Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-26-20, 02:18 AM   #151
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
引用:
作者: jeffyen83 查看文章
下,即手提又好似xb2甘濛呀。。。。
手提都ok, TV出好似都係720p

不過我記得用wiiU玩出480p都清過wii
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-26-20, 04:35 PM   #152
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
引用:
作者: neo2046 查看文章
Switch 真係好需要出部加強版

XenobladeDE dynamic resolution revealed:
Handheld = 378p/540p Docked= 540p/720p
https://www.resetera.com/threads/xen...p-720p.212535/

FPS CHECK: Xenoblade Chronicles Definitive Edition | Nintendo Switch | DOCKED & HANDHELD MODE
https://youtu.be/
出過個外置GPU既DOCK 都好丫

雖然真係唔預佢有1080P 但都2020啦人地4K HDR緊

有時最慘係佢畫面冇變我地DISPLAY 轉左 攪到細緻左

それが王者の戦いというものだ

此篇文章於 05-26-20 04:38 PM 被 GUSTAV 編輯。
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-26-20, 05:23 PM   #153
零式
Ultimate Gamer
Banned

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: GUSTAV 查看文章

雖然真係唔預佢有1080P 但都2020啦人地4K HDR緊

咁做分分鐘貴過PS5 / XBX

舊 05-26-20, 05:28 PM   #154
MultiPASS
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
講到咁慘情,不如棄機棄game啦!
淨玩PS4/XB1都大把靚畫面好game,
做乜要委屈自己咁辛苦啫~
MultiPASS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-26-20, 05:33 PM   #155
GUSTAV
The One
poor

出現了!

引用:
作者: 零式 查看文章
咁做分分鐘貴過PS5 / XBX
本身手提呢樣野都出左細機 出返部switch唔到既switch 都好合理姐 我咁多年黎部機除左當年xb2 農蟹抽野之外都冇離開過個dock

此篇文章於 05-26-20 05:36 PM 被 GUSTAV 編輯。
舊 05-26-20, 05:45 PM   #156
wsx360
Game Master

註冊日期: May 2005
等switch PRO囉

而家部switch機能冇可能提升
wsx360 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-26-20, 07:59 PM   #157
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
引用:

睇hacking forum 啲人玩舊機oc 係要CPU/RAM/GPU 都要提速
有啲GAME 樽頸係GPU, 有啲係CPU
亦有啲OC 晒兩者都無反應,樽頸喺bandwidth度,要同時OC 埋RAM 先有反應

xb2 時唔剩係576p 影響觀感
個unsharpened mask 落得好奇怪
攪到角色model 周圍好多artifact pixel
X&Y 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-26-20, 08:26 PM   #158
豪傑公子
God of Gamer

註冊日期: Jan 2005
mclassic(外置UPSCALER + 反鋸齒圖像處理器)可能幫到大家:
https://www.youtube.com/watch?v=P-NhX9-_KE0&t=408s

舊 05-26-20, 09:17 PM   #159
MultiPASS
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004

動森版X1 DE預告(英文)
MultiPASS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-26-20, 09:27 PM   #160
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
太有才了
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-26-20, 11:02 PM   #161
Kello820
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2009
Nintendo Switch ID1035-4401-7443
PSN  IDKello820
XBox Live GamertagKello820
個新章劇情怪怪地,有d位唔多明
可能係本篇本身都有為新章輔墊加料,應該就係左肩既部份了

另外同預期一樣,而家玩返1代個戰鬥系統覺得幾簡陋,總之倒轉+屈時間萬能
講起lv佢呢次反向學2代二周目果種可以stock exp同調節lv幾唔錯,冇以前舊版咁lv高左就全程亂打秒殺咁無聊,主要1代lv差既影響比起2代要更加嚴重好多(但唔肯定DE有冇改過)

另外好多人關心既畫質問題,琴日第一眼睇實機畫面就已經覺得比堆售前圖蒙,今日隻眼就已經習慣左...冇乜野,再次體會人類適應力有幾強,take it easy

此篇文章於 05-26-20 11:04 PM 被 Kello820 編輯。
Kello820 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-26-20, 11:25 PM   #162
Kello820
Crazy Gamer

Nintendo Switch ID1035-4401-7443
引用:
作者: X&Y 查看文章
睇hacking forum 啲人玩舊機oc 係要CPU/RAM/GPU 都要提速
亦有啲OC 晒兩者都無反應,樽頸喺bandwidth度,要同時OC 埋RAM 先有反應

效果唔大

舊 05-27-20, 12:17 AM   #163
wsx360
Game Master

註冊日期: May 2005
引用:
作者: Kello820 查看文章
效果唔大
你呢個只係Dock Mode正常速度

如果隻game本身set死左最高720p
咁你點超頻都係720p
wsx360 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-27-20, 12:48 AM   #164
Kello820
Crazy Gamer

所以先話效果唔大
OC後loading同battle frame rate有明顯提升係真

舊 05-27-20, 09:29 AM   #165
Kello820
Crazy Gamer

新章打完
結局"冇"驚喜

beyond the sky instrument正到飛起

轉頭打本篇,有frd打到10幾章話支線改左幾多野

舊 05-27-20, 09:30 AM   #166
GUSTAV
The One
poor

引用:
作者: X&Y 查看文章

XB2個期用緊112" 穿孔幕部機又冇咁SHARP其實ARM ARM好
之後換左LASER 投+126"手織幕再玩就

3D畫面就係難升頻升得順眼

仲等緊出已經有人爆機

此篇文章於 05-27-20 09:35 AM 被 GUSTAV 編輯。
舊 05-27-20, 10:54 AM   #167
holsety
http://www

又出部new switch law,上次都係因呢隻game出new 3ds.

舊 05-27-20, 12:50 PM   #168
[X-MEN]
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2012
引用:
作者: Kello820 查看文章
新章打完
結局"冇"驚喜

beyond the sky instrument正到飛起

轉頭打本篇,有frd打到10幾章話支線改左幾多野
玩老翻自己匿埋玩咪算,個個等緊隻game出,得你一個玩老翻嘅喺度講"新章劇情XXX""新章結局XXX",
都冇人同到你討論,game都未出我諗冇人想知你嘅爆機感想

此篇文章於 05-27-20 01:40 PM 被 [X-MEN] 編輯。
[X-MEN] 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-27-20, 01:19 PM   #169
holsety
http://www

我見baha話我地香港偷跑,有人見到有得賣?

舊 05-27-20, 01:27 PM   #170
Kello820
Crazy Gamer

樓上上位人兄都幾得意
點解我要lay埋玩呢,gaf你屋企?玩老翻又點,我eshop digital同珍藏版各一套,唔算支持?
冇具體劇透已經係叫有分寸,自己玻璃心就爆機先黎論壇,建議善用blacklist功能

食飯,食完繼續玩

舊 05-27-20, 01:30 PM   #171
GUSTAV
The One
poor

引用:
作者: [X-MEN] 查看文章
玩老翻自己匿埋玩咪算,個個等緊隻game出,得你一個玩老翻嘅喺度講"新章劇情怪怪地""新章結局"冇"驚喜",
都冇人同到你討論,game都未出我諗冇人想知你嘅爆機感想
你又衰既 唔QUOTE佢我咪睇唔到LOR

快D EDIT 返啦

舊 05-27-20, 01:44 PM   #172
[X-MEN]
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2012
引用:
你又衰既 唔QUOTE佢我咪睇唔到LOR

快D EDIT 返啦
edited,不過有追post嘅都唔會避到
[X-MEN] 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-27-20, 01:48 PM   #173
GUSTAV
The One
poor

引用:
作者: [X-MEN] 查看文章
edited,不過有追post嘅都唔會避到
BLACKLIST左佢咪算

舊 05-27-20, 03:04 PM   #174
chrischun
Juliuscrui

註冊日期: Jan 2005
Nintendo Switch IDJuliuscruiz
XBox Live GamertagJuliuscruiz
個戰鬥系統似二代,定係二代外傳(黃金乜乜)

舊 05-27-20, 03:18 PM   #175
GUSTAV
The One
poor

引用:
作者: chrischun 查看文章
個戰鬥系統似二代,定係二代外傳(黃金乜乜)
1代同2代戰鬥系統完全唔同

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Tales of Vesperia Remaster/Definitive edition [PS4/X1/NS/PC] 已售 ゆり 電視遊戲討論版 124 01-17-19 09:27 PM
[多機種] [PS3, XB360] Dishonored (Definitive Edition for PS4, XB1) - (BAFTA 2012年最佳遊戲) ( ゚ω゚)? 電視遊戲討論版 195 08-26-15 01:17 PM
[多機種] [PS4 XB1]DmC Devil May Cry: Definitive Edition 2015年3月17日発売決定! steve 電視遊戲討論版 1109 03-23-15 06:40 PM
誠徵 PS4版 TOMB RAIDER Definitive Edition lauyan 買賣專區 0 12-19-14 10:23 AM
賣 PS4 Tomb Raider Definitive Edition / 艦娘型錄 zero0417hk 買賣專區 0 09-17-14 10:13 PM

現在的時間是 02:52 AM

手機版 | APP版