Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-02-15, 12:07 AM   #1101
psidef
God of Gamer

註冊日期: Apr 2007
我終於知道咩叫拋妻棄子

舊 11-02-15, 12:41 AM   #1102
KENSNAKE
Ultimate Gamer
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: psidef 查看文章
我終於知道咩叫拋妻棄子
我知道女人咩叫心已死.
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-02-15, 09:27 AM   #1103
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: KENSNAKE 查看文章
我知道女人咩叫心已死.
芝芝不嬲都有老公同無老公都無分別既啦
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-15, 01:53 PM   #1104
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
悟空有無再賤d?x)

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-15, 01:55 PM   #1105
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
這就是悟空
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-15, 02:04 PM   #1106
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
最正係佢飛黎擺低就走果下 你話好似斯路遊戲果時咁樣擺低之後自己一齊死都話sosad

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-15, 05:12 PM   #1107
神名レオ
Game Master
紅蓮團

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDleoayu
哈哈呢啲叫有進步
龍珠超唔講打鬥或佢間唔中崩
其實好好睇

舊 11-09-15, 12:04 AM   #1108
exiazero
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2007
引用:
作者: 李奧涼介 查看文章
哈哈呢啲叫有進步
龍珠超唔講打鬥或佢間唔中崩
其實好好睇
其實我覺得多點日常同劇情會好好睇
現在完左神與神之後又好笑又有驚喜
之前幾拳一集又不斷崩
最大問題仲要係劇情重複又少新野講到出來
之前咁多集根本可以講到好多野
打少兩集交代下多點人物關係互動
無理由連劇場版小舞同杜拉格斯果種CP互動都可以完全CUT哂

希望復活之F篇會好少少

舊 11-16-15, 06:07 PM   #1109
武藤遊戲
The One

註冊日期: Nov 2004
Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>

舊 11-20-15, 11:22 PM   #1110
freemanl
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2004
漫畫第六話直接跳左菲利一段, 解左d謎, 又預告多個新角色, 好期待~
動畫會一直做落去嗎?

此篇文章於 11-20-15 11:46 PM 被 freemanl 編輯。
freemanl 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-15, 12:12 AM   #1111
神名レオ
Game Master
紅蓮團

真係撒亞人VS撒亞人~~
仲有比魯斯口中第一強敵非常令人期待!

舊 11-21-15, 03:31 AM   #1112
次期Cekehe
Game Master

註冊日期: Apr 2002
引用:
真係撒亞人VS撒亞人~~
仲有比魯斯口中第一強敵非常令人期待!
希望第六宇宙既撒亞人係舊角色啦,
如果係巴達克、杜拉格斯、大波連應該會幾吸引,
不過我最期待會係超4悟空、超4比達~

P&D
輕課主acc: 160,670,900 - (已297)光埃龍、月讀龍、濕婆龍、幻龍王、覺麒麟、覺濕婆、比古洛、紅奧丁、覺愛貓、呂布、執行者、潘朵拉、光咖哩、火龍女、劉備、新木印、覺白虎、暗咖哩、覺墮西、雷奧、天秤等等...... (尚有尼龍、一護、水龍女等等正在排隊中)

無課副acc:271,912,456 - 常用隊長:月讀龍、日龍、覺愛貓、覺光埃、火龍女、潘朵拉、比達、覺麒麟、覺月讀等等...
次期Cekehe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-15, 10:48 AM   #1113
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
你地放過博羅連啦 佢已經好慘sosad

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-15, 10:48 AM   #1114
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
悟飯變左戰力外
悟空要魔童都唔要悟飯

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
你地放過博羅連啦 佢已經好慘sosad
撒亞神立巴
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-15, 11:21 AM   #1115
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2005
Wii U IDInman-hk
3DS Friend Code7271 0303 4540
PSN  IDInmanchu
XBox Live GamertagInmanchu2004
今集漫畫唔錯
既然莊子家姐都出場,咁比達細佬係「第六宇宙撒亞人」?

在龍珠世界,死亡係平常事,
若果博羅連、巴達克、比達王復活,
尤其「巴達克、悟空」父子對決,咁的確有話題性

總覺得第七宇宙,魔童唔似排第四,
悟飯(菲利一招搞掂後)已成為路人甲,
比達對佢仲有期望,點知悟空「唔要仔」

搵布歐好丫,基本上打唔死、擺頭陣磨下血都好。

此篇文章於 11-21-15 11:28 AM 被 1515 編輯。
1515 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-15, 11:55 AM   #1116
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
重點係終於解釋咗點解比達同悟空都會搵莊子同芝芝做老婆
比達絕對係好老公

舊 11-21-15, 12:10 PM   #1117
qhxu
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2008
引用:
作者: 1515 查看文章
今集漫畫唔錯
既然莊子家姐都出場,咁比達細佬係「第六宇宙撒亞人」?
唔關事掛
以佢個12宇宙論,之前龍珠既故事通通發生係第七宇宙,就算有平行世界都係屬於第七宇宙
qhxu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-15, 12:24 PM   #1118
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2005
Wii U IDInman-hk
3DS Friend Code7271 0303 4540
PSN  IDInmanchu
XBox Live GamertagInmanchu2004
瀕死後加強戰鬥力、多重變身形態、年青時期較長、鐘情較強女性(非戰鬥力)
撒亞人的血值得研究。

其實悟飯有心練的話
仲可以去多一次精神時間屋
加上悟飯就算弱化,亦唔見得魔童有修練

連比達仲畀機會的時候,
悟空一句抹殺兒子潛能,真係估佢唔到

此篇文章於 11-21-15 03:24 PM 被 1515 編輯。
1515 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-15, 12:36 PM   #1119
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
呢頭街機隻HEROES就出悟飯超4
戈頭就係其他媒體婊到悟飯體無完灰⋯⋯

製作群統一d好嗎

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-15, 09:15 PM   #1120
Rance
The One
ガハハ

PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
要考筆試最危險O個個唔係悟空咩
布歐直頭係弱智O既...

此篇文章於 11-21-15 09:20 PM 被 Rance 編輯。
Rance 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-15, 04:16 PM   #1121
jason_kasim
我愛港女

註冊日期: Jan 2006
3DS Friend Code1590 4655 1072
PSN  IDjason_kasim
當年打斯路時悟空推悟飯去送死
宜家見悟飯有家室有女可能廢時叫佢搞咁多野掛

今集無限好幽默,會唔會俾人殺多次
佢同18號真係好恩愛

GBF: 787492(已放棄9成)
乖離:319,113,110 (新坑)

手機課金、影響一生、戒之戒之
jason_kasim 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-15, 08:45 PM   #1122
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
點解進度咁快
還以為要練超級撒亞人神撒亞人同超級撒亞人神超級撒亞人添

舊 11-22-15, 11:45 PM   #1123
fortel
Game Master

引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
點解進度咁快
還以為要練超級撒亞人神撒亞人同超級撒亞人神超級撒亞人添
我仲以為"超"會補完返F 同神V神中間講點解學變超西藍 tim 點知一樣cut走左

其實真係好想知呢次都會樣兜唔比悟天同杜拉格斯唔比出戰 (漫畫好似講過布歐冬眠緊)
舊 11-23-15, 03:49 PM   #1124
神名レオ
Game Master
紅蓮團

引用:
作者: fortel 查看文章
我仲以為"超"會補完返F 同神V神中間講點解學變超西藍 tim 點知一樣cut走左

其實真係好想知呢次都會樣兜唔比悟天同杜拉格斯唔比出戰 (漫畫好似講過布歐冬眠緊)
都叫有講到,今集維斯教佢地點用氣
後尾兩條友都覺醒左少少BLUE
悟天杜拉格斯應該叫佢地係屋企唔好出嚟就算,冇乜特別(奘子今集叫左佢地返房唔好出嚟)

舊 11-23-15, 04:01 PM   #1125
fortel
Game Master

引用:
都叫有講到,今集維斯教佢地點用氣
後尾兩條友都覺醒左少少BLUE
悟天杜拉格斯應該叫佢地係屋企唔好出嚟就算,冇乜特別(奘子今集叫左佢地返房唔好出嚟)
其實到而家都唔係好明點解悟天杜拉格斯無份出戰,反而龜仙人就出戰

標籤
ドラゴンボール, 鳥山明, 龍珠

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
麻枝准「Charlotte-シャーロット-」最終巻第7巻にはTV未放送特別篇収録されます | 麻枝准:アニメで終わりです supermanlady 日本動漫畫討論版 340 11-29-17 05:51 PM
TVアニメ「VALKYRIE DRIVE -MERMAID-」始動丨監督:金子ひらく シリーズ構成:黒田洋介 money 日本動漫畫討論版 25 01-01-16 10:44 PM
山形石雄「六花の勇者」第十二話 (終)「解明の時」 supermanlady 日本動漫畫討論版 107 10-06-15 10:32 PM
藍「ミリオンドール」総合Thread supermanlady 日本動漫畫討論版 4 06-19-15 11:26 PM
鳥山明 新作連載開始 money 日本動漫畫討論版 29 04-01-14 06:39 PM

現在的時間是 06:40 AM

手機版 | APP版