Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 23 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39  ... 最後
電視遊戲討論版>Final Fantasy VII フルリメイク l PS4 已售 PS5 6月10日発売
Dyhalt Rushifar 10:31 AM 03-12-18
作者: ( ゚ω゚)?:
由零開始, FF VII Remake 核心開發成員,今日正式開始募集,用Unreal Engine 4開發
大概好快就會開發終止,佢都係繼續出DQ算啦。
TSZ 10:37 AM 03-12-18
果然系甘,根本行返15條舊路
charcsc2000 11:21 AM 03-12-18
作者: cat8642:
所以早兩日download左隻高清版止下咳都玩得好爽 ... 正如師兄講,出到來比佢地攪到係隻FF7人物既FF15咁都係都吾知玩吾玩好 .. 我隻15放到而家都未開 ..
其實15唔差...係個故事爛者...
charcsc2000 11:23 AM 03-12-18
作者: Dyhalt Rushifar:
大概好快就會開發終止,佢都係繼續出DQ算啦。
我情願佢開發終止...重出REMASTER FF 1 2 3 4 5 6 8 13係PS4算...
最好DQ都出埋...
STRIFE 11:45 AM 03-12-18
估都估到啦,早幾年SONY既政策一向都係超早公佈計劃,一堆空頭支票
根本冇期待過,當初係E3公佈REMAKE都係為左聲勢啫
aquarius 02:05 PM 03-12-18
作者: charcsc2000:
我情願佢開發終止...重出REMASTER FF 1 2 3 4 5 6 8 13係PS4算...
最好DQ都出埋...
square enix雖然合併多年
不過政策上都係各自為政
除咗DQ9因為和田要做黑字先趕住09出街感覺係半製成品外..
Dyhalt Rushifar 02:32 PM 03-12-18
作者: aquarius:
square enix雖然合併多年
不過政策上都係各自為政
除咗DQ9因為和田要做黑字先趕住09出街感覺係半製成品外..
某程度咁先至好,雖然在下唔玩dq,不過試想下如果dq俾求哥搞,可能會有一班新客源
hlcw99 02:38 PM 03-12-18
最好DQ都出埋...
唔remaster 都得, 我只想要中文化埋dq4-8

爆完dq11, 玩埋送既dq1 一樣咁開心
charcsc2000 02:44 PM 03-12-18
作者: hlcw99:
唔remaster 都得, 我只想要中文化埋dq4-8

爆完dq11, 玩埋送既dq1 一樣咁開心
對廠商黎講...remaster只係將解像度去返ps4的需要已經等於隻新game....
charcsc2000 02:45 PM 03-12-18
某程度咁先至好,雖然在下唔玩dq,不過試想下如果dq俾求哥搞,可能會有一班新客源
正確, 我唔求佢地會出新game...只求佢可以移植去ps4玩...
做到100%移植都夠啦...
講真好game係唔駛點強化...
好似dark souls 1咁...佢純移植已經好足夠~
Dyhalt Rushifar 02:59 PM 03-12-18
正確, 我唔求佢地會出新game...只求佢可以移植去ps4玩...
做到100%移植都夠啦...
講真好game係唔駛點強化...
好似dark souls 1咁...佢純移植已經好足夠~
唔係話唔需要新GAME,而係講開發唔分開搞既,出到黎只會搞到咩都唔係。
淨移植/REMASTER,在下基本上就NO THANK YOU,至少都好似RS2咁整靚返晒D BG同圖先收貨。
不過RE-MAKE就真係要量力而為,始終銷路好難會好,唔夠力又會成為回憶破壞。
charcsc2000 03:22 PM 03-12-18
唔係話唔需要新GAME,而係講開發唔分開搞既,出到黎只會搞到咩都唔係。
淨移植/REMASTER,在下基本上就NO THANK YOU,至少都好似RS2咁整靚返晒D BG同圖先收貨。
不過RE-MAKE就真係要量力而為,始終銷路好難會好,唔夠力又會成為回憶破壞。
RE-MAKE算啦, 好多時出到黎只係一個回憶...
就好似聖劍2咁....
日廠都未必有能力做到呢個技術....

係我角度黎講...remaster只係方便係ps4玩返以前d game...
好似dragon crown, dark souls, 女武神呢d...
RPG之鬼 04:00 PM 03-12-18
與其花咁既錢不同開發新IP或繼續手遊就算
依家有手遊,基本上開發新二三線IP唔會有太大壓力
再唔係度完橋就掉比人做,又或者出錢比人做
咁樣就能不斷會有新IP出,好就繼續唔好就收
好似EA、UBI果啲咁
holsety 04:24 PM 03-12-18
ff11家用 咪鬼終止營運la,係xbox少人,ps4 我覺得okay, 甘鬼多多年前pc 既olg 返出落ps4
charcsc2000 05:01 PM 03-12-18
作者: RPG之鬼:
與其花咁既錢不同開發新IP或繼續手遊就算
依家有手遊,基本上開發新二三線IP唔會有太大壓力
再唔係度完橋就掉比人做,又或者出錢比人做
咁樣就能不斷會有新IP出,好就繼續唔好就收
好似EA、UBI果啲咁
其實咁係正確...點都好過十年出個FF15...
唔係隻隻都好似仁王咁....整左十年...好彩真心好玩...
aquarius 05:55 PM 03-12-18
作者: holsety:
ff11家用 咪鬼終止營運la,係xbox少人,ps4 我覺得okay, 甘鬼多多年前pc 既olg 返出落ps4

真心覺得ff11壽命會比14長..

Sent from my iPhone using Gaforum
真!DC 06:47 PM 03-12-18
其實15唔差...係個故事爛者...
Rpg故事爛係死罪來吧
由手機版發出
淡水 07:20 PM 03-12-18
單靠國內請人真系停止開發算啦
隻聖劍2 remake 都可以攪出屎
細路翔 07:34 PM 03-12-18
作者: 真!DC:
Rpg故事爛係死罪來吧
由手機版發出
個人覺得ff15個大綱唔爛,係根本未寫完

三基友三個dlc根本應該放落主線,然後dlc用老豆同luna視點講返先正路

但se已經有接近20年遍離正道
ShinDou 07:34 PM 03-12-18
唔同FF15既,而家根本D故事有晒係度,佢唔亂改就得,問題係GAMEPLAY果度係咪真係想抄FF15姐﹖
細路翔 07:40 PM 03-12-18
作者: ShinDou:
唔同FF15既,而家根本D故事有晒係度,佢唔亂改就得,問題係GAMEPLAY果度係咪真係想抄FF15姐﹖
ff15個gameplay除左剛出個時堆視角問題都唔算好差呀

對比個完成左1/3都無既劇本
TSZ 11:25 PM 03-12-18
15本來劇本吾知點,但玩既過程真系感受吾倒距有“故事”可言,相信講距故事上既缺點開多個post都講吾完

講返隻7,如果出得好,距分3章分5章出我都吾介意
charcsc2000 11:28 AM 03-13-18
作者: TSZ:
15本來劇本吾知點,但玩既過程真系感受吾倒距有“故事”可言,相信講距故事上既缺點開多個post都講吾完

講返隻7,如果出得好,距分3章分5章出我都吾介意
FF15而加個故事仲係做緊...全部玩DLC發售..
就算皇家版都係未完結...應該來緊兩年仲會出DLC老屈大家錢....
如果咁樣搞法...
FF7真係唔知要整幾整...
我情願佢STOP個計劃算...
sgouki 12:33 PM 03-13-18
UR4咁易玩, 而家應該劇本問題多, 原本剩remake正傳應該冇攪咁耐, 而家睇個勢佢真係想學星戰, 由前傳整起, 問題係幾前, Zack? 錫生三碰友? 或更前?
鈴蘭 12:42 PM 03-13-18
我覺得係佢地想搞到第一隻碟就淨係係神羅都市
而家係度大量灌水
由手機版發出
第一 ... 23 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39  ... 最後

返回主題版面