Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
照相館>相機新拍檔part.1
ZERO NEKO 12:42 AM 01-22-06

Power Mac G5 Dual 2.3GHz 4GB ram DDR2 533MHz
用作儲存爛相之用
Strider 01:28 AM 01-22-06
零貓兄, o係隔離見到你話買mon喎~
搞掂未呢

呢部機有幾多hdd 位?
你咁多大作未必夠裝喎!
KKH 01:49 AM 01-22-06
貫徹始終嘛... 30 inch Cinema HD!

Aperture 呢?!
ZERO NEKO 02:11 AM 01-22-06
to Strider
謝關心 還考盧中 個HDD 有250 我想足夠了 ^^
to KKH
30"多謝了 放咁大聞相乎? XD Apple d 芒個款係靚 但Contrast真係唔得 而且反應好慢... 同一隻面版的Dell都好過它... 而且我還是迷EIZO多一點TT
隻Aperture 提起三把火... 今天買來裝的時侯才知OS版本未夠新不能安裝.. 看來明天有排忙..
八仙果 11:24 AM 01-22-06
好毒 ...
KKH 03:52 PM 01-22-06
作者: ZERO NEKO:
...
隻Aperture 提起三把火... 今天買來裝的時侯才知OS版本未夠新不能安裝.. 看來明天有排忙..
你買部新機不是跟 OS X 10.4?!

你話 Lightroom 好過 Aperture......... DPP on Mac 掂唔掂呢?
Kojiro Fuuma 06:00 PM 01-22-06
好一句 : 用作儲存爛相之用
多魔豪情壯語..
ZERO NEKO 11:03 PM 01-22-06
OS X 10.4原來自己update的 不像windows
Lightroom 好過 Aperture是他較輕量 簡易使用較爽 Aperture功能較Pro 介面很正 D色三者最得 放大鏡超好用 暫時test中 暫嫌check white Balance的 point 太粗

DPP on Mac暫時覺得速度差不多,、沒了right cake 感覺不放便. 但同時開20張相也沒問題 Window只能開一張吧
Rabbidas 01:02 PM 01-23-06
儲存爛相記得要RAID 1/5
唔係死Harddisk就...

之前已經死過一次
結果d爛相冇哂...

"right cake" 大家中哂oldcake d毒

返回主題版面