Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 03-28-07, 08:58 PM   #76
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
吞a仲未係時候.....仲係有唔少人食唔落

都係78 ver3.0先啦........

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線  
舊 03-28-07, 09:00 PM   #77
Led Mirage
God of Gamer

註冊日期: Feb 2003
雖則我係好想佢出MG Turn A.......
但我唔多信No.100呢個No.會輪得到佢

人を変えるのは、心。
心を変えるのは、たった一言の言葉で足りる。』
スマガ -STAR MINE GIRL-
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=609322&fpage=1
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=348911&fpage=1
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=310854&fpage=1
Led Mirage 目前離線  
舊 03-28-07, 09:20 PM   #78
安東尼さん
Game Master
好人

註冊日期: Oct 2004
XBox Live Gamertagantony617
出MG EVA初號機啦,
EVA十週年都無樣正野出過.........(不用拖我自己走)

安東尼さん 目前離線  
舊 03-28-07, 09:39 PM   #79
williamsiusuper
Ultimate Gamer

註冊日期: May 2004
除左rx-78-2完全諗唔到有d咩代表性既機體
可以係第100隻...........
受歡迎既ms都出左了 雖然仲有好多 好多人like既機未出但未出果d都唔係好有代表性甘.....
我又唔覺guntank可以做第100隻
樓上既想法係 EVA又真係冇諗過.......
不過苯大會唔會甘玩野唔係gundam 系
如果我估 會係gundam +g戰機
因為可以用番fix既3d 圖.......黎整.........g戰機..省番唔少功夫

舊 03-28-07, 10:15 PM   #80
0lai0
Senior Gamer

註冊日期: May 2005
引用:
作者: williamsiusuper 查看文章
除左rx-78-2完全諗唔到有d咩代表性既機體
可以係第100隻...........
受歡迎既ms都出左了 雖然仲有好多 好多人like既機未出但未出果d都唔係好有代表性甘.....
我又唔覺guntank可以做第100隻
樓上既想法係 EVA又真係冇諗過.......
不過苯大會唔會甘玩野唔係gundam 系
如果我估 會係gundam +g戰機
因為可以用番fix既3d 圖.......黎整.........g戰機..省番唔少功夫
x2
笨大通常一雞幾味............
而且rx78實在太經典了,無可能唔是第一百隻呢
0lai0 目前離線  
舊 03-28-07, 10:28 PM   #81
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDAI_Sleepy
越聽你地講就越驚
會唔會係...整部...CG老吹隻白色雙角寶爺專用白渣黎出#100......(逃 )

----------------------- 童子的娛樂亂報 本童子個Twitter -----------------------
死神Lv.3能力覺醒
昏迷童子Sleepy 目前離線  
舊 03-28-07, 10:32 PM   #82
Led Mirage

引用:
作者: 安東尼さん 查看文章
出MG EVA初號機啦,
EVA十週年都無樣正野出過.........(不用拖我自己走)
係就好
但我買重都係RX-78-2

人を変えるのは、心。
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=609322&fpage=1
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=348911&fpage=1
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=310854&fpage=1

此篇文章於 03-28-07 10:39 PM 被 Led Mirage 編輯。
舊 03-28-07, 10:36 PM   #83
Viper II
↘みもりんっ

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDViper-ll
XBox Live GamertagViper II DNA
引用:
作者: Led Mirage 查看文章
係就好
但我買重都係RX-79-2
RX-79-2?!

YM: 「教徒論」與「蝗蟲論」一樣,是一種「污名化」手段
Viper II 目前離線  
舊 03-28-07, 10:39 PM   #84
Led Mirage

引用:
作者: Viper II 查看文章
RX-79-2?!
My fault/\

人を変えるのは、心。
舊 03-28-07, 11:25 PM   #85
com1010hkjp
‧唔知咩兔 .

註冊日期: Feb 2005
PSN  IDcom1010hk
我覺得Turn A....先有歷史性

舊 03-29-07, 12:26 AM   #86
Eternal Wind
Game Master

註冊日期: Apr 2005
3DS Friend Code1521 7330 2785
MG 100就出番部原創機

出部入左黑歷史既RX-78-8
Eternal Wind 目前離線  
舊 03-29-07, 01:48 AM   #87
masaki
小峽谷肥安娜

註冊日期: Aug 2002
嘿嘿如果係既話我一定會買
我幾年前唔買1:100就係等呢刻既來臨!!!
如果真既話, turn A賣得貴正常既
一來高大, 又多武器
不過咁既價可能會有月光碟....?
可能連埋white doll個像重現石頭爆出既場面
其實講故事入面既代表性No.100佢當之無愧架

"唔該要串光陰走辣"
"加左價, 要3串金喎"

masaki 目前離線  
舊 03-29-07, 02:58 AM   #88
大山椒魚
......

註冊日期: Sep 2002
mg100用黎省招牌,
點會呢個時候仲慳皮....

講代表性既唔係rx-78-2 ver.3就應該係吞a,

如果笨大玩野既話,應該都係玩武者頑駄無

不過
唔排除笨大會想乘機幫新高達系列造勢
而出傳說中回歸宇宙世紀既新高達(獨角獸??)

┃ ┃ ┏━┛┗━┓┃┃┏┓┏┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃┃┃┃┃
┗┓┗┓┣┳┓┏━┛┃┃┣┛┗┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃┗┻┻┛
 ┗┓┗┫┗┻┻━┓┗━┻┓┏━┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┳┳┓
  ┗━┻━━━━┛   ┗┛  ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗┻┻┛

此篇文章於 03-29-07 03:01 AM 被 大山椒魚 編輯。
大山椒魚 目前離線  
舊 03-29-07, 03:21 AM   #89
Oaf
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2003
一定要係倒A呀
跟住出埋倒x呀唔該
Oaf 目前離線  
舊 03-29-07, 03:30 AM   #90
靈格斯
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: Eternal Wind 查看文章
MG 100就出番部原創機

出部入左黑歷史既RX-78-8
RX-78-1 The Origin Ver b

舊 03-29-07, 11:05 AM   #91
Fungfelix
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
XBox Live Gamertagfelix110
z 3 見街未? 會唔會有行?

舊 03-29-07, 09:50 PM   #92
Metero
Junior Member

引用:
作者: Fungfelix 查看文章
z 3 見街未? 會唔會有行?
頭先船仔見到,好似 $#@*
個盒好得。
Metero 目前離線  
舊 03-29-07, 10:08 PM   #93
RnB
黃金體驗安魂曲

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDRnB6779
XBox Live GamertagRnB HK
引用:
作者: Metero 查看文章
頭先船仔見到,好似 $#@*
個盒好得。
excuse me! where is 船仔?
thx!

舊 03-29-07, 11:45 PM   #94
Spawn 21
Crazy Gamer
GRARDLAND部隊

註冊日期: Apr 2002
係吞a就正喇.. 不過點解會咁貴ga

MAIN ACC: AKLC
SUB ACC: JYKC
Spawn 21 目前離線  
舊 03-29-07, 11:53 PM   #95
Metero
Junior Member

引用:
作者: RnB 查看文章
excuse me! where is 船仔?
thx!
Sorry, 旺角宇宙船,近球場果間。
Metero 目前離線  
舊 03-29-07, 11:56 PM   #96
RnB
黃金體驗安魂曲

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDRnB6779
XBox Live GamertagRnB HK
引用:
作者: Metero 查看文章
Sorry, 旺角宇宙船,近球場果間。
oic,原來係"賊船"
thank you very much!!!

舊 03-30-07, 09:46 AM   #97
kog
Moderator
リン・ミンメイ

註冊日期: Jul 2002
轉貼

咁大個rx-78既影,今次唔洗估啦!.......
上傳的圖像
檔案類型: jpg MG 廣告.JPG (85.9 KB, 328 次查看)

kog 目前離線  
舊 03-30-07, 09:52 AM   #98
PTX-003C
天下第一盲鬼

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDKazamiChris
XBox Live GamertagGesphest MK III
i wanna cry now........why is it RX-78 again.....OTL

====================================================

BLOG: http://blog.roodo.com/blinder_geist
PTX-003C 目前離線  
舊 03-30-07, 12:43 PM   #99
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: kog 查看文章
轉貼

希望幻滅
雖然都認為係turn a機會好細, 但本來都懷有一糸幻想...

真!DC 目前離線  
舊 03-30-07, 12:55 PM   #100
Jockey
Crazy Gamer
清淡素雅俏麗韻致

註冊日期: Mar 2006
3DS Friend Code1246 8878 9215
PSN  IDKingRance
XBox Live GamertagKing Rance
引用:
作者: kog 查看文章
轉貼

95年買左第一盒...估都估唔到話咁快轉眼一百盒~
家陣MS-06J, MS-06S, 再到RX-78好合理...

日本仔大把人仲話倒A係國恥,搵外國人做的醜陋設計,
咁議論性的機體又點會做一百號里程碑...

戦場の絆 ジオン公国軍戦術情報局に所属する特殊部隊。ガンダム強奪遂行の為なら金も惜しまない!
BorderBreak EUST 25nd Airborne Brigade Combat Defence Enforcer
Jockey 目前離線  
關閉主題

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
高達世紀展覽2006 (14/12開始!) KIM 收藏品討論版 76 01-03-07 12:52 PM
SONY官方承認PSP銷售敗於NDS jim Tsang 手提遊戲機討論版 309 08-04-06 10:17 AM
6月扭蛋精華區 (6 June updated) 美版之王-天涯浪子 收藏品討論版 281 07-29-06 07:54 PM

現在的時間是 01:46 AM

手機版 | APP版