Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 08-25-15, 12:14 AM   #1
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
Fear the Walking Dead (Season 1 online)

第一集
悶到哭
Stupid parents
Annoying kids

Hello MiMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-15, 01:42 PM   #2
traveller
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2004
睇左45分鐘青春劇, 跟住15分鐘先似番ddd樣

舊 08-25-15, 01:50 PM   #3
>>>>>劉伯<<<<<
The One
業餘歌手

註冊日期: Apr 2004
PSN  IDlauhenry
XBox Live Gamertaglauchai
第一集好悶.............推快d得唔得

舊 08-31-15, 10:30 PM   #4
黑澤夜
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2002
第二集開始OK , 幾時都係病毒爆發最好睇 !
不過好似話要睇大規模爆發要等 Season final .....
黑澤夜 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-18-15, 03:05 PM   #5
Hello MiMi
Game Master

第三集再好睇少少
不過劇情進度太慢

btw 下集d 軍佬似乎先係呢套劇既真正敵人。
舊 09-20-15, 06:47 PM   #6
黑澤夜
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2002
正傳一咋 Walker 都唔覺得有d 乜 , 呢套一隻已經可以攪到個氣氛好緊張 !
黑澤夜 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-24-15, 06:42 PM   #7
ryuka
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2005
Wii U IDryuka001
3DS Friend Code0516 7226 8384
PSN  IDrykaryuki
睇完4
劇情開始緊張
ryuka 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-29-15, 10:32 PM   #8
phil077
Ultimate Gamer

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: 黑澤夜 查看文章
正傳一咋 Walker 都唔覺得有d 乜 , 呢套一隻已經可以攪到個氣氛好緊張 !
Rick 那一幫人仲未死得果班個個都識開無雙仲可以驚咩

事例一則:大部份人可以步行直接到A地的電影院看電影,有一少部人因為條路被封不能直接步行到達,A地地主怕麻煩叫果一少部人自己想辦法,不會另開B地作電影院給全部人一齊看電影,果一少部人結果又要搭飛機又要轉火車先到A地,果一少部人最後都不看電影算了
phil077 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-29-15, 10:45 PM   #9
ryuka
Crazy Gamer

第6集season finale
舊 10-05-15, 11:40 PM   #10
朔望~
Game Master
妹控

註冊日期: Oct 2007
咁快又完一季
好吊癮...

D3: Enhance#3299
CC: 144,917,878 主掛強運/田村 另80貓娘/60姬劍/65青山(放置中)
朔望~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-15, 11:46 PM   #11
phil077

黑鬼原來係土豪
出海可以去邊? 無人島物語?

事例一則:大部份人可以步行直接到A地的電影院看電影,有一少部人因為條路被封不能直接步行到達,A地地主怕麻煩叫果一少部人自己想辦法,不會另開B地作電影院給全部人一齊看電影,果一少部人結果又要搭飛機又要轉火車先到A地,果一少部人最後都不看電影算了
舊 10-06-15, 01:46 AM   #12
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
唔好做補師

舊 10-06-15, 08:24 AM   #13
ryuka
Crazy Gamer

睇完
其實個局面都算係呢班人間接造成....
雖然黑人話自己有遊艇走,但點解佢又唔比大隊留低?
講真一隻艇帶咁多人走,消耗一定多,如果比佢地留低係咪應該仲合適?
所以我覺得救道友似係有某種目的。
舊 10-07-15, 01:46 AM   #14
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
引用:
作者: ryuka 查看文章
睇完
講真一隻艇帶咁多人走,消耗一定多,如果比佢地留低係咪應該仲合適?
點睇都係直接造成

我都唔明個男主角扮乜好人
當佢同意解鎖體育館個plan佢已經係屠殺者啦
即係直接落手就唔ok, 搵人做就無問題aaaa

舊 10-07-15, 10:14 AM   #15
Hello MiMi
Game Master

引用:
睇完
黑人係買重保險個隻人
包括:keep 住 nick 係身邊 (nick 偷key 個段證明佢無睇錯人)
近海既屋
唔走高速公路
一早預備左物資
後備發電機

佢叫得主角一家,只係想在未來既日子多幾個人利用。

引用:
作者: 神龍 查看文章
點睇都係直接造成

我都唔明個男主角扮乜好人
當佢同意解鎖體育館個plan佢已經係屠殺者啦
即係直接落手就唔ok, 搵人做就無問題aaaa
其實當travis 知道d 軍佬血洗左封鎖區以外既地方之後,佢已經唔想再信人
只不過佢想keep 住人性,同妄想疫情仲有特控制

佢對個年輕軍人仲有一絲希望,但當最後防線都無埋,佢已經崩潰。
套戲悶還悶,但travis 黎講佢寫得幾合理
反而佢第二任老婆好早已經黑化左,我就覺得過程太快。
不過可能編劇想佢兩個做成反差都唔出奇。

此篇文章於 10-07-15 10:18 AM 被 Hello MiMi 編輯。
舊 10-07-15, 10:15 AM   #16
ryuka
Crazy Gamer

班人好明顯低估左walker既能力
另外仲有無下季?再咁發展好快會同本編撞
舊 10-07-15, 10:25 AM   #17
Hello MiMi
Game Master

引用:
班人好明顯低估左walker既能力
另外仲有無下季?再咁發展好快會同本編撞
有,已經確認有下季。
唔知第二集有無機會同正傳cross over
(之前講明S1 唔會有)

如果佢咁玩走佬,其實個架構同正傳都無乜分別。
(爭在呢班人走去邊,stay 係邊,然後比班唔知咩人玩)

反而講下d side track 野例如點解水上生活唔work,我覺得幾有睇。
舊 10-08-15, 03:00 PM   #18
phil077

引用:
作者: Hello MiMi 查看文章
有,已經確認有下季。
唔知第二集有無機會同正傳cross over
(之前講明S1 唔會有)

如果佢咁玩走佬,其實個架構同正傳都無乜分別。
(爭在呢班人走去邊,stay 係邊,然後比班唔知咩人玩)

反而講下d side track 野例如點解水上生活唔work,我覺得幾有睇。
一邊係東岸,另一邊係西岸
好難有什麼CROSS OVER

舊 04-12-16, 12:01 PM   #19
ryuka
Crazy Gamer

睇完第二季第一集
依舊keep到個氣氛
可能睇慣rick佢地開無雙,呢邊反而睇到好肉緊

此篇文章於 04-12-16 12:03 PM 被 ryuka 編輯。

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] The Walking Dead: A Telltale Games Series IDGAF 電視遊戲討論版 166 11-02-17 11:31 PM
[多機種] 【Tales from the Borderlands】Gearbox(Borderlands系列) X Telltale(The Walking Dead) whassupbun 電視遊戲討論版 5 10-22-15 10:48 AM
[PSV] The Walking Dead - Telltale (VGA GOTY 2012) ( ゚ω゚)? 手提遊戲機討論版 6 08-20-13 02:21 PM
[XBLA, PSN] The Walking Dead: 400 Days(Telltale games) IDGAF 電視遊戲討論版 0 06-12-13 01:14 AM
[漫畫] (美漫) Walking dead HEAD_HUNTER 日本動漫畫討論版 18 07-28-12 12:30 PM

現在的時間是 07:13 AM

手機版 | APP版