Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 10-01-19, 10:06 PM   #101
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
日本SB你叫杯栗子味Latte
係真係飲到陣栗子香先:o)

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-01-19, 10:21 PM   #102
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
屯門新墟扑野家真係比人扑

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-01-19, 11:08 PM   #103
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
屯門新墟扑野家真係比人扑
有影片,可以由50秒左右開始睇。

舊 10-02-19, 11:05 AM   #104
Shirley Sheila
Crazy Gamer
雪莉☆雪娜

註冊日期: Aug 2006
引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
有影片,可以由50秒左右開始睇。
呢堆渣渣唔係暴徒係乜

恐怖分子?

Melty Blood
Ciel
214C236C2CjAAAD63214C
MHP2G
膽小×游擊×大劍
一擊脫離之術!? OAO!?
MHX
地衝×臨戰×金剛身
托不住就閃人啦 =v=
Shirley Sheila 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-19, 11:14 AM   #105
wing
God of Gamer
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: Shirley Sheila 查看文章
呢堆渣渣唔係暴徒係乜

恐怖分子?
係呀, 衝上前近距離當街開槍射心口, 根本係恐怖份子.

你講緊想殺人果班呀呵?

舊 10-02-19, 11:19 AM   #106
Crazy Gamer
雪莉☆雪娜

引用:
作者: wing 查看文章
係呀, 衝上前近距離當街開槍射心口, 根本係恐怖份子.

你講緊想殺人果班呀呵?
係呀,講緊又扔磚又放火又拎鐵通打人果班呀

你講得岩呀,根本係恐怖分子,所以咪開槍囉

Melty Blood
Ciel
MHP2G
膽小×游擊×大劍
MHX
地衝×臨戰×金剛身
托不住就閃人啦 =v=
Shirley Sheila 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-19, 11:29 AM   #107
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
在下左膠D既,基本上覺得呢D行為的確唔要得,不過即使係咁都正當化唔到瞄胴體開實彈。

舊 10-02-19, 11:40 AM   #108
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
黑警唔係濫暴選擇性執法示威會武力升級?
有民意支持就係抗爭義士
冇先係暴徒
你唔支持?
不過主流民意都支持
可以睇番之前d民調
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-19, 11:49 AM   #109
神人ではない!新人だ

民意唔係一切,而且亦可以逆轉。
如果抗爭既擺出黎既態度係同班黑警一樣「自己人所為一定啱晒」,在下覺得美國條例過唔過到都成問題。
在下理解當中既憤怒,不過唔可以俾怒火衝昏。

此篇文章於 10-02-19 11:52 AM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-19, 11:51 AM   #110
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
示威者針對中國資本及親中公司進行選擇性打擊

做法唔理想,可以理解,要改善

現場附近有 d object 自己爛左,示威者又無偷竊食物或貨品,呢部分值得表揚。
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-19, 12:07 PM   #111
wing
格鬥低手

引用:
係呀,講緊又扔磚又放火又拎鐵通打人果班呀

你講得岩呀,根本係恐怖分子,所以咪開槍囉
啱呀, 講得好!!!! 放完火有速龍護送離開, 呢D恐怖份子真係離哂譜.
又鐵通又刀斬, 然後差人搭住膊頭送走, 仲俾埋盾牌佢遮面, 好好服務熊度.

係呀, 100%同意, 佢地完全係恐怖份子, 草 "管" 人命, 仲要有槍在手, 咪開槍囉.

此篇文章於 10-02-19 12:12 PM 被 wing 編輯。
wing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-19, 12:12 PM   #112
wing
格鬥低手

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
民意唔係一切,而且亦可以逆轉。
如果抗爭既擺出黎既態度係同班黑警一樣「自己人所為一定啱晒」,在下覺得美國條例過唔過到都成問題。
在下理解當中既憤怒,不過唔可以俾怒火衝昏。
我都覺得呢D做法非常唔理想, 但一來著住制服果D警察做緊咩, 人人都知, 然後每日警謊記招將所有清清楚楚影到的警察暴行全部推哂, 令自己公信力跌到零(參民調), 而且冇著制服果D警察放火掘磚亦好多人見到影到, 咁真香港人見到呢D畫面就會問....究竟呢D畫面有幾多係卧底做的?

所以我諗香港民意唔會因為呢D 畫面而出現咩大轉變了.

舊 10-02-19, 12:47 PM   #113
Crazy Gamer
雪莉☆雪娜

引用:
啱呀, 講得好!!!! 放完火有速龍護送離開, 呢D恐怖份子真係離哂譜.
又鐵通又刀斬, 然後差人搭住膊頭送走, 仲俾埋盾牌佢遮面, 好好服務熊度.

係呀, 100%同意, 佢地完全係恐怖份子, 草 "管" 人命, 仲要有槍在手, 咪開槍囉.
放完火打完人被人護送算係咁啦,個個咁鐘意蒙面,咪拎個盾幫佢遮下醜囉,服務態度唔好又投訴架勒

Melty Blood
Ciel
MHP2G
膽小×游擊×大劍
MHX
地衝×臨戰×金剛身
托不住就閃人啦 =v=
舊 10-02-19, 01:37 PM   #114
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
呢堆渣渣唔係暴徒係乜

恐怖分子?
好明顯十一下午個男囝中槍之後成個風向已經轉咗啦~!
(根據阿大Sir個記者會就話全日四宗事件開咗六槍)

我估計你都係唔敢係街公開譴責「暴徒」先上網留言吧?

舊 10-02-19, 01:54 PM   #115
神人ではない!新人だ

引用:
我都覺得呢D做法非常唔理想, 但一來著住制服果D警察做緊咩, 人人都知, 然後每日警謊記招將所有清清楚楚影到的警察暴行全部推哂, 令自己公信力跌到零(參民調), 而且冇著制服果D警察放火掘磚亦好多人見到影到, 咁真香港人見到呢D畫面就會問....究竟呢D畫面有幾多係卧底做的?

所以我諗香港民意唔會因為呢D 畫面而出現咩大轉變了.
在下都會懷疑係卧底做,但冇證據底下抗爭者好難洗得甩。

某程度上就係依家黑警擦仇恨力太高,民意冇大反應,在下先覺得更加有風險。
依家唔郁唔代表認同晒,到真係出事就太遲,我地唔係特衰政府,冇武力亦冇土共支撐,一出事就真貼地架嘞。

舊 10-02-19, 02:48 PM   #116
wing
格鬥低手

引用:

某程度上就係依家黑警擦仇恨力太高,民意冇大反應,在下先覺得更加有風險。
依家唔郁唔代表認同晒,到真係出事就太遲,我地唔係特衰政府,冇武力亦冇土共支撐,一出事就真貼地架嘞。
我絶對唔認同民同民鬥呢D, 背後勢力想香港人自己鬥自己, 佢地真係超成功.

不過依家呢個死結越縛越深, 只要造謠勢力一日唔停 (例如改圖將個學生枝棍改左做尖茅果D), 呢D 內
鬥同暴力就只會越來越劇烈, 好難解開了.

舊 10-02-19, 03:04 PM   #117
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
好明顯十一下午個男囝中槍之後成個風向已經轉咗啦~!
(根據阿大Sir個記者會就話全日四宗事件開咗六槍)

我估計你都係唔敢係街公開譴責「暴徒」先上網留言吧?

現在我在街上聽到的藍色係講
睇慢鏡 狗只係舉槍 恐嚇細路
原句""點知果個死靚仔 食屎大既 打到警察隻手導致按到開槍,根本抵O死既''

但現在佢係中2槍
就算係真的打到手所以開到一槍
咁第2槍一定係你怕佢唔死所以補多槍啦

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-19, 03:06 PM   #118
wing
格鬥低手

引用:
作者: pet3 查看文章
現在我在街上聽到的藍色係講
睇慢鏡 狗只係舉槍 恐嚇細路
原句""點知果個死靚仔 食屎大既 打到警察隻手導致按到開槍,根本抵O死既''

但現在佢係中2槍
就算係真的打到手所以開到一槍
咁第2槍一定係你怕佢唔死所以補多槍啦
呢單點洗都唔會白.

舊 10-02-19, 07:26 PM   #119
安安

註冊日期: Jan 2002
https://news.mingpao.com/pns/%E5%A8%...8A%95%E8%A8%B4
無綫「TVBuddy」疑屬僭建物 網民去信屋宇署投訴
安安 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-19, 07:55 PM   #120
wing
格鬥低手

引用:
作者: 安安 查看文章
https://news.mingpao.com/pns/%E5%A8%...8A%95%E8%A8%B4
無綫「TVBuddy」疑屬僭建物 網民去信屋宇署投訴
支持屋宇署嚴正執法

舊 10-02-19, 08:21 PM   #121
Heaven
Game Master

註冊日期: May 2013
引用:

我諗卧底唔會用火水魔法直接攻擊警察掛
蒙面可以令人做出想像唔到既野 出事都係遲早問題
由手機版發出
Heaven 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-19, 09:50 PM   #122
wing
格鬥低手

引用:
作者: Heaven 查看文章
我諗卧底唔會用火水魔法直接攻擊警察掛
蒙面可以令人做出想像唔到既野 出事都係遲早問題
由手機版發出
其實呢次開左槍, 我可以想像到有勇武想同個開槍差佬私人溝通下都唔奇.

舊 10-03-19, 02:04 AM   #123
Fean
Game Master

註冊日期: Jul 2002
我覺得有人死都唔會民意逆轉,因為已經有三個月時間俾大家心理準備會擦槍走火。同埋兩邊都已經慣咗剩係見到對自己一方有利嘅部分。

當然有啲中間派,但係已經係好小數。
喺呢百幾日裡面,大部分人都為是但一邊出咗力,冇實際出力都好,都invest咗好多心力同情緖。
當一件事有份參與嘅時候,其實好難抽身,因為個integrated identity已經大過moral code,
所以就算打死人都好,都可以揾到理由去justifiy個行為,特別係假想敵仲一直逍遙法外嘅話。

鬼佬支持一對球隊,如果隊裡面有一個成日犯規、diving、下三流犯眾憎嘅球員,佢地好鍾意話: Yes he's definitely a cunt but he's our cunt. 其實道理好接近

我覺得最有可能民意逆轉唔係打死人,而係出現衝入舖looting嘅情況,
抗爭者而家做嘅事係為咗爭取公權,而激進行為大家仲可以用被逼出嚟、別無他法等等去作解釋,令自己心安理得一啲。
但係looting係為個人利益、私利,到時一定觸及好多人底線,覺得事情真係失控。
而家矛頭開始指向一啲商舖,我諗只要上面傾掂數唔怕香港形象進一步損壞嘅話,臥底好快做野都唔奇。

其實今日已經有三單連環爆竊餐廳嘅案件,有一啲細嘅藍絲facebook page已經開始吹風,話係義士劫富濟貧。

舊 10-03-19, 02:09 AM   #124
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
looting就一定會逆轉 不過我地相信自己人唔會咁做既

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-19, 07:29 AM   #125
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
我都覺得死人唔會逆轉
反而會激勵左士氣,兩邊陣營都係

今日仲有所謂既中立
一係撐中唔敢認一係潔癖離地左膠
由手機版發出

此篇文章於 10-03-19 07:33 AM 被 真!DC 編輯。
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 05:13 AM

手機版 | APP版