Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 03-09-11, 11:59 AM   #1
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
Scream 4(奪命狂呼4)

http://www.scream-4.com/#/connect

http://www.facebook.com/Scream4

http://www.imdb.com/title/tt1262416/

女主角Sidney Prescott又嚟了。

有無人記得邊集奪命狂呼,
最後個凶手其實係一個外型傻下傻下的警察,
果集最好睇。

見官網右下角顯示遲D會有一個APP可以玩VOICE MASK~!!!!

此篇文章於 03-09-11 12:23 PM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-09-11, 12:21 PM   #2
yeah yeah
God of Gamer

註冊日期: Dec 2002
又出新?
唔係成個故事完哂咩?

神魔:12476797

NTR.......
yeah yeah 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-09-11, 12:26 PM   #3
IDGAF
The One

引用:
作者: yeah yeah 查看文章
又出新?
唔係成個故事完哂咩?
其實我成日都分唔清"I Know What You Did Last Summer"、"SCREAM"
同後來果套"攪乜鬼奪命雜作"的分別,攪亂晒D內容同劇情。

其實SCREAM系列點"完"架?

舊 03-09-11, 12:33 PM   #4
遊戲人間
Ultimate Gamer
"oui"

註冊日期: Aug 2003
XBox Live Gamertagark0811
傻下傻下警察係真兇果套應該唔係scream,係scary movie?

舊 03-09-11, 12:34 PM   #5
yeah yeah

引用:
作者: 機場美少年 查看文章
其實我成日都分唔清"I Know What You Did Last Summer"、"SCREAM"

我只係記得上集最後..講個呀媽唔知點..
死左..之後報復咁上下..
Last Summer個個係咩上年暑假搞咩鬼.....話班後生仔車死人..之後有人返黎搵佢地報復

攪乜鬼奪命雜作就惡搞..
第一集攪乜鬼奪命雜作個兇手就係個傻仔差佬.

NTR.......
舊 03-09-11, 12:48 PM   #6
IDGAF
The One

原來我一直當咗惡攪果集的劇情係正傳咁睇…

舊 03-09-11, 02:07 PM   #7
草薙さん
The One

註冊日期: Dec 2003
見SAW收得又整返出黎?

メモリはプライスレス
My Trophy Road
草薙さん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-09-11, 02:57 PM   #8
yeah yeah

引用:
原來我一直當咗惡攪果集的劇情係正傳咁睇…
正傳好似係差佬係兇手
但唔係傻仔黎

NTR.......
舊 03-09-11, 03:22 PM   #9
風之將

註冊日期: Jan 2005
咁都有得出第四集?
我記得第一集:女主角男朋友+男朋友個fd係兇手,第二集就男朋友個媽媽,第三集就唔記得啦

2014年7月11日早上,官方公佈新贊助商puma新一季球衣及智利國腳山齊士加盟,轉會費35m歐元
2015年5月30日凌晨,阿仙奴再奪足總盃,雲加成為第二名攞有六次冠軍名譽的領隊
2015年6月29日晚上,簽得捷克國腳施治加盟,轉會費10.9m英磅
2015年8月2日晚上,對戰14次後,雲加首次擊敗摩連奴
2015年9月19日晚上,一球員一球證製造史丹福橋慘案,阿仙奴最後9人作戰下不敵車路士
風之將 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-09-11, 03:25 PM   #10
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
仲用呢個面具...見到佢都唔知好驚定好笑

正傳最有印像係個有不死身的傻佬...

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB

此篇文章於 03-09-11 03:28 PM 被 赤兵尉SETH 編輯。
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-09-11, 04:07 PM   #11
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
scream我點都會睇
話哂追齊咁多集

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-09-11, 08:13 PM   #12
\ot_to/

註冊日期: Jan 2007
PSN  IDotto_yeung
上集好似完左咁, 唔知今集會點寫落去, 好期待

引用:

"I Know What You Did Last Summer"係一班後生仔女車死人, 最後被追殺, 兇手係用鐵鉤、帶漁夫帽, 第二集主角去左荒島

Scream其實一直講緊荷里活既陰暗面, 每次兇手個動機都係同女主角阿媽及電影有關
\ot_to/ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-11, 01:17 PM   #13
boss

註冊日期: Jun 2005
PSN  IDboss_manchun
3最尾開住門果度, 我係一直唔明佢有咩意思
boss 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-11, 05:35 PM   #14
\ot_to/

引用:
作者: boss 查看文章
3最尾開住門果度, 我係一直唔明佢有咩意思
我既理解為 : 最尾開住門, 然後女主角望一望但冇閂埋, 係指佢覺得件事已經完左, 冇晒陰影, 所以唔洗再驚有人入房殺佢。
舊 04-07-11, 10:37 PM   #15
irismong
Goo ◕ ω ◕

引用:
作者: \ot_to/ 查看文章
我既理解為 : 最尾開住門, 然後女主角望一望但冇閂埋, 係指佢覺得件事已經完左, 冇晒陰影, 所以唔洗再驚有人入房殺佢。
YES, 我理解都係咁

岩哂, 套戲我一直都無買碟
今次出埋呢集, 我可以買BLURAY SET喇

PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

舊 04-07-11, 11:47 PM   #16
\ot_to/

引用:
作者: irismong 查看文章
YES, 我理解都係咁

岩哂, 套戲我一直都無買碟
今次出埋呢集, 我可以買BLURAY SET喇
我有晒三集..... VCD
舊 04-08-11, 07:08 AM   #17
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
仲用呢個面具...見到佢都唔知好驚定好笑

[難gag]今次都有不死身~heros個女仔~[/難gag]

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-08-11, 11:25 AM   #18
irismong
Goo ◕ ω ◕

引用:
作者: \ot_to/ 查看文章
我有晒三集..... VCD
3集都係入場睇/租返黎睇~

舊 04-08-11, 04:14 PM   #19
metal snake
Game Master

註冊日期: Nov 2004
helloween上好過啦
saw又已經冇左.....

http://www.gamerankings.com/

DLC=DISK LOCKED CONTENT
metal snake 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-09-11, 06:51 AM   #20
ahleung
The One
Bannnned

引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
同埋佢現實中真係溝左戲中個女友.....
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-09-11, 06:55 AM   #21
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

註冊日期: Aug 2002
PSN  ID各位可以問我拎ID
引用:

我同你一樣...

SCEAM 同SCARY MOVIE 原來有分別? XDDD

歷代「ギタドラ」スキルセット
XG3 (v3 UID=g21774, v4 UID=g14465, v5 UID=g8309, v6 UID=g8674)
GFV3 Complete Skill Set (203 FC, 10 EX, 2 HZD)
V Series Complete Skill Set (WIP)

PS プラチナコレクション (PS4: 9, PS3: 21, PSV: 1)
UC, BH5, KZ2, BOP, 塊魂Tribute, UC2, FFXIII, Dead Space, ガンダム無双3, KZ3, BioShock, SOCOM4, UC3, ガンダムExtreme VS, TOX, BH6, KZ, MGR, TR, TLoU, ガンダムExtreme VS FB, KZM, Destiny, The Order: 1886, MGSV:GZ, MGSV:TPP, BH0, UC4, Gravity Daze, Rise of TR, Gundam VS
基路亞 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-09-11, 07:03 AM   #22
ahleung
The One
Bannnned

呢幾日睇戲睇到呢套既trailer, 先知有第4集.

估唔到仲係果個女主角, 都好老了吧?

我記得第1集其實係要嘲笑荷里活驚慄片一d 老土既規則.
例如結尾兇手其實有兩個人, 就係講緊「兇手點解一定係一個人?」
所以成套戲都有好多估你唔到既橋段.
但黎到第4集, 仲可以有幾多呢d驚喜呢...........
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-11, 08:14 PM   #23
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
岩岩睇完我覺得好好笑

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-15-11, 03:02 PM   #24
赤目黑龍
赤貧神

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDdamnprincess
今朝睇完
感覺真係好一般
甚至乎真係有些少失望......

感覺套戲冇乜改動
真係一模一樣
而且故事唔係咁突出
殺人場口完全冇新意

以佢嘅結尾嚟睇
睇怕都唔會有第5喇

許許許許許許許許
許許許許許許許許許許許許!!
赤目黑龍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-15-11, 03:09 PM   #25
\ot_to/

聽日去睇~~~

Wes Craven冇左新意好耐, 所以只會帶情意結入場~~~~

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 08:10 AM

手機版 | APP版