Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-12-20, 11:50 PM   #1
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
無能なナナ

https://munounanana.com/

開頭以為係英雄學院式嘅作品隨便睇下,嗰個睇落係「男主角」嘅友仔能力仲係同魔禁嘅右手哥相似,不過當時都仲係覺得冇乜特別。

直到最後一分鐘「男主角」被「真主角」娜娜推落懸崖先發覺原來呢個係死亡筆記式嘅食腦作品。娜娜本身並冇任何讀心超能力,只不過係擁有名偵探般嘅洞察力去每集發現各超能力者嘅能力及弱點,諗點樣隊冧成班超能力者,同埋確保自己臥底身份唔被察覺。

(由於睇熟肉版,所以冇被中文名「無能的『娜娜』」劇透邊個先至係真主角。)

此篇文章於 10-12-20 11:55 PM 被 Kinny Riddle 編輯。
Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-13-20, 12:10 AM   #2
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
你管有

https://www.youtube.com/watch?v=jC0E...MUGp4Y&index=2

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 10-13-20, 05:19 PM   #3
葉老頭
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2010
最後果幾分鐘推返晒成套野既內容!!!
以為係英雄片點知調返轉玩~~~掂
葉老頭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-13-20, 05:38 PM   #4
dark_ming_
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2011
聽說這套是 鬥智 的。
dark_ming_ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-14-20, 12:42 PM   #5
s2001154
Crazy Gamer
~酒田~

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDSakata2014
第一話唔睇到最後都好易讓人跳車
s2001154 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-15-20, 03:27 PM   #6
KENSNAKE
Ultimate Gamer
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
如果冇睇晒完整第一話根本唔會想睇落去。
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-20, 01:21 AM   #7
plokplok00
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2008
同感
第一話死前> 我諗 唔係掛 呢種角色做男主 點睇得落去
死後>咁至係架麻 , 肥佬都好煩 快d搞掂佢
plokplok00 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-20, 08:10 PM   #8
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
好在意中村嘅代價係乜
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-20, 08:45 PM   #9
s2001154
Crazy Gamer
~酒田~

nana睇來也並不是專業殺手咁快比中村斷正
雖然一開波中村已經知條女有鬼
舊 11-08-20, 10:29 PM   #10
野良猫
肥倫

今集唔錯
病嬌之餘仲要係死靈師
舊 11-10-20, 12:49 PM   #11
s2001154
Crazy Gamer
~酒田~

呢個病嬌好像是目前最該殺的
特務粉紅幾乎比斷正3次都未宣告任務失敗其實都幾勁
舊 11-10-20, 01:02 PM   #12
野良猫
肥倫

引用:
作者: s2001154 查看文章
呢個病嬌好像是目前最該殺的
特務粉紅幾乎比斷正3次都未宣告任務失敗其實都幾勁
因為班超能力者往往會突然智商下降放粉紅一馬
舊 11-10-20, 01:07 PM   #13
s2001154
Crazy Gamer
~酒田~

引用:
作者: 野良猫 查看文章
因為班超能力者往往會突然智商下降放粉紅一馬
最蠢係未來相機佬
點會威脅女女仲要等第二日先食
困人地一晚只是揼完骨抽少少水就死左啦
幾唔抵
舊 12-21-20, 03:10 PM   #14
s2001154
Crazy Gamer
~酒田~

美智留真天使
特務粉未完全腦殘地去殺人
舊 12-21-20, 05:58 PM   #15
野良猫
肥倫

中村就咁响自己間房玩解剖
舊 12-21-20, 09:15 PM   #16
KENSNAKE
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: s2001154 查看文章
美智留真天使
特務粉未完全腦殘地去殺人
睇來手機個人資料係呃人。

娜娜瀨左大獲野……
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-21-20, 10:55 PM   #17
野良猫
肥倫

引用:
作者: KENSNAKE 查看文章
睇來手機個人資料係呃人。

娜娜瀨左大獲野……
從來都唔信手機個殺人數
根本只係班高層作出嚟呃人去殺班能力者
而且都只係寫推斷殺人數

至少天使個能力點都殺唔到人吧,反而係自殺向
粉紅只係被仇恨蓋過理智
舊 12-22-20, 11:42 PM   #18
葉老頭
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2010
鶴岡教官.....藤原啟治....
估唔到係新番仲會聽到藤原さん把聲(TTATT)
葉老頭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-23-20, 01:00 AM   #19
s2001154
Crazy Gamer
~酒田~

引用:
作者: 葉老頭 查看文章
鶴岡教官.....藤原啟治....
估唔到係新番仲會聽到藤原さん把聲(TTATT)
原來已經RIP左....
舊 12-23-20, 09:43 AM   #20
casio

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: 野良猫 查看文章
從來都唔信手機個殺人數
根本只係班高層作出嚟呃人去殺班能力者
而且都只係寫推斷殺人數

至少天使個能力點都殺唔到人吧,反而係自殺向
粉紅只係被仇恨蓋過理智
個殺人數末必係單純吹水(有劇透)
能力者成長到成為人類之敵後個能力會多方面強化,某人死唔去再出嚟後除咗原本嘅能力外仲識精神操作,認知抹除

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-27-20, 11:09 PM   #21
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
ミチル (T▽T)

天使真係名副其實嘅天使,居然肯為娜娜呢個罪人犧牲自己,令娜娜可以有機會重新做人。

完得好突然,好明顯唔夠時間。唯有期望二期(今季真係太多一期完得突然,嚴重需要二期嘅作品)

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-20, 12:49 AM   #22
s2001154
Crazy Gamer
~酒田~

ミチル真天使ミチル真天使ミチル真天使ミチル真天使ミチル真天使
舊 12-28-20, 02:13 PM   #23
野良猫
肥倫

睇前半粉紅發情都預咗後面要胃痛
但估唔到係為一命換一命(以為係粉紅救唔切天使犬被兇手所殺)

最難得係天使犬番轉頭搵粉紅再救
マジ天使

哩邊一命換一命比隔離蘿莉神更易催淚,更何況條命係天使換番嚟
有二期的話粉紅一定要洗白唔係肯定比觀眾鬧死

此篇文章於 12-28-20 02:17 PM 被 野良猫 編輯。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 03:19 PM

手機版 | APP版