Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-04-12, 03:25 AM   #726
yeah yeah
God of Gamer

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章
係!仲話會係黑龍的死敵....
好心佢無料就唔好搞咁多野啦..
白仇死得好地地..又要人返生..
你睇真弓..而家去左邊

神魔:12476797

NTR.......
yeah yeah 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-15-12, 05:47 PM   #727
sunnypigdog
Ultimate Gamer
滅絕小五郎

註冊日期: Sep 2003
玉記下星期開始加價一蚊

仲要今期蛇貓門寫左「龍捲風」做第十七式, 你搞好D 本書先講加價LA!!!

舊 03-16-12, 04:52 PM   #728
gingq7

註冊日期: May 2008
其實加價都在所難免...
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-16-12, 04:58 PM   #729
豪傑公子

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: sunnypigdog 查看文章
玉記下星期開始加價一蚊

仲要今期蛇貓門寫左「龍捲風」做第十七式, 你搞好D 本書先講加價LA!!!
好睇冇睇玉記書系...
唔知會唔會搞到全行加價呢?

舊 03-16-12, 07:12 PM   #730
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
引用:
玉記下星期開始加價一蚊

係喎~第十七式係舊著。

引用:
作者: 豪傑公子 查看文章
好睇冇睇玉記書系...
唔知會唔會搞到全行加價呢?
應該會喇!今期週記話同業界開過會才決定加價的。
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-16-12, 07:15 PM   #731
Squaresoft
Crazy Gamer
皇冠琵琶

註冊日期: Nov 2002
月巴良一早加左.... 有冇勇士買左"飆"?

舊 03-16-12, 07:17 PM   #732
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
玉記迫我cut 春秋:(

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-12, 05:33 PM   #733
gingq7

鐵將第5期 - 又俾佢解釋倒點解唔強攻大牢

總結頭5期, 畫功最top不用說, 開格又出奇地密, 故事都算緊湊; 應該會keep住買
舊 03-21-12, 01:41 AM   #734
Bandit-Anji
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2004
XBox Live GamertagZangfeva
引用:
作者: gingq7 查看文章

總結頭5期, 畫功最top不用說, 開格又出奇地密, 故事都算緊湊; 應該會keep住買
我都接受哩個解釋

Bandit-Anji 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-12, 09:41 AM   #735
flymanhaha
Senior Gamer

註冊日期: May 2009
引用:

有無人知新鐵將會用番以前故事大鋼定完全新故事?
flymanhaha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-12, 10:06 AM   #736
GUSTAV
The One
poor

第5期 d細緻位做得好過以前(定我唔記得左以前都有?)

希望之後可以將以前暴走左既劇情修正

已cut春秋轉買佢

舊 03-21-12, 06:36 PM   #737
豪傑公子

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: flymanhaha 查看文章
有無人知新鐵將會用番以前故事大鋼定完全新故事?
頭5期SO FAR都係跟原著走,之後應該會係原創劇情~~

舊 03-21-12, 09:15 PM   #738
D-boy

引用:
作者: GUSTAV 查看文章
第5期 d細緻位做得好過以前(定我唔記得左以前都有?)

希望之後可以將以前暴走左既劇情修正

已cut春秋轉買佢
我覺得春秋比龍虎門和火雲邪神好睇好多,cut佢有點可惜....
今期春秋好似想漂白項龍?

天子8就算宣傳點勁,但係自從黃生腰斬天子6和7後,我已經對天子系列死心了!再唔會俾錢買天子傳奇了!
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-12, 11:15 PM   #739
sunnypigdog
滅絕小五郎

引用:
我覺得春秋比龍虎門和火雲邪神好睇好多,cut佢有點可惜....
今期春秋好似想漂白項龍?

天子8就算宣傳點勁,但係自從黃生腰斬天子6和7後,我已經對天子系列死心了!再唔會俾錢買天子傳奇了!
春秋斷斷續續問朋友借(我認我有間中上網睇), 覺得一般,
一定比邪神傳好, 新龍其實當笑書睇都唔係唔得
邪神傳, 應該話係由瘋雷傳1時開始, 我認為下傳係破壞左成套正傳作品, 小龍傳只係單純地做得唔好, 未至著破壞正傳。不過買左幾百期正傳, 變左正外傳都無cut到, 如果唔係好似鐵將咁高質, or好似之前野狼與瑪莉咁有新意, 已經好少開新書了

天子系列完全同意, 天子6明明好地地, 俾多二三十期佢一定可以完得好好睇睇, 但為左漫畫節做勢出天子7, 斬左佢..........
ok, 點知轉個頭天子7唔好賣, 剛好一年又cut, 連續出賣讀者兩次, 真係唔會原諒
唯一會再買的天子系列, 除非佢出天子4潮珍版

此篇文章於 03-21-12 11:18 PM 被 sunnypigdog 編輯。
sunnypigdog 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-12, 01:14 AM   #740
Bandit-Anji
Crazy Gamer

引用:
春秋斷斷續續問朋友借(我認我有間中上網睇), 覺得一般,
一定比邪神傳好, 新龍其實當笑書睇都唔係唔得
邪神傳, 應該話係由瘋雷傳1時開始, 我認為下傳係破壞左成套正傳作品, 小龍傳只係單純地做得唔好, 未至著破壞正傳。不過買左幾百期正傳, 變左正外傳都無cut到, 如果唔係好似鐵將咁高質, or好似之前野狼與瑪莉咁有新意, 已經好少開新書了

天子系列完全同意, 天子6明明好地地, 俾多二三十期佢一定可以完得好好睇睇, 但為左漫畫節做勢出天子7, 斬左佢..........
ok, 點知轉個頭天子7唔好賣, 剛好一年又cut, 連續出賣讀者兩次, 真係唔會原諒
唯一會再買的天子系列, 除非佢出天子4潮珍版
天子6 斬左, 已經放棄哩個系列
難得寫得咁好
加埋天子7 ...

另外如果玉記想人支持...唔該請/搵多啲好編劇先啦

舊 03-22-12, 02:21 AM   #741
GUSTAV
The One
poor

春秋由第一期開始買 自從接受左呢本根本唔關春秋事之後 買下頹下又一期當支持打算買落去
但佢黎加價真係比唔到動力 本身quality 又唔係真係咁好

天子....................唔係仲買下化

舊 03-22-12, 12:48 PM   #742
sunnypigdog
滅絕小五郎

引用:
作者: Bandit-Anji 查看文章
天子6 斬左, 已經放棄哩個系列
難得寫得咁好
加埋天子7 ...

另外如果玉記想人支持...唔該請/搵多啲好編劇先啦
天子5個陣咁悶又唔見佢CUT
天子6都最尾咁濟先CUT, 搞到衰收尾

舊 03-22-12, 01:04 PM   #743
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
收到風報紙會加,都估都遲早到港漫
信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-12, 01:07 PM   #744
廢人
The One

註冊日期: Dec 2001
一次過返看的話
天子不錯的啦
由手機版發出
廢人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-12, 09:58 AM   #745
AMONtheBrave
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2004
天子八...好似舊著醉拳
鐵木真同札木合個死人頭睼見就火滾
初代蒼狼殲霸拳連嘍囉都打唔死...

舊 03-24-12, 11:07 AM   #746
gingq7

天子八...我拎起望一望個製作班底...跟住就放番低
舊 03-24-12, 09:42 PM   #747
D-boy

引用:
天子八...我拎起望一望個製作班底...跟住就放番低
沒有了天子六的鍾&黎寫故仔,我批死佢將來一定接唔到天子六!
舊 03-25-12, 11:23 PM   #748
Bandit-Anji
Crazy Gamer

引用:
沒有了天子六的鍾&黎寫故仔,我批死佢將來一定接唔到天子六!
今次天子8係獨立故事呀
資訊由GW 見到

舊 03-27-12, 08:40 PM   #749
事丫娃些
京アニに祈りを

龍少不用剃頭了…
事丫娃些 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-12, 09:25 PM   #750
D-boy

引用:
作者: 事丫娃些 查看文章
龍少不用剃頭了…
不過只得6成8銷量,又真係少咗尐....

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 05:19 PM

手機版 | APP版