Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 02-17-21, 09:24 PM   #1
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
Cruella (2021-05-28) D+ 同步 : 有影評

認真?!會唔會最後都直上 D+?

《101隻班點狗》前傳,幾黑吓喎—好似~

此篇文章於 05-27-21 11:50 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-05-21, 03:46 PM   #2
Heaven
Game Master

註冊日期: May 2013
5月28日 戲院 Disney+ 同步上, 香港就5月27日

此篇文章於 05-05-21 03:55 PM 被 Heaven 編輯。
Heaven 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 05-27-21, 10:00 PM   #3
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
睇完,完全係Emma Stone個人show, 亦重新rebuild 咗cruella呢個角色,(其實即係黑魔后咁玩),洗白得黎亦令個角色更有層次,Emma vs Emma過程又好鬼黑色幽默mix穿Parda的惡魔,好吸引又好睇,正正
睇黎呢個reboot應該會系列化

此篇文章於 05-27-21 11:57 PM 被 C.Ryo 編輯。
C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-21, 11:38 AM   #4
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
不錯看的反派誕生故事

當然是有點「洗白」成份但也是合情合理解釋Cruella怎樣慢慢成為迪士尼知名的反派

Emily Jean Stone的反差演出值回票價,最吸引我的是劇中的時裝秀真的不錯看

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-21, 04:57 PM   #5
肉羊哩咖
griffin611

好:靚杉「靚」人,最強調係要 — 型,下至女主角兩件「馬仔」同啲平民百姓,上至班名流,個個個裝都勁行。場景美功都一流。Emma Stone 担晒成部戲都唔在講,Emma Thompson 都入型入格,連做 Jasper 嗰位同 Mark Strong 都掂。有啲位幾好笑,尤其係嗰隻「超巨大老鼠」~

唔係噉好:故仔老土都痺,正式粵語殘片式,啲扭橋位遠到對面海都望到,如果話係女版《Joker》,又冇乜社會時代意義。亦都係因為要型嘅關係,揀啲歌係幾夾個時代(雖則有評論指有隻歌係 80年代~),不過啲詞完全同個故仔人物處境無關,仲渣過啲電視劇。本人完全無睇過《班點狗》系列,有人或會唔鍾意替隻殺狗人仕「洗白」,Cruella 仲未變態,睇佢點玩落去。

另,有指戲入面啲一半嘅狗仔係 CG,真係分唔出~
https://www.thewrap.com/cruella-dire...real-cgi-dogs/

此篇文章於 05-30-21 05:12 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-21, 04:52 PM   #6
肉羊哩咖
griffin611

即使啲票房數字連 QP2 都不如,而有報指製作費極高昂,但係公佈咗會開拍續集。

舊 09-08-21, 08:40 PM   #7
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
在收費平台免費睇咗,慶幸沒有比錢去戲院睇!

如果這是一套獨立電影,都算好睇!但是作為一套前傳就完全唔合格、0分!

因為我喜歡一氣呵成,所以重溫埋101的動畫和真人版。但這樣便出事了!發覺黑白魔后這套戲係完全接唔到落101班點狗的。

101的女主角變咗做黑人都算,但黑白魔后、光頭管家和兩個手下的設定和性格,完全和101唔同,就真係沒可能接受!就連魔后對皮草的執着,這個重要設定也被消失了!
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-25-23, 11:04 PM   #8
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
Cruella《黑白皇后》

見今年Disney Halloween Time搵Cruella做主題,
係Disney+睇返Cruella《黑白皇后》,
原來是復仇劇…

Estella/Cruella雙重性格到個頭都黑白色?
開場安排到好似斑點狗,害死紅髮媽咁,
係咪為日後鐘愛用斑點狗做皮草,洗白用?

男爵夫人個造型同表情好鬼汪阿姐~!
癲婆係會遺傳的。

玩造型搶C1果段幾好睇。

Cruella de Vil,姓惡魔住HELL HALL咁型~!

兩個忠僕由細到大都咁撐女主角呢個安排真係估佢唔到。

https://www.imdb.com/title/tt3228774/
https://zh.wikipedia.org/wiki/%E6%99...BC%8A%E6%8B%89

舊 11-26-23, 10:36 AM   #9
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
就咁當獨立電影, 呢套係幾好睇。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[西片] Dune (2021) Part 2 2024-03-01 上 肉羊哩咖 電影版 103 03-11-24 12:07 AM
日本天災 亍 ◣ ~清談館~ 28 01-28-24 08:08 AM
[多機種] JUST DANCE 2021 IDGAF 電視遊戲討論版 2 11-29-20 05:00 PM
[西片] The 355 (2021 年 1 月) 肉羊哩咖 電影版 3 10-08-20 01:20 PM
VIVO (2021) LTKS 電影版 0 11-02-19 08:54 AM

現在的時間是 09:14 PM

手機版 | APP版