Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3
電影版>Shazam!︱沙贊!神力集結 (April 5, 2019)
fami~yan 10:52 AM 04-01-19
笑位劇情我都覺得出色,唯獨打鬥....好悶...

Mary唔好變身啦,原本好靚
肉羊哩咖 01:13 PM 04-02-19
作者: fami~yan:
笑位劇情我都覺得出色,唯獨打鬥....好悶...

Mary唔好變身啦,原本好靚
本人初初以為係同一位演員~

但佢個劇情無咗尾。
Eking 02:41 PM 04-02-19
其實成套野叫OK, 只係BILLY變身前後性格差太多.....
呂鳳仙 02:12 PM 04-04-19
最最最尾個彩蛋好似一早已經响啲trailer播過出街⋯⋯有啲被騙感覺
怪盜小G 03:55 PM 04-04-19
某巫師死我覺得大快人心
亍 ◣ 11:22 PM 04-04-19
睇完,感覺唔錯,但唔算上等,爆谷片來說ok,不過我鍾意水行俠多d.....

當中最迷惑
主角同其他孤兒既感情加得太快吧....至少片中我唔覺已經friend到可以無私比力量佢地...

呂鳳仙 11:42 PM 04-04-19
作者: 怪盜小G:
某巫師死我覺得大快人心
諗起之前電影冷知識講近年食DC/Marvel兩家茶禮最多就係佢

魔間行者:夜店老闆
水行俠:美人魚(?)國王
GOTG/驚奇大媽:羅南手下之路人甲1號
sugihara 12:51 PM 04-05-19
你唔好以為改個名做sivana就呃到我呀,魔法師Merlin

話說大叫波動拳嗰下竟然無人有反應…
GreenTea 03:47 PM 04-05-19
打鬥場面收貨啦對新手英雄黎講
笑位真係唔錯 feel 到大人身體細路性格
由手機版發出
肉羊哩咖 12:51 PM 04-06-19
作者: 亍 ◣:
睇完,感覺唔錯,但唔算上等,爆谷片來說ok,不過我鍾意水行俠多d.....

當中最迷惑
主角同其他孤兒既感情加得太快吧....至少片中我唔覺已經friend到可以無私比力量佢地...
可以咁講

呢度未必係感情因素,Billy 去到嗰個位真係焗住要玩 sharing,唔係壞人一定搶到佢個能力,佢又要死又會累埋佢班屋企人。

半人馬-RigiL- 06:46 PM 04-06-19
連續兩日睇兩套captain marvel XDDDD
有別於其他hero, 風格好獨特又歡樂。
不過個7隻怪好廢,我睇IMAX又好矇,同水男個視覺效果無得比。最尾兄弟姊妹變大果幾個演員似咖哩啡,特別大家姐由靚變到唔靚 lol
我諗拍續集應該好難搵齊人再拍,而且DC個宇宙應該會reboot?

8.5/10
由手機版發出
Rance 10:26 PM 04-06-19
佢個協會搵後繼人O既方法完全係錯哂
C.Ryo 11:16 PM 04-06-19
睇完,幾歡樂,但都係水水俠精彩得多,唔知staff roll 果啲圖畫情節有冇實現嘅一日呢?
肉羊哩咖 01:22 AM 04-07-19
作者: 半人馬-RigiL-:
我諗拍續集應該好難搵齊人再拍,而且DC個宇宙應該會reboot?
前幾日拉維搞緊影業博覽,WB 嚮佢個 presentation 度,講明而家水行俠也好,沙贊也好,神奇女俠1984都好,雖然都係同一個宇宙,每部都係獨立唔會有咩喇能;所以短期唔似會 reboot

仲有聽返嚟呢班成人版,有幾個都 auction 過 DCEU JL 啲角式咁話~
大破人間 11:20 AM 04-13-19
睇完
總覺得太多野唔講...

話說監牢打不開都算了
但博士不能在監犯休息時間在廁所門什麼的用粉筆寫上文字序列再次開門,前往永恒之岩拎返魔眼嗎?

只要剛好基地6人都不在就行了吧?
IDGAF 03:24 PM 10-09-19
iTunes特價$88買咗4K Dolby Vision版Shazam! 睇。

睇咗主片,算係有點兒童向的動作喜劇吧,
如果Harry Potter拍成超級英雄電影大概就是這個樣子吧?

無論英雄定奸角的父母都唔一定係好人…

尾段有點十兄弟,但又無一種團結就是力量的感覺。

居然玩返Kung Fu Panda 2(功夫熊貓2)「你講乜話」果幕…
https://www.youtube.com/watch?v=g3rKwq-Zw_A

其實究竟需唔需要有純正的心先做到繼承人?
宜家好似搵唔到合適的人選就直接降低標準咁,
「試機」過程有點過度搞笑,上一任又唔留低說明書…

聖誕老人又係太搶鏡了吧?

黑X還眼~!

https://www.youtube.com/watch?v=UiXowd56dwo

肉羊哩咖 06:00 PM 03-25-21
續集有就預咗,而報 Helen Mirren 會演個大奸角。
JoJo 06:27 PM 03-25-21
作者: 肉羊哩咖:
續集有就預咗,而報 Helen Mirren 會演個大奸角。
班靚仔應該大哂點攪?
肉羊哩咖 11:40 PM 03-25-21
作者: JoJo:
班靚仔應該大哂點攪?
老闆咁一問,IMDB 上面話主角由原演員担任返,估佢唔係玩隔時間就係玩 CG。預計 2023 年上。
1 2 3

返回主題版面