Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 02-20-20, 04:21 PM   #51
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2005
Wii U IDInman-hk
3DS Friend Code7271 0303 4540
PSN  IDInmanchu
XBox Live GamertagInmanchu2004
睇完,感覺唔差,
占基利風格仍在,
Ring用途變了,
部分畫面令我想起X men的quick silver
尾段戰鬥,我以為sonic會變金黃超級超音鼠

好彩sonic 整容成功,否則咁多大頭shot 好難頂

此篇文章於 02-20-20 04:23 PM 被 1515 編輯。
1515 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-20, 05:56 PM   #52
滅龍士
God of Gamer
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI
引用:
作者: 1515 查看文章
根本就變咗雷神超音鼠
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-20, 09:18 PM   #53
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDAI_Sleepy
殖民星戲院封哂場...唔知幾時先有得睇......

引用:
其實呢......
[OT]以前打GC版Sonic Adventure 2......
打到最終boss之時Sonic真係有超級撒亞鼠型態架......

[/OT]

----------------------- 童子的娛樂亂報 本童子個Twitter -----------------------
死神Lv.3能力覺醒
昏迷童子Sleepy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-20, 07:19 AM   #54
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
睇完,感覺唔差,
占基利風格仍在,
Ring用途變了,
部分畫面令我想起X men的quick silver

好彩sonic 整容成功,否則咁多大頭shot 好難頂
我都有諗起xmen快銀兄!
內有劇透!
好好笑,導演玩左好多好多其他電影梗!
(最後有另一個經典角色客串,伏筆呢,非常期待出續集)
同上年套真人版“比卡丘”一樣行合家歡路線!

講起想睇super soinc變身,
我係導演都留番續集先show啦!(因最尾show左其他驚喜角色)
同埋 整容正常番,真係幫左套真人電影版加番100分啦!
(唔係的話,將會續龍珠真人電影版後,
2019年最新ACG作品改篇真人電影版失敗史之一囉!)

PS: 自從DC版隻2出現左黃金super soinc變身後,
GBA既2D橫版都有出現過,不過變身條件難好多!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)

此篇文章於 02-21-20 07:26 AM 被 mrk 編輯。
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-20, 08:27 PM   #55
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
占爺同星爺一樣,係要用這種無厘頭演繹方法去做戲才好睇!

電影勾起了以前玩Mega Drive的回憶。還記得當年同學們把超音鼠的名字改成陰公鼠。
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-20, 10:35 AM   #56
12號四分衛
Game Master

註冊日期: Jan 2006
XBox Live Gamertagqbgabe12
遊戲改編電影來說,完全超水準收貨有突啦

Sent from my iPhone using Gaforum
12號四分衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-20, 11:06 AM   #57
Rv250

註冊日期: Aug 2002
sonic配音ben schwartz原來仲做埋facial motion-capture

呢幾年經常睇大銀幕會聽到don't stop me now
Rv250 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-20, 01:16 PM   #58
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
故事普通但動作場面不錯,最少真是原作改篇不是變了另一作品已是要給讚(看隔壁bio)

Sonic 也延可愛和鐳射眼的對手戲也不錯,占基利的蛋頭博士也真是有趣

感覺是序章所以故事比較平穩些,反正結尾那孩子也來了不能不出續集吧?

開頭和結尾都算有誠意,倒是第一次在大銀幕看到sega 的logo播著近期的作品真是感慨,不知能否看到新櫻戰和人龍的電影版(當然指的是動畫形式)

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345

此篇文章於 02-22-20 01:22 PM 被 鐵之侍 編輯。
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-20, 06:36 PM   #59
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
套片會今個月卅一號上 iTunes 發售。現已接受預訂。

舊 05-30-20, 04:31 AM   #60
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
Paramount 公怖續集製作中!
https://variety.com/2020/film/news/s...el-1234619356/

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[SEGA] The History of Sonic The Hedgehog david 電視遊戲討論版 0 07-07-12 07:28 PM
SONIC THE HEDGEHOG 4 Episode II seed2005 電視遊戲討論版 1 01-01-12 11:36 PM
[NDS] Sonic the Hedgehog RPG announced neo2046 手提遊戲機討論版 1 06-28-07 08:50 PM
[SEGA]Sega、新型携帯機『Sega Hedgehog』を開発中か ? [RUMOR] neo2046 手提遊戲機討論版 35 04-14-06 08:31 PM
[全機種]Sonic 超音鼠新作Shadow the Hedgehog圖片及影片,12月15日發售 神祕人1號 電視遊戲討論版 87 12-22-05 11:16 PM

現在的時間是 08:07 PM

手機版 | APP版