Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 
電影版>Scream 4(奪命狂呼4)
IDGAF 11:59 AM 03-09-11

http://www.scream-4.com/#/connect

http://www.facebook.com/Scream4

http://www.imdb.com/title/tt1262416/

女主角Sidney Prescott又嚟了。

有無人記得邊集奪命狂呼,
最後個凶手其實係一個外型傻下傻下的警察,
果集最好睇。

見官網右下角顯示遲D會有一個APP可以玩VOICE MASK~!!!!
yeah yeah 12:21 PM 03-09-11
又出新?
唔係成個故事完哂咩?
IDGAF 12:26 PM 03-09-11
作者: yeah yeah:
又出新?
唔係成個故事完哂咩?
其實我成日都分唔清"I Know What You Did Last Summer"、"SCREAM"
同後來果套"攪乜鬼奪命雜作"的分別,攪亂晒D內容同劇情。

其實SCREAM系列點"完"架?
遊戲人間 12:33 PM 03-09-11
傻下傻下警察係真兇果套應該唔係scream,係scary movie?
yeah yeah 12:34 PM 03-09-11
作者: 機場美少年:
其實我成日都分唔清"I Know What You Did Last Summer"、"SCREAM"

我只係記得上集最後..講個呀媽唔知點..
死左..之後報復咁上下..
Last Summer個個係咩上年暑假搞咩鬼.....話班後生仔車死人..之後有人返黎搵佢地報復

攪乜鬼奪命雜作就惡搞..
第一集攪乜鬼奪命雜作個兇手就係個傻仔差佬.
IDGAF 12:48 PM 03-09-11
原來我一直當咗惡攪果集的劇情係正傳咁睇…
草薙さん 02:07 PM 03-09-11
見SAW收得又整返出黎?
yeah yeah 02:57 PM 03-09-11
原來我一直當咗惡攪果集的劇情係正傳咁睇…
正傳好似係差佬係兇手
但唔係傻仔黎
風之將 03:22 PM 03-09-11
咁都有得出第四集?
我記得第一集:女主角男朋友+男朋友個fd係兇手,第二集就男朋友個媽媽,第三集就唔記得啦
赤兵尉SETH 03:25 PM 03-09-11
仲用呢個面具...見到佢都唔知好驚定好笑

正傳最有印像係個有不死身的傻佬...
irismong 04:07 PM 03-09-11
scream我點都會睇
話哂追齊咁多集
\ot_to/ 08:13 PM 03-09-11
上集好似完左咁, 唔知今集會點寫落去, 好期待

"I Know What You Did Last Summer"係一班後生仔女車死人, 最後被追殺, 兇手係用鐵鉤、帶漁夫帽, 第二集主角去左荒島

Scream其實一直講緊荷里活既陰暗面, 每次兇手個動機都係同女主角阿媽及電影有關
boss 01:17 PM 04-06-11
3最尾開住門果度, 我係一直唔明佢有咩意思
\ot_to/ 05:35 PM 04-06-11
作者: boss:
3最尾開住門果度, 我係一直唔明佢有咩意思
我既理解為 : 最尾開住門, 然後女主角望一望但冇閂埋, 係指佢覺得件事已經完左, 冇晒陰影, 所以唔洗再驚有人入房殺佢。
irismong 10:37 PM 04-07-11
作者: \ot_to/:
我既理解為 : 最尾開住門, 然後女主角望一望但冇閂埋, 係指佢覺得件事已經完左, 冇晒陰影, 所以唔洗再驚有人入房殺佢。
YES, 我理解都係咁

岩哂, 套戲我一直都無買碟
今次出埋呢集, 我可以買BLURAY SET喇
\ot_to/ 11:47 PM 04-07-11
作者: irismong:
YES, 我理解都係咁

岩哂, 套戲我一直都無買碟
今次出埋呢集, 我可以買BLURAY SET喇
我有晒三集..... VCD
(=v=)b 07:08 AM 04-08-11
作者: 赤兵尉SETH:
仲用呢個面具...見到佢都唔知好驚定好笑

[難gag]今次都有不死身~heros個女仔~[/難gag]
irismong 11:25 AM 04-08-11
作者: \ot_to/:
我有晒三集..... VCD
3集都係入場睇/租返黎睇~
metal snake 04:14 PM 04-08-11
helloween上好過啦
saw又已經冇左.....
ahleung 06:51 AM 04-09-11
作者: 赤兵尉SETH:
同埋佢現實中真係溝左戲中個女友.....
基路亞 06:55 AM 04-09-11

我同你一樣...

SCEAM 同SCARY MOVIE 原來有分別? XDDD
ahleung 07:03 AM 04-09-11
呢幾日睇戲睇到呢套既trailer, 先知有第4集.

估唔到仲係果個女主角, 都好老了吧?

我記得第1集其實係要嘲笑荷里活驚慄片一d 老土既規則.
例如結尾兇手其實有兩個人, 就係講緊「兇手點解一定係一個人?」
所以成套戲都有好多估你唔到既橋段.
但黎到第4集, 仲可以有幾多呢d驚喜呢...........
鳳熾魂 08:14 PM 04-14-11
岩岩睇完我覺得好好笑
赤目黑龍 03:02 PM 04-15-11
今朝睇完
感覺真係好一般
甚至乎真係有些少失望......

感覺套戲冇乜改動
真係一模一樣
而且故事唔係咁突出
殺人場口完全冇新意

以佢嘅結尾嚟睇
睇怕都唔會有第5喇
\ot_to/ 03:09 PM 04-15-11
聽日去睇~~~

Wes Craven冇左新意好耐, 所以只會帶情意結入場~~~~
1 2 

返回主題版面