Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-16-12, 05:15 PM   #551
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

註冊日期: Dec 2001
Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
$388淨Game入手

舊 08-16-12, 05:16 PM   #552
一德仔一
Junior Member

註冊日期: Mar 2012
聽講藍店walkin都送貼同套~
一德仔一 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-12, 05:25 PM   #553
darklinkss
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2002
請問有這些藍店的地址和電話嗎?

thx.

引用:
作者: 一德仔一 查看文章
聽講藍店walkin都送貼同套~
darklinkss 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-12, 05:28 PM   #554
暗.黑.騎.士

註冊日期: Apr 2005
PlayStation Platinum Shop

商店名稱 地址 電話 營業時間

DREAMSTORE HONG KONG LIMITED 香港灣仔灣仔道188號東方188商場G04號舖 3486 8650 11:30 - 21:30

GAME 88 香港灣仔灣仔道188號東方188商場2樓233-234 號舖 2893 3430 11:30 - 21:30

GAME HOLLYWOOD 九龍旺角西洋菜街14-24號荷里活中心1樓24-26號舖 2780 2077 13:00 - 22:00

GAME SINO 九龍旺角彌敦道582-592號信和中心閣樓M24號舖 2388 5039 13:00 - 22:00

SATIF ELECTRONIC GAMES LTD - SINO 九龍旺角彌敦道582-592號信和中心2樓225-226號舖 2393 2844 12:30 - 22:30

GAME GLOBAL 香港灣仔軒尼詩道130號灣仔電腦城2樓202-204號舖 2891 0937 11:00 - 21:00

GAME GOLDEN 九龍深水埗福華街146-152號黃金商場地面18號舖 2729 6699 12:00 - 21:00

OCEAN 九龍觀塘開源道68號觀塘廣場M21號舗 2345 9377 12:30 - 21:30
暗.黑.騎.士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-12, 05:51 PM   #555
RS 200
God of Gamer

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDRS200Terry
XBox Live GamertagRS200Terry
又貼又套都只係350? 又幾抵喎...
RS 200 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-12, 06:26 PM   #556
dust11

註冊日期: Aug 2010
引用:
作者: RS 200 查看文章
又貼又套都只係350? 又幾抵喎...
貼加套要P-shop買先有
$388
dust11 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-12, 06:46 PM   #557
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
差點中伏

小心點要用中文系統先會出中文
(我用開日文系統)
剛剛出了泡文

好彩未入game

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-12, 06:56 PM   #558
幽浮-_-

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3823 8490 4570
觀塘廣場Platium Shop $388連機袋機貼特典入手
幽浮-_- 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-12, 07:38 PM   #559
gotoho

註冊日期: Apr 2006
一開始打名
中文輸入法得拼音搵鬼識打.....
我唔想用英文or慢慢搵字粒喎
gotoho 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-12, 07:42 PM   #560
pet3
The One

引用:
作者: gotoho 查看文章
一開始打名
中文輸入法得拼音搵鬼識打.....
我唔想用英文or慢慢搵字粒喎
ㄇㄧㄥˊ ㄕㄤˋ 一ㄡ 最後我都係問台灣朋友

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
舊 08-16-12, 07:42 PM   #561
assy
Game Master

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDweh2cat
must use chinese system if want to play in chinese...
i was using english somehow it shows in korean.

no more bags for free in 188 unless you have ordered.

舊 08-16-12, 07:49 PM   #562
gotoho

註冊日期: Apr 2006
引用:
作者: pet3 查看文章
ㄇㄧㄥˊ ㄕㄤˋ 一ㄡ 最後我都係問台灣朋友
thank you very much!!
果然好多人都用返tv版同p4u個名
gotoho 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-12, 08:43 PM   #563
pet3
The One

張保護貼點貼得好呢
怕起泡泡

FGO 目標預算
舊 08-16-12, 08:45 PM   #564
yorkyork

註冊日期: May 2010
比錢人貼
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-12, 08:48 PM   #565
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
張保護貼點貼得好呢
怕起泡泡
本身部機有冇MON貼?
有的話最好先將痛貼嘅MON部份CUT走先再貼
唔係會因為多層嘢响下面搞到唔夠貼服
同埋如果有用矽膠機套的話會因為擠壓令機邊唔平服
以上兩點都係自己貼嗰時注意到

泡的話其實唔驚,因為佢有色所以就算真係有泡都唔係咁易睇到
就算真係好多泡都可以重貼多次,始終佢唔同MON貼咁煩
我自己都重貼多次對到啲位FIT哂先收手

此篇文章於 08-16-12 08:51 PM 被 野良猫 編輯。
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-12, 08:51 PM   #566
pet3
The One

引用:
作者: 如月刃 查看文章
本身部機有冇MON貼?
有的話最好先將痛貼嘅MON部份CUT走先再貼
唔係會因為多層嘢响下面搞到唔夠貼服
本身是極上 psv 的唔好地方就是畫面外都係指摸...

FGO 目標預算
舊 08-16-12, 08:53 PM   #567
野良猫
肥倫

引用:
本身是極上 psv 的唔好地方就是畫面外都係指摸...
咁更加要貼痛貼啦(當初就係為咗佢先扑去買貴一貴嘅日版),貼咗之後就唔駛再理機面周圍嘅指紋
舊 08-16-12, 09:00 PM   #568
pet3
The One

引用:
作者: 如月刃 查看文章
咁更加要貼痛貼啦(當初就係為咗佢先扑去買貴一貴嘅日版),貼咗之後就唔駛再理機面周圍嘅指紋
你住元朗附近吧 知唔知哪裡有得代貼嗎? (20元到應該可以吧?我手機都唔貼的...)

FGO 目標預算
舊 08-16-12, 09:04 PM   #569
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
引用:
差點中伏

小心點要用中文系統先會出中文
(我用開日文系統)
剛剛出了泡文

好彩未入game
即係可以放棄啦呢隻game

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-12, 09:07 PM   #570
pet3
The One

引用:
作者: jaVaj ◣ 查看文章
即係可以放棄啦呢隻game
泡菜文超恐怖 你玩的時間轉中文系統吧 這次暫時睇落中文好像幾正常

FGO 目標預算

此篇文章於 08-16-12 09:11 PM 被 pet3 編輯。
舊 08-16-12, 09:07 PM   #571
野良猫
肥倫

引用:
你住元朗附近吧 知唔知哪裡有得貼?
我住港島東

哩個就唔清楚了

此篇文章於 08-16-12 09:12 PM 被 野良猫 編輯。
舊 08-16-12, 09:35 PM   #572
月牙火介
《kofire》

註冊日期: Oct 2002
3DS Friend Code3093 7346 4244
XBox Live Gamertagkofire
送果個機套品質比想像中好,
抵玩!

舊 08-16-12, 10:08 PM   #573
Akira 明
Game Master

註冊日期: Jun 2007
Nintendo Switch ID5966-9891-3387
3DS Friend Code3351 4032 4168
PSN  IDming3107
388跟貼,原本p shop送埋袋(還好興趣不大)
有無人用返"鳴上 悠"呢個名?

此篇文章於 08-16-12 10:13 PM 被 Akira 明 編輯。
Akira 明 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-12, 10:17 PM   #574
柚原このみ

註冊日期: Oct 2002
引用:
作者: Akira 明 查看文章
388跟貼,原本p shop送埋袋(還好興趣不大)
有無人用返"鳴上 悠"呢個名?
我係/

見版友有cut左mon果忽落黎
張貼清過出面幾十蚊張唔少
同埋係唔沾太手油果類黎架b

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-12, 11:00 PM   #575
Hawk
Game Master

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch IDSW-5310-1709-3227
PSN  IDHawkHK
貼咗痛貼,好易貼咋喎,一兩嘢就攪掂~ 不過因為cut走咗原本保護貼個位,所以上面條邊得番唔多位,貼得唔係好服…不過貼完部機感覺唔同哂~

此篇文章於 08-16-12 11:14 PM 被 Hawk 編輯。
Hawk 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[P4G]ペルソナ4 ザ・ゴールデン ハイカラな攻略.交流討論帖(捏他巴雷請用spoiler!!) 鈴蘭 攻略及心得交流區 999 09-01-13 01:57 AM

現在的時間是 02:19 AM

手機版 | APP版