Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-10-07, 10:41 AM   #1
neo
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2002
牧場物語 キラキラ太陽となかまたち [日版已售]

牧場物語 キラキラ太陽となかまたち(DS/マーベラス/今冬発売予定)
・本作の舞台である"ひまわり諸島"は5つの島がある平和な島々だ
・前作の舞台になった"ひなた島"を見ることもできるぞ
・"陽の石"と呼ばれるアイテムを入手して、ある場所で使うと
秘密の島が海からゴゴゴッと姿を現すのだ
・灯台島ではwi-fi通信を使ってアイテム交換ができる
neo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-10-07, 10:50 AM   #2
Kain
God of Gamer

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
又出......
仲有人玩嘅咩?有無人數得出出左幾多隻?
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-10-07, 11:01 AM   #3
frankylui
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2005
3DS Friend Code1461 6155 5034
PSN  IDfrankylui
XBox Live Gamertagfrankylui
點會冇人玩
我仲等緊佢隻online版

「if you find this suitcase, please take it to our daughter.」
frankylui 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-10-07, 11:44 AM   #4
Kain

俾佢昆左咁多次仲玩?你玩唔玩到咁多隻呀,仲要隻隻都玩呢d野
隻game本身個玩法已經無限loop再加(無咩大改變嘅)新作無限loop
我玩過一兩集已經覺悶
你真係有錢&得閒
舊 10-10-07, 12:00 PM   #5
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
希望唔好再「齋用筆」玩

舊 10-10-07, 12:55 PM   #6
frankylui
Crazy Gamer

引用:
作者: Kain 查看文章
俾佢昆左咁多次仲玩?你玩唔玩到咁多隻呀,仲要隻隻都玩呢d野
隻game本身個玩法已經無限loop再加(無咩大改變嘅)新作無限loop
我玩過一兩集已經覺悶
你真係有錢&得閒
使唔使一黎就串人><"
可能你唔鐘意牧場
但係你都唔好串鐘意果d人丫

「if you find this suitcase, please take it to our daughter.」

此篇文章於 10-10-07 01:01 PM 被 frankylui 編輯。
舊 10-10-07, 01:01 PM   #7
Kain

引用:
作者: frankylui 查看文章
我鐘意玩咩game又關你事?
你覺得悶係你ge事
唔該注意吓你ge態度
我話隻game有問題之嘛
舊 10-10-07, 01:07 PM   #8
咖哩魚蛋
Crazy Gamer
Chiyuu

註冊日期: Feb 2005
PSN  IDkalubibi
XBox Live Gamertagkalubibi
又黎?? 不過牧場的確好玩既, 但係真係玩一隻就夠了
咖哩魚蛋 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-10-07, 02:12 PM   #9
hin0404
Crazy Gamer
+HiN+

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code0645 5723 1961
PSN  IDhin0404
嘩...正呀..但都唔駛咁快出呀..
上次果隻要用筆搞到無晒心機玩..
hin0404 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-10-07, 02:32 PM   #10
House
里村★紅葉

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDHouse544
勇者物語2(誤)都未出就話要出第隻..= =

Get

グリザイアの果実 ED SONG+OST

Get 周防天音!

House 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-10-07, 02:50 PM   #11
ゆり

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: House 查看文章
勇者物語2(誤)都未出就話要出第隻..= =
改少少system
改改d人物模組
咁又賺一筆

舊 10-10-07, 04:55 PM   #12
wai128
Insane Gamer
3A Fans

註冊日期: May 2007
XBox Live Gamertagwai128
以前我很喜歡牧場物語,但是玩過甘多隻牧場:
SFC牧場
PS牧場harvest moon
GBC牧場GB3
GBA牧場mineral town
PS2牧場wonderful life
NDS那隻station
已經開始心淡,大多數未爆機就不玩
希望這隻會有D驚喜...

此篇文章於 10-10-07 05:01 PM 被 wai128 編輯。
wai128 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-10-07, 05:01 PM   #13
frankylui
Crazy Gamer

引用:
作者: lph_1818 查看文章
嘩...正呀..但都唔駛咁快出呀..
上次果隻要用筆搞到無晒心機玩..
嗯嗯剩係可以用筆玩好似
nds咁多新作psp得一隻

舊 10-10-07, 05:09 PM   #14
天使之國
Banned
^0^

註冊日期: Aug 2003
引用:
使唔使一黎就串人><"
可能你唔鐘意牧場
但係你都唔好串鐘意果d人丫
基本上牧場都係以前個d好玩~
集集有玩
gbc 個隻2,3集正
gba 個d係最正~
nds 第一隻超好玩
天使之國 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-10-07, 05:23 PM   #15
frankylui
Crazy Gamer

引用:
作者: 天使之國 查看文章
基本上牧場都係以前個d好玩~
集集有玩
gbc 個隻2,3集正
gba 個d係最正~
nds 第一隻超好玩
nds第一隻真係好正
好多野玩

舊 10-10-07, 05:27 PM   #16
天使之國
Banned
^0^

引用:
nds第一隻真係好正
好多野玩
自第2,3隻個d開始 d牧場開始入魔 個d玩左唔夠一陣就想車佢去垃圾同
舊 10-10-07, 05:28 PM   #17
天使之國
Banned
^0^

引用:
nds第一隻真係好正
好多野玩
gba 個幾集同ps版一樣的
舊 10-10-07, 07:29 PM   #18
小黑

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDEternalkin
game boy 果d牧場物語好好玩
尤其係第三集,我記得好多特別野

又有美人魚,又可以買船去第二個島度shopping
之後可以買滑雪板,冬天可以上個火山度玩滑雪mini game,真係好正

但係psp果隻牧場物語係咪即係同ps 最原始果隻一樣 ?
小黑 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-10-07, 09:06 PM   #19
frankylui
Crazy Gamer

引用:
作者: 小黑 查看文章
game boy 果d牧場物語好好玩
尤其係第三集,我記得好多特別野

又有美人魚,又可以買船去第二個島度shopping
之後可以買滑雪板,冬天可以上個火山度玩滑雪mini game,真係好正

但係psp果隻牧場物語係咪即係同ps 最原始果隻一樣 ?
係...
但仲有一隻叫新牧場..
新牧場你自己玩吓la...唔講la

舊 10-10-07, 09:32 PM   #20
天使之國
Banned
^0^

引用:
係...
但仲有一隻叫新牧場..
新牧場你自己玩吓la...唔講la
個D太新潮我玩唔起 一秒都唔想玩
舊 10-10-07, 09:40 PM   #21
ゆり

註冊日期: Nov 2004
唔好好似nds隻小島用筆玩就ok了...
買左一日 第二日放比朋友orz...

舊 10-12-07, 11:44 PM   #22
神祕人1號
Moderator
網上自由人

註冊日期: Jan 2002
http://www.bokumono.com/series/kiranaka/
神祕人1號 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-13-07, 11:43 AM   #23
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
牧場物語 キラキラ太陽となかまたち
マーベラスエンターテイメント
対応機種 ニンテンドーDS
発売日 今冬発売予定
価格 5040円[税込]
ジャンル シミュレーション / 牧場・生活

新しい島で牧場生活が始まるよ! 『牧場物語 キラキラ太陽となかまたち』
ttp://www.famitsu.com/game/coming/1211134_1407.html

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-13-07, 11:59 PM   #24
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

註冊日期: Aug 2005
Nintendo Switch ID4486 0587 6008
引用:
作者: neo2046 查看文章
牧場物語 キラキラ太陽となかまたち
マーベラスエンターテイメント
対応機種 ニンテンドーDS
発売日 今冬発売予定
価格 5040円[税込]
ジャンル シミュレーション / 牧場・生活

新しい島で牧場生活が始まるよ! 『牧場物語 キラキラ太陽となかまたち』
ttp://www.famitsu.com/game/coming/1211134_1407.html

個地圖有d似GB3

滑雪mini game,的確好正
仲有沙灘拾玻璃樽個度...

NDS只買過新牧,但bug嚴重orz

上集無人島都冇買
今集有機入手

D.有期望可會失望,但係冇期望就一定冇望。
E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
F.千萬別跟豬打架,這只會讓你變髒,卻讓豬樂在其中。

此篇文章於 10-14-07 12:15 AM 被 ZlWS 編輯。
ZlWS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-14-07, 12:06 AM   #25
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

註冊日期: Aug 2005
Nintendo Switch ID4486 0587 6008
引用:
作者: 天使之國 查看文章
個D太新潮我玩唔起 一秒都唔想玩
Runefactory出2集
唔講bug方面

講game方面
紅寶石祕技....
打怪升lv...-.-

最後只玩了三季
放ed

D.有期望可會失望,但係冇期望就一定冇望。
E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
F.千萬別跟豬打架,這只會讓你變髒,卻讓豬樂在其中。

此篇文章於 10-14-07 12:20 AM 被 ZlWS 編輯。
ZlWS 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 02:09 AM

手機版 | APP版