Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 飲食版

主題工具 顯示模式
舊 09-22-12, 10:39 PM   #1
河馬仔
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2009
Baby Café午餐評論

『馬場樂子(妹)』(18) : 性格開朗之大頭蝦,每次同人event都會盡量試試cosplay一下。

『馬場彩珠(姐)』(18) : 頗精於製作甜品,如果妹妹樂子cosplay的話偶爾都會一起參加的。

『Mary CHAN』(18) : 馬場姊妹的大學同學,攝影役,個子較高外表斯文。

『司馬蓮華(姐)』(18) : 來自潮州的大學同學,性格溫柔,喜歡唱歌跳舞。

『司馬騏綵(妹)』(18) : 司馬家的領養妹妹,小時候因車禍失去左手,但她亦向成為畫師的夢想努力。外表文靜但內裡怕寂寞,間中愛向司馬蓮華撒嬌。

樂子 : 如果我們講起香港同埋國內都好為人熟識嘅模特兒+演員,我諗大家都會諗起佢呢。

Mary : 我都好想好似佢咁靚呢。

蓮華 : 不單只你啦,相信好多女仔都好想好似佢咁青春美麗吧。

騏綵 : ...我短頭髮就做不到了...

彩珠 : 試試駁髮啦,不過今次講的大家都應該知道,就是以Angelababy為主題的咖啡廳。坐落於旺角朗豪坊的Baby Café。

Mary : 嘩!!店裡雖然較黑漆漆,但除咗可以見到Angelababy的女僕服大照之外,牆上還有不少佢嘅相關圖片呢。

蓮華 : 餐牌上面都有嘛。

彩珠 : 還是打開一下午餐餐牌吧,有好多款式可以試,不如一齊要一些一起分啦。

樂子 : 首先每個餐都有餐湯或者沙律任揀其一,當然可以加錢要哂兩樣啦。個人意見牛尾湯係較好像的一款呢。

Mary : 不如今次就叫騏綵試下介紹一下您嘅燒鹿兒島黑豚腩片配香草意粉。

騏綵 : 唔.......意粉有點點硬,不過...腩片就真係燒得幾香口,由於切得薄一些小骨都可以咬開嘅,感覺就帶點乾身了。

騏綵 : 還有這個西梅汁豚肉,這個夠厚肉亦嫩,少少酸的酸梅汁加大量蔬菜,這個較好。

司馬騏綵---對燒鹿兒島黑豚腩片和西梅汁豚肉之評分

彩珠 : 輪到我這個火炙鮭魚腩香草蕃茄汁意粉,這個相對汁醬較多而且回酸較吸引胃口,再加上加上輕輕燒過表面的三文魚,魚肉內嫩滑而外面加上好似親子丼的三文魚子,一道感覺幾輕盈的菜式呢。

馬場彩珠---對火炙鮭魚腩香草蕃茄汁意粉之評分

樂子 : 嘩!!呢度居然有Signature dish噃,但係個名就有啲得意。

Mary : 係以個名分拆出來嘅"Angela 三食"同埋"Baby 三食"。

Mary : 先試試個"Angela 三食",入面即係有火炙鮭魚腩+香草春雞胸+焗松露意式芝士雲吞。火炙鮭魚腩同之前題過的質地差唔多,香草春雞胸就真係有點硬及略粗糙,意式芝士雲吞雖然有點蕃茄醬一起,但雲吞感覺上食落有點粉粉地,普通咗少少。

Mary CHAN---對"Angela 三食"之評分

樂子 : 到到我嘅"Baby 三食"呢,即係日式黑松露炒蛋+火炙鮭魚腩+香草蕃茄意粉。個麵包如果改為較脆口嘅多士會更惹味,火炙鮭魚腩份量就較少但係煮法同上述唔差太遠,反而個意粉就有少少似細細個日式家庭餐廳煮嘅感覺,少少甜甜地嘅蕃茄味都好吸引到我呢。

樂子 : 而新的有墨汁意粉加上拔絲雞翼,比以往的更佳,拔絲雞翼香夾甜,亦燒得香脆。

馬場樂子---對"Baby 三食"之評分

彩珠 : 最後可以加錢轉咖啡的,味道都夠濃的。

河馬仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-24-12, 06:51 PM   #2
凍檸茶
The One
青龍使用者

註冊日期: Dec 2002
四眼妹第一次做主角,
呢間真係麻麻興趣

PAD: 229 362 054
凍檸茶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-24-12, 11:03 PM   #3
irismong
God of Gamer
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
今日先岩岩重溫完DISNEY果套野
真係唔駛食都飽哂

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-26-12, 12:17 AM   #4
河馬仔

引用:
作者: 凍檸茶 查看文章
四眼妹第一次做主角,
呢間真係麻麻興趣
係呀,我都好少用MARY做主角,但佢其實係最高大的一位呢

引用:
作者: irismong 查看文章
今日先岩岩重溫完DISNEY果套野
真係唔駛食都飽哂
請問睇左邊套電影???
舊 09-26-12, 09:21 AM   #5
irismong
God of Gamer
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
引用:
作者: 河馬仔 查看文章
係呀,我都好少用MARY做主角,但佢其實係最高大的一位呢

請問睇左邊套電影???
不是電影啦
係阿ANGELA同果個唔知邊個一齊做...
以前星期六既DISNEY節目
見到a小姐個樣真係飽幾日呀~

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-27-12, 09:19 PM   #6
朔望~
Game Master
妹控

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: irismong 查看文章
不是電影啦
係阿ANGELA同果個唔知邊個一齊做...
以前星期六既DISNEY節目
見到a小姐個樣真係飽幾日呀~
以前同以我不知那個是誰果個一齊做主持
當年佢個樣幾純
朔望~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-29-12, 04:28 PM   #7
河馬仔

引用:
作者: 朔望~ 查看文章
以前同以我不知那個是誰果個一齊做主持
當年佢個樣幾純
咁我又真係未睇過呢
舊 10-02-12, 01:07 AM   #8
BOYBOYBOY
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2011
食晚餐勁垃圾
7點40分左右入去食,要你8點半之前就走

茶記質素服務,BABY價錢,賺埋比佢整容
幾個字係咁聽到D碟跌爛既聲,又忙又亂
飲碗湯都要巨碟上,又趕頭趕命,永遠黑名單

舊 10-03-12, 01:11 AM   #9
河馬仔

引用:
作者: BOYBOYBOY 查看文章
食晚餐勁垃圾
7點40分左右入去食,要你8點半之前就走
午餐又冇咁犀利趕,不過我晚餐就未試過了

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Baby Face 煩惱 Ainho ~清談館~ 125 12-14-07 05:40 PM
[PS2]Simple 2000系列 Vol. 94 THE Baby~COME ON BABY予定 12月29日發售 神祕人1號 電視遊戲討論版 5 12-16-05 11:07 AM
baby face 藝人? 大情大性武大帝 Neo Entertainment TREND 44 08-14-05 11:49 PM
Baby V.O.X. ARMS Neo Music UNIVERSE 0 12-18-02 09:25 PM

現在的時間是 09:30 PM

手機版 | APP版