Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 11-13-20, 07:26 PM   #1701
Rv250
God of Gamer

註冊日期: Aug 2002
好似HBO咁

州長拍TV series應該係第一次?
前兩日先重溫完true lies

OT:行碟舖見到HBO套chernobyl, 不過係DVD
Rv250 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-20, 01:45 PM   #1702
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
扮嘢扮到出神入化

Great Pretender S2 (?) 全 9 話,因為今季講返主要角式啲過去,同埋收尾,起碼拖長咗成 3 話咁多,啲角式有趣,無問題;雖則睇咗咁多話,多多少少都估到咩係真咩係假,但玩到第一個故仔咁大,都幾緊張;第一男主角終於有成長,好嘢。呢套用返真係講國語嘅配音,唔係日本聲優監硬拼出嚟,所以啲刨冬瓜順耳好多。有無續落去?要添食緊得㗎~ 記得睇埋 credit 之後嘅嘢~

總結:好!

此篇文章於 11-27-20 01:55 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-20, 02:00 PM   #1703
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
Great Pretender S2 (?) 全 9 話,因為今季講返主要角式啲過去,同埋收尾,起碼拖長咗成 3 話咁多,啲角式有趣,無問題;雖則睇咗咁多話,多多少少都估到咩係真咩係假,但玩到第一個故仔咁大,都幾緊張;第一男主角終於有成長,好嘢。呢套用返真係講國語嘅配音,唔係日本聲優監硬拼出嚟,所以啲刨冬瓜順耳好多。有無續落去?要添食緊得㗎~ 記得睇埋 credit 之後嘅嘢~

總結:好!
睇咗第一話
season 2 D線條粗幼好咗
有番貞本義行D feel
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-20, 05:31 PM   #1704
肉羊哩咖
griffin611

[舊片新噏]之前睇咗 Jack Reacher 第二部電影,唔知係調轉次序咗上架,定係近排先發現,近排先睇咗第一部電影,都係小說改編,都係冇乜講主角嘅過去,女主角繼續唔吸引;湯佬都係咁型咁好打,無論埋身肉搏定係鎗戰都掂,故仔好過第二部太多,個謎團有趣,大奸人係由 The Mandalorian 入面做 The Client 演返,佢都係導演嚟,但同樣無嘢做,只係「做返自己」。總結:中上。

——————
題外:Daredevil 版權噚日終焉,滴住嚟有返個版權做嘢。

此篇文章於 12-01-20 06:25 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 12-04-20, 04:21 PM   #1705
Eking

註冊日期: Feb 2006
NETFLIX係咁, 有D戲上左一段時間會神隱左, 當第二集一多人睇, 佢又會過一陣推番第一集出黎

舊 12-04-20, 05:09 PM   #1706
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
[舊片新噏]之前睇咗 Jack Reacher 第二部電影,唔知係調轉次序咗上架,定係近排先發現,近排先睇咗第一部電影,都係小說改編,都係冇乜講主角嘅過去,女主角繼續唔吸引;湯佬都係咁型咁好打,無論埋身肉搏定係鎗戰都掂,故仔好過第二部太多,個謎團有趣,大奸人係由 The Mandalorian 入面做 The Client 演返,佢都係導演嚟,但同樣無嘢做,只係「做返自己」。總結:中上。

——————
題外:Daredevil 版權噚日終焉,滴住嚟有返個版權做嘢。
Rosemund Pike 曾經係 James Bond girl,14年 gone girl 可以話係事業高峰

1 裡面包到密密實實,行步路都彈彈下,都睇到我硬晒

2 有中國資本,所以你懂的
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-04-20, 05:22 PM   #1707
肉羊哩咖
griffin611

湯佬近呢幾年拍埋啲片都有紅色資本份,都預咗;奇在 Rosemund Pike 可以之後「清減」得咁交關?!眼都突。本人唔係唔鍾意睇熟女,佢真係唔係在下杯茶。

舊 12-05-20, 10:30 AM   #1708
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
Oxford 英國文學畢業,有腦既

不過係 Gone Girl 後先多機會,之前做花瓶多
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-20, 05:33 AM   #1709
肉羊哩咖
griffin611

Transformers : War for Cybertron part 2 有正式預告:

舊 12-10-20, 03:36 AM   #1710
肉羊哩咖
griffin611

Cobra Kai S3 有預告! 今季之前未上映過, 1 月8 號上:
唔洗講有大量 S2 劇透

——————

另:Nicholas Cage 主持嘅 A History of Swear Words (粗口小歷史?),一共6 話,每話標題有興趣搵搵,1 月5 號上。

舊 12-10-20, 12:02 PM   #1711
額倆羅
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2002
引用:
Cobra Kai S3 有預告! 今季之前未上映過, 1 月8 號上:
唔洗講有大量 S2 劇透

——————

另:Nicholas Cage 主持嘅 A History of Swear Words (粗口小歷史?),一共6 話,每話標題有興趣搵搵,1 月5 號上。
估唔到仲有其它相熟臉孔出場喎!期待期待!

舊 12-12-20, 02:15 PM   #1712
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
見到有進擊final season, 每星期更新

山崎賢人套アリス都上咗, 監督係佐藤信介(即係Gantz真人版)
個故事都係類似Gantz嗰類
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-20, 07:50 PM   #1713
Rv250

註冊日期: Aug 2002
睇咗兩集alien worlds, 一個系外星球一集
每星球只講兩種生物, 留低個想像空間未免大咗啲
Rv250 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-20, 03:22 PM   #1714
tallken
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2004
XBox Live Gamertagtallkenwong
https://www.netflix.com/hk/title/81323551

驅魔麵館
tallken 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-20, 06:58 PM   #1715
Heaven
Game Master

註冊日期: May 2013
引用:
作者: aquarius 查看文章
見到有進擊final season, 每星期更新

山崎賢人套アリス都上咗, 監督係佐藤信介(即係Gantz真人版)
個故事都係類似Gantz嗰類
無睇過原作, 闖關版密室逃脫 都幾緊張刺激, 但好似成日刻意最後一秒破關 主角光環突然又動作勁敏捷有力反抗
Heaven 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-20-20, 04:14 PM   #1716
Heaven
Game Master

註冊日期: May 2013
近年韓劇真係完勝好多歐美劇,睇左sweethome第一季 比李屍更緊湊刺激 由頭帶到尾!!無睇原作 有點霧地異煞既感覺
由手機版發出

此篇文章於 12-20-20 04:17 PM 被 Heaven 編輯。
Heaven 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-21-20, 10:36 PM   #1717
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
https://www.youtube.com/watch?v=zHwcvnyiolA

https://www.netflix.com/hk-en/title/81238721

睇咗ariana grande: excuse me, i love you,
基本上係Sweetener World Tour,加少少記錄片元素,
好事嚟,即係唱歌多過講嘢

希望Netflix有更多演唱會睇~!

得閒會睇埋Shawn Mendes: Live in Concert,
就算DVD年代都好少買男歌手演唱會,
宜家串流會睇吓,唔啱睇都無咁傷先。

https://www.netflix.com/hk-en/title/81254437

https://www.youtube.com/watch?v=hshijj-DBiE

IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-24-20, 06:35 AM   #1718
肉羊哩咖
griffin611

A-one, A-two, A-You-Know-What-to-do

Ma Rainey's Black Bottom 另一套 Netflix 攞奬片,由 Denzel Washington 有份監製,佢同呢套嘅女主角 Viola Davis 之前拍過嘅 Fence,都係舞台劇改篇,後者金像奬都有唔少提名。

同 Netflix 今年幾部志在攞奬片 Da 5 Bloods 同 Trial of Chicago 7 一樣,故仔講黑人嘅苦難,同佢哋不屈抗爭嘅故事。尤其男主角 Chad Boseman 演嘅喇叭手嘅經歷同野心,同 Ma Rainey 擺出個「大牌」態度背後嘅心路歷程,都令人心酸;部戲始終擺脫唔到舞台劇嘅影響,幾乎全部由對白去撿視每個角式 (character study),唱片公司老闆,同班老輩樂手嘅演出,都好夾。一粒半鐘唔覺長,不過你對個時代同題材無乜了解同興趣嘅,係會覺得爭啲~

Chad Boseman 個款瘦到,唉~
https://www.netflix.com/title/81100780

Netflix 仲有另一套片製作人訪談,半粒鐘,睇完部戲再睇返,會有更多理解。
https://www.netflix.com/title/81382641

舊 12-25-20, 12:27 AM   #1719
肉羊哩咖
griffin611

Cobra Kai S3 改期!變咗 1 月 1 號上架!Yay!

舊 12-28-20, 04:37 AM   #1720
肉羊哩咖
griffin611

死喇2020 年 -- 英美大事回顧

Death to 2020 係套偽紀錄片,論盡 2020 年英美嘅大事(仲有少量全球事件,你明嘅~),除咗用真嘅新聞片,仲訪問埋「各界相關人仕」對各事件嘅「理解」,唔只挖苦(得罪)晒左右人仕,連前「事頭婆」同 Netflix 都玩埋。極之好(苦)笑。今年咁衰,用粒零鐘解吓頤都無壞~
https://www.netflix.com/title/81332175

舊 12-30-20, 09:54 PM   #1721
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
變形金剛第二季信息量很大,喜歡元祖系列都算有驚喜角色出場,下一季甚至可能有beast wars 角色出場?!

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-31-20, 07:14 PM   #1722
肉羊哩咖
griffin611

Transformers: WfC S2 故事繼續咁黑,有好多(本人唔識嘅)新角登場,好在交待得好清楚,係尾二嗰一話咁慢咗落嚟有少少怪,結局都大致估到,不過係爭在個時間就估佢唔到。好睇!

-----

The Crown Season 4 䏲咗一半,無心機追落去。唔係前「事頭婆」個問題,最搶嗰兩位新角:戴太同戴妃,前者 Gillian Anderson 唔係唔夠好戲,唔知係唔係腳本嘅關係,定係佢捉唔到個神韻,總係爭啲「鐵」味,尤其有 Meryl Streep 珠玉在前;而後者真人嘅魅力咁「神」,基本上係套爬唔過嘅高牆,但作為新人都算 OK,但畀「奸人」卡米拉搶晒啲戲~ 個故仔你有睇返嘅時事都知咩事,但係都唔透吖~ 睇嚟啲演員「救」唔返部劇~

此篇文章於 12-31-20 08:10 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 01-02-21, 02:00 AM   #1723
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
文哥同密加登爭女

舊 01-02-21, 07:50 PM   #1724
420secured
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2020
引用:
Cobra Kai S3 改期!變咗 1 月 1 號上架!Yay!
睇完
劇情鬆散左好多
一來劇情一開3,二來諗番今集劇情都係為下季 (以至Season 5)做準備

另外如果覺得S2 Ending好誇張
我覺得今季更誇張, 已經超越學校Bully咁簡單
420secured 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-02-21, 11:13 PM   #1725
肉羊哩咖
griffin611

全裸監督 2,今年上……

論壇跳轉

現在的時間是 12:27 PM

手機版 | APP版