Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-17-12, 08:21 PM   #76
kyu
God of Gamer
我要搞掂丁力個衰人

註冊日期: Oct 2003
今天去過,精品方面除初音外,真的很多是近一、兩年來HIT的作品。
EVA、GUNDAM精品都沒有……
漫畫等書籍方面比信和多些,不過照原價。

老實說,在這時候試業似乎……
撞正書展、動漫節,有些人真的可能在會場買呢~

最怕這間ANIMATE店步向搬到深水埗西九一年後便結束的秋葉店後塵……

舊 07-17-12, 08:24 PM   #77
anyone
The One
↘嫁

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRitsuZui
有eva呀

anyone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-17-12, 08:29 PM   #78
kyu
我要搞掂丁力個衰人

引用:
作者: anyone 查看文章
有eva呀
可能真的不顯眼吧,所以發現不了~
(書籍、影像光碟除外)

舊 07-17-12, 09:01 PM   #79
Norm
=_="""""

註冊日期: Sep 2002
對於呢度各位年年去日本既大大嚟講....都係冇咩吸引力....13算唔係好貴,不過加埋佢唔就腳就比較差了...

舊 07-17-12, 09:03 PM   #80
風音
The One

註冊日期: Feb 2004
Wii U ID我願像浮雲
PSN  ID輕輕的飄遠了
XBox Live Gamertag拋開一切好逍遙
引用:
作者: Norm 查看文章
對於呢度各位年年去日本既大大嚟講....都係冇咩吸引力....13算唔係好貴,不過加埋佢唔就腳就比較差了...
說話就唔係咁講
有得留港燒肺點都好d
係香港搞得掂去日本就唔使哂時間買野

セカイガオワルマデハー ノシ
(☝ ՞ਊ ՞)☝オメデトウ
⊃天⊂
風音 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-17-12, 09:23 PM   #81
leotam3

引用:
作者: Norm 查看文章
要睇佢入乜貨

最新school days mad誕生~\/
http://youtube.com/watch?v=d8_pUM-DKQA

全新舊18x game特價拍賣中
http://www.gaforum.org/showthread.ph...611&highlight=

あやかし陰陽録討論區
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=222911
leotam3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-17-12, 09:25 PM   #82
團子~o~
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2008
PSN  IDLuke365
今日行左過去,話到8月2日前有試業promo,照價9折~
買左平生第一本的設定畫集~

業餘粵翻詞人乙名

Youtube頻道:
http://www.youtube.com/playlist?list...moG1KUp3YSbgzP

團子~o~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-17-12, 09:33 PM   #83
kyu
我要搞掂丁力個衰人

引用:
作者: 團子~o~ 查看文章
今日行左過去,話到8月2日前有試業promo,照價9折~
買左平生第一本的設定畫集~
是嗎?最初以為是原價,有機會再去那裡試試找一些心頭好了~

舊 07-17-12, 09:48 PM   #84
團子~o~
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2008
PSN  IDLuke365
引用:
作者: kyu 查看文章
是嗎?最初以為是原價,有機會再去那裡試試找一些心頭好了~
店員都係收錢個陣至講
減價優惠不是應該張貼明確標示的嗎?

二樓半層賣教科書
娛樂學習一站式~

業餘粵翻詞人乙名

Youtube頻道:
http://www.youtube.com/playlist?list...moG1KUp3YSbgzP

團子~o~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-17-12, 11:07 PM   #85
keijoey
Ultimate Gamer
桐乃 x MIX

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDmeruruplay
XBox Live GamertagMeruruplay
擺果度, 冇賣點邊做得住...

Divine gate (打蛋Gate): 174,720,000
Puzzle and dragon (ありがとうガンホー): 192,998,723

[3DS] 新絵心教室 pixiv
keijoey 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-17-12, 11:14 PM   #86
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
書要13算?
賊船我果日去見有D畫集都唔駛

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-17-12, 11:19 PM   #87
kyu
我要搞掂丁力個衰人

引用:
作者: irismong 查看文章
書要13算?
賊船我果日去見有D畫集都唔駛
書只有台版書,那些ACG精品才13算~

舊 07-17-12, 11:20 PM   #88
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
引用:
作者: kyu 查看文章
書只有台版書,那些ACG精品才13算~
真係只有台版書? 咁可以連去都唔駛去

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-17-12, 11:27 PM   #89
DavidH
Insane Gamer
ケロ⑨

註冊日期: Aug 2011
引用:
作者: irismong 查看文章
真係只有台版書? 咁可以連去都唔駛去
上面有人問過,都有人答左:
仲有港版書

舊 07-17-12, 11:29 PM   #90
Gallardo
最強(最凶)アイドル

註冊日期: Mar 2003
13算, 如果係掛布果D大件野就抵,
上網訂, D運費一定唔止

希望佢遲D 有日版書/雜誌賣

舊 07-17-12, 11:33 PM   #91
DavidH
Insane Gamer
ケロ⑨

註冊日期: Aug 2011
deleted

此篇文章於 07-18-12 01:05 AM 被 DavidH 編輯。
DavidH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-17-12, 11:41 PM   #92
唔好記住我
嗚~~

註冊日期: Feb 2003
行去睇下,幫襯下先
唔好記住我 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-18-12, 12:00 AM   #93
Rotagen
Game Master

註冊日期: Jul 2008
有無薄本

舊 07-18-12, 12:38 AM   #94
事丫娃些
京アニに祈りを

註冊日期: Apr 2004
去完~

間舖算幾光猛好行,係腐味大陣了點…

所有精品都係原裝日版,仲以為好似木棉花咁賣「台版」

全間舖的書都係中文版的,行均全舖只搵到以下兩本原裝日文書:

希望香港animate以後會引入多點MOVIC的設定資料集

賊船同SOGO唔知點解一向都唔多賣MOVIC的設定資料集
事丫娃些 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-18-12, 12:57 AM   #95
URA
盡皆過火 盡是癲狂

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDyungandrew
plurk睇到香港店的staff話等8月正式開張就可以訂碟訂書?

http://www.plurk.com/p/gvfquj

舊 07-18-12, 01:39 AM   #96
anyone
The One
↘嫁

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRitsuZui
19。請問跟日本差不多價錢嗎?

跟日本價錢。運費、手續費計算在內的話,大概是日本價錢除以十(總之是計算匯率),然後再加十多元港幣吧。例如500円的商品,售價大概是6x港元。

anyone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-18-12, 01:57 AM   #97
朔望~
Game Master
妹控

註冊日期: Oct 2007
係咁既話我有期望呀

但如果就好似再樓上面講既情況就真係我當佢無開過算
朔望~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-18-12, 08:56 AM   #98
~蛙蛙~
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2008
1個好大既問題係
佢地同日本入貨係唔俾退
呢個條件我真係唔明點解要簽又點做
(其實日本出海外係咪多數都唔俾退?)
唔俾退貨 只可以賣大路野
~蛙蛙~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-18-12, 09:48 AM   #99
HM

註冊日期: May 2007
引用:
作者: anyone 查看文章
19。請問跟日本差不多價錢嗎?

跟日本價錢。運費、手續費計算在內的話,大概是日本價錢除以十(總之是計算匯率),然後再加十多元港幣吧。例如500円的商品,售價大概是6x港元。

佢真係做到既話OK喎
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-18-12, 09:55 AM   #100
amn_dl811
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDamndl811
引用:
作者: ~蛙蛙~ 查看文章
1個好大既問題係
佢地同日本入貨係唔俾退
呢個條件我真係唔明點解要簽又點做
(其實日本出海外係咪多數都唔俾退?)
唔俾退貨 只可以賣大路野
你有一個 critical mass 就唔怕啦

人地台北+新北六百萬人都養得起兩間大 animate 同成條地下街啦 (+高雄也會開 animate)
呢間都唔算大重要有三份一地方擺d 完全唔啦更的

如果真係 十算+十幾廿蚊 而有得訂小眾/h野的話我驚執的是某黑貓

此篇文章於 07-18-12 09:57 AM 被 amn_dl811 編輯。
amn_dl811 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[cw24][I6] -----《To Be....& Doll Lovers》 原創雙人誌 小丸son Cosplay同人MIX討論區 1 08-22-07 11:34 PM
求LOVERS ~恋に落ちたら…~的攻略~ 亞瑪迪拉 H-GAMEの部屋 7 05-06-05 09:18 PM
[PS2]Galaxy angel Moonlit Lovers圖片 ,2/26發售 神祕人1號 電視遊戲討論版 13 12-27-03 05:20 AM
GALAXY ANGEL Moonlight Lovers出左 強化人間ですの~★ PC電腦遊戲討論版 41 09-01-03 10:07 PM
LOVERS & MuvLuv Rv250 H-GAMEの部屋 3 11-22-02 11:46 AM

現在的時間是 08:06 AM

手機版 | APP版