Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版 > GAF Racing Engine車迷討論區

主題工具 顯示模式
舊 03-18-09, 06:28 PM   #126
Coquelicot
Moderator
ニセコイ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDWhaleBarca
XBox Live GamertagWhaleBarca
http://sports.sina.com.cn/f1/2009-03...24275200.shtml
兩老又玩野
都係玩分站冠軍計法?

FCBarcelona~!! MÉS QUE UN CLUB! 討論區Vol.8

自二次世界大戰結束至今五十多年中,全球真正沒有戰爭的日子,只有五十三日。即全球平均每年中只有二十多小時是和平的。

People only ask for other's responsibility, but no respect.
Coquelicot 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-18-09, 10:07 PM   #127
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
作者: Coquelicot 查看文章
http://sports.sina.com.cn/f1/2009-03...24275200.shtml
兩老又玩野
都係玩分站冠軍計法?
今朝聽到新聞講時我都O咀
咁攪分分鐘仲衰過原本個計分法
我反對雖然都無咩用

舊 03-18-09, 11:18 PM   #128
ALEX CHOW
God of Gamer
AUDI SPORT

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDALEX_201225
引用:
作者: Gundam MK-2 查看文章
我反對雖然都無咩用
反對x2

站(2024/05/11,05/12)!!!!!
第71屆澳門格蘭披治大賽車!!!!!
少女時代,
Jessica, TWICE, 宇宙少女, 請夏!!!
F1 2024討論區
ALEX CHOW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-18-09, 11:19 PM   #129
ALEX CHOW
AUDI SPORT

F1赫雷兹试车第三日 布朗创圈速新高 汉密尔顿垫底
http://sports.sina.com.cn 2009年03月18日00:15 新浪体育

新浪体育讯 西班牙当地时间3月17日,迈凯轮、雷诺、威廉姆斯和布朗GP四支车队在赫雷兹举行的最后一轮季前测试进入第三日。出席车手分别是汉密尔顿、小皮奎特、罗斯博格和简森-巴顿。
  今天的赫雷兹依旧艳阳高照,唯一的不利因素是赛道风较大。黑马布朗GP再创圈速新高,巴顿以1:17.844名列全场最快,比阿隆索昨天的成绩还快半秒。至此,罗斯-布朗的车队以极端高调的方式结束了他们所有的季前测试。BGP001令人生畏的速度,是否能在实战中再现,墨尔本将见分晓。
  威廉姆斯车手罗斯博格位居第二,FW31的车速同样不俗,只比巴顿慢了1/4秒。但德国人因冲出赛道撞坏赛车,只跑了66圈,明天他将把FW31交给队友中岛一贵测试。
  和布朗一样,雷诺今天也是“收官测试”。从阿隆索手中接过R29的皮奎特主要为揭幕战做准备,工作内容包含空气动力学解决方案对比、调校优化和模拟发车程序,巴西人对工作非常满意,其最快圈速为1:18.382。

“最后一天的测试进展的非常顺利。我很高兴我能完成这么多的圈数。”皮奎特说到。他跑了133圈,是全天最忙的车手。“我们今天主要着眼于赛车的空气动力学,同时针对首站比赛做了一些调校工作。赛道的情况非常好,所以我们能把大量的工作都搞定了。现在我们将开始准备下周开始的新赛季,我认为作为一支车队,我们能够为自己冬季所作的工作感到满意。”

迈凯轮车手路易斯-汉密尔顿落后1.2秒垫底。遭遇技术瓶颈的MP4-24在这短短几天的测试中,没有明显好转的迹象。迈凯轮在官方测试文件中表示汉密尔顿今天的测试项目和昨天一样,是评估一系列空气动力学方面的小改进。但强风对车队的工作构成了阻碍,限制了车队获得精确的评估数据。科瓦莱宁将从明天开始接管赛车进行测试。到时将只有两辆赛车在赛道上行驶。

少女時代,
F1 2024討論區
舊 03-19-09, 01:47 AM   #130
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDAI_Sleepy
引用:
我反對雖然都無咩用
引用:
作者: HONDA 查看文章
反對x2
冇野0既...
本童子就等睇車手們幾時集體罷賽......

----------------------- 童子的娛樂亂報 本童子個Twitter -----------------------
死神Lv.3能力覺醒
昏迷童子Sleepy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-09, 08:42 AM   #131
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

Nintendo Switch ID050897379389
引用:
作者: 昏迷童子Sleepy 查看文章
冇野0既...
本童子就等睇車手們幾時集體罷賽......
同時我地班觀眾都會罷睇
咁攪法真係好無癮

唔知歐洲果邊d粉絲嘅睇法又如何呢?
我英文苦手

舊 03-19-09, 08:48 AM   #132
CCemi

註冊日期: Dec 2003
即係同時執行計分制同冠軍制
但winner就以冠軍數決定
其實用返最舊果隻
10 6 4 3 2 1 咪幾好
之前因為舒密加太屈機至改左
10 8 6 5 4 3 2 1 咋嘛

我們會定期舉行會與比賽, 有興趣請看看我們的專頁吧
CCemi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-09, 08:56 AM   #133
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

引用:
作者: KeaneYip 查看文章
即係同時執行計分制同冠軍制
但winner就以冠軍數決定
其實用返最舊果隻
10 6 4 3 2 1 咪幾好
之前因為舒密加太屈機至改左
10 8 6 5 4 3 2 1 咋嘛
咁我就覺得1~8有分都唔差
咁樣有多d人交到成績表,其實係好事

不過以冠軍數決定總冠軍就真係不敢恭維啦

舊 03-19-09, 01:24 PM   #134
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

引用:
同時我地班觀眾都會罷睇
咁攪法真係好無癮

唔知歐洲果邊d粉絲嘅睇法又如何呢?
我英文苦手
未睇過
不過估計你應該睇得明的...應該幾多f字頭0卦......

----------------------- 童子的娛樂亂報 本童子個Twitter -----------------------
死神Lv.3能力覺醒
舊 03-19-09, 03:52 PM   #135
CCemi

引用:
咁我就覺得1~8有分都唔差
咁樣有多d人交到成績表,其實係好事

不過以冠軍數決定總冠軍就真係不敢恭維啦
其實大家睇左咁多年積分制難免會咁
我都好唔鐘意咁
但又睇下佢呢年攪成點囉
如果今年唔掂既~最終一樣好快改返
不過肯定冠軍會爭崩頭

舊 03-19-09, 04:04 PM   #136
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

引用:
我都好唔鐘意咁
但又睇下佢呢年攪成點囉
不過肯定冠軍會爭崩頭
咁唯有罷睇啦
假設攞到最多分站冠軍,但無冠軍果d場次全部都食白果,咁攞總冠軍的話個認受性真係難以想像

FIA好波

舊 03-19-09, 06:13 PM   #137
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

引用:
我都好唔鐘意咁
但又睇下佢呢年攪成點囉
不過肯定冠軍會爭崩頭
估計將會有以下奇景:
1) 當頭車甩唔開後面時,可能會見到更多魯莽扖頭導致攬炒的情況出現......
2) 當頭車甩開後面n秒之後,其他車都一齊hea走,反正俾你搶到8分都係冇錢用......

(諗到再加... )

死神Lv.3能力覺醒
舊 03-20-09, 09:57 AM   #138
CCemi

引用:
作者: 昏迷童子Sleepy 查看文章
估計將會有以下奇景:
1) 當頭車甩唔開後面時,可能會見到更多魯莽扖頭導致攬炒的情況出現......
2) 當頭車甩開後面n秒之後,其他車都一齊hea走,反正俾你搶到8分都係冇錢用......

(諗到再加... )
不過又咁講..因為同冠軍數係計返分數
所以爭其他位置重要性仍在
但我好難想像係中段己經囉夠冠軍數再之後既比賽會變成點

舊 03-20-09, 06:50 PM   #139
scania
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2007
不如咁樣:
30-20-15-12-10-8-6-5-4-3-2-1
scania 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-09, 07:25 PM   #140
Coquelicot
Moderator
ニセコイ

引用:
作者: scania 查看文章
不如咁樣:
咁似motogp既?

FCBarcelona~!! MÉS QUE UN CLUB! 討論區Vol.8

自二次世界大戰結束至今五十多年中,全球真正沒有戰爭的日子,只有五十三日。即全球平均每年中只有二十多小時是和平的。

People only ask for other's responsibility, but no respect.
舊 03-21-09, 04:02 AM   #141
xxxxxx
Game Master

註冊日期: Dec 2004
個人覺得積分制會比較好

即係好似球會聯賽咁

可以有d 戰略性既調動
xxxxxx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-09, 11:08 AM   #142
scania
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2007
又打回原形…
scania 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-09, 12:36 PM   #143
syncmaster
六番隊副隊長

註冊日期: Dec 2002
玩野

推出之前又唔同大眾溝通下,真係自己攞嚟丟架

是緣是情是童真還是意外
有淚有罪有付出還有忍耐
syncmaster 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-09, 03:55 PM   #144
ALEX CHOW
AUDI SPORT

FIA发言人向BBC确认:2009年F1积分系统维持旧规则
http://sports.sina.com.cn 2009年03月21日14:11 新浪体育

新浪体育讯 

FOM老板伯尼-埃克莱斯顿和FIA主席马克斯-莫斯利。  
在FIA发表“新积分系统可推迟到2010年引入”的官方声明之后,一位组织发言人向英国新F1转播商BBC确认,2009年F1的积分系统将维持10、8、6、5、4、3、2、1不变。
  “新的积分系统已被推迟到2010年。”FIA的发言人对BBC的记者说到,该发言人同时不排除伯尼提议的系统被再次修改的可能性。“但我确信在赛季过程中,该套系统将被重新考虑。因为在我们实施之前,任何的规则变化都必须得到车队的同意。”
  “我们有点惊讶车队花了这么长的时间才站出来表态。因为我们原本认为他们是满意新规则的。”FIA的发言人接着说到。
FIA在本周二的世界汽车运动理事会后突然宣布2009年的车手冠军将改由分站冠军数决定。FOTA继当日发表声明,抗议 FIA单当面定夺规则后,于昨天通过另一则声明明确表达了对新规则的反对,并质疑FIA改革的有效性。『点击查看FOTA声明原文
  相关链接:国际汽联发表声明:F1新积分系统可推到2010年实行
   FOTA发表声明抗议新积分规则 指责FIA违规操作无效
  (行云)

少女時代,
F1 2024討論區

此篇文章於 03-21-09 03:58 PM 被 ALEX CHOW 編輯。
舊 03-21-09, 04:01 PM   #145
ALEX CHOW
AUDI SPORT

引用:
作者: scania 查看文章
不如咁樣:
不如學WTCC

少女時代,
F1 2024討論區
舊 03-22-09, 08:33 PM   #146
CCemi

始終都係10-6-4-3-2-1最好
第一果個得份優勢最明顯

舊 03-22-09, 09:27 PM   #147
syncmaster
六番隊副隊長

註冊日期: Dec 2002
與其攪呢樣野,偶反而想佢諗諗點樣令同隊既車手係一二位領先時唔好有"策略性"讓位情況發生

另希望今年雷諾有好表現,上年阿朗素真係好努力

是緣是情是童真還是意外
有淚有罪有付出還有忍耐

此篇文章於 03-22-09 09:29 PM 被 syncmaster 編輯。
syncmaster 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-09, 12:57 AM   #148
Coquelicot
Moderator
ニセコイ

用返原有果個都唔用FOTA提議果個
兩老真係同車隊們過唔去

舊 03-23-09, 10:44 AM   #149
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

引用:
作者: Coquelicot 查看文章
用返原有果個都唔用FOTA提議果個
兩老真係同車隊們過唔去
無計,佢地覺得搵$同上市大晒
肯改番轉頭怕且都係因為太多車隊&車迷用「F」字眼問候佢地啦
不過算啦,原有果個都好過兩老個「冠軍數計劃」丫

舊 03-23-09, 05:00 PM   #150
Coquelicot
Moderator
ニセコイ

引用:
無計,佢地覺得搵$同上市大晒
肯改番轉頭怕且都係因為太多車隊&車迷用「F」字眼問候佢地啦
不過算啦,原有果個都好過兩老個「冠軍數計劃」丫
其實兩老一路都想分化車隊
因為車隊團結既話佢地就更難實行自己既構想
呢次事件都唔係第一次爭拗

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
我們的醫療紀錄[官方浮誇敗家紀錄] (請看調整了的規矩!) KKH 照相館 44 09-06-13 09:35 PM
[Wii] Wii 綜合情報27[已發售:Tales Of Graces , Winning Eleven Play Maker 2010] seed2005 電視遊戲討論版 997 12-31-09 07:02 PM
Infernal: Hell's Vengeance 神祕人1號 電視遊戲討論版 6 07-01-09 02:07 AM
[飲食分享] 一蚊優惠~ Kojiro Fuuma 飲食版 11 03-22-09 04:47 AM

現在的時間是 02:12 AM

手機版 | APP版