Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 27 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 47 87  ... 最後
電視遊戲討論版>PlayStation 5討論區
pet3 05:58 PM 09-21-20
作者: qwe:
罪大訂嘅已有非首日取機

另外唔明有乜好研究PS4碟上PS5, 大家有幾可會拎返PS3爆左嘅game出黎玩?又幾可未爆嘅會拎出黎爆埋?

就算刺客果D, 未買機嘅咪買PS4玩,買左機嘅出PS5版咪得
好似我玩PES嘅,得PS4版又唔講支唔支援PS5都未出聲
我是打算有ps5就把ps4收起嘛

我玩的日系無咁快出ps5的
Kit 03:34 PM 09-21-20
官方無講到無碟版嘅ps5點玩到ps4 games,亦都無寫話無碟版ps5無向下兼容
咁我揸住隻ps4碟同無碟版嘅ps5點玩得返隻game真係唔知sony點搞
LR猫 04:06 PM 09-21-20
作者: Kit:
官方無講到無碟版嘅ps5點玩到ps4 games,亦都無寫話無碟版ps5無向下兼容
咁我揸住隻ps4碟同無碟版嘅ps5點玩得返隻game真係唔知sony點搞

想用PS4碟係PS5玩,唔該買返有碟版PS5
利申:亂UP
pet3 04:28 PM 09-21-20
作者: LR貓:
想用PS4碟係PS5玩,唔該買返有碟版PS5
利申:亂UP
官方一早已經答左
想玩番ps4(碟) ,就必需購買有碟版ps5

ps4 (碟) > 插在ps5(碟版)上自動dl psn版(但要碟做啟動認證)
ps4 psn 版 >同一帳號在ps5(任何) 登入 ,在商店dl 即可
GN00508771 04:54 PM 09-21-20
作者: pet3:
官方一早已經答左
想玩番ps4(碟) ,就必需購買有碟版ps5

ps4 (碟) > 插在ps5(碟版)上自動dl psn版(但要碟做啟動認證)
ps4 psn 版 >同一帳號在ps5(任何) 登入 ,在商店dl 即可
但咁係全遊戲適用
雖然之前媒體話有99%遊戲成功係5上面運行
野良猫 04:58 PM 09-21-20
作者: GN00508771:
但咁係全遊戲適用
佢有個list講咗暫時對應邊啲game
pet3 05:24 PM 09-21-20
作者: GN00508771:
但咁係全遊戲適用
其實佢只係dl番psn上的ps4版

又不是幫你升ps5強化版

那個得一百隻的表是有強化效果

單純運行(和ps4效果無分別) 最近發布果次已經說了破千隻可以運行
ericwpk 04:20 PM 09-21-20
作者: Kit:
ps4 ps5 同時著機, 兩部機用 lan 線駁埋, ps4 就變成 ps5 既 BD Drive
利申 : 鳩吹
Heaven 04:50 PM 09-21-20
同樣係買隻pc game返黎, 部pc無買光碟機問點裝既道理
LR猫 05:32 PM 09-21-20
作者: Heaven:
同樣係買隻pc game返黎, 部pc無買光碟機問點裝既道理

邊係,宜家買PC GAME,都係得個CODE比你去steam入,隻碟比你裝steam
ComeLOLoh 05:33 PM 09-21-20
最有用應該係對應PS4 Pro機個堆Game,而我只得普通PS4發揮唔到。
pet3 05:45 PM 09-21-20
作者: ComeLOLoh:
最有用應該係對應PS4 Pro機個堆Game,而我只得普通PS4發揮唔到。
咁要睇 所謂的單純運行

是用4還是4pro做標準了

作者: LR猫:
邊係,宜家買PC GAME,都係得個CODE比你去steam入,隻碟比你裝steam
係買隻pc game返黎, 部pc無買光碟機問點裝既道理
holsety 07:41 PM 09-21-20
因為今次ps5 的護航作係個群ps4 game list

另外自己玩緊,gtavo, rdro, fallout76, nomansky, gbo2, marvel
ps5 玩唔到ps4就收埋唔到
ComeLOLoh 08:22 PM 09-21-20
我連PS3都未收埋,d game多到…都玩唔晒。
特別係d RPG…
ps4boy 12:28 PM 09-22-20
My psn 已購內容444!
IDGAF 11:09 AM 09-23-20
作者: ComeLOLoh:
我連PS3都未收埋,d game多到…都玩唔晒。
特別係d RPG…
PS3本身都無收埋,但最終都玩死埋…
印象中好似係玩完PS4版God of War III Remastered白金盃之後,
手痕再開返部PS3返God of War III的白金盃之後無耐就開唔到機了…

宜家手上仲有一堆無中文化的PS3 JRPG未玩晒,
但宜家PS5又確明唔直接支援PS3 game真係有D失望。

希望香港地區日後會有類似PS NOW的雲端遊戲服務啦。
blackpighk 11:43 AM 09-23-20
作者: IDGAF:
PS3本身都無收埋,但最終都玩死埋…
印象中好似係玩完PS4版God of War III Remastered白金盃之後,
手痕再開返部PS3返God of War III的白金盃之後無耐就開唔到機了…

宜家手上仲有一堆無中文化的PS3 JRPG未玩晒,
但宜家PS5又確明唔直接支援PS3 game真係有D失望。

希望香港地區日後會有類似PS NOW的雲端遊戲服務啦。
其實舊game 支援包唔包 連線 不論coop/vs ?
例如 ps5 玩 sf5 連線pool 係點? 打mhw 又點?
IDGAF 11:47 AM 09-23-20
作者: blackpighk:
其實舊game 支援包唔包 連線 不論coop/vs ?
例如 ps5 玩 sf5 連線pool 係點? 打mhw 又點?
我諗好似宜家XBOX ONE backward-compatible玩XBOX 360 GAME咁上下吧?
唔單止遊戲,仲會有埋XBOX 360個主機介面功能,包括開Party、send訊息功能。

Red Dead Redemption 2出之前,
我都有用XBOX ONE玩返XBOX 360版Red Dead Redemption 1。

https://www.xbox.com/en-US/xbox-one/...-compatibility

https://en.wikipedia.org/wiki/List_o...s_for_Xbox_One
安安 01:04 PM 09-23-20
https://blog.ja.playstation.com/2020.../20200923-ps5/
「Try! PlayStation 5 on YouTube Gaming Week」を10月4日より公開
Eking 12:45 PM 09-22-20
其實係咪只兼PS4?
pet3 02:41 PM 09-22-20
好像再寄過sms
有沒有人收到?(雖然得psn版)
Kit 03:45 PM 09-22-20
作者: pet3:
好像再寄過sms
有沒有人收到?(雖然得psn版)

無碟版都照殺
不過都收唔到sms
ericwpk 04:06 PM 09-22-20
一直都無消息
Alpha2 09:15 PM 09-22-20
Sony 解釋 PS5 訂購的道歉和提高貨量承諾 只針對美國地區

https://www.gameapps.hk/news/41206/SIE-PS5

香港唔洗諗
鐵之侍 09:44 PM 09-22-20
作者: Alpha2:
Sony 解釋 PS5 訂購的道歉和提高貨量承諾 只針對美國地區

https://www.gameapps.hk/news/41206/SIE-PS5

香港唔洗諗
即是要預明年才買到啦
第一 ... 27 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 47 87  ... 最後

返回主題版面