Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-29-14, 07:27 PM   #1
武藤遊戲
The One

註冊日期: Nov 2004
Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>
ゼノブレイド | 4GB l New 3DS 專用

沒眼花...?
這裏有說

http://wktk.2ch.net/test/read.cgi/ghard/1409311780/

此篇文章於 03-31-15 02:20 PM 被 武藤遊戲 編輯。
武藤遊戲 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-14, 07:32 PM   #2
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen

new 3DS專用
實質新機

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-14, 07:32 PM   #3
seed2005
Ultimate Gamer

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDseed2005
3DS Friend Code4038 6080 2757
New 3ds專用
由手機版發出
seed2005 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-14, 07:41 PM   #4
tung999
Game Master

註冊日期: Nov 2008
Wii U IDknuckles0102
3DS Friend Code1891 1127 3592
PSN  IDtung0001jp
XBox Live Gamertagtung0001
新機專用咁pk= =..........

tung999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-14, 07:48 PM   #5
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
屈錢

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-14, 08:13 PM   #6
tung999
Game Master

都係玩番wii版算w

舊 08-29-14, 08:22 PM   #7
神名レオ
Game Master
紅蓮團

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDleoayu
好離譜,片中效果咪又係屎,
新3DS專用....我情願佢比舊3DS一樣玩到但唔比開3D囉
呢家3DS都到左晚期
為一隻GAME買新機...真係要好認真諗清楚

舊 08-29-14, 08:24 PM   #8
tung999
Game Master

呢d機會都係留比未出機既人www

舊 08-29-14, 08:33 PM   #9
assy
Game Master

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDweh2cat
好多人剛買玩妖怪手錶2?
有幾多會再買部新型玩專用game

舊 08-29-14, 08:36 PM   #10
mnwrt94
Senior Gamer
m子荻m

註冊日期: Nov 2010
任記仲咁有信心谷銷量?
而家既trend,此舉絕對係倒米
mnwrt94 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-14, 08:36 PM   #11
goofyz
Junior Member

註冊日期: Jan 2005
真係傻的嗎?
好想玩, 但無理由咁樣買新機囉...

goofyz 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-14, 08:36 PM   #12
金戰士
Insane Gamer
~~Nice~~

註冊日期: Mar 2007
PSN  IDkevinlaw1984
引用:
作者: W!LL 查看文章
屈錢
我未玩個,都會試下
希望會出bio la><

舊 08-29-14, 09:03 PM   #13
seed2005

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDseed2005
3DS Friend Code4038 6080 2757
高清片

http://youtu.be/ghFEU4t_Pm8?t=27m19s

此篇文章於 08-29-14 09:06 PM 被 seed2005 編輯。
seed2005 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-14, 09:05 PM   #14
yorkyork
God of Gamer

註冊日期: May 2010
new專用...咁都得?
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-14, 09:06 PM   #15
神名レオ
Game Master
紅蓮團

引用:
作者: goofyz 查看文章
真係傻的嗎?
好想玩, 但無理由咁樣買新機囉...
係,真係恨左好耐
但係新機底下,都係呢啲花爛殘嘅畫面
學樓上師兄講,開返部WII出嚟玩好過
唔係鼓勵人玩老番,但係WII模擬器1080P咁玩XB真係超靚
你話部新機加強機能,有720P,
屈多次錢都心甘命抵,
但呢家質素又比WII差,又要人買佢所謂新機...
(我敢講佢到下一代機出嘅時候,呢啲NEW3DS專用GAME唔會超過10隻)
真希望聽朝起身睇到佢個股價大瀉

舊 08-29-14, 09:15 PM   #16
tung999
Game Master

冇話迫人買既 算係個bonus比新出機既人
真係迫人買會出隻專用既自家千萬大作 而唔係呢隻叫好不叫坐既神作www

舊 08-29-14, 09:18 PM   #17
wsx360
Game Master

註冊日期: May 2005
引用:
作者: 李奧涼介 查看文章
係,真係恨左好耐
但係新機底下,都係呢啲花爛殘嘅畫面
學樓上師兄講,開返部WII出嚟玩好過
唔係鼓勵人玩老番,但係WII模擬器1080P咁玩XB真係超靚
你話部新機加強機能,有720P,
屈多次錢都心甘命抵,
但呢家質素又比WII差,又要人買佢所謂新機...
(我敢講佢到下一代機出嘅時候,呢啲NEW3DS專用GAME唔會超過10隻)
真希望聽朝起身睇到佢個股價大瀉
點解你講到舊機一定出到咁
如果舊機出到得15FPS,地下得番幾條草,好似幾千度近視咁睇唔到遠景
你仲玩唔玩
wsx360 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-14, 09:24 PM   #18
神名レオ
Game Master
紅蓮團

引用:
作者: wsx360 查看文章
點解你講到舊機一定出到咁
如果舊機出到得15FPS,地下得番幾條草,好似幾千度近視咁睇唔到遠景
你仲玩唔玩
吓,你覺得呢家出係NEW上面佢啲質素好正???
部機玩左4年,4年嚟佢都有移植返WII或PS2嘅GAME
咪就係呢啲質素囉
呢家移植機能差唔多嘅WII GAME唔係PS3,360嘅GAME喎

舊 08-29-14, 09:28 PM   #19
tung999
Game Master

3ds機能跟wii還是有一段距離吧= =

舊 08-29-14, 09:29 PM   #20
keijoey
桐乃 x MIX

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDmeruruplay
XBox Live GamertagMeruruplay
我放長雙眼睇你老任以後點賣新機
由手機版發出
keijoey 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-14, 09:36 PM   #21
wsx360
Game Master

引用:
吓,你覺得呢家出係NEW上面佢啲質素好正???
部機玩左4年,4年嚟佢都有移植返WII或PS2嘅GAME
咪就係呢啲質素囉
呢家移植機能差唔多嘅WII GAME唔係PS3,360嘅GAME喎
你知唔知Xenoblade個地圖有幾大?
仲要有d超大隻既怪行黎行去

你唔係搵MGS3,ONE PIECE個d黎比吓

DQ10都要用雲端運萛先出到

引用:
作者: keijoey 查看文章
我放長雙眼睇你老任以後點賣新機
由手機版發出
呢類說話我肯定唔只聽過1~2次

此篇文章於 08-29-14 09:43 PM 被 wsx360 編輯。
舊 08-29-14, 09:48 PM   #22
神名レオ
Game Master
紅蓮團

引用:
作者: wsx360 查看文章
你知唔知Xenoblade個地圖有幾大?
仲要有d超大隻既怪行黎行去

你唔係搵MGS3,ONE PIECE個d黎比吓

DQ10都要用雲端運萛先出到
其實你同我爭辦冇意思,
你究竟有冇睇到條片,睇高清個條喎
啲畫面一PAT野,呢啲已經DOWNGRADE左好多
佢連出返WII原汁原味都唔得,但聲稱話加強機能新機先至玩到
咁不如叫佢唔好出啦,照你意思機能有差就唔出得
咁MGS3同ONE PIECE仲乜要出?等呢家新機應乎到先出啦
你知唔知MGS3個地圖有幾大?有幾多草,過場仲要即時運算喎?
仲要打隻超大嘅MG,又飛機又大炮爆嚟爆去
同埋,MGS3同ONE PIECE正正就係WII,PS2嘅GAME
跟住你就一句唔係搵佢地黎比吓,你都幾無敵

舊 08-29-14, 10:13 PM   #23
wsx360
Game Master

引用:
其實你同我爭辦冇意思,
你究竟有冇睇到條片,睇高清個條喎
啲畫面一PAT野,呢啲已經DOWNGRADE左好多
佢連出返WII原汁原味都唔得,但聲稱話加強機能新機先至玩到
咁不如叫佢唔好出啦,照你意思機能有差就唔出得
咁MGS3同ONE PIECE仲乜要出?等呢家新機應乎到先出啦
你知唔知MGS3個地圖有幾大?有幾多草,過場仲要即時運算喎?
仲要打隻超大嘅MG,又飛機又大炮爆嚟爆去
同埋,MGS3同ONE PIECE正正就係WII,PS2嘅GAME
跟住你就一句唔係搵佢地黎比吓,你都幾無敵
我唔係想話new 3ds出得靚
係你講到new 3ds做得差,所以舊3ds都做到一樣咁

我提MGS3同ONE PIECE就係想你知Xenoblade對硬件要求同個2隻唔同
3ds唔係有能力出得到全部wii game

Xenoblade係屬於open world,唔係mgs3個d行一段路就load一下

3ds極少出open world既game,應該只有Lego City
你可以睇下面段片了解下舊3ds機能極限
https://www.youtube.com/watch?v=j5KQxTbW1lw

簡單講就係舊3ds機能未苻合出Xenoblade既最低要求

此篇文章於 08-29-14 10:25 PM 被 wsx360 編輯。
舊 08-29-14, 10:22 PM   #24
heeropo
Crazy Gamer
感情……無法理解

註冊日期: Feb 2007
第下世代新機出先買,反正下世代應該仍然會有向下相容

我只懂得用“戰鬥”來表現我所學到的事物,我也想說話、也想唱歌、也想留下回憶……
   我也想創造“未來”的我……可是,只有人類有能力這麼做……
heeropo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-14, 10:25 PM   #25
Rance
The One
ガハハ

PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
點睇都係畀D信者買多過畀D未買機O既人買啦,如果過左咁耐都未買3DS你話呢個人會有興趣買3DS黎玩?

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[3DS] Nintendo 3DS 綜合情報討論區 xx || 超任版 N3DSLL 已經出貨 neo2046 手提遊戲機討論版 7797 03-05-24 07:00 PM
[Wii] Xenoblade ゼノブレイド neo 電視遊戲討論版 487 12-20-14 11:13 AM
可維修 /高收xbox360 三紅 /PS3/3DS/Wii/PSVITA/3DS/3DSLL henrytam 買賣專區 2 11-02-13 04:28 PM
可維修 /高收xbox360SLIM 三紅 /PS3 SLIM /3DS/Wii/PSVITA/3DS/3DSLL henrytam 買賣專區 3 10-20-13 10:32 AM

現在的時間是 07:35 PM

手機版 | APP版