Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-23-07, 03:50 PM   #1
brunhild
Crazy Gamer
選擇恐懼症

註冊日期: Sep 2007
1000万人が選んだアニソンBEST 500

PART1
http://www.nicovideo.jp/watch/sm1100590
PART2
http://www.nicovideo.jp/watch/sm1087374
PART3
http://www.nicovideo.jp/watch/sm1110187

排名跟廣告費有關架?
頭3位SEED有兩個

----------
唔好意思,因為都唔肯定放邊

此篇文章於 09-23-07 03:55 PM 被 brunhild 編輯。
brunhild 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-07, 06:44 PM   #2
wahaha2005
Junior Member

註冊日期: Jun 2006
有沒有下載Link…?

@_@
wahaha2005 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-07, 06:50 PM   #3
clie
God of Gamer

註冊日期: Dec 2001
雖然未睇晒,但一定有曉之車
clie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-07, 06:50 PM   #4
Einhander
能登かわいいよ能登

註冊日期: Aug 2005
PSN  IDRazgriZeroGAF
XBox Live GamertagRazgriz GAF
引用:
作者: brunhild 查看文章
PART1
http://www.nicovideo.jp/watch/sm1100590
PART2
http://www.nicovideo.jp/watch/sm1087374
PART3
http://www.nicovideo.jp/watch/sm1110187

排名跟廣告費有關架?
頭3位SEED有兩個

----------
唔好意思,因為都唔肯定放邊
一睇就知做馬
創聖op仲低過解讀不能

引用:
作者: wahaha2005 查看文章
有沒有下載Link…?

@_@
新黎o架?q

生ける世に 我が身悲しも
夢は消ぬ 怨恨みて散る
傀儡謠-新世に神集ひて

(」・ω・)」SAN値(/・ω・)/ピンチ!
iDontCare
Einhander 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-07, 07:00 PM   #5
用戶名稱
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2005
1000万人 可信性好低呢
用戶名稱 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-07, 08:26 PM   #6
Gallardo
最強(最凶)アイドル

註冊日期: Mar 2003
睇完頭3位, 後悔
(雖然只係飛尼睇)

舊 09-23-07, 08:31 PM   #7
遊雲gspirit
Game Master

註冊日期: Oct 2004
PSN  IDgspirit_
頭幾十位o既都冇咩野萌系anime歌....XD
水樹o既 ....ETERNAL BLADE....19位
遊雲gspirit 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-07, 08:34 PM   #8
一小英口

註冊日期: Mar 2005
Wii U IDwilkins930
PSN  IDwilkins930_hk
不如出list好過啦 load 得勁慢

一小英口 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-07, 08:38 PM   #9
longhair
Senior Gamer

註冊日期: May 2005
臨尾西川個樣... 好尷尬下wwwwwwwwwww
longhair 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-07, 08:51 PM   #10
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 一小英口 查看文章
不如出list好過啦 load 得勁慢
http://www.gaforum.org/showpost.php?...&postcount=734

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-07, 08:58 PM   #11
一小英口

註冊日期: Mar 2005
Wii U IDwilkins930
PSN  IDwilkins930_hk
THZ

好多舊歌都有份

一小英口 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-07, 09:23 PM   #12
RX_93
Junior Member

註冊日期: Dec 2006
引用:
作者: longhair 查看文章
臨尾西川個樣... 好尷尬下wwwwwwwwwww
分明比人擺上枱啦
RX_93 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-07, 09:34 PM   #13
kcf1201
Game Master

註冊日期: May 2004
完全唔明點解 愛・おぼえていますか 排199位
kcf1201 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-07, 09:36 PM   #14
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

引用:
作者: kcf1201 查看文章
完全唔明點解 愛・おぼえていますか 排199位
你問下15-24歲的人
有幾多人聽過啦

我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

舊 09-23-07, 09:38 PM   #15
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
見到解讀不能係61位都知揀班友有病ga啦

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-07, 09:43 PM   #16
kcf1201
Game Master

引用:
作者: mikemike 查看文章
你問下15-24歲的人
有幾多人聽過啦
但 CHA-LA HEAD-CHA-LA 都有第2位喎
不過我見到好多GS、GSD歌就係真o既........................
舊 09-23-07, 09:47 PM   #17
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

引用:
作者: kcf1201 查看文章
但 CHA-LA HEAD-CHA-LA 都有第2位喎
想問下你一首電影的歌曲和一首響電視上個個星期都播的歌曲有乜分別

舊 09-23-07, 09:51 PM   #18
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
哩d排位睇下就算

引用:
作者: mikemike 查看文章
你問下15-24歲的人
有幾多人聽過啦
大和號同麥煎加z都好前
唔會聽過佢地但未聽過"愛・おぼえていますか"卦

off:
愛・おぼえていますか 唔單止隻歌, 成套片都痴線ga
畫面精細到

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-07, 09:52 PM   #19
mmssm
Game Master

註冊日期: Jun 2004
好早前係nico 睇過,唔知點解咁後先比人推上黎
當懷念舊歌係好正
我個結果我一定唔認同
一係sample 係biased
一係造馬
mmssm 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-07, 09:56 PM   #20
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

引用:
作者: 真!DC 查看文章
哩d排位睇下就算

大和號同麥煎加z都好前

off:
畫面精細到
電視和電影可以分別好大
不過叫得西川貴教上去做CM
而且Gundam seed又扲第一名
可信性一定好低

舊 09-23-07, 09:56 PM   #21
wyhone
Game Master
宛如天使的惡魔

註冊日期: Oct 2005
引用:
作者: GUSTAV 查看文章
見到解讀不能係61位都知揀班友有病ga啦
[無責任mode]其實鐘意呢套作品
就自自然鐘意埋佢d歌等 [無責任mode]

呢個名次真係解讀不能

人類似乎不斷進化
工業革命更為人類帶來現代化的舒適生活
然而,現今愈來愈多人受上一代帶來的物質主義苟且一生
不再探究知識,但願安享天年
是好事還是壞事?
wyhone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-07, 09:57 PM   #22
kcf1201
Game Master

引用:
作者: 真!DC 查看文章
哩d排位睇下就算

大和號同麥煎加z都好前

off:
畫面精細到
因為佢地係一首響電視上個個星期都播的歌曲
舊 09-23-07, 10:01 PM   #23
淡水
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2005
好多sxxt, 唔係, seed先至對
浪費左一個鍾, 訐語: 腐女市場真大
好多不堪入耳但新的入圍(最重要唱的是佬......)
淡水 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-07, 10:02 PM   #24
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
引用:
作者: wyhone 查看文章
[無責任mode]其實鐘意呢套作品
就自自然鐘意埋佢d歌等 [無責任mode]

呢個名次真係解讀不能
去code geass 個topic到大叫有邊個鐘意解讀不能....
我想知有冇人舉手..........
都係o個句....是q但一首垃圾op ed 都好....
對我黎講都比呢首好

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-07, 10:04 PM   #25
cyberfox
凡骨

註冊日期: Nov 2002
竟然連國歌[鳥之詩]都無?

PAD: ID 236 040 314
SB: ID 150 938 312
Line ID: cyberfox825
cyberfox 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
有Jacqueline 無暗瘡 edison1610 ~清談館~ 248 11-19-13 10:34 PM
[全機種] 秘技區,建設中......(歡迎大家提供秘投) 神祕人1號 攻略及心得交流區 263 07-20-08 12:54 AM
自助餐 Samuelic 飲食版 100 08-31-03 04:01 PM

現在的時間是 08:06 PM

手機版 | APP版