Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 03-18-21, 02:09 PM   #476
Eking
God of Gamer

註冊日期: Feb 2006
其實有睇YT流出片段就會知點解鋼骨會嘈, 基本上因為CUT好多都係鋼骨戲份XD

舊 03-18-21, 05:07 PM   #477
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
暗黑版據報已出現~~ 小心~~

舊 03-18-21, 09:18 PM   #478
呂鳳仙
錢錢錢錢錢錢錢

註冊日期: Jan 2002
查導好可惡,咁搞法根本係再吹雞叫fans再逼一次WB俾佢拍埋查導版DCEU續集

PS:開放時間為17:00~23:00

每天提醒自己,施恩莫望報,不要把得失看得太重。
幸福不是必然,擁有它的人,請好好珍而重之……
呂鳳仙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-18-21, 09:44 PM   #479
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
引用:
作者: 呂鳳仙 查看文章
查導好可惡,咁搞法根本係再吹雞叫fans再逼一次WB俾佢拍埋查導版DCEU續集
導演版未上twitter已經玩緊啦 #RestoreTheSnyderVerse
不過呢個原味版ZSJL各方面真係比之前個JW變味版正好多
睇完仲想ask for more

russo_brothers都出tweet支持今次Zack版上映

此篇文章於 03-18-21 10:52 PM 被 C.Ryo 編輯。
C.Ryo 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-21, 01:08 AM   #480
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
是神作嗎?不是,但要是當初真是這個版本不會這結果了

最少某一部分人物描寫真是不應該cut了

真正版本真是讓鋼骨成為主角了當然其他人的行動也合情合理得多不會有太幕名其妙的行為(最少有達叔在真是感受到反派的威脅)

雖然未必容易,還是希望以zack版正義聯盟繼續dc宇宙

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-21, 01:10 AM   #481
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: 呂鳳仙 查看文章
今次查導有AT&T高層撐佢,
同埋拍得番原版,
班真高層當然唔會想個好氣勢咁快完!
有續集唔出奇!

PS:你望下WW1984都拖左好耐先出,都係等埋WW3拍板!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-21, 01:18 AM   #482
mrk

Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
DC《薩克薛達之正義聯盟》獲追捧 疑太多人睇致香港HBO死server
https://hk.appledaily.com/entertainm...M2DRP3YDUQW5A/

PS:好彩重未Join HBO Go HK ge!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
舊 03-19-21, 02:23 AM   #483
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
是神作嗎?不是,但要是當初真是這個版本不會這結果了

最少某一部分人物描寫真是不應該cut了

真正版本真是讓鋼骨成為主角了當然其他人的行動也合情合理得多不會有太幕名其妙的行為(最少有達叔在真是感受到反派的威脅)

雖然未必容易,還是希望以zack版正義聯盟繼續dc宇宙
其實當年呢4個鐘片場係電影上係有難度
若果按現在情況分上下出又會唔湯唔水

神唔神作呢
因為先睇過2017版,所以會將呢次的威力大減好多,大方唔算有驚喜嘛
就算當年係呢個版對一般人來講未必係吸引,尤其是睇慣隔離果種爽片

至於我滿唔滿意?當然唔滿意啦
快快脆脆出埋後續啦

舊 03-19-21, 06:33 AM   #484
肉羊哩咖
griffin611

睇咗呢部嘢令唔令到多啲人訂 HBO Max,係就 AT&T 會落柯打拍;不過 WB 呢一邊就好抗拒,你都見呢個版本好過上畫嘅幾多。當年決定「炒」 Synder 班高層仲老臣在在座嚮度,掂咗噉叫佢哋情何以堪?!

WB 早前放晒聲氣唔會續 Snyder 條路,而家個款會唔會當 Snyder 係另一個平行世界,真係要放長雙眼睇。

舊 03-19-21, 08:14 AM   #485
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
其實當年呢4個鐘片場係電影上係有難度
若果按現在情況分上下出又會唔湯唔水

神唔神作呢
因為先睇過2017版,所以會將呢次的威力大減好多,大方唔算有驚喜嘛
就算當年係呢個版對一般人來講未必係吸引,尤其是睇慣隔離果種爽片

至於我滿唔滿意?當然唔滿意啦
快快脆脆出埋後續啦
的確是有比較才有加分,當年真是上映這版本大概粉絲會滿意,但大眾還是受不了吧

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-21, 01:57 PM   #486
額倆羅
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
睇咗呢部嘢令唔令到多啲人訂 HBO Max,係就 AT&T 會落柯打拍;不過 WB 呢一邊就好抗拒,你都見呢個版本好過上畫嘅幾多。當年決定「炒」 Synder 班高層仲老臣在在座嚮度,掂咗噉叫佢哋情何以堪?!

WB 早前放晒聲氣唔會續 Snyder 條路,而家個款會唔會當 Snyder 係另一個平行世界,真係要放長雙眼睇。
仲有Ray Fisher壇嘢都未拆掂,就算真係拍得成續集,我諗鋼骨都要換人喇……

舊 03-19-21, 02:41 PM   #487
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
而家最平係點玩?7仔買月卡?一張幾銀?
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-21, 05:00 PM   #488
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
NOW有冇得單次租E套睇?

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-21, 11:59 PM   #489
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
引用:
作者: DevilElvis 查看文章
NOW有冇得單次租E套睇?
沒有!這套戲要睇高清就要用now tv,now e只去到720p
now tv加台要簽一年約;now e就可以只買HBO GO 1個月。
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-21, 12:01 AM   #490
D-boy

引用:
作者: mrk 查看文章
DC《薩克薛達之正義聯盟》獲追捧 疑太多人睇致香港HBO死server
https://hk.appledaily.com/entertainm...M2DRP3YDUQW5A/

PS:好彩重未Join HBO Go HK ge!
我昨天特登射波3點鐘睇又唔覺有事喎,睇得好流暢!唔通我好彩?
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-21, 04:10 AM   #491
肉羊哩咖
griffin611

套嘢好似唔係一般電影比例(2.39:1),而係 IMAX 嘅比例 -- 4:3,所以理應去 IMAX 戲院,電視睇會幾 -- 怪~

舊 03-20-21, 10:10 AM   #492
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
引用:
套嘢好似唔係一般電影比例(2.39:1),而係 IMAX 嘅比例 -- 4:3,所以理應去 IMAX 戲院,電視睇會幾 -- 怪~
應該係原source比例,舊版就係cut咗上下部份畫面,不過佢啲靚畫面真係應該要係IMAX睇

Zack 出咗tweet多謝各位support, 佢知道咗亞洲有串流平台因為佢而冧檔
Zack thanks fans support

C.Ryo 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-21, 09:22 PM   #493
420secured
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2020
4個鐘真係幾拿命
但的確好睇好多,動機清晰

睇左Wonder Woman 2,好懷念呢個版本的Diana
420secured 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-21, 01:06 AM   #494
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
四個鐘唔覺得長
所有角色交代得更清楚,最後大戰更加投入

Zack Snyder 版本真係可以對DC系有番期待
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-21, 02:33 AM   #495
mrk

引用:
唔該晒!
我一開始都以為睇錯左版本!
(個4:3原來係原IMAX版比例!)

舊 03-21-21, 02:40 AM   #496
mrk

引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章
沒有!這套戲要睇高清就要用now tv,now e只去到720p
now tv加台要簽一年約;now e就可以只買HBO GO 1個月。
Q1:想問Now TV個Box依家最高支援到幾多p???
(同埋我去cls問過,佢地話最少簽約24個月),
香港地係咪冇得唔經Cls/now tv訂閱架???(我屋企用緊和記HGC寬頻!)

Q2:咩係Now e???

舊 03-21-21, 03:41 AM   #497
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
引用:
香港地係咪冇得唔經Cls/now tv訂閱架???(我屋企用緊和記HGC寬頻!)

Q2:咩係Now e???
Q2

https://www.nowe.com/promotion/enter...waAsqGEALw_wcB
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-21, 10:41 PM   #498
D-boy

引用:
4K
係!一定要簽約和啃骨
舊 03-22-21, 03:32 PM   #499
420secured

引用:
作者: aquarius 查看文章
四個鐘唔覺得長
所有角色交代得更清楚,最後大戰更加投入
最後大戰

諗起同樣超人屈Stepphenwolf機

當年睇,覺得超人一出來屈佢機兩野就死好好笑趕收工

今次有鋪過,連Mother box都要怕Superman能力唔敢行動
然後大戰前搵阿福又提過類似希望唔好太遲
然後咁樣屈佢機,就覺得十分痛快

舊 03-22-21, 03:32 PM   #500
420secured

引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章
4K
係!一定要簽約和啃骨
可能開個VPN + HBO Max a/c 無咁煩

標籤
DCEU, Justice League, 正義聯盟

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[音樂碟] Justice Is What I Rap For -- Mastamic [Download 版已出] 信長 Neo Music UNIVERSE 2 10-18-12 01:32 AM
[動畫] 《正義聯盟》(Justice League):原來個故事幾好睇 天星碼頭高達 日本動漫畫討論版 58 06-15-07 03:08 PM
[PS2]J League Winning Eleven 10 + Europe League 06'-07' , 06年11月22日發售 6402oen 電視遊戲討論版 17 11-02-06 12:57 PM
求LEVEL JUSTICE同燐月的爆機檔~ 亞瑪迪拉 H-GAMEの部屋 8 03-15-05 12:07 AM
1/100 Justice Gundam Azusa 收藏品討論版 17 08-16-03 03:30 PM

現在的時間是 11:43 PM

手機版 | APP版