Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 12 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 32  ... 最後
攻略及心得交流區>格ゲー綜合討論區Round 8 【侍魂2019年早夏 GBFVS2019】
小昭Teddy 02:44 AM 03-21-16
參考左某D人既打法, 努力改緊D壞習慣同太高風險既動作.
暫時用LV8 CPU練緊, 習慣既野一時三刻真係幾難改
真十人€ 10:49 AM 03-21-16
似乎Arc system 幾有心俾海外選手準備EVO, 美版六月頭先出,但PSN preorder四月頭就隻大半製成版玩。
http://shoryuken.com/2016/03/18/guil...lable-april-5/
newb 10:57 AM 03-21-16
作者: 真十人€:
似乎Arc system 幾有心俾海外選手準備EVO, 美版六月頭先出,但PSN preorder四月頭就隻大半製成版玩。
http://shoryuken.com/2016/03/18/guil...lable-april-5/
香港呢

話說bbcf可唔可以都咁玩
wing 10:59 AM 03-21-16
L姐招超必指令投...係咪一出動畫對方可以跳走?好難用
RS 200 11:22 AM 03-21-16
作者: wing:
L姐招超必指令投...係咪一出動畫對方可以跳走?好難用
4F發生,暫時唔可以當指令投用,今個月update後就有機會可以,因為改左直跳同跳後o既發生f數
wing 11:36 AM 03-21-16
作者: RS 200:
4F發生,暫時唔可以當指令投用,今個月update後就有機會可以,因為改左直跳同跳後o既發生f數
但如果前跳係咪都可以走到?
シェンムー 11:53 AM 03-21-16
前直後跳都係3F叛定 , 除左birdie 同蘇聯佬4F
遲下Update 後直跳同後跳4F
wing 12:01 PM 03-21-16
咁除左對方大硬直確反,請問L姐呢招超必其實仲可以點用?
RS 200 07:08 PM 03-21-16
作者: wing:
咁除左對方大硬直確反,請問L姐呢招超必其實仲可以點用?
連技,例如5hp>214hp>超必
wing 08:02 PM 03-21-16
作者: RS 200:
連技,例如5hp>214hp>超必
哦....thanks!

試左一輪,似乎L姐的D氣都係留番來出ex好用D...佢個ex指令投幾好用。
TerryS 10:42 PM 03-21-16
感謝格神賜教
隻野明明應該好柔軟
但俾我用到好硬
第二輪已經變左格神試位練COMBO

搵日再打過
ヨコ男 12:14 AM 03-22-16
擋2HK用超必/5LK去反係好Q難
[KIT] 02:18 AM 03-22-16
作者: 小昭Teddy:
參考左某D人既打法, 努力改緊D壞習慣同太高風險既動作.
暫時用LV8 CPU練緊, 習慣既野一時三刻真係幾難改
打電腦會打壞手
格game要練習觀察對手既慣性同調整自已既慣性, 而對電腦係可以一味機械式咁打
尤其係今集.. 你可以想像好似搓梅咁,
本身個遊戲好簡單, 去到高手級都係做果d 動作, 只係節奏好快
最勝之道係捉對手發呆比唔到反應或者比慣性反應果陣睇住佢黎食
小昭Teddy 03:11 AM 03-22-16
作者: [KIT]:
打電腦會打壞手
格game要練習觀察對手既慣性同調整自已既慣性, 而對電腦係可以一味機械式咁打
本身個遊戲好簡單, 去到高手級都係做果d 動作, 只係節奏好快
主要係練自己練緊既套路習慣係對手識郁既情況下都用到而唔會自亂陣腳 唔係為左打嬴個電腦
ヨコ男 09:07 AM 03-22-16
打電腦, 不如RANDOM GUARD既TRAINING吧....
小昭Teddy 10:47 PM 03-22-16
作者: ヨコ男:
不電腦, 不如RANDOM GUARD既TRAINING吧....
兩樣都會有練

頭先同你打都練左唔少. 唔好怪我用極都係Cammy
鈴蘭 10:49 PM 03-22-16
作者: [KIT]:
打電腦會打壞手
今集堆電腦根本都唔係同你估 係超反應
對練打人既読み合い同走位根本完全無幫助....無任何人可以做到咁
ヨコ男 11:09 PM 03-22-16
作者: 小昭Teddy:
兩樣都會有練

頭先同你打都練左唔少. 唔好怪我用極都係Cammy
我當加對CAMMY經驗

埋身剩係識2LP5MP2MK5MK
擋跳攻落地投你解唔到
擋2MP你都搶, 我真係無腦地用4MP COUNTER你
擋214K你剩係反2LP...
CC COMBO咁易都要甩
J214KK之後竟然係5LP....
好似唔識出昇對空咁
mp+mk>5hp啦...
vt好少用
小昭Teddy 11:17 PM 03-22-16
我當加對CAMMY經驗

埋身剩係識2LP5MP2MK5MK
擋跳攻落地投你解唔到
擋2MP你都搶, 我真係無腦地用4MP COUNTER你
擋214K你剩係反2LP...
CC COMBO咁易都要甩
J214KK之後竟然係5LP....
好似唔識出昇對空咁
mp+mk>5hp啦...
vt好少用
唔係咁熟其他角色既FRAME DATA

甩combo果下堅係自己衰

J214KK之後LP係為左之後66轉位閃去你後面再打, 只不過係去到後期我先係用到, 之前好多時一係DASH慢左, 一係換到位但唔知做乜會按左投

老實講, 對空升呢家野, 我係弱項
忍者 11:41 PM 03-22-16
有冇人用緊madcatz TE2+??
覺得好唔好??

我仲用緊RAP3改三和制,冇改棍
newb 12:25 AM 03-26-16
比格神用同角色屈死,好大打擊
ヨコ男 12:39 AM 03-26-16
作者: newb:
比格神用同角色屈死,好大打擊
我同過另一隻識對空既NASH打
我完全唔夠打囉
下下比NASH食住有利F打到我除左昇無野好做
我都唔明點解個2HP咁既姿勢竟然係GUARD+3
JMK>2HP>對手一篤>5HP(CC)>236KK
超無腦
236KK就算擋左都+1, 又係你TURN
唯一方法就係要打停236KK
newb 12:52 AM 03-26-16
我同過另一隻識對空既NASH打
我完全唔夠打囉
下下比NASH食住有利F打到我除左昇無野好做
我都唔明點解個2HP咁既姿勢竟然係GUARD+3
JMK>2HP>對手一篤>5HP(CC)>236KK
超無腦
236KK就算擋左都+1, 又係你TURN
唯一方法就係要打停236KK
我都想知 點穩定對空
ヨコ男 12:59 AM 03-26-16
作者: newb:
我都想知 點穩定對空
5MK得, 2MP又得, 7MK又得, 2HP又得, 214KK又得, 5MP都得架頂....
newb 01:18 AM 03-26-16
5MK得, 2MP又得, 7MK又得, 2HP又得, 214KK又得, 5MP都得架頂....
2mp,見d人用黎對空用得好勁但自己就成日失敗
標籤:BlazBlue, GGXrd, KOF, P4U, UNI
第一 ... 12 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 32  ... 最後

返回主題版面