Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 19 59  ... 最後
飲食版>M記討論區 Vol.6
大破人間 02:13 PM 10-31-13
我諗年尾又有得續會了.

請問一下, 有無人知男人申唔申請得媽咪會?

做多咁多年麥樂會, 好多優惠都唔係咁啱大人用
相反媽咪會既似乎有用D
anyone 08:24 PM 10-31-13
當然得

就同大人都食得開心樂園餐一樣b
Dangerous-boy 08:27 PM 10-31-13
作者: (=v=)b:
聽日有蝦堡啦~
蝦堡不知道是否材料問題?有些分店整得好好食,但亦試過一些分店整到難食到飛起!
大破人間 08:11 AM 11-01-13
尋日又俾老麥陰左.

外賣個餐加2.5要包粉, 佢偷偷地塞包上期送剩既蜜糖粉俾我.

我完全無發現, 返到公司開始食先知

我特登加錢就係想要呢期既咖哩粉

上次食吉豬包又係咁, 廣告寫送蜜糖粉, 佢偷換成紫菜粉, 真係奸到出汁

作者: anyone:
當然得

就同大人都食得開心樂園餐一樣b
thx.
BOYBOYBOY 10:29 PM 11-01-13
有d分店炸得唔夠熱
JMi 10:38 PM 11-01-13
作者: BOYBOYBOY:
有d分店炸得唔夠熱
我尋晚食完 半夜起身又柯又嘔 一直到而家都仲想嘔 無食過野

但我食呢個包之前都食左少少其他野 所以唔算好肯定
雖然食果時都覺有點怪怪地同以前食的感覺唔一樣咁...
雷切爾 11:46 PM 11-01-13
我今日第一餐就係玉子蝦堡套餐
咖哩粉好有染色效果
玉子真係好多餘 個蝦冇異味 但口感欠奉...
薄切檸茶 三片薄切檸檬合埋先等於正常檸茶的一塊檸檬...
BOYBOYBOY 03:42 AM 11-02-13
作者: JMi:
我尋晚食完 半夜起身又柯又嘔 一直到而家都仲想嘔 無食過野

但我食呢個包之前都食左少少其他野 所以唔算好肯定
雖然食果時都覺有點怪怪地同以前食的感覺唔一樣咁...
我食完都有D反胃,我估炸唔夠熟...
(=v=)b 07:21 AM 11-02-13
作者: Dangerous-boy:
蝦堡不知道是否材料問題?有些分店整得好好食,但亦試過一些分店整到難食到飛起!
我尋晚食左個好食既~
哥薩克 12:18 PM 11-02-13
作者: BOYBOYBOY:
我食完都有D反胃,我估炸唔夠熟...
會唔會係D滯銷蝦存放得唔好變左...
魚伕 12:43 PM 11-02-13
作者: 雷切爾:
我今日第一餐就係玉子蝦堡套餐
咖哩粉好有染色效果
玉子真係好多餘 個蝦冇異味 但口感欠奉...
薄切檸茶 三片薄切檸檬合埋先等於正常檸茶的一塊檸檬...
杯檸茶咁多冰....
計番茶同檸檬0既比例....薄切檸檬就0岩0岩好....
Dangerous-boy 08:36 PM 11-02-13
作者: 哥薩克:
會唔會係D滯銷蝦存放得唔好變左...
我都覺得係尐蝦問題,搞到一時好食、一時難食!

作者: 魚伕:
杯檸茶咁多冰....
計番茶同檸檬0既比例....薄切檸檬就0岩0岩好....
所以我每次都叫少冰。
GreenTea 08:34 PM 11-28-13
又返大富翁 11月28日 – 12月26日
http://campaign.mcdonalds.com.hk/ch/...ions/monopoly/
Nelly 12:16 AM 11-29-13
中左張10蚊電影coupon
好過之前果張買爆谷discount
亍 ◣ 03:30 PM 11-30-13
key 地又係咩今次?

中左張金至專精美禮品不過要幫襯佢先有得送.....
大破人間 02:27 PM 12-03-13
D大富翁既即中獎越來越廢.

前幾年, 中左中杯汽水/新地之類既野, 可以直接換.

上年就改左"凡惠顧"先有得送, 逼我買少少野

今年仲廢, 剛抽中左新地
竟然要買個超值套餐先有得送.

我下次如果用佢送新地張coupon就無得用會員優惠
滅龍士 08:44 AM 12-14-13
喱吉豬麥麥飯未食,不過可以講聲:吉豬麥飯卷入面舊所謂「吉豬」,連茶記都炸得好過佢n%
pet3 11:39 AM 12-16-13
作者: 滅龍士:
喱吉豬麥麥飯未食,不過可以講聲:吉豬麥飯卷入面舊所謂「吉豬」,連茶記都炸得好過佢n%
茶餐廳表示不要用我黎比!!
www43w2002 07:45 PM 12-18-13
上次食吉豬早餐..合埋眼食以為食緊加大麥樂雞
亍 ◣ 01:34 PM 12-26-13
自殺?
麥當勞籲員工 少吃漢堡薯條
http://hk.apple.nextmedia.com/intern...31226/18566904
pet3 10:48 AM 12-27-13
作者: 亍 ◣:
自殺?
麥當勞籲員工 少吃漢堡薯條
http://hk.apple.nextmedia.com/intern...31226/18566904
影片0:44 果女人果包

好像大香港好多咁
凍檸茶 11:56 AM 01-01-14
【本報訊】歐美流行的全日早餐(All Day Breakfast)風靡香港青年白領,連平民快餐店麥當勞也想分一杯羹,今天試推出全日早餐。有主打英美式全日早餐的餐廳指,港人生活忙碌,平日難享受豐富大早餐,但到周末睡醒已過早餐時間,加上香港的早餐選擇少,英美式全日早餐自然叫好叫座。惟業界認為,麥當勞今次只是將早餐「全日化」,難與全日早餐店競爭。
主打全日早餐的連鎖餐廳La Kaffa,菜單由英國廚師按英式傳統早餐設計,除焗豆、香腸及蛋三款食材必須保留,其他食材都遷就港人口味。餐廳高級市務經理李家聲指,傳統英式早餐食物豐富、用料有一定水準,但以往全日早餐多局限於酒店或中環蘇豪區食肆,便想到以40至50元價錢將全日早餐打入中產市場。
李家聲指,港人生活忙碌,難享受豐富大早餐;但到周末假日,睡醒時已過早餐時間,全日早餐便能提供另一選擇。經營3年,分店由1間變6間,他發現餐廳客源主要以女性佔多,「女仔唔想食太多餐,鍾意早午餐(brunch),所以會揀全日早餐」。
「美式選擇要夠多」

在中環蘇豪區的Flying Pan,是香港較早期主力賣全日早餐的餐廳。負責人Tammy指,全日早餐在英美都很流行,但許多外國人在港都未能品嚐,便於04年開始經營全日早餐店。她說,現時越來越多食肆提供全日早餐,但能保持美式正宗的不多,「美式特色是選擇要夠多」。她說,餐廳菜單有多達200款選擇,單是奄列已有28款,每款食物都可按客人要求而變化。
快餐店麥當勞限於今天推一款全日早餐,但Tammy認為,即使麥當勞將全日早餐恆常化,也不會帶來太多競爭,因快餐店早餐食物選擇不多。李家聲也認為,麥當勞只是將早餐全日化,「好似茶餐廳,早餐同常餐根本一樣,咁常餐都算全日早餐啦」。咖啡店18 Grams香港區經理許小姐指,該店推出全日早餐4年,雖然仍有增長,但全日早餐店越開越多,感覺市場開始出現泡沫,「客人都覺得唔再新鮮,我哋都要睇熱潮可以持續幾耐」
GimGim 07:16 PM 01-01-14
I love all days breakfast, i just had one today from Mcdonald's but it wasn't so good today :/

Also i LOVE the new promotion toys HK Mcdonald's offering now! Mr.Men and Little Miss!
凍檸茶 11:25 PM 01-01-14
萬眾期待的麥當勞「All Day Breakfast」2014年元旦僅推出一日,但部份分店竟然一過中午就貼出「售罄」告示,不少麥記fans滿懷期待,結果失望而回,鬧爆麥記搵笨!

《蘋果》收到讀者Nelson投訴,指位於將軍澳尚德邨的麥當勞,下午2時就稱早餐已全部售罄。他表示,等了一整晚就是想今天食麥記早餐,排隊排了近半小時,才知道沒有早餐賣,「前面仲有幾十人想食早餐都落空」。他批評麥記搵笨,又估計「售罄」原因是職員「煮唔切」。

《蘋果》記者去到尚德邨麥當勞時,只見「All Day Breakfast」的廣告牌已貼上「售罄」告示,不少食客都表示失望。直至下午約3時半,該間麥記開始單售薯餅,但仍沒有全份早餐出售。

草薙さん 10:29 AM 01-02-14
將份豬柳蛋拆出黎都可以售罄
第一 ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 19 59  ... 最後

返回主題版面