Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版 > GAF Racing Engine車迷討論區

主題工具 顯示模式
舊 08-24-06, 11:04 AM   #101
Hidekii
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: RS 200
唔係一路都講緊前面o個架咩??
你揸o個架....o係S13??
我都係講緊前面個架
Hidekii 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-24-06, 10:55 PM   #102
Tano
God of Gamer
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
引用:
作者: Hidekii
180sx??
紫色那輛一定唔係

比多一日是你地估,明日開估

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-06, 10:30 AM   #103
Hidekii
Crazy Gamer

引用:
作者: Tano
紫色那輛一定唔係

比多一日是你地估,明日開估
開估未呢?
舊 08-25-06, 04:58 PM   #104
chandler
上海之夜的第七章

註冊日期: Feb 2002
岩岩去攞車...冇人陪,本來都冇乜信心可以揸返屋企(由洪水橋去天水泥),上左車見突然落雨,即刻急call個friend黎陪我一齊攞,而家要今晚先攞得

唉,冇人o係隔離真係唔敢上街 不過就坐左o係架車入面聽左成個鐘radio,感覺真係前所未有

I am not concerned about planning for the future.
I will let future take care of itself.
chandler 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-06, 05:11 PM   #105
Hidekii
Crazy Gamer

引用:
作者: chandler
岩岩去攞車...冇人陪,本來都冇乜信心可以揸返屋企(由洪水橋去天水泥),上左車見突然落雨,即刻急call個friend黎陪我一齊攞,而家要今晚先攞得

唉,冇人o係隔離真係唔敢上街 不過就坐左o係架車入面聽左成個鐘radio,感覺真係前所未有
自己一個人嚮架車, 同隔離坐個指指點點既師傅, 感覺相差很遠呢

記得我第一架車, 拎車係一個人由大角咀-->深水步-->荃灣, 你都咪話唔驚
不過, 要有信心同揸多d就冇問題, 努力呀
舊 08-25-06, 09:22 PM   #106
Hidekii
Crazy Gamer

樓主拎車未呢?
舊 08-25-06, 10:40 PM   #107
chandler
上海之夜的第七章

岩岩拎左

o係屯門兜左轉,有人o係隔離係大膽d,不過之後渣返停車場都係朋友出手,始終汨L位唔識,兩邊都有車...d上落又窄

想問架車呔發出高音既支支聲係代表d咩?

岩岩入左300蚊油,esso,有減0.8/L既優惠,唔知各位入咩油既

I am not concerned about planning for the future.
I will let future take care of itself.
舊 08-28-06, 01:06 AM   #108
chandler
上海之夜的第七章

車頭右邊同車尾後右燈已經撞爆左

車頭o係停車場落一層o個時撞埋長爆左
車尾燈o係掘頭路三手扭呔後波o個時撞埋欄杆又爆左

聽日要去修一修

舊 08-28-06, 09:19 AM   #109
Hidekii
Crazy Gamer

引用:
岩岩拎左

o係屯門兜左轉,有人o係隔離係大膽d,不過之後渣返停車場都係朋友出手,始終汨L位唔識,兩邊都有車...d上落又窄

想問架車呔發出高音既支支聲係代表d咩?

岩岩入左300蚊油,esso,有減0.8/L既優惠,唔知各位入咩油既
恭喜恭喜!

支支聲? 開車個下有定係一落開住都有?
舊 08-28-06, 09:21 AM   #110
Hidekii
Crazy Gamer

引用:

車頭o係停車場落一層o個時撞埋長爆左
車尾燈o係掘頭路三手扭呔後波o個時撞埋欄杆又爆左

聽日要去修一修
撞埋牆?? 有幾嚴重?人冇事就得喇!
舊 08-29-06, 10:08 PM   #111
chandler
上海之夜的第七章

引用:
恭喜恭喜!

支支聲? 開車個下有定係一落開住都有?
熄左匙都有,好似係有滴水跌落d鐵度咁既聲

引用:
撞埋牆?? 有幾嚴重?人冇事就得喇!
o係停車場都係得10km,唔會有事既

揸左幾日,發覺架車幾飄o下,有咩方法可以控制得好d? 一係就太貼隔離線一係就太貼石博,同埋轉灣...幾乎次次都好似轉急灣咁既樣轉,隔離位幾乎成個飛出去咁滯

仲有泊L位有咩要訣?

舊 08-30-06, 09:52 AM   #112
Hidekii
Crazy Gamer

引用:
熄左匙都有,好似係有滴水跌落d鐵度咁既聲
咁就唔係吱吱聲喎, 你換油個時順便俾人check下

引用:

揸左幾日,發覺架車幾飄o下,有咩方法可以控制得好d? 一係就太貼隔離線一係就太貼石博,同埋轉灣...幾乎次次都好似轉急灣咁既樣轉,隔離位幾乎成個飛出去咁滯

仲有泊L位有咩要訣?
你架車比較輕, 飄係正常的
可以加條頂bar同埋換d咬地d既呔(e.g. AD07 )

L位? 要訣就係練多d
後波前盡量偷多d位, 左右望鏡, 唔熟就隊個頭出去睇, 睇倒後鏡停車, 唔好聽聲停
唔好以為用頭入會易d方便d, 好多時車尾入準確過車頭入
舊 08-30-06, 01:34 PM   #113
chandler
上海之夜的第七章

ok, thx

我發覺架家已經冇左後波感應,可能係之前撞爆尾燈o個時爛左

舊 08-30-06, 02:46 PM   #114
Hidekii
Crazy Gamer

引用:
ok, thx

我發覺架家已經冇左後波感應,可能係之前撞爆尾燈o個時爛左
oh ...

冇泊車感應都好既, 可以訓練下自己唔好太依賴機器
舊 08-30-06, 04:14 PM   #115
基斯托別尼
Insane Gamer
為你服務的車手

註冊日期: Jul 2004
借問聲chandler 響邊間HKSM考牌

舊 08-30-06, 05:58 PM   #116
chandler
上海之夜的第七章

引用:
作者: 基斯托別尼
借問聲chandler 響邊間HKSM考牌
Yuen Long

你學緊/想報?

舊 08-30-06, 06:02 PM   #117
基斯托別尼
為你服務的車手

引用:
Yuen Long

你學緊/想報?
我有牌半年 , 不過好奇你考邊條線
你考元朗邊條線

我兩年半後打算響呢度考中型同拖頭

舊 08-30-06, 07:15 PM   #118
chandler
上海之夜的第七章

引用:
我有牌半年 , 不過好奇你考邊條線
你考元朗邊條線

我兩年半後打算響呢度考中型同拖頭
我o個日橫風橫雨.... 十個考官十個都揀元朗村 最易o個條,考之前我有個半鐘practise,都去過宏業東街,不過o個日既天氣呢條唔適合考仔入去,連識揸車都避之為妙 如果我考呢條九成九fail

你都幾有planning喎

舊 08-30-06, 11:33 PM   #119
Tano
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
引用:

聽日要去修一修

仲有泊L位有咩要訣?
你係"Hi"裂定係直情爆左車尾燈
因爆左車尾燈要立即換

裂左還可以用透明膠紙頂住先

你太貼左邊定右邊石博?
我估左邊多

轉灣方面
你架110原廠無記錯的係185闊,灣前早D收啦

至於泊車,要訣於了練多d外
四個字
車慢呔快

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-31-06, 09:37 AM   #120
chandler
上海之夜的第七章

引用:
作者: Tano
你係"Hi"裂定係直情爆左車尾燈
因爆左車尾燈要立即換

裂左還可以用透明膠紙頂住先

你太貼左邊定右邊石博?
我估左邊多
大裂,有幾塊膠碎片甩左,唔換唔得,如果唔係後車見到一定以係為戰鬥車 好彩車房o個個人搵到個原廠既二手野,400連人工ok

o係路上左搖右擺,總之就係成日S形咁樣行,我見我d friend揸車都好似架車好定咁,相信係技術問題

舊 08-31-06, 10:01 AM   #121
基斯托別尼
為你服務的車手

引用:
我o個日橫風橫雨.... 十個考官十個都揀元朗村 最易o個條,考之前我有個半鐘practise,都去過宏業東街,不過o個日既天氣呢條唔適合考仔入去,連識揸車都避之為妙 如果我考呢條九成九fail

你都幾有planning喎
請問你學車 , 元朗HKSM多唔多人學中型同貨櫃呢

舊 08-31-06, 11:02 AM   #122
chandler
上海之夜的第七章

引用:
請問你學車 , 元朗HKSM多唔多人學中型同貨櫃呢
印象中好似唔多,間中一兩架,主要都係van and private car

舊 08-31-06, 12:25 PM   #123
Hidekii
Crazy Gamer

引用:
大裂,有幾塊膠碎片甩左,唔換唔得,如果唔係後車見到一定以係為戰鬥車 好彩車房o個個人搵到個原廠既二手野,400連人工ok

o係路上左搖右擺,總之就係成日S形咁樣行,我見我d friend揸車都好似架車好定咁,相信係技術問題
揸多D練多D啦

除左技術問題都可能係呔尺有問題, 你揸定堂呔行唔行到直線?
舊 08-31-06, 07:18 PM   #124
chandler
上海之夜的第七章

基本上行到直線,係技術問題,有時扭呔太多,切線扭呔好似轉灣既扭呔咁

p.s.d行人真係...一邊傾手機一邊過馬路(已經紅燈),我又一時唔記得響安個制o係邊攪到又要剎車又要避佢最後產上石博"砰"一聲個行人先知

仲想問一問

有版友見到任何keroro既野可以放o係車度既唔該通知聲,我已經係吉吉島買左個安全帶既套同另外一兩個唔知咩套,成pack keroro汽車用品,仲想買多d, thx

此篇文章於 08-31-06 07:22 PM 被 chandler 編輯。
舊 09-12-06, 07:29 PM   #125
chandler
上海之夜的第七章

新手揸cf4如何?

當然唔係而家買,暫定半年之後入手

論壇跳轉

現在的時間是 02:26 PM

手機版 | APP版