Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 06-30-08, 12:47 AM   #26
鐵拳浪子
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2007
PSN  IDironfist0507
XBox Live GamertagIron fist57
引用:
作者: James7s 查看文章
這時我感覺到一份很透心的寒意…… 我真的是除了作為一隻很聽話的狗以外沒有任何利用價值嗎?。
如果我話係,你會唔會引以為傲?
鐵拳浪子 目前離線  
舊 06-30-08, 12:50 AM   #27
雷火武
God of Gamer
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: 鐵拳浪子 查看文章
如果我話係,你會唔會引以為傲?
你呢d就真係幾抽水
你識得樓主?
雷火武 目前離線  
舊 06-30-08, 12:54 AM   #28
鐵拳浪子

引用:
作者: Deviantnip 查看文章
你呢d就真係幾抽水
你識得樓主?
普通啦!既然佢將自己價值定係咁既層面上,我無理由唔認同佢喎!

佢連自己既自我期許都堅持唔到,淨係識係俾人奚落之後發牢騷,自怨自憐;

我地可以點同佢講?而且佢都頗認命。
鐵拳浪子 目前離線  
舊 06-30-08, 01:51 AM   #29
Diana

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: Norm 查看文章
要易可以話易...要難也可以好難....
一個字,[錢]
錢可買浪漫
錢可買體貼
錢可買溫柔

物質女的女如果要(full)擄要得物質女的心,先要唒大量金錢,到食麵包食到麻目,自然要愛情。
Diana 目前離線  
舊 06-30-08, 02:02 AM   #30
圖騰製作中

註冊日期: Dec 2005
引用:
作者: 戀戀芭比 查看文章
一個字,[錢]
錢可買浪漫
錢可買體貼
錢可買溫柔

物質女的女如果要俘虜要得物質女的心(百合??),先要灑大量金錢,到食麵包食到麻木,自然要愛情。
食厭白麵包就會要求咖哩麵包、炒麵麵包、魚子醬麵包
俾心機搵錢買麵包啦

狼 目前離線  
舊 06-30-08, 02:24 AM   #31
liverwan

註冊日期: Dec 2004
引用:
一個字,[錢]
錢可買浪漫
錢可買體貼
錢可買溫柔

物質女的女如果要(full)擄要得物質女的心,先要唒大量金錢,到食麵包食到麻目,自然要愛情。
到時就會問
可唔可以又要愛情又要面包...
liverwan 目前離線  
舊 06-30-08, 02:26 AM   #32
鐵拳浪子

引用:
一個字,[錢]
錢可買浪漫
錢可買體貼
錢可買溫柔

男人可以用錢買浪漫、溫柔同體貼?

一個好好既議題。
鐵拳浪子 目前離線  
舊 06-30-08, 02:41 AM   #33
雷火武
ワールド・エンド

引用:

一個好好既議題。
你有錢.人地咪對你溫柔體貼.陪你浪漫囉
雷火武 目前離線  
舊 06-30-08, 02:45 AM   #34
圖騰製作中

引用:

一個好好既議題。
【錢可買浪漫】
燭光晚餐唔使錢呀
玫瑰花唔使錢呀

或者有人問:係咪咁就叫浪漫?
月光下看星,總稱得上浪漫吧?
咩野話?無錢搭車去沙灘?

嗯,果然浪漫是要錢的...

【錢可買體貼/溫柔】
強強,我尋日放工睇中左個袋呀~

多謝你呀,我好愛你呀,我以後聽晒你話

狼 目前離線  
舊 06-30-08, 02:45 AM   #35
鐵拳浪子

引用:
作者: Deviantnip 查看文章
你有錢.人地咪對你溫柔體貼.陪你浪漫囉
呢個當然,不過視乎你係咩地方買。
鐵拳浪子 目前離線  
舊 06-30-08, 02:46 AM   #36
圖騰製作中

引用:
呢個當然,不過視乎你係咩地方買。
德成

狼 目前離線  
舊 06-30-08, 04:11 AM   #37
Diana

註冊日期: Aug 2002
引用:

一個好好既議題。
記唔記得洪朝豐???他是好一個例子。
Diana 目前離線  
舊 06-30-08, 05:14 AM   #38
Norm
=_="""""

註冊日期: Sep 2002
引用:
一個字,[錢]
錢可買浪漫
錢可買體貼
錢可買溫柔

就係似我女友話要浪漫,例如搭飛機去日本買份禮物番嚟俾佢....你估搭巴士咩

舊 06-30-08, 08:16 AM   #39
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
我知大家失眠很辛苦,但是都不要ot............

舊 06-30-08, 10:35 AM   #40
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003
引用:
普通啦!既然佢將自己價值定係咁既層面上,我無理由唔認同佢喎!

佢連自己既自我期許都堅持唔到,淨係識係俾人奚落之後發牢騷,自怨自憐;

我地可以點同佢講?而且佢都頗認命。
樓主都只係發「一下」牢騷ja 。
人總有睇唔開、想唔通時,怨下呻下無可厚非,
無幾多人一日廿四小時一年三百六十五日都keep 住堅持嘛

引用:
作者: darkvolver 查看文章
我知大家失眠很辛苦,但是都不要ot............
我直頭感到無言 =__=

My BlogFacebook微博
Middle 目前離線  
舊 06-30-08, 10:41 AM   #41
MO

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: 古惑的狼 查看文章
【錢可買浪漫】
燭光晚餐唔使錢呀
玫瑰花唔使錢呀

或者有人問:係咪咁就叫浪漫?
月光下看星,總稱得上浪漫吧?
咩野話?無錢搭車去沙灘?

嗯,果然浪漫是要錢的...

【錢可買體貼/溫柔】
強強,我尋日放工睇中左個袋呀~

多謝你呀,我好愛你呀,我以後聽晒你話
其實浪漫既定義個個人都唔同,
唔同人做同一樣嘢, 喺唔同時間喺唔同女仔身上都可以有唔同效果,
所以其實心思都好重要吧

其實做乜都要用錢架啦,
睇醫生又要錢, 讀書又要錢,
唔通理解成健康可以用錢賣, 考試成績可以用錢買咩
MO 目前離線  
舊 06-30-08, 12:41 PM   #42
雷火武
ワールド・エンド

引用:
作者: MPS 查看文章
其實浪漫既定義個個人都唔同,
唔同人做同一樣嘢, 喺唔同時間喺唔同女仔身上都可以有唔同效果,
所以其實心思都好重要吧

其實做乜都要用錢架啦,
睇醫生又要錢, 讀書又要錢,
唔通理解成健康可以用錢賣, 考試成績可以用錢買咩
錢可以輔助...
買健康d既食品..買補品...其次...如果錢可以另人滿足.心情開心d.身體都會健康d
成積...買參考書.past paper.去補習.呢d如果真係幫到手改善成積..又係要錢...
-------------------------------------------------------------------------------------

浪漫嗎...最緊要係有心....
雷火武 目前離線  
舊 06-30-08, 01:03 PM   #43
鐵拳浪子

引用:
作者: Middle 查看文章
樓主都只係發「一下」牢騷ja 。
人總有睇唔開、想唔通時,怨下呻下無可厚非,
無幾多人一日廿四小時一年三百六十五日都keep 住堅持嘛
我覺得除咗有好網友正面支持外,都要有我呢d不良份子正面直擊既。

不過再講,佢今日既局面唔多唔少自己種番黎。
鐵拳浪子 目前離線  
舊 06-30-08, 01:07 PM   #44
phaton
Junior Member
打錯字族人

註冊日期: Jan 2006
又係回歸基本步.....樓主係都發牢騷而不是洩怨恨....

不過......好奇怪.....錢係好重要......但係build係錢上面的.....真係愛情?真係愛情有價?

咁我想問下有冇得價講/可唔可以打個折(唔係打到我骨折,呢D咁Low既gag我係唔會講架.....)

phaton 目前離線  
舊 06-30-08, 01:11 PM   #45
雷火武
ワールド・エンド

引用:
作者: phaton 查看文章
又係回歸基本步.....樓主係都發牢騷而不是洩怨恨....

不過......好奇怪.....錢係好重要......但係build係錢上面的.....真係愛情?真係愛情有價?

咁我想問下有冇得價講/可唔可以打個折(唔係打到我骨折,呢D咁Low既gag我係唔會講架.....)
簡單咁講
如果一個無咩錢既人追你.你知道一齊左之後基本上佢係比唔到咩野物質上既野你
佢對你再好都好.你係咪完全唔考慮到錢方面既問題?

當然我係假設一個經濟中等,唔係話千萬身家可以貼番人個d啦

愛情...因為呢度係香港....更加有價..
雷火武 目前離線  
舊 06-30-08, 01:57 PM   #46
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

註冊日期: Feb 2004
引用:
我覺得除咗有好網友正面支持外,都要有我呢d不良份子正面直擊既。

不過再講,佢今日既局面唔多唔少自己種番黎。
你小心一下擊沉人地

Lost In Paradise
藍莓咖啡 目前離線  
舊 06-30-08, 01:58 PM   #47
鐵拳浪子

引用:
作者: 天童沙雪 查看文章
你小心一下擊沉人地
佢女友d彈幕攻擊都無事,點會咁易俾我擊沈?
鐵拳浪子 目前離線  
舊 06-30-08, 02:01 PM   #48
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

引用:
佢女友d彈幕攻擊都無事,點會咁易俾我擊沈?
有時局外人講的話, 可以突然點醒當事人
又或者一下子擊潰當時人........
當一個人在迷茫中......唔識講呢...只覺得他需要人幫助啊~

藍莓咖啡 目前離線  
舊 06-30-08, 02:55 PM   #49
Ryokoryoko
師奶陳

PSN  IDJack-M
XBox Live GamertagJackYM
引用:

一個好好既議題。
忘了在哪看到的 "錢買不到愛情,但可以買到a better class of memory。”

My Apps
Ryokoryoko 目前離線  
舊 06-30-08, 03:58 PM   #50
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

用錢買浪漫溫柔體貼.........的確係個唔錯的議題

我建議想傾的人開個topic

引用:
作者: bid仔 查看文章
你條女咁鬼港女
大大聲講要物質仲要叫人去死
但你都話忍受到,咁祝你幸福啦~哈哈~
你唔要用d咁難聽的語氣講啦 人家聽到好難受的
都唔知來龍去脈 物質可能係指兩餐溫飽呢?
樓主都未講清楚 況且佢女朋友可能係講緊晦氣說話

此篇文章於 06-30-08 04:14 PM 被 藍莓咖啡 編輯。
藍莓咖啡 目前離線  
關閉主題

論壇跳轉

現在的時間是 12:21 AM

手機版 | APP版