Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機資訊/電腦軟硬討論

主題工具 顯示模式
舊 04-03-21, 09:53 PM   #1
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
智能手錶

CASIO終於追上呢個世代了(舊年隻GBD-H1000/100...唔好提啦.....
不過個價....應該過5000真係有幾多人會買得落手...

不過講真,如果唔要mic的...市面真係好似得GARMIN和三叔叫落得手...

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。

此篇文章於 04-03-21 10:02 PM 被 亍 ◣ 編輯。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-21, 07:36 PM   #2
mkmonkey
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2005
引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
CASIO終於追上呢個世代了(舊年隻GBD-H1000/100...唔好提啦.....
不過個價....應該過5000真係有幾多人會買得落手...

不過講真,如果唔要mic的...市面真係好似得GARMIN和三叔叫落得手...
感覺上係 F21 加 F30 既合體版,
不過又無左 F30 可換式錶帶。
而且唔知佢實際 performance,
F20 / F21 慢到嘔,F30 先叫做好返 d 。

呢個年頭仲賣呢個價感覺有 d 貴 ...

舊 04-05-21, 09:04 AM   #3
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
上年黑五時1k買fossil gen 5, 平玩算幾ok
之前隻多年的moto360 用w2100每次轉電話都成日用唔到隻錶等佢慢慢load
跟住平時啲野又慢到嘔

不過始終就算snapdragon w3100 裡面架構同制程都好舊
隻fossil gen5跑步運行住黎用都幾熱。

厘隻無講咩SoC, 5/6月先出應該點都係w4100 唔會仲用陳年w3100吧

另外出面大力傳緊下代三叔轉用wear os放棄tizen
X&Y 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-05-21, 11:51 AM   #4
mkmonkey
Crazy Gamer

引用:
作者: X&Y 查看文章
上年黑五時1k買fossil gen 5, 平玩算幾ok
之前隻多年的moto360 用w2100每次轉電話都成日用唔到隻錶等佢慢慢load
跟住平時啲野又慢到嘔

不過始終就算snapdragon w3100 裡面架構同制程都好舊
隻fossil gen5跑步運行住黎用都幾熱。

厘隻無講咩SoC, 5/6月先出應該點都係w4100 唔會仲用陳年w3100吧

另外出面大力傳緊下代三叔轉用wear os放棄tizen
Moto 360 同 WSD F20 都係唔合格。
之前美森發神經 F30 賣 19x 入左一隻,
終於叫做勉強脫離地獄。

多 function 但唔夠 RAM,結果全部 Apps 食左豬油咁。
情況同 Android 2.x 年代,512 RAM 同 1GB RAM 既情況完全一樣。

題外話,F30 唔常用的話,個電力居然頂到三日,估佢唔到。以前 F20 齋 standby 好多時都係得一日多少少…

舊 04-19-21, 08:14 PM   #5
X&Y
Game Master

Nintendo Switch ID5965-4236-9786
引用:
作者: mkmonkey 查看文章
Moto 360 同 WSD F20 都係唔合格。
之前美森發神經 F30 賣 19x 入左一隻,
終於叫做勉強脫離地獄。

多 function 但唔夠 RAM,結果全部 Apps 食左豬油咁。
情況同 Android 2.x 年代,512 RAM 同 1GB RAM 既情況完全一樣。

題外話,F30 唔常用的話,個電力居然頂到三日,估佢唔到。以前 F20 齋 standby 好多時都係得一日多少少…
fossil gen 5 開埋always on 個日少notification 的話都只係用30%電
係爆多notification 先用到近一半

不過至少1gb ram 係真係需要
朋友之前特價499HKD買行貨fossil sports gen4
都係W3100 SoC, 不過512mb ram 流暢度已經同fossil gen 5有明顯差別
真係好10年前既android 咁
舊 04-20-21, 09:57 AM   #6
HAKAIDER
God of Gamer
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
但fossil 差電果兩個金屬圏, 我載一年左右就開始氧化要抹

我sports gen4 長關歩數 / 心跳等一堆無用功能

只留whatapps / 來電顯示功能...............$499 也不錯啦

作為一個android 手機的支援性工具, 智能手錶真係唔需要太貴同加太多無用功能

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷

此篇文章於 04-20-21 10:01 AM 被 HAKAIDER 編輯。
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-13-21, 09:07 PM   #7
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

499??我都想要一隻

終於有開箱文...
香港好似仲未見.....

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 05-16-21, 07:13 PM   #8
mkmonkey
Crazy Gamer

引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
499??我都想要一隻

終於有開箱文...
香港好似仲未見.....
不過近年 d G-Shock 好似越黎越唔襟,
有 d friend 話戴兩三年錶帶爛爛地。

我隻 F20 就仲死,一年多 d 就死電池。
雖然佢唔係 G-Shock,但都係 Pro-Trek series 呀!
乜家陣 Casio d 野咁化學 ...

舊 05-20-21, 01:58 AM   #9
X&Y
Game Master

wear OS 同tizen 正式宣佈合併為Wear
三叔講左下代galaxy watch 轉Wear(OS)
當然會加埋exynos SoC 入黎玩,終於唔洗受高通既萬年不變唔高效率既架構阻住晒

出得黎應該都年尾,現有wear OS 既產品我估除左今年出既應該都好大機會無得up
舊 07-29-21, 07:20 AM   #10
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

Galaxy Watch4

https://twitter.com/SamMobiles/statu...63589905981441

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 07-30-21, 07:49 AM   #11
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

(駁到手機就係智能 )

原來早排出左GBD 200...不過個人感覺冇了GBD100個金屬圈無咁好睇....
而且好似仲CUT了潮汐,月照時間...

開箱

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 08-11-21, 11:18 PM   #12
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

有消費卷就會想買D野....galaxy watch 4唔知係咩價位推出

https://chinese.engadget.com/samsung...140233434.html

又《廣韻》中句切
音駐。義同。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 10:31 AM

手機版 | APP版