Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 街機遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-30-12, 04:56 PM   #276
Dyhalt Rushifar
God of Gamer
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: knife-edge 查看文章
SORRY 唔係好識用JO
我見D友3HS(好似)>2HS..好似係新GC來....
之後駁招好鬼暴力......50%TENSION扣左隻SLAYER8成血
MIST FINGER唔係出招快..我係覺得收招快左....

唔止係歡樂左....
係有D歡樂過頭...
D招多到......
但係回ED BAR慢左好多....
睇住條ED BAR成日儲...太歡樂啦@@
SLASH ED隻仔應該主係場中打立回用....
AC ED仔都係連技主力
除非AC EDDIE仔個陷阱唔改返去AC咁啦....
或者SLASH ED個對空攻擊LV5回歸....
不過咁改既話 AC EDDIE就=冇用...所以9成唔會
3HS>前HS的確係新既,都係果句試同打係兩回事。
收招一樣冇快過,事實根本冇改。

基本上在下覺得正常,本來就唔應該唔駛理條BAR…
不過原ED既招的確好用太多,AC真係唔會多用。

舊 06-30-12, 05:13 PM   #277
knife-edge
Ultimate Gamer
向後發展委員會成員

註冊日期: Feb 2004
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
3HS>前HS的確係新既,都係果句試同打係兩回事。
收招一樣冇快過,事實根本冇改。

基本上在下覺得正常,本來就唔應該唔駛理條BAR…
不過原ED既招的確好用太多,AC真係唔會多用。
唔係唔理嫁一向....
AC果條時間OK嫁
SLASH果陣明顯太長
無印,#R果陣又過短
如果而家改到好似SLASH咁耐.....
會令到隻ED變相冇左爆發力....
成個戰法好可能變左SLASH咁打龜打立回為主...
基本上冇左EDDIE原先個設計
-
原ED招唔係好用好多嫁...
如果佢SET好似SLASH咁既攻擊LV...咩GB都唔加
其實AC會好用D
-
而家AC隻EDDIE咁勁好主要係6P 3倍暈果下唔合理野
改左佢基本上隻EDDIE都算合理既角色

當對手因為你勁飛火滾果陣依然保持長期要係天板度飛
當對手忍唔住講粗口 你時依舊繼續保持長期要係天板度飛
當對手出手打你果陣你終於可以落地攻擊對手啦
u win
knife-edge 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-12, 05:15 PM   #278
killua
天上天下正太唯我獨尊
廚二

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDKILLUAJP1986
XBox Live Gamertag窮到喊,就黎訓街
都話係新舊+埋...新果隻似乎改得太雞...

舊 06-30-12, 05:17 PM   #279
killua
天上天下正太唯我獨尊
廚二

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDKILLUAJP1986
XBox Live Gamertag窮到喊,就黎訓街
刀邊哥講野中pt

同埋原本果隻eddie d combo好難...要一招死既話

舊 06-30-12, 05:19 PM   #280
knife-edge
向後發展委員會成員

MI改左冇普通環壓...@@
-
INO招大木可以JC???
好似好多招玩咁...咁改
而且會彈到好高

u win
舊 06-30-12, 05:28 PM   #281
神人ではない!新人だ

引用:
唔係唔理嫁一向....
AC果條時間OK嫁
SLASH果陣明顯太長
無印,#R果陣又過短
如果而家改到好似SLASH咁耐.....
會令到隻ED變相冇左爆發力....
成個戰法好可能變左SLASH咁打龜打立回為主...
基本上冇左EDDIE原先個設計
-
原ED招唔係好用好多嫁...
如果佢SET好似SLASH咁既攻擊LV...咩GB都唔加
其實AC會好用D
-
而家AC隻EDDIE咁勁好主要係6P 3倍暈果下唔合理野
改左佢基本上隻EDDIE都算合理既角色
中一下就死同唔駛理有幾大分別,本身ED通常技又唔差。
何況就算前P冇三倍,大鑽+口水呢個超簡單又安全GUARD不已經夠神奇。

JOHNNY方面在下覺得保留高銀、DIVINE CH同JACK既性能已經好夠。
其它既…你不如俾返個RELOAD既前P在下好過啦。

此篇文章於 06-30-12 05:37 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-12, 05:30 PM   #282
Andromeda
幸せの向こう側...

註冊日期: Mar 2003
引用:
MI改左冇普通環壓...@@
-
INO招大木可以JC???
好似好多招玩咁...咁改
而且會彈到好高
HS大木先可以JC

あの頃のように

君と出会わなければつらくないのに
Andromeda 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-12, 05:49 PM   #283
神人ではない!新人だ

有人用正義未?

舊 06-30-12, 06:01 PM   #284
knife-edge
向後發展委員會成員

引用:
中一下就死同唔駛理有幾大分別,本身ED通常技又唔差。
何況就算前P冇三倍,大鑽+口水呢個超簡單又安全GUARD不已經夠神奇。

JOHNNY方面在下覺得保留高銀、DIVINE CH同JACK既性能已經好夠。
其它既…你不如俾返個RELOAD既前P在下好過啦。
JO我真係比唔到意見...
只係覺得SLASH果陣隻JO好勁下....
AC果隻又好頹.......D立回都唔夠人勁
比我改我會主要係改善立回方面......
-
EDDIE GUARD不改成不能頹追加其實好夠
再改其實會弱化得太多....
而且連GUARD不都冇EDDIE基本唔使打
你要知道EDDIE係冇本錢磨GB...基本上冇能力一野可以追返晒D血
-
而且立回勁.....
我同你講啦....
EDDIE D底力好差的....一比人入就入晒....
而且仲要要係大體積角色
連技十分好連
基本上如果係只打立回係1隻冇咩SO既角色.....
只係SLASH果陣好無奈地先打咁既立回方式
不過算啦....SLASH果陣隻野差唔多包尾幾既.....

我覺得防壓上EDDIE應該係全GAME最差...(比VE更差)
不過而家隻野D攻太可怕了....
摩到就一野死左(主要係6P問題)
引用:
有人用正義未?
係公司睇左成日都唔覺囉......
老爸都見人用過

u win

此篇文章於 06-30-12 08:15 PM 被 knife-edge 編輯。
舊 06-30-12, 06:12 PM   #285
GateHacker
Baned

註冊日期: Aug 2003
Wii U IDgatehacker01
PSN  IDFE-C_2008
想睇下人用AN同DI,點知等左陣都未有
GateHacker 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-12, 06:18 PM   #286
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: GateHacker 查看文章
間唔中見到有......你唔好彩

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-12, 06:25 PM   #287
神人ではない!新人だ

引用:
JO我真係比唔到意見...
只係覺得SLASH果陣隻JO好勁下....
AC果隻又好頹.......D立回都唔夠人勁
比我改我會主要係改善立回方面......
-
EDDIE GUARD不改成不能頹追加其實好夠
再改其實會弱化得太多....
而且連GUARD不都冇EDDIE基本唔使打
你要知道EDDIE係冇本錢磨GB...基本上冇能力一野可以追返晒D血
-
而且立回勁.....
我同你講啦....
EDDIE D底力好差的....一比人入就入晒....
而且仲要要係大體積角色
連技十分好連
基本上如果係只打立回係1隻冇咩SO既角色.....
只係SLASH果陣好無奈地先打咁既立回方式
不過算啦....SLASH果陣隻野差唔多包尾幾既.....

我覺得防壓上EDDIE應該係全GAME最差...(比VE更差)
不過而家隻野D攻太可怕了....
摩到就一野死左(主要係6P問題)

係公司睇左成日都唔覺囉......
老爸都見人用過

P仔招623HS有FRC.....不過個位係似係判定出之前
有咩用@@???
FAKE人有6HS FRC仲唔夠??
SO FAR在下一D都唔覺AC JOHNNY弱,如果講反壓佢應該喺ED之下,畢竟JO DAA同超必性能都好差下。
當然,在下完全唔覺得JACK有FB級既性能…
基本上AC ED就算冇即死,去到暈已經7~8成,如果JO LV2用50%打8成叫過火,ED加50%打7成叫咩?
引用:
作者: GateHacker 查看文章
DI D版冰柱會出喺離本體4/5畫面既位置,D魚同目前K魚差唔多,不過會先移後再咬。
其他就睇表啦。

MF LV1中段倒地如是,DI D冰柱如是,製作陣好憎ABA?突然多咁遠距離DOWN招,堅唔知點打

此篇文章於 06-30-12 06:42 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-12, 06:40 PM   #288
knife-edge
向後發展委員會成員

引用:
SO FAR在下一D都唔覺AC JOHNNY弱,如果講反壓佢應該喺ED之下,畢竟JO DAA同超必性能都好差下。
當然,在下完全唔覺得JACK有FB級既性能…
基本上AC ED就算冇即死,去到暈已經7~8成,如果JO LV2用50%打8成叫過火,ED加50%打7成叫咩?

DI D版冰柱會出喺離本體4/5畫面既位置,D魚同目前K魚差唔多,不過會先移後再咬。
其他就睇表啦。
算啦...唔使討論大家都唔熟既角色
我唔識JO..你又唔識ED
JO差..ED勁係AC又唔係我評既....
JO 50%打8成的確有D過火....因為我睇果下應該可以開發到一野死....
ED而家6P改左暈X2.....基本上打晒一套都唔會有7-8成暈值
ED 50%其實好難入SLAYER1半以上
只要佢個AC零擇仲係唔掂
-
防壓上....JO有簽名.....
ED咩都冇....
DAA上JO起碼都係打係中間前面位
ED係唔知咩事係用6HS來做DAA......個位打上方為主既
-
都係果句....AC隻EDDIE係好勁...主因係1招死
冇1招死根本冇可能會係同TEST同RANK
可能只係中上角色
如果連GUARD不都冇...
好可能係下位角色TIM

P招623HS FRC原來係收招果下....之前睇錯
26HS P有FRC=.=
好搞鬼

u win

此篇文章於 06-30-12 08:16 PM 被 knife-edge 編輯。
舊 06-30-12, 08:30 PM   #289
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

火力呢D野睇大圍平均值架姐
如果成隻game都講緊一個輕拳無氣起手入即死/半行氣入無限combo既(請自行代入多奇/雷爾/尤達/拳王大人/童帝/Mamiya/積奇/瞬/紅心大人)
你用半行氣先打到8成咪叫細力
如果成隻game D人原來打晒成行氣都講緊扣一半既
你用半行氣扣8成咪叫好Q大力......
咁家陣其實都只係打左一日咁大把.......講真睇鬼到佢大唔大力咩sosad

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 06-30-12, 10:24 PM   #290
Sgodkyo
the one

註冊日期: Jan 2003
[純發問] 藍印同SLASH隻JO有咩分別 ?

舊 06-30-12, 10:50 PM   #291
千野新一
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2002
今日中午睇到黃昏。。。

我對幾隻覺色感覺。。。

Ky改到幾有趣。。。空中中6k可追air combo. ..
小p好勁=_=……下k起手。。版變50%無7成以上。。
Te...fb 魂外感覺成隻野好屎。。。前後狗都無左發生保証。。攻擊力低。。不過幾有趣。。
Sl...睇落應該不錯。。。有代開發
An印象最深克係fb升捉。。。似小p超必。。。判定細。。捉到又連唔到。。迷之技。。
Ve 感覺上都幾強。。
Ed. ..jk 好屎。。但隻野其實感覺都好勁。。gb 不等都仲有。。
Jo...我都唔太覺太過火。。變返中上。。起碼見人js>is狂甩。。
Js lv 低左?
Ro 分別不太大。。lv 3時幾好玩又大力。。指令投加氣多攻細力改得好正常
純粹感覺。。

舊 06-30-12, 11:01 PM   #292
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: 千野新一 查看文章
今日中午睇到黃昏。。。

我對幾隻覺色感覺。。。

Ky改到幾有趣。。。空中中6k可追air combo. ..
小p好勁=_=……下k起手。。版變50%無7成以上。。
Te...fb 魂外感覺成隻野好屎。。。前後狗都無左發生保証。。攻擊力低。。不過幾有趣。。
Sl...睇落應該不錯。。。有代開發
An印象最深克係fb升捉。。。似小p超必。。。判定細。。捉到又連唔到。。迷之技。。
Ve 感覺上都幾強。。
Ed. ..jk 好屎。。但隻野其實感覺都好勁。。gb 不等都仲有。。
Jo...我都唔太覺太過火。。變返中上。。起碼見人js>is狂甩。。
Js lv 低左?
Ro 分別不太大。。lv 3時幾好玩又大力。。指令投加氣多攻細力改得好正常
純粹感覺。。
Te咪即係叫你做番農夫囉
我好滿意架,我一路都覺得AC隻死神同隻野本身個concept係完全錯晒

ペルソナ5

隨時更新
舊 06-30-12, 11:05 PM   #293
knife-edge
向後發展委員會成員

終於有人用JU....
不過對手係隻P..都唔知搞咩.....
隻色成隻EVA初號機咁....

P個26HS FRC感覺後左咁

u win

此篇文章於 06-30-12 11:08 PM 被 knife-edge 編輯。
舊 07-01-12, 02:29 AM   #294
神人ではない!新人だ

冇記錯既EDDIE覺醒技一樣有無敵,雖然講唔上高性能,而DAA JOHNNY應該係唯一一個無敵會喺出招前完既角色。
不過算啦,爭議落去都冇意思。喺你眼中ED除咗GUARD不外就一無是處…

舊 07-01-12, 02:46 AM   #295
FREDDY@o@

註冊日期: Apr 2003
PSN  IDfreddy_lam
eddie... 防守弱&guard不弱係應該的... 加上唔用guard不都唔係細力
FREDDY@o@ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-01-12, 09:52 AM   #296
knife-edge
向後發展委員會成員

你地其實講咩.....
咩eddie防低應該..
咩guard不之外冇用
我有講過防低唔應該咩?
我有講過eddie只有guard不咩

上面都講左ac ed咁強主因係1招死
冇左隻角色只係中上
如果guard不冇埋會變左中下
並唔係差到好似jo咁包尾

另外補充如果EDDIE咩GUARD不都用唔到....
隻野真係一D都唔算大力
因為EDDIE既攻擊全靠ED仔
基本上SLASH之後既ED仔係完全唔影響GB既
磨唔到GB之下 要入人擇人要用到EDDIE仔既時間
當第1下入到最大力都應該只係JK起始入
之後K派生 S HS K派生 S 2HS 大鑽 JK JS JHS JD
大約5-6成左右...之後又要等ED仔回復

講多次..以ED既防守力基本上冇咩本錢同好多角色打晒立回戰
基礎打法其實佢同MI都係一樣.....
靠1-2次機會入人收人皮

唔好再講咩我話EDDIE好弱之類好冇
我只係提下你地唔好一味將佢優點無限放大而忽略佢缺點
以角色設計定位來講...基本隻野水極有限
最差都應該只會係SLASH果種水平..一定去唔到全角色最差果隻

u win

此篇文章於 07-01-12 10:12 AM 被 knife-edge 編輯。
舊 07-01-12, 10:05 AM   #297
千野新一
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
Te咪即係叫你做番農夫囉
我好滿意架,我一路都覺得AC隻死神同隻野本身個concept係完全錯晒
幾應同你講法 te 又可以玩返set靚陣

舊 07-01-12, 10:25 AM   #298
Andromeda
幸せの向こう側...

你要做既我諗應該將優點放大到遮到缺點囉...

我又呻下先...
2HS連唔到大木,即係慢左啦...咁即係6P>S大木都冇埋...
咁我點打SOL...

あの頃のように

舊 07-01-12, 10:34 AM   #299
knife-edge
向後發展委員會成員

昨日睇左成大半日..
見到改得最差既係隻JU
連空DASH都唔比佢
一開始如果對D埋身勁既角色
連25%TENSION都冇究竟要點打??
要擋到有25%再用FB走人??
定係佢地想人地要用觸身技防壓咁白痴.....
而且隻野來跑台式究竟點入人COMBO??
下下要用25%TENSION閃埋去先出到COMBO??
真係唔知點用....

引用:
作者: *戀水蝶* 查看文章
我又呻下先...
2HS連唔到大木,即係慢左啦...咁即係6P>S大木都冇埋...
咁我點打SOL...
大木FRC時間好似都改左......
變左係滑行中按......
打SOL你可以直接改用...6P 遠S 低空音叉

u win

此篇文章於 07-01-12 11:42 AM 被 knife-edge 編輯。
舊 07-01-12, 10:45 AM   #300
Andromeda
幸せの向こう側...

引用:
昨日睇左成大半日..
見到改得最差既係隻JU
連空DASH都唔比佢
一開始如果對D埋身勁既角色
連25%TENSION都冇究竟要點打??
要擋到有25%再用SB走人??
定係佢地想人地要用觸身技防壓咁白痴.....
而且隻野來跑台式究竟點入人COMBO??
下下要用25%TENSION閃埋去先出到COMBO??
真係唔知點用....

大木FRC時間好似都改左......
變左係滑行中按......
打SOL你可以直接改用...6P 遠S 低空音叉
可DASH以,用1行氣換10秒左右時間啦不過好似見到可以通常技CANCEL 空DASH

HS版改左可以係出左判定之後果下FRC,但係唔知有咩用
修正太大喇...遠S

あの頃のように

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
GUILTY GEAR XX 3 on 3 ~ <<第13回>> 千野 衛 街機遊戲討論版 1 09-07-08 11:40 AM
[PSP] GUILTY GEAR XX ΛCORE PLUS 神祕人1號 手提遊戲機討論版 5 08-26-08 04:23 AM
guilty gear XX #reload pc 版 Hayami PC電腦遊戲討論版 67 07-28-04 08:24 PM
GUILTY GEAR 旦 Part 3 XX 編 赤兵尉SETH 收藏品討論版 24 06-30-03 12:59 PM

現在的時間是 07:05 AM

手機版 | APP版