔到鼓手!?我身邊3個打鼓ge!仲要有個係高手黎添

>神人txl
我都係咁覺得!我雖然唔係玩左好耐,但係聽左咁耐
比較多用都係OD+delay,echo,reverb...呢類咁
所以我都只係買個單用算~
小弟都係菜鳥一大隻...
舊 01-17-06, 02:34 AM   #586
txl

引用:
我身邊一個都無
結他係多,你我身邊總有識人玩
先唔講技術,但有心玩既又有幾多個呢...
舊 01-17-06, 02:36 AM   #587
txl

引用:
嘩.....高人t兄
拜一拜先

夠成日有d初學唔夠熱誠學學下就停....但佢買果支係貴到飛起既他...= =
以前有朋友初學,走去買支ESP...
最後...大家都估到。 人都飛埋過外國...可憐的ESP..
舊 01-17-06, 02:40 AM   #588
txl

仲有,搵人的話醒個好西俾你

http://bbs.guestbook.com.tw/index.php?mforum=mouse1437

http://www.bandbang.com
舊 01-17-06, 02:40 AM   #589
HaKu

引用:
最後...大家都估到。 人都飛埋過外國...可憐的ESP..
ESP
不過esp都有出過平野咖

如果我有支貴野~我點會捨得掉低佢呢~
舊 01-17-06, 02:41 AM   #590
新堂愁一
男人三寶無樣有

引用:
響機鋪搵個打鼓機勁ge拉佢去打真鼓啦

話時話~愁一你玩左咁耐,你支結他係咩來?
真係玩左hea左好耐|||
係呢大半年先的起心肝日挫夜挫

我.......都仲係一個窮苦學生....
老婆仔只係一支Ltd....不過我好愛佢

儲倒錢一定會買支Forest GT.....dream他

舊 01-17-06, 02:43 AM   #591
新堂愁一
男人三寶無樣有

引用:
結他係多,你我身邊總有識人玩
先唔講技術,但有心玩既又有幾多個呢...
的確唔多....
為左型而學但怕辛苦停既人太多

舊 01-17-06, 02:45 AM   #592
新堂愁一
男人三寶無樣有

引用:
奠.......可憐的ESP
引用:
有去開~~不過係cd-rom~

舊 01-17-06, 02:51 AM   #593
txl

引用:
的確唔多....
為左型而學但怕辛苦停既人太多
最憎呢類人...之後打係icq info話自已咩音樂人,其實只係每樣識d..
舊 01-17-06, 02:52 AM   #594
HaKu

引用:
真係玩左hea左好耐|||
係呢大半年先的起心肝日挫夜挫

我.......都仲係一個窮苦學生....
老婆仔只係一支Ltd....不過我好愛佢

儲倒錢一定會買支Forest GT.....dream他
LTD都唔小野咖..好似係esp子廠?有冇記錯

我老婆都只係Ibanez..當然我都好愛佢啦
我支dream他係bc rich NJ Warlock,平過你果支
舊 01-17-06, 02:55 AM   #595
新堂愁一
男人三寶無樣有

引用:
最憎呢類人...之後打係icq info話自已咩音樂人,其實只係每樣識d..
但hk而家勁多

舊 01-17-06, 02:57 AM   #596
新堂愁一
男人三寶無樣有

引用:
LTD都唔小野咖..好似係esp子廠?有冇記錯

我老婆都只係Ibanez..當然我都好愛佢啦
我支dream他係bc rich NJ Warlock,平過你果支
warlock個樣恆得濟...我受唔住

舊 01-17-06, 02:58 AM   #597
txl

引用:
但hk而家勁多
之後去d akzone呢類多女forum講到自已識音樂
舊 01-17-06, 02:58 AM   #598
新堂愁一
男人三寶無樣有

引用:
之後去d akzone呢類多女forum講到自已識音樂
真係救命

舊 01-17-06, 03:01 AM   #599
HaKu

引用:
warlock個樣恆得濟...我受唔住
點會行得濟呢,你支GT仲多角
NJ Warlock好似係比普通Warlock薄添~勁鍾意佢
隻聲勁行~當然其實pickup先係重大因素
900 US$...儲到先算
舊 01-17-06, 07:35 AM   #600
半熟蕃茄
Game Master
有朋自遠方來非姦即盜

註冊日期: Oct 2004
卒之有bass人加入la.........
其實我用緊gei仲雞........電同木都用yamaha最cheap0個隻....
不過用乜都唔緊要.......最重要係有心機練
p.s.不過我無
半熟蕃茄 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 04:59 PM

手機版 | APP版