Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7  ... 最後
電視遊戲討論版>Alone in the Dark圖片及影片(驚悚恐怖遊戲經典再現 中文版6月登場)
神祕人1號 06:18 PM 09-16-05
Alone in the Dark is Back
Published by: Atari
Developed by: *TBA
Genre: Adventure
Number of Players: 1
Release Date:
US: TBA 2006

TGS 2005: Alone in the Dark is Back
...Though Christian Slater probably isn't in this one.

by Jeremy Dunham
http://ps3.ign.com/articles/651/651366p1.html

September 16, 2005 - In a surprise revelation by Sony Computer Entertainment Japan, it was confirmed that Atari is currently working on a brand new Alone in the Dark sequel for the PlayStation 3. Though specific details aren't known at this time, the fact that it's coming at all is another solid announcement for would-be PlayStation 3 owners looking for their fun fix later next year.

Should any other information come to light, we'll keep you updated.

If you're interested in this game, be sure to add it to your wishlist. You can keep notes, rank games, get updates by email, and more.
神祕人1號 03:43 AM 10-05-05

HAKAIDER 10:21 AM 10-05-05
Alone in the Dark 回歸?
但上集返應好似一般(我無玩)
有人話上集抄返Bio轉頭..............
KIM 01:00 PM 10-05-05
好正~~~又好驚~~~

d圖的光影.......好似BIO RE~~~
零式 01:04 PM 10-05-05
個logo好有bio feel~

兩隻game都係你抄我我抄佢
@LLEN 01:56 PM 10-05-05
係咪因為就快有呢隻game既戲上畫
所以想乘勢出埋game谷返起佢呢
話哂佢都早出過bio好多
但銷量同人氣卻被超過
神祕人1號 10:24 AM 11-30-05

GimGim 10:39 AM 11-30-05
topic name
忍者 10:59 AM 11-30-05
佢不如reamke第一集啦
我必買
神祕人1號 07:21 PM 11-30-05
最終的恐怖!《鬼屋魔影 5》新情報公開!
來源:levelup.cn 時間:2005-11-30 編輯:風間仁
http://www.levelup.cn/article/html/n...1/30131636.htm

自從在今年10月4日荷蘭阿姆斯特丹舉行的X05發佈會上,Atari公司公佈了經典恐怖遊戲《鬼屋魔影》系列最新作《鬼屋魔影 5》將在微軟的次世代主機Xbox 360上登場後,便一直沒有任何動靜的本作今天終於有最新訊息以及遊戲畫面放出。

作為系列的第五部作品,《鬼屋魔影》最新作將在2006年內發售。其主角為超自然現象探員愛德華·卡恩比,據開發公司Eden Games說,這將是系列最後一部作品。

作為開創恐怖生存系列的先鋒,《鬼屋魔影》卻被後來者《生化危機》和《寂靜嶺》所超越,當這些後生的銷量都超過百萬時,自己卻只能被一些好萊塢的二流導演找一些二流演員去拍攝二流的恐怖片。而現在,《鬼屋魔影》要重振旗鼓,滿載著恐懼、動作和生存要素歸來。

本作的故事發生地被設定為現代的紐約中央公園,一個相當自由的遊戲環境。雖然公園本身很大,但是遊戲中你將不會感覺到這一點。即使你的行動不會受到視線的限制,但是你依然有可能被黑夜籠罩的環境搞成幽閉恐懼症。現在可以確認的是公園的環境將具有充分的互動性,比如在某個地方嚇你一大跳什麼的,這個驚嚇有可能來自穿梭在樹林裡的風聲,或者是一道突然而來的閃電,不管怎樣,開發者表示這次的恐懼將是最真實的感受。

遊戲開發目前還處於初級階段,有關遊戲本身的很多細節還沒有最終確定,其主題可能是講述死亡以及死亡之後的的故事,與你戰鬥的怪物其實都是來自你自身,你將要如何才能逃脫出這真實的謊言呢?
KIM 09:24 PM 11-30-05
apple年代好似玩過~~~
好想知故事係點開始?
neo2046 07:25 PM 04-11-06
http://www.levelup.cn/article/html/n...4/11154212.htm
作者: :
真實再現原始的生存恐怖 《鬼屋魔影5》遊戲詳情近日公開

擁有生存恐怖遊戲始祖之名的《鬼屋魔影》(Alone In The Dark)系列遊戲,是比《生化危機》系列有著更加悠久歷史的一款動作冒險遊戲,但該系列自從PS時代的《鬼屋魔影4》之後就突然在業界銷聲匿跡了。去年10月4日荷蘭阿姆斯特丹舉行的X05發佈會上,Atari公司宣佈《鬼屋魔影》系列最新作《鬼屋魔影 5》將登陸Xbox 360,並在此後公開了幾張遊戲畫面。

Eden Studios工作室負責遊戲開發工作的David Nadal透露,《鬼屋魔影 5》將是該系列的最後一部作品,在《鬼屋魔影 5》中玩家將繼續扮演私家偵探Edward Carnby。他表示「挑戰傳統恐怖冒險遊戲的製作觀念並讓每一個元素都充滿恐怖氣氛,這就是我們製作《鬼屋魔影》所貫徹的主題。」

眾所周知,恐怖遊戲成功與否的關鍵是如何詮釋恐怖這一主題,關於這個問題Nadal回答說:「我們將會帶給玩家一個完全真實的世界,但這個世界的恐怖卻是你從未見過的,另外,遊戲的自由度與前作相比有了很大提高,玩家在遊戲中將會體驗到前所未有的自由感。」

據悉,有關《鬼屋魔影》最新作的詳細情報、大量遊戲圖片和製作訪談將會在近日公開,我們會隨時關注並報道有關這款遊戲的最新消息。

tylau 07:50 PM 04-11-06
作者: 忍者:
佢不如reamke第一集啦
我必買
第一集我爆左嫁...

入去班鬼跳舞果度勁難玩
tylau 07:53 PM 04-11-06
作者: KIM:
好想知故事係點開始?
無神神係閣樓開始第一隻....
第二集玩PRIVATE SHIP, D鬼仲會用鎗
第三隻玩西部牛仔, 主角仲可以變動物 唔知有冇記錯
jamsquare 07:59 PM 04-11-06
作者: KIM:
好想知故事係點開始?
個故事係由一盒floppy碟開始既

一開波就起屋屋度, 呢度搵下個度搵下

第二集就好似係有條傻佬去搵人
一落車之後, 架車就比d機關槍射到變左蜂巢
之後焗住走入屋, 由大花園開始

第三集係女人做主角?
第四集應該無玩

大家有無screen, 已經唔記得有無玩過

我幾欣賞呢隻game有得melee
渣住把劍片d鬼個重快感
連silence hill支鐵通都比唔到我
tylau 08:10 PM 04-11-06
作者: jamsquare:
個故事係由一盒floppy碟開始既

一開波就起屋屋度, 呢度搵下個度搵下

第二集就好似係有條傻佬去搵人
一落車之後, 架車就比d機關槍射到變左蜂巢
之後焗住走入屋, 由大花園開始

第三集係女人做主角?
第四集應該無玩

大家有無screen, 已經唔記得有無玩過

我幾欣賞呢隻game有得melee
渣住把劍片d鬼個重快感
連silence hill支鐵通都比唔到我
YEAH~ 我爆哂頭三集的... 真係難玩到爆炸
jamsquare 08:14 PM 04-11-06
作者: tylau:
YEAH~ 我爆哂頭三集的... 真係難玩到爆炸
我都有爆頭兩集
第三集反而唔記得
松田悟志 08:17 PM 04-11-06
作者: jamsquare:
我都有爆頭兩集
第三集反而唔記得
第三集係:
偵探男主角去一個西部小鎮救o係果度拍西部片既女演員女主角....
我1~3都有玩爆,之後ps出果隻新作就反而冇玩lu
八仙果 08:19 PM 04-11-06
我隻 DC 版都未爆 ...
tylau 08:24 PM 04-11-06
作者: 松田悟志:
第三集係:
偵探男主角去一個西部小鎮救o係果度拍西部片既女演員女主角....
我1~3都有玩爆,之後ps出果隻新作就反而冇玩lu
我都係, 無哂興趣.
第三集其實都求其打算...個故事好無厘頭
RPG之鬼 09:00 PM 04-11-06
第一集講主角收到委託前去某屋進行調查
但點知間屋比樹妖控制左

第二集講主角個FD比人殺左
跟著你去進行調查結果上了魔導船

第三集講主角為了調查失去女星
於是去左某個曾鬧鬼的片場

第一集正在的地方是開頭拎了鏡後不能受到攻擊
否則請再玩過吧

第二集最正的地方是夠長
而且可以用雞腳殺女巫...

第三集正在的地方是可以變成馬(好似啦)...
jamsquare 09:15 PM 04-11-06
大家都好似無視左第四集 lol
RPG之鬼 09:21 PM 04-11-06
第四集唔好玩嘛

第四集的主角好似係第一至三的主角來
話說佢受到委託前去進行調查
結果發現一個古代遺跡內裡藏有驚人力量
jamsquare 09:24 PM 04-11-06
作者: RPG之鬼:
第四集唔好玩嘛

第四集的主角好似係第一至三的主角來
話說佢受到委託前去進行調查
結果發現一個古代遺跡內裡藏有驚人力量
第五集主角Edward Carnby
有無印象係邊個呀
松田悟志 09:29 PM 04-11-06
作者: RPG之鬼:
第一集講主角收到委託前去某屋進行調查
但點知間屋比樹妖控制左

第二集講主角個FD比人殺左
跟著你去進行調查結果上了魔導船

第三集講主角為了調查失去女星
於是去左某個曾鬧鬼的片場

第一集正在的地方是開頭拎了鏡後不能受到攻擊
否則請再玩過吧

第二集最正的地方是夠長
而且可以用雞腳殺女巫...

第三集正在的地方是可以變成馬(好似啦)...
第三集係變豹xdd
第一集要將兩塊鏡放o係樓梯隔離照死果兩隻野,的確之前受到攻擊整爆左塊鏡只有重玩xdd
第二集比較有印象既係要著聖誕老人衫入屋,如果唔係個小廚師會call馬xdd
另外過左一開始花園迷宮之後果個開門迷題都幾深刻,原來張報紙係咁用既xd

1~3集都有即時save功能,基本上唔難玩既

別......估唔到你都咁好記性,記得1~3集d野
1 2 3 4 5 6 7  ... 最後

返回主題版面