Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > PC電腦遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-07-05, 03:09 AM   #1
主人
Game Master

註冊日期: Apr 2004
lineage2和rf online

1. 請問哪個好玩D??

2. 哪個比較多D人玩/比較受歡迎D?

3. 我估計暫時兩大勢力應該係這兩隻GAME, 唔知有冇錯呢? 還是仲有其他?

4. 昨天在旺電見到一段CG, 見到好熟, 最後見到RF ONLINE兩個字, 先知原來係佢
問題係我好耐以前已經睇過段片, 可能有成兩三年前或更久遠.....
所以.....有冇人知隻GAME究竟開發左幾耐......
主人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-05, 11:33 AM   #2
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

註冊日期: Aug 2002
Wii U ID↑プスドラID
3DS Friend Code105 743 596
l2出左兩年左右...
rf出左兩三個月左右...但好耐以前已放demo片,所以見過唔奇.
個人來講,人設l2好d............但內容兩隻都差...除左打怪就係打怪...
如果你能夠一日付出3小時以上打怪你玩乜都得...否則只會越玩越灰...

嘿哈兒 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-05, 01:39 PM   #3
搖搖
Eternal Flame™
永遠的毛毛王子↓

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDARMY_Momo
引用:
作者: 嘿哈兒
l2出左兩年左右...
rf出左兩三個月左右...但好耐以前已放demo片,所以見過唔奇.
個人來講,人設l2好d............但內容兩隻都差...除左打怪就係打怪...
如果你能夠一日付出3小時以上打怪你玩乜都得...否則只會越玩越灰...
係要打錢
無錢 完全生存唔到

舊 06-07-05, 04:31 PM   #4
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

註冊日期: Aug 2002
Wii U ID↑プスドラID
3DS Friend Code105 743 596
引用:
作者: 搖搖
係要打錢
無錢 完全生存唔到
唔打死怪...何來錢?
做賣買商???

嘿哈兒 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-05, 04:40 PM   #5
松田悟志
God of Gamer
隼龍

註冊日期: Aug 2003
PSN  IDFaiz82
XBox Live Gamertagfaiz82
引用:
唔打死怪...何來錢?
做賣買商???
而家玩得天2,特別係新手果d,大部份都買天幣起家架la
天2同RF好似真係差唔多,
因為我好鐘意怒打怪衝等/怒整武器,所以我好受天2呢隻GAME架
不過兩隻GAME間代理都唔係好野
想玩天2既話,玩SF 吧~搵個倍數唔太高既一樣會有mood衝lv
想玩RF既話,試下玩下睇下斷線/LAG情況點先la

舊 06-07-05, 04:44 PM   #6
松田悟志
God of Gamer
隼龍

註冊日期: Aug 2003
PSN  IDFaiz82
XBox Live Gamertagfaiz82
引用:
l2出左兩年左右...
玩天2官服只昇3個鐘無咩用,
去到3xlv起碼7個鐘以上la,應該昇到50%+既
當時我35lv>>40lv日日o係克塔10個鐘+ 都要成個星期先昇到
真係無太多時間玩既/唔鐘意狂打怪衝等既/愛好和平既,
就放棄天2官服吧la

此篇文章於 06-07-05 04:48 PM 被 松田悟志 編輯。
松田悟志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-05, 04:58 PM   #7
【麥斯】
☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆

註冊日期: Jan 2002
天2官服升到 lv 4X 就頂唔蒲, 無晒動力升,
窮不突止仲要難升等,
LV 4X 仲著住 D 頂打怪,
打唔夠幾隻就要坐地下

如果一個唔覺意死左仲要不幸地噴左件搵食架生加上附近有位人兄執鬼左唔還,
呵呵, 真係喊都無謂
【麥斯】 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-05, 06:57 PM   #8
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
引用:
作者: 【麥斯】
天2官服升到 lv 4X 就頂唔蒲, 無晒動力升,
窮不突止仲要難升等,
LV 4X 仲著住 D 頂打怪,
打唔夠幾隻就要坐地下

如果一個唔覺意死左仲要不幸地噴左件搵食架生加上附近有位人兄執鬼左唔還,
呵呵, 真係喊都無謂
之前2章果時唔難升囉....我75LV一個鐘都有1.x%, 只要肯組隊, 5xlv, 8小時內升一級....6xlv 3日左右升一級.

不過, 而家3章難升左, 因為戰士打怪慢左好多(d怪唔係抗物攻, 就係抗箭, 抗匕首....), 而且歌舞mp用量會互相影響, 所以唔可以長駐3歌3舞. 但係反而巫團好升左....秒怪速度一向都係巫團最快, 3章加左技能, 回魔快左好多....基本上如果專業巫團, 不停秒怪, 1小時先休息一次....清怪最少比戰士團快一倍以上(如果隻怪抗物攻果d....5戰士打幾秒既傷害, 我求其轟一下都差唔多....)

舊 06-07-05, 07:05 PM   #9
小嘉
The One

RF 個代理新幹線完全係垃圾
比你都唔好玩
有一隻好既online就係比佢整臭果名
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-05, 07:06 PM   #10
搖搖
Eternal Flame™
永遠的毛毛王子↓

PSN  IDARMY_Momo
3x果陣屈o係克塔team人 半日一個lv真係悶到抽筋
玩到做完2轉已經頂唔順

舊 06-07-05, 09:11 PM   #11
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
作者: 搖搖
3x果陣屈o係克塔team人 半日一個lv真係悶到抽筋
玩到做完2轉已經頂唔順
而家一個月60級真係唔難 當年我練左差唔多半年

舊 06-08-05, 01:13 PM   #12
希羅
Game Master

玩劍鬥啦,我遲d都玩返開劍鬥,不過我好過,有人有裝借我,仲有娃娃用
希羅 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-05, 06:01 PM   #13
JASUGUN
Crazy Gamer
精神病患者

天2我玩左年半,但我由始至終都唔覺得呢隻game好玩,
日日練功打怪升lv其實好無聊好刻板,我玩都純粹只係貪佢夠靚,有魔戒feel,
至於rf,我封測玩左幾日就冇玩,因為覺得隻game同天2差唔多,
畫面唔夠天2靚,玩法又係咁上下沉悶......
JASUGUN 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-05, 06:06 PM   #14
JASUGUN
Crazy Gamer
精神病患者

都係以前龍洞好,升lv快d又刺激d組隊又方便d,
而家三章打古墓好悶.....
舊 06-08-05, 06:22 PM   #15
希羅
Game Master

引用:
作者: JASUGUN
都係以前龍洞好,升lv快d又刺激d組隊又方便d,
而家三章打古墓好悶.....
你都係sr9 ,我都係
最好升都係龍洞(係初章),我覺得2章係龍洞好煩,又要收集齊歌舞,d人少一個都唔組,都唔知想點
舊 06-08-05, 06:54 PM   #16
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
作者: 希羅
你都係sr9 ,我都係
最好升都係龍洞(係初章),我覺得2章係龍洞好煩,又要收集齊歌舞,d人少一個都唔組,都唔知想點
2章升快好多喎....1章人又多, 怪又少, 經驗又少, 錢又少

舊 06-08-05, 07:06 PM   #17
希羅
Game Master

引用:
作者: 小昭Teddy
2章升快好多喎....1章人又多, 怪又少, 經驗又少, 錢又少
你知我組d團唔勁,最多都係去vip,邊上到傳石,係1,2樓又慢到嘔
2章係錢多寶多ja,升都係一般
初章無咁煩,長老先知戰狂就可以走人,2章歌舞一定要,又要白長黑長小刀一堆,等團多過出團
舊 06-08-05, 11:23 PM   #18
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
你知我組d團唔勁,最多都係去vip,邊上到傳石,係1,2樓又慢到嘔
2章係錢多寶多ja,升都係一般
初章無咁煩,長老先知戰狂就可以走人,2章歌舞一定要,又要白長黑長小刀一堆,等團多過出團
傲塔12樓或傳石拉車團, 75級一小時2%
我每晚都有固定團

舊 06-08-05, 11:31 PM   #19
JASUGUN
Crazy Gamer
精神病患者

而家三章龍洞仲多唔多人組?好唔好升?
打古墓真係悶到想死,地形千遍一律,d怪AI低又唔駛點控場
舊 06-08-05, 11:47 PM   #20
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
作者: JASUGUN
而家三章龍洞仲多唔多人組?好唔好升?
打古墓真係悶到想死,地形千遍一律,d怪AI低又唔駛點控場
你去龍洞傳石區試下唔帶巫師去

舊 06-09-05, 12:13 AM   #21
希羅
Game Master

引用:
作者: 小昭Teddy
傲塔12樓或傳石拉車團, 75級一小時2%
我每晚都有固定團
你唔係一早75lv咩,無啦,而家我借左a/c比個fd,有時我代玩返,43鷹眼
舊 06-09-05, 12:17 AM   #22
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
你唔係一早75lv咩,無啦,而家我借左a/c比個fd,有時我代玩返,43鷹眼
我指2章果時.(而且間唔中無聊自殺呀, 打王, 攻城盟戰死左咪有得再升過囉) 而家唔得啦, 戰士打怪太慢....

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[ETC]"Customers do not want online games" - Iwata Janus 電視遊戲討論版 1 07-06-04 10:57 AM
[PS2]Biohazard:Outbreak新圖及新片,美版3/30發售 神祕人1號 電視遊戲討論版 367 03-29-04 05:27 PM
E3参展游戏列表提前曝光 Raymondz 電視遊戲討論版 8 03-03-04 05:07 PM
[GC]Phantasy Star Online Episode III: C.A.R.D. Revolution圖片及影片 神祕人1號 電視遊戲討論版 73 12-18-03 12:48 PM
「 古 惑 仔 Online 」 遊 戲 玩 殺 警 二階堂青丸 PC電腦遊戲討論版 15 03-31-03 06:22 PM

現在的時間是 09:28 AM

手機版 | APP版