Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-20-03, 05:14 PM   #51
|0|
God of Gamer
太陽神

註冊日期: May 2002
引用:
Originally posted by ☆星野琉璃☆ :
UC0197 .... (系咪 ?)

長遠到費時記啦

但內容有涉及過任何大政治團體嗎 ?
地球聯邦
贊斯卡爾帝國

夠大未?
|0| 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-03, 05:15 PM   #52
|0|
太陽神

引用:
Originally posted by kog :

V個故事同之前0079~0093原全冇關,可以當全新去睇...
還有f-91......
我想講呢......

大部份作品都可以獨立咁睇架啦
舊 09-20-03, 05:16 PM   #53
|0|
太陽神

講漏左
V係UC0153
舊 09-20-03, 05:25 PM   #54
|0|
太陽神

引用:
Originally posted by 廢人 :
g gundam超正嫁喎(不過你唔可以當佢係gundam咁睇)
我反而唔係咁諗

我唔介意佢掛Gundam賣super robot
只不過覺得佢既牌同盟好模糊
營造出黎既熱血/狗血好難令我有同感囉

同樣係玩熱血/狗血
至少GGG(兩套有唔少共通staff架)真係有個嚴密組織
更加能夠令我有同感囉

唔好話我對Gundam/勇者有雙重標準
就算兩套機體調轉
我都係對劇情有相同睇法
我甚至敢講對勇者招牌既變型/合體冇咩好感添
舊 09-20-03, 05:31 PM   #55
|0|
太陽神

引用:
Originally posted by 赤目黑龍 :
我反而覺得應該由[悶]開始
因為其實[高達]入面,尤其係富野嘅故事
入面有唔少政治同軍事方面嘅嘢
初期唔抵得悶就好易會放棄.
我反而覺得係富野底下班靚仲想講多d政治同軍事方面嘅嘢
不過富野唔打算再俾太多機會佢地講囉
舊 09-20-03, 05:33 PM   #56
搖搖
Eternal Flame™
永遠的毛毛王子↓

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDARMY_Momo
睇漫畫...

唔知0079要出幾耐呢...

舊 09-20-03, 05:36 PM   #57

註冊日期: Nov 2002
PSN  IDKauri-K
引用:
Originally posted by 搖搖 :
睇漫畫...

The orgin?
一個月一集 而家先到蘭巴 幾年啦
江 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-03, 05:37 PM   #58
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
引用:
Originally posted by 強行偵察型吉姆 :

The orgin?
但係真係畫得好靚喎
買Gundam Ace啦
了解Gundam另一途徑

Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-03, 05:42 PM   #59
馬沙
Mazaghi

註冊日期: Sep 2002
Re: 問 : 如果一個對"高達"全沒認識的人, 應如何開始去睇/了解成個故事?

引用:
Originally posted by KIM :
看書/vcd???

由幾時開始看起?
你在GAF足球隊有個老友(提示:著8號波衫 ,又勁又型果位中場球員呢 ) ,
佢對高達超熟ga ,你叫佢過你兩招啦

舊 09-20-03, 06:05 PM   #60
cat@0079
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2003
Re: Re: 問 : 如果一個對"高達"全沒認識的人, 應如何開始去睇/了解成個故事?

引用:
Originally posted by 馬沙 :

你在GAF足球隊有個老友(提示:著8號波衫 ,又勁又型果位中場球員呢 ) ,
佢對高達超熟ga ,你叫佢過你兩招啦
講得直接D
8號仲唔係你?
cat@0079 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-03, 06:06 PM   #61
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

係wo~
仲有要睇下咩年紀....
太細個係唔會睇得明0079..Z之類...

宜家細個d果d偏向鐘意wing..果類...
叫佢地睇舊果d佢地會未必肯睇~

Hitomi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-03, 06:09 PM   #62
vov430
黑色疾風丸

XBox Live Gamertagvov430
由dx開始啦
之後打z

我還不想長大, 對!是我不負責任
今天是好日子嗎?
a little better, never perfect
PLAY HARD, WORK HARD, DIE HARD
這就是縲旋的力量嗎?真是不得了的東西啊!
vov430 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-03, 06:14 PM   #63
搖搖
永遠的毛毛王子↓

引用:
Originally posted by Hitomi :
係wo~

畫質問題...

舊 09-20-03, 06:15 PM   #64
搖搖
永遠的毛毛王子↓

引用:
Originally posted by 強行偵察型吉姆 :

The orgin?
如果唔係vcd我冇心機睇我唔會揀漫畫...

舊 09-20-03, 06:19 PM   #65
Metatron
^o^)/\(^o^

註冊日期: Jun 2002
3DS Friend Code154 265 384
PSN  IDsflam
XBox Live Gamertagmetatronsflam
再唔係簡單0的,開隻GGFIF背熟個DB囉

開場 18:00 開演 19:00
5月3日(水祝) 大阪/フェスティバルホール
開場 15:00 開演 16:00

メタトロン^o^)/\(^o^けこさま
Metatron 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-03, 06:26 PM   #66
cat@0079
Crazy Gamer

引用:
睇漫畫...

你指近藤和久果本?
果本野一年先出一本

反而The orgin就兩三個月出一次單行本,都唔算太慢
cat@0079 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-03, 06:27 PM   #67
|0|
太陽神

引用:
係wo~

初代唔算太難明者

Z就......除非你同富野一樣係NT啦

Wing就睇你點睇啦
入面d深奧野都唔係咁易睇
舊 09-20-03, 06:34 PM   #68
Asurada
機動六課的一等空尉

引用:
Originally posted by ☆星野琉璃☆ :

>講起上黎都重未睇v-gundam添

話時話無記未播過
話時話91年兒周話無記同幽遊一齊買佐等播........
一等就十幾年.......
引用:

The orgin?
咁舊個套呢?電擊大王仲有連載喎.......打佐N年打到愛美號

舊 09-20-03, 06:44 PM   #69
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
Originally posted by |0| :

初代唔算太難明者

Z就......除非你同富野一樣係NT啦

Wing就睇你點睇啦
入面d深奧野都唔係咁易睇
宜家年代唔同囉~
如果叫宜家d小學生睇番0079恐防佢地會噴....
d畫質令佢地未了解個story可能已經卻步...
(我d妹猛問我d畫咁核突有咩好睇..吹佢唔脹....)

正如我睇慣0079~Z果類型人設~
我就完全頂唔順Wing...seed果類美少年人設...
不過因為d人話seed個故事好~所以我先睇~

Hitomi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-03, 06:44 PM   #70
搖搖
永遠的毛毛王子↓

引用:
Originally posted by cat@0079 :

你指近藤和久果本?
果本野一年先出一本

反而The orgin就兩三個月出一次單行本,都唔算太慢
我睇The orgin咋...

唔多覺佢出左第5/6(?)期既?

舊 09-20-03, 06:47 PM   #71
|0|
太陽神

引用:
咁你係咪即係話星星眼樣衰先
舊 09-20-03, 06:48 PM   #72
Asurada
機動六課的一等空尉

引用:
我睇The orgin咋...

唔多覺佢出左第5/6(?)期既?
港版1~4

舊 09-20-03, 06:48 PM   #73
搖搖
永遠的毛毛王子↓

引用:
Originally posted by Asurada :

港版1~4
...

咁唔買2~4住

舊 09-20-03, 06:50 PM   #74
vov430
黑色疾風丸

XBox Live Gamertagvov430
引用:

宜家年代唔同囉~
如果叫宜家d小學生睇番0079恐防佢地會噴....
d畫質令佢地未了解個story可能已經卻步...
(我d妹猛問我d畫咁核突有咩好睇..吹佢唔脹....)

0079/0080/0083//08/z/zz/f91/逆襲
先係正史

我還不想長大, 對!是我不負責任
今天是好日子嗎?
a little better, never perfect
PLAY HARD, WORK HARD, DIE HARD
這就是縲旋的力量嗎?真是不得了的東西啊!
vov430 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-03, 07:06 PM   #75
|0|
太陽神

黑歷史先係正史

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
戒男 黃毓民 ULTRASEVEN Neo Entertainment TREND 6 11-06-03 04:24 PM
問 方力申 好心好報 的 手機鈴聲 StevenLeong 影音館 6 10-25-03 11:04 PM
我 想 問 一 問 龍 兄 馬馬 體育版 2 08-10-03 11:08 AM

現在的時間是 02:00 PM

手機版 | APP版