Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 昨天, 03:59 PM   #2426
wing
God of Gamer
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
曾經諗過睇呢套先定係睇 Fallout,結果開咗呢套先:第一話頭半唔錯,但係後面係咁掟啲解說出嚟,一就係主角發生咗咩事,仲要講咗一次,之後又用最麻煩嘅方法去演繹多一次,之後都算,但係個女警啲「超投入」嘅演出非常趕客,同埋有部份設定改咗,暫時唔係好個方向去;決定畀多一話佢再講~
Fallout同寄生獸我都覺得好睇。一定要比就Fallout好啲。(雖然編劇想當NV係黑歷史)

舊 昨天, 04:13 PM   #2427
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
曾經諗過睇呢套先定係睇 Fallout,結果開咗呢套先:第一話頭半唔錯,但係後面係咁掟啲解說出嚟,一就係主角發生咗咩事,仲要講咗一次,之後又用最麻煩嘅方法去演繹多一次,之後都算,但係個女警啲「超投入」嘅演出非常趕客,同埋有部份設定改咗,暫時唔係好個方向去;決定畀多一話佢再講~
設定有改嗎
睇左三集係覺得韓國寄生生物既比日本既弱
感知能力同攻擊精準度都差好多
原作既觸手係以人類反應速度係避唔倒
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 昨天, 04:59 PM   #2428
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 真!DC 查看文章
設定有改嗎
睇左三集係覺得韓國寄生生物既比日本既弱
感知能力同攻擊精準度都差好多
原作既觸手係以人類反應速度係避唔倒
由手機版發出
劇集內果啲寄生生物能力,基本上原著都有出現過。

舊 昨天, 09:33 PM   #2429
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
引用:
作者: 真!DC 查看文章
設定有改嗎
由手機版發出
無記錯嘅話疑似改動

主角隻寄手獸係嚮右手,而唔係右腦,因為隻獸唔記得係咩意外,附咗隻手度唔係「上咗腦」。
另外,隻獸可以直接同主角「講嘢」,亦無使用時限,呢度得 15 分鐘度。
動機亦好唔同,唔係(暫時)單純為咗生存,主角嘅意志亦會使用隻獸作出行動。
其他獸無記錯亦唔多有組織,之後會唔會好似原作咁強化就未知。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 03:15 AM

手機版 | APP版