Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 06-30-21, 12:13 AM   #51
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
評論解禁,大致都唔錯。

肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-08-21, 12:13 AM   #52
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
看完了,果然都是電影才會有精彩動作戲

基本上前段很精彩但後段我覺得收得比較急,不過也算補完了黑寡婦的故事,同時為將來帶來很多新角色

結尾當然例行有彩蛋,應是明示會接之後某電視劇,只能說某人會有大麻煩了

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-09-21, 12:38 AM   #53
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
睇完,動作大場面都華麗,係勁過啲D+劇,不過帶出咗成村人,唔計蛋果啲人,其他人之後應該會再有出場機會?

此篇文章於 07-09-21 01:03 AM 被 C.Ryo 編輯。
C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-21, 12:33 AM   #54
王小虎

註冊日期: Apr 2002
餓得太耐,首日票房超越F9兩倍。
https://collider.com/black-widow-thursday-box-office/

首日票房13m好過Ant-Man(6m), Doctor Strange(9m),但低過Spider-Man Homecoming(15m), Captain Marvel(20m), Black Panther(25m) 。
https://www.the-numbers.com/movies/f...se#tab=summary
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-21, 01:39 AM   #55
420secured
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2020
只能說拍得太遲 和 劇情受所選的時間點局限 ..

特別是第三套D+劇快完,對mcu的世界觀認知超出太多了
由手機版發出
420secured 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-21, 02:08 PM   #56
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
睇完感想....你以為赤兔係馬名嗎?其實係一個部隊來的? 殺了一隻赤兔還有千千萬萬隻赤兔?

故事真的只係補完黑寡婦背景,對而家個宇宙無什麼連繫。變成可睇可唔睇,不過整部都算睇得快樂,都值得去睇,不過好似唔太需要睇imax版。。

由手機版發出

此篇文章於 07-10-21 03:29 PM 被 J+1 編輯。
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-21, 04:38 PM   #57
420secured
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2020
引用:
作者: J+1 查看文章
故事真的只係補完黑寡婦背景,對而家個宇宙無什麼連繫。變成可睇可唔睇,不過整部都算睇得快樂,都值得去睇,不過好似唔太需要睇imax版。。

由手機版發出
變成一套6集disney +, 深入d, 可能會更好睇

(雖然,唔似另外3套setup phase 4..)
由手機版發出
420secured 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-21, 07:10 AM   #58
肉羊哩咖
griffin611

黑寡婦智破 XXX

總結:一般。乜黑寡婦原來唔係個朵,而係個「職業」嚟?

好:兩姐妹好有火花,阿妹係「腫」咗啲,不過打得唔錯。「阿爸」都搶戲。以布達佩斯打得最好睇,可惜都係爭三套 CA 太遠。

唔係咁好:奸角弱到離奇,Taskmaster 姿勢多過實際,嘥晒,幕後波士個動機得啖笑,同其他作品冇乜關係,講太多冇人想知嘅細節(好似部機點嚟);導演唔多識拍動作,橋嗰場跳到暈,而結尾場大戰,啲 CG 喳到;又因為夾住嚮中間,故仔無驚無險。要夾硬數「性別主義」嘅,三件男角,一係「阿4」,一個自大得嚟又無鬼用,一個就「賤」,但點都無套 Harley Quinn 咁礙眼。

有樣嘢好似漏咗
無講埋 Natasha 之後點知阿媽叫乜名。

覺得佢拍多啲原本佢同鷹眼布達佩斯發生咗咩事,好過齋噏。

心諗個 post credit 嚮原定日期出,會好啲。

此篇文章於 07-11-21 07:13 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 07-11-21, 07:46 AM   #59
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
https://yns.page.link/euaL1
原意就係做裏拳電影,劇中阿妹吋佢個靚靚pose時佢又真係有個奇怪解釋,原來咁解,咁taskmaster sucks都係源於要比佢解放
另外呢套主要都係賣Natasha情懷黎sell阿妹,D+鷹眼佢似乎會同鷹女爭做女主,接Natasha棒,用呢套當係incredibles咁嘅we are family又笑下打下形式黎攝入時間線係咁上下,又呢套主要係接Bhawkeye, 所以先跟Hawkeye一齊delay咁耐,Valentina只係過鏡人物,出唔出先過F&W反而無乜所謂

此篇文章於 07-11-21 08:19 AM 被 C.Ryo 編輯。
C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-21, 05:41 PM   #60
王小虎

我睇到的係講自由意志,比人洗腦,比人控制,變做豬,連呼吸都冇自由(而呼吸通常被人形容去到自由的地方,第一件事做的就係呼吸自由的空氣)。兩個女主角討論的係自由之後做咩嘢,不過佢哋首先要釋放更多同伴。其實都唔係咩新題材了,好多間諜變節電影都有講。

其實Winter Soldier都有潛質講同樣故事不過冇講,Falcon and Winter Soldier講的係內疚同補償。
舊 07-11-21, 08:24 PM   #61
JoJo
Insane Gamer

註冊日期: May 2002
Wii U IDGiogioLeung
PSN  IDGiogioLeung
XBox Live GamertagG i o g i o
前半都ok 阿妹手短腳短擺pose果段好好笑 後半返屋企一家團聚之後就口水多過茶直到尾

此篇文章於 07-12-21 01:20 AM 被 JoJo 編輯。
JoJo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-21, 01:29 AM   #62
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
有樣嘢好似漏咗
無講埋 Natasha 之後點知阿媽叫乜名。
Endgame講果個名唔係佢阿媽,係佢老竇。

原來遠喺第一集Avengers時Loki企圖向Nat精神攻擊果一幕有提及過「Draykov個女」,當時可能只係一個求其寫嘅對話設定,但就成就幾年後呢套片嘅伏線。

時間點係CA3同IW之間嘅故事,講Nat逃亡時嘅小插曲,比ScaJo可以威返最後一次。因為Endgame佢咁樣死但因為大家忙於悼念鐵甲佬同隊長離去,搞到冇乜時間悼念Nat,呢套就剛好填補果個空缺。

片尾彩蛋如無意外就係為年尾Hawkeye劇集舖路

片尾彩蛋某人物

呢個喺飛鷹與冬兵出個場嘅Val應該會好似DC嘅Suicide Squad果個召集人咁,佢嘅定位會係反派版嘅Nick Fury,集合天下唔同反派去組成Thunderbolts於復仇者抗衡

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-21, 03:49 AM   #63
肉羊哩咖
griffin611

阿爸阿媽撈亂咗~

Pitch Meeting (內有劇透)

舊 07-12-21, 06:00 PM   #64
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 王小虎 查看文章
我睇到的係講自由意志,比人洗腦,比人控制,變做豬,連呼吸都冇自由(而呼吸通常被人形容去到自由的地方,第一件事做的就係呼吸自由的空氣)。兩個女主角討論的係自由之後做咩嘢,不過佢哋首先要釋放更多同伴。其實都唔係咩新題材了,好多間諜變節電影都有講。
係, 好似阿妹話有番自由後自己買左件衫.

D對白其實唔係真係完全無聊.

我記得以前睇過yelena 係dark avengers, 奸角

此篇文章於 07-12-21 07:47 PM 被 wing 編輯。
wing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-18-21, 03:56 AM   #65
肉羊哩咖
griffin611

有指 Thunderblot Ross 演員因捲入咸豐年前嘅 ME2 事件,佢嚮呢套同 F&WS 嘅戲份全被刪剪。未再睇 BW 證實唔到。

舊 07-18-21, 02:27 PM   #66
王小虎

有Thunderbolt。

BW第二週票房插水80%,未知全世界票房,不過唔多樂觀。雖然未至於WW1984咁蝕錢,要睇佢D+收幾多。
https://www.forbes.com/sites/scottme...h=742a3e1a3edb
舊 07-20-21, 05:26 AM   #67
肉羊哩咖
griffin611

有人賴話 D+ 搶走晒啲票房,唔知,因為滴住嚟今個禮拜無公怖 D+條數。

舊 07-20-21, 06:25 AM   #68
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
有花木蘭前車,有幾多佢都係佢講

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-21, 12:48 AM   #69
王小虎

據聞第二星期D+票房雙倍(用第三方的估計),可能唔想同戲院老闆鬧僵,所以唔公佈數字。如果係真,票房來講加埋D+係可以算收貨了。起碼已經回雙倍本。
https://www.murphysmultiverse.com/bl...s-second-week/
舊 07-22-21, 12:23 AM   #70
肉羊哩咖
griffin611

D+ 又嚟問卷,唔可以講有啲乜,不過應該可以講佢要人做影評~~~

舊 07-22-21, 09:53 AM   #71
Eking

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: 王小虎 查看文章
據聞第二星期D+票房雙倍(用第三方的估計),可能唔想同戲院老闆鬧僵,所以唔公佈數字。如果係真,票房來講加埋D+係可以算收貨了。起碼已經回雙倍本。
https://www.murphysmultiverse.com/bl...s-second-week/
係依家情況, D+好過戲院先係好事....特別係美/歐...

舊 07-22-21, 06:09 PM   #72
肉羊哩咖
griffin611

兩睇,入戲院睇又唔同,好似《1917》呢啲,唔睇 IMAX 唔夠過癮;其實之前套 Ryna and the Last Dragon 已經得罪咗北美啲影院商被罷映,今次大跌搞到佢哋又公開嘈。要留意,荷里活業界普遍做法係,孖劇享支出係同製作費咁上下,啫係收雙倍於製作費,叫做勉強回到本咁多~

仲有啲串流平台啲數字無外人知,亦無得獨立求証,基本上任佢噏,滴住嚟都叫有「良心」,佢要篤數好易,不過暫時未叫太過火。好嘅地方係串流嘅自己袋晒。老實講,而家套 Ryna 免費咗都唔係好想睇。

串流無可否認係大勢,但而家係入戲院仲有好多人以為係「正常生活」嘅一部份,經歷都好唔同。

此篇文章於 07-22-21 06:12 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 07-30-21, 04:33 AM   #73
肉羊哩咖
griffin611

呢單嘢可能好睇過戲!

ScarJo 因為部戲上串流,而告鬼滴住嚟?!
https://www.wsj.com/articles/scarlet...se-11627579278

雖則後者個律師團出咗名「強大」,佢都夠胆死掰枱,應該度過有勝算先出手。

舊 07-30-21, 02:11 PM   #74
王小虎

如果你更改播放計劃,好應該自動賠償相關人士,例如喺D+銷量照分紅比演員。
舊 07-30-21, 03:00 PM   #75
肉羊哩咖
griffin611

滴住嚟「逆襲」,喂,ScarJo 你收咗貳仟万,又話舊年環境唔好云云。
https://variety.com/2021/film/news/d...ic-1235030837/

噉,佢行家 WB 早前單方面唔依約,都靜靜哋用錢「質滿」人哋把口過骨;發爛渣一個唔覺意開衰咗個頭,啲 filings 跟住嚟,你都有排煩~

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[西片] The Conjuring 3 (2020) david 電影版 7 05-26-21 08:49 PM
[西片] The Boy 2 (2020) david 電影版 0 02-28-19 11:42 PM
出售 MaxFactory 7th Dragon 2020 初音未開 Type 2020 + PS3 電擊文庫FIGHTING CLIMAX(行日) AYU_fans 買賣專區 3 11-19-15 08:37 PM
SELL 全新未開封Hot Toys Avengers MMS178 Black Widow Takki2000 買賣專區 2 06-23-13 04:03 PM
天 文 台 以 最 壞 情 況 推 算 2020 年 香 港 無 冬 天 IamO ~清談館~ 58 03-23-08 12:58 AM

現在的時間是 04:51 PM

手機版 | APP版