Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版 > GAF Racing Engine車迷討論區

主題工具 顯示模式
舊 09-19-06, 04:46 PM   #126
RS 200
God of Gamer

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDRS200Terry
XBox Live GamertagRS200Terry
引用:
作者: chandler
新手揸cf4如何?

當然唔係而家買,暫定半年之後入手
撞完車冇幾耐就諗買新車.....

都係o個句....慢慢操下先,唔好咁急啦......
RS 200 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-06, 09:13 AM   #127
KIM
Ωmega αlpha™
GAF足球隊金虎拾號

註冊日期: Mar 2002
3DS Friend Code4596 9545 7662
PSN  IDGOUFKING
XBox Live GamertagGOUFKING
自己炒唔係問題!!!
揸住架車就等如揸住機關槍, 如控制不好, 會危害路人~~~
總之要做個有責任司機!

KIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-06, 12:14 AM   #128
Hidekii
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2003
急左d喎
Hidekii 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-06, 12:18 AM   #129
KIM
Ωmega αlpha™
GAF足球隊金虎拾號

註冊日期: Mar 2002
3DS Friend Code4596 9545 7662
PSN  IDGOUFKING
XBox Live GamertagGOUFKING
今日我見到呢單野~~~好可怕~~~

呢排都好多.......

上水貨車輾斃過路老翁
(其實係粉嶺~)

KIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-06, 04:48 PM   #130
chandler
上海之夜的第七章

註冊日期: Feb 2002
我都會等一年既,心急就係有d...

自問都係一個有責任既司機,始終年齡唔細

而家都係好少渣,一星期都唔超過五次,次次半至一個鐘 除左泊車都係唔掂之外其他都ok

I am not concerned about planning for the future.
I will let future take care of itself.
chandler 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-24-06, 05:52 PM   #131
RS 200

引用:
我都會等一年既,心急就係有d...

自問都係一個有責任既司機,始終年齡唔細

而家都係好少渣,一星期都唔超過五次,次次半至一個鐘 除左泊車都係唔掂之外其他都ok
其實...唔係話一唔一年o既問題......始終路面經驗真係要有一定水平.....先好渣d咁大馬o既車.....同埋馬路上有好多不同o既情況....真係要遇到過....先識反應.....吸收多d經驗先......

其實架110有咩滿足唔到你??點解咁快想換左佢??
舊 09-25-06, 02:17 PM   #132
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
引用:
基本上行到直線,係技術問題,有時扭呔太多,切線扭呔好似轉灣既扭呔咁

p.s.d行人真係...一邊傾手機一邊過馬路(已經紅燈),我又一時唔記得響安個制o係邊攪到又要剎車又要避佢最後產上石博"砰"一聲個行人先知

仲想問一問

有版友見到任何keroro既野可以放o係車度既唔該通知聲,我已經係吉吉島買左個安全帶既套同另外一兩個唔知咩套,成pack keroro汽車用品,仲想買多d, thx
有邊架車o既響安唔係o係個軑中間???

響安制我覺得係第一個識o既制...因為細細個都成日玩,一見有軑就係咁按中間

舊 09-25-06, 07:33 PM   #133
chandler
上海之夜的第七章

引用:
作者: RS 200
其實架110有咩滿足唔到你??點解咁快想換左佢??
唔...基本上冇一樣滿足我喎 內龍,外形,舒適度,力...

不過當然路面經驗真係幾少,有時又鹵莽幾乎撞車 不過現正不斷改善中

I am not concerned about planning for the future.
I will let future take care of itself.
舊 09-26-06, 07:04 AM   #134
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
引用:

不過當然路面經驗真係幾少,有時又鹵莽幾乎撞車 不過現正不斷改善中
新牌就唔好講力喇.....要力既遲下考大車要幾大power都有(風油呔都手軟,仲要兩腳轉波,好玩(?)度倍增 )

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-29-06, 11:51 AM   #135
RS 200

引用:

其實1500cc o係香港真係夠用架喇......當然如果你想追求扯背感.....110就真係冇可能架喇.....外型呢d就個人喜好啦.....我見過GT版o既110好鬼型~
舊 09-29-06, 12:18 PM   #136
Hidekii
Crazy Gamer

樓主都係唔好諗咁多住, 既然你俾自己一年時間, 就用呢一年去操熟手車
到時再決定換唔換囉, 可能到時你又轉target呢

大馬力既車對新手其實係幾危險, 我換車由200ps轉280ps turbo, 試車個時都唔敢開太快
我有朋友新牌落地即買大踢唔夠幾個月就total左..好彩個人冇咩事
安全為上, 當有一日你覺得自己可以完全handle架車先諗upgrade吧

此篇文章於 09-29-06 12:20 PM 被 Hidekii 編輯。
舊 09-29-06, 01:20 PM   #137
chandler
上海之夜的第七章

意見接受

一來自己幾鐘意揸快車,不過發現架車去到120km就唔再去,可能係set死左
二來路面經驗唔多

都係一年先...cf4

舊 09-29-06, 09:31 PM   #138
chandler
上海之夜的第七章

之前岩岩買o個時仲渣得快過而家,而家渣耐左一般都係快法定時速10km,一般唔會過100,轉灣都一定收得好慢,冇必要一定唔切線

舊 09-29-06, 09:55 PM   #139
RS 200

引用:
意見接受

一來自己幾鐘意揸快車,不過發現架車去到120km就唔再去,可能係set死左
二來路面經驗唔多

都係一年先...cf4
應該唔會120km/h就冇得上架喎.....冇得上o個時有冇feel到cut油??
我o個時架MOVE都140km/h先cut啦.....

同埋法定時速都夠啦....除非要cut線爬頭先開快少少囉.....都係安全第一好~
舊 09-30-06, 04:54 PM   #140
chandler
上海之夜的第七章

引用:
作者: RS 200
應該唔會120km/h就冇得上架喎.....冇得上o個時有冇feel到cut油??
我o個時架MOVE都140km/h先cut啦.....

同埋法定時速都夠啦....除非要cut線爬頭先開快少少囉.....都係安全第一好~

平時個時速針都係震o下震o下,但幾次去到120就好似定實左咁,因用120唔係行好多(淨係幾秒)所以唔肯定係咪真係fix左,下次去機場試o下係咪真係120就唔再上先

舊 09-30-06, 08:04 PM   #141
紫色螢火蟲
討厭雨天~_~

註冊日期: Aug 2003
del...

舊 09-30-06, 08:05 PM   #142
RS 200

引用:
平時個時速針都係震o下震o下,但幾次去到120就好似定實左咁,因用120唔係行好多(淨係幾秒)所以唔肯定係咪真係fix左,下次去機場試o下係咪真係120就唔再上先
其實電腦set死,一cut油會好明顯......即係行車好似去下唔去下咁.....好難形容.....
不過正常應該唔會120km/h就cut油.....如果好似踩機都唔去咁.....試下換機油同火咀....可能會好d.....
舊 10-08-06, 08:38 PM   #143
chandler
上海之夜的第七章

又唔係喎,今日去到130都得,不過冇試過再高d因條路已經行完

中秋節o個晚上左大帽山,幾好行,最後冇街燈o個段真係好正

不過架車坐左四個人行屯公真係幾辛苦o下 平時兩個人就行快線四個人就唔好喇

入左1800蚊油行左1600公里,$1.125一km,算係咁

此篇文章於 10-08-06 09:29 PM 被 chandler 編輯。
舊 10-09-06, 04:55 PM   #144
Hidekii
Crazy Gamer

講起中秋真係把幾火

都預左會好塞車, 但真係離曬譜, 由油油地去觀塘用左個幾鍾
舊 10-09-06, 08:37 PM   #145
chandler
上海之夜的第七章

引用:
作者: Hidekii
講起中秋真係把幾火

都預左會好塞車, 但真係離曬譜, 由油油地去觀塘用左個幾鍾
係呀,屯公下路都塞爆,冇計,d人一年去屯門一兩次,一定塞爆,加啡灣一帶行路仲快,我上大帽山都係凌晨四點先去,都算有位泊o下

尋日揸個friend部echo仔,感覺唔太好,d車仔都係麻麻地,1300cc,個樣衰過jazz,內龍又細,完全唔舒服,個friend仲話要成$1.5/km (我信), 價錢又企硬,我唔會suggest比d friend...

順帶一提我入既係shell既v power,係幾多錢唔清楚,我次次都係入300蚊...人地話會貴d不過我見1km都係$1.125所以一直冇試過d平d既油..

此篇文章於 10-09-06 09:29 PM 被 chandler 編輯。
舊 10-10-06, 11:40 AM   #146
Hidekii
Crazy Gamer

引用:
係呀,屯公下路都塞爆,冇計,d人一年去屯門一兩次,一定塞爆,加啡灣一帶行路仲快,我上大帽山都係凌晨四點先去,都算有位泊o下

尋日揸個friend部echo仔,感覺唔太好,d車仔都係麻麻地,1300cc,個樣衰過jazz,內龍又細,完全唔舒服,個friend仲話要成$1.5/km (我信), 價錢又企硬,我唔會suggest比d friend...

順帶一提我入既係shell既v power,係幾多錢唔清楚,我次次都係入300蚊...人地話會貴d不過我見1km都係$1.125所以一直冇試過d平d既油..
V power係好力dd既,其實都係相差一蚊幾毫,但小數怕長計
shell燒得快d,不過平時都係見油站就入,唔鬼理

echo不嬲都唔太like ... jazz同colt都ok
舊 10-11-06, 10:34 AM   #147
RS 200

引用:
作者: Hidekii
V power係好力dd既,其實都係相差一蚊幾毫,但小數怕長計
shell燒得快d,不過平時都係見油站就入,唔鬼理

echo不嬲都唔太like ... jazz同colt都ok
v power好爆....但燒得好快....我都入過一排....真係頂唔順入返加德仕同華潤算....

echo係得RS版睇得下.....四門版
話時話....香港HONDA返左1.5版棍仔jass未??
舊 10-15-06, 12:41 PM   #148
chandler
上海之夜的第七章

尋日又有七日車cut 線撞落死火貨車既嚴重意外..

另..今日食左張牛肉乾,$320..泊街...

仲有經過元朗公路突然有條車o太o係路中心好彩避得開唔係真係一野比佢ko

論壇跳轉

現在的時間是 01:39 PM

手機版 | APP版