Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-29-20, 11:07 AM   #4201
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: ComeLOLoh 查看文章
今集既客串就係鎧武外伝既兩位:凰蓮,同 城乃内 秀保。
兩個路人變石化又變回原形。

睇左鎧武外伝第一集,可能唔係講橙神,唔多吸引…住。
呢套成日放啲彩彈入去
不過同時王一樣,搵到舊人但喺完全無發揮
由手機版發出
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-10-20, 09:30 AM   #4202
iu fu pig
塵埃...

09其實,睇完30分鐘都好似無睇過野咁
紫色一見白色姨姨就想斬,睇黎我嘅推測無錯
由手機版發出
舊 11-10-20, 09:19 PM   #4203
fxi
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2004
呢套最唔好係個個角色都無乜經過錯折自動升呢, 敵角又勁傻攞本rider book比人搶極低智, 下集三騎已經齊齊三冊, 相比起來, 倫太郎你唔好係度扮辛苦啦

邪龍果然另有其人, 但睇上集黑影似係未出場角色
fxi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-11-20, 01:00 AM   #4204
赤兵尉SETH
God of Gamer
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
套野主角陣營拉打太多, 敵方怪人死全家都唔夠分, 連幹部同大佬都要上陣
主角陣營應該遲早內訌變三勢力

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-11-20, 02:04 PM   #4205
iu fu pig
塵埃...

引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
套野主角陣營拉打太多, 敵方怪人死全家都唔夠分, 連幹部同大佬都要上陣
主角陣營應該遲早內訌變三勢力
黃色似會同主角反面
Final form應該就係主角自己嘅故事
明明有伏線,不過似伏觀眾多啲
由手機版發出
舊 11-13-20, 11:58 PM   #4206
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
係咪會出女劍士呢?
再唔出,就算每集放個靚女客串都係悶到訓著左…
重要頂得住個假髮大叔先得,查實個大叔都講唔出套野有乜故事。
只係A去B,B去C

不如換一換,大叔換靚女客串黎講開場同收尾重會好睇d。

舊 11-14-20, 12:02 PM   #4207
iu fu pig
塵埃...

引用:
係咪會出女劍士呢?
再唔出,就算每集放個靚女客串都係悶到訓著左…
重要頂得住個假髮大叔先得,查實個大叔都講唔出套野有乜故事。
只係A去B,B去C

不如換一換,大叔換靚女客串黎講開場同收尾重會好睇d。
大叔應該喺final boss/送final form比主角嘅人
由手機版發出
舊 11-14-20, 04:25 PM   #4208
Sito
人修羅

註冊日期: Mar 2011
如果大叔最後係奸角領袖,我可以原諒佢每集出來揼波鐘
Sito 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-20, 04:50 PM   #4209
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
怪叔叔轉玩電筒mode,變咗龍婆啲friend
呢幾集入番故仔主線好睇番,開估咗敵方大佬,咁玩應該final boss另有其人
戰隊果面玩到番內直接用戰隊機人玩具賣廣告了

C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-20, 07:33 PM   #4210
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

Nintendo Switch ID8287-9006-2513
I am not your father

假髮怪叔叔貌似真係Boss陣, 南極據點甚至守護者個組織可能本身都有問題

舊 11-15-20, 07:47 PM   #4211
C.Ryo
Game Master

Nintendo Switch ID4426 5495 5212
saber劇場版有仁叔回歸做鳯凰座一輝(誤),唔知之後會唔會變tv人物

舊 11-16-20, 01:15 AM   #4212
ComeLOLoh

雖然唔係好知搞乜,但第十集真係算正正常常。

舊 11-16-20, 01:20 PM   #4213
iu fu pig
塵埃...

引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
I am not your father

假髮怪叔叔貌似真係Boss陣, 南極據點甚至守護者個組織可能本身都有問題
白衫姐姐應該唔喺好人,如果喺真saber即刻上神作
由手機版發出
舊 11-16-20, 01:30 PM   #4214
fxi

阿拉丁老豆同SABER老豆互調玩無間道? , 都好過不停SELL 新FORM 既...
舊 11-16-20, 10:44 PM   #4215
ComeLOLoh

奸角…呢套除左搞亂個城市變左本大書之外。
唔係好知F4奸d乜。

舊 11-17-20, 03:28 AM   #4216
ALEX CHOW
AUDI SPORT

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDALEX_201225
劇場版Saber BOSS

仮面ライダーファルジオン

eternal phoenix

站(2024/05/11,05/12)!!!!!
第71屆澳門格蘭披治大賽車!!!!!
少女時代,
Jessica, TWICE, 宇宙少女, 請夏!!!
F1 2024討論區
ALEX CHOW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-20, 07:59 AM   #4217
iu fu pig
塵埃...

引用:
奸角…呢套除左搞亂個城市變左本大書之外。
唔係好知F4奸d乜。
主線應該無變,
如果旁白大叔係真boss咁佢條伏線應該收得好埋

呢集都算打足全集咁濟,推進得快咗無咁難頂
黑衫囡會唔會係就主角比人捉走嘅妹子

對我黎講主線相關只有:
主角點解會失憶
邪龍大叔點解喺前任紅龍
白衫姐姐到底奸笑啲乜
同埋旁白大叔到底點final boss法

下集都係推劇情回,希望有驚
舊 11-19-20, 12:51 AM   #4218
ComeLOLoh

有樣好怪,明明失憶,明明見返舊人,又唔問下失憶前既野。
好似無劇本咁…

舊 11-19-20, 08:27 AM   #4219
iu fu pig
塵埃...

引用:
有樣好怪,明明失憶,明明見返舊人,又唔問下失憶前既野。
好似無劇本咁…
因為主角其實只喺旁白大叔FF嘅故事
由手機版發出
舊 11-19-20, 10:19 AM   #4220
ComeLOLoh

我都有想過…可能講主角只係故事書既一個人物。
但個勢都係同Ghost差唔多,一年後好可能都係唔知睇左d乜。

舊 11-22-20, 10:57 AM   #4221
fxi

賢人好似講過叫主角最好唔好記返以前既事, 開始愈來愈多伏線, Calibur 新造型有D似大陸特攝鎧甲勇士FEEL, 有D俗氣
舊 11-23-20, 03:09 AM   #4222
ComeLOLoh

係一大堆「伏」線…

個劇情依然推得好鬼慢,雖然咁多集都有睇,
但個感覺依然好佰生。

個故事除左失憶、唔知點解背叛之外,無喇。
集集除左變身、打鬥之外,我唔覺有咩新主線故事。
好似好有野咁,但又唔講。所以好多「伏」…線。

舊 11-23-20, 05:37 PM   #4223
iu fu pig
塵埃...

睇完呢集都喺無乜推進劇情
感覺上編劇太刻意留伏線

希望集伏線真喺唔會令人失望
所有野都剪得好碎

怪人悟空比啲師兄弟夾都幾有新意
不過又喺有幾隻分身⋯⋯

紫色大叔個新型態好中二,估計好快退場
由手機版發出
舊 11-23-20, 11:16 PM   #4224
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

巴納吉搵爸爸單挑應該係唔想佢中陷阱

舊 11-29-20, 11:04 AM   #4225
C.Ryo
Game Master

怪叔叔同白袍神秘人一伙,咁係咪即係波波先生同神貓的存在呢

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「仮面ライダー 鎧武」第23話「いざ出陣!カチドキアームズ!」,「幪面超人OOO」TVB 每週六上午11:15播放/ Vol.15 exiazero 日本動漫畫討論版 1002 03-25-14 02:11 AM
有無d一睇你真係會笑XD既圖分享下?? [vol.16] ~清談館~ 1105 11-23-12 11:10 AM
[特撮] 「仮面ライダーウィザード」第五話「決戦のコンクール」丨「幪面超人W」TVB 每週六上午11:15 播放/中村優一さん(桜井侑斗役) 芸能界引退へ Vol.14 GN00508771 日本動漫畫討論版 1005 10-01-12 11:07 PM
[TVB]15/16返來囉.....今云係-----"15/16電視迷大挑戰" 23/10 22:35 Busconcamp Neo Entertainment TREND 22 10-19-06 09:47 PM
TVB:7月開始逢星期六,日16:00播"天威勇士" Busconcamp 日本動漫畫討論版 15 06-23-05 11:11 PM

現在的時間是 02:41 AM

手機版 | APP版