Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-01-19, 01:48 PM   #126
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
原本都唔慣揀女主冇聲,但後來發現有大腿有黑絲本身又有美尻

我接受了
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-19, 02:46 PM   #127
強殖裝甲加爾巴
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2005
Nintendo Switch IDSW-1641-9509-2409
PSN  IDtofurugawa
XBox Live Gamertagtofurugawa
望到自己已經唔係自己啦,唔配音個想法都多餘

舊 09-02-19, 11:26 AM   #128
WAL1
Ultimate Gamer

註冊日期: Oct 2002
引用:
作者: padage 查看文章
我覺得慘過DQ, 全部都唔講野我還可以當系統去習慣, 但個個都識講野唯獨是主角啞仲要係王道英雄故事我接受唔到
講緊XIS,都係個個都有聲得主角係啞
WAL1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-19, 04:35 PM   #129
iu fu pig
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: WAL1 查看文章
講緊XIS,都係個個都有聲得主角係啞
XIS主角出招有聲?
佢唔講野只係為咗帥而已
由手機版發出
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-19, 05:57 PM   #130
mission2007miss
Junior Member

註冊日期: May 2007
請問師兄對呢隻有乜評價?
YOUTUBE睇過好似無B姐NIER咁爽...
mission2007miss 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-19, 06:26 PM   #131
GreenTea
Administrator

無咩打擊感,要查案探索週邊,如果追求爽快act的話可能有點失望 暫時玩左個半鐘
由手機版發出
GreenTea 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-19, 07:37 PM   #132
jyeung1
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2005
引用:
作者: mission2007miss 查看文章
請問師兄對呢隻有乜評價?
YOUTUBE睇過好似無B姐NIER咁爽...
只係玩左case1.
過場動畫同音樂都有B姐水準.
呢隻閃避無b組甘無敵.
jyeung1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-19, 07:52 PM   #133
野良猫
肥倫

同B姐NIER比哩隻算易入口
因為最高難度都唔似上兩隻咁兩下就冇哂血,就算中好多招狂用回復都唔一定拎唔到S+
亦唔需要狂連技去提高評價,反而係要你多用不同樣式嘅攻擊手法去打

試過兩次戰鬥都打得太投入而坐車搭過龍,好耐冇GAME可以搞到我咁
舊 09-02-19, 07:55 PM   #134
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
引用:
作者: iu fu pig 查看文章
XIS主角出招有聲?
佢唔講野只係為咗帥而已
由手機版發出
唔係,你留意下係直頭一句嘢都冇講,傳統黎,集集都係得其他人講冇佢講,最多都係有d動作

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ

此篇文章於 09-02-19 08:21 PM 被 陸奧 貴志 編輯。
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-19, 08:10 PM   #135
野良猫
肥倫

引用:
作者: 陸奧 貴志 查看文章
唔係,你留意下係直頭一句嘢都冇講,傳統黎,集集都係我人講冇佢講,最多都係有d動作
咁佢都有出下啲「嘿、吓﹗」嘅效果音嘅

而且唔鐘意嘅可以設定度較完全唔出聲
舊 09-02-19, 09:48 PM   #136
leungky1

註冊日期: Jul 2009
速度爽度無得同B姐比
但玩得太多歐美嘅沉色情境,更覺呢隻有盡力追求環境美感同故事氣氛嘅平衡
(當然機能所限,城市場景仲有大把細位可以改善)

話說隻野係咪同BOTW同一Engine?
由手機版發出
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-19, 09:52 PM   #137
mission2007miss
Junior Member

感謝師兄們分享玩後感
mission2007miss 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-03-19, 12:43 AM   #138
iu fu pig
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: 陸奧 貴志 查看文章
唔係,你留意下係直頭一句嘢都冇講,傳統黎,集集都係得其他人講冇佢講,最多都係有d動作
大大你岩
嘟嘟嘟⋯⋯嘟嘟嘟嘟⋯⋯
救世主喺做實事的說
由手機版發出
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-03-19, 10:59 AM   #139
padage
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2016
如果降低2成查案會更好,玩得呢隻既人都係act迷,查案太煩影響節奏,但無又唔夠豐富既
同埋異空間呢d太慳皮,成個virtual training咁
padage 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-03-19, 11:45 AM   #140
bomber
Crazy Gamer
失業大王

註冊日期: Mar 2005
請問點樣可以較個鏡頭
戰鬥時敵人又離開左畫面被畫面外攻擊
仲有異世界又成日睇唔到啲罅隙跳左落街?
謝謝

パズドラCombo ,最強コンボ for パズドラ, Big Combo
我要努力向上
妒忌別人風光一面,卻不會嘗試理解別人背後的辛酸……
PS轉用GIMP啦, https://zh.wikipedia.org/wiki/GIMP
AI轉用Inkscape啦, http://zh.wikipedia.org/wiki/Inkscape
bomber 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-03-19, 12:00 PM   #141
jyeung1
Crazy Gamer

其實呢隻操作上較另類.
點樣捉住敵人, 點樣反彈敵人其實都幾煩同手忙腳亂.
操作技巧反而重點.
連技好似純粹連按.

B姐爽快好多,同迴避時間長.
呢隻注重技術, 迴避時間好短.

好似最高得standard?? 較到最高都吾係甘難玩.
應該2週目有較高難度.
查案部見仁見智.
舊 09-03-19, 12:56 PM   #142
leungky1

引用:
作者: bomber 查看文章
請問點樣可以較個鏡頭
戰鬥時敵人又離開左畫面被畫面外攻擊
仲有異世界又成日睇唔到啲罅隙跳左落街?
謝謝
唔襟ZR郁右菇可調整自身鏡頭
打緊行緊時同步郁鏡頭係呢隻遊戲嘅常識

另外要記住飛跳時隻Legion個Mark總會比實際落點前左
要預多啲位
由手機版發出
舊 09-04-19, 04:41 AM   #143
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
其實好唔好玩??想買嚟玩

另限定版有咩送? Thanks~~

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-19, 07:37 AM   #144
野良猫
肥倫

引用:
作者: jyeung1 查看文章
其實呢隻操作上較另類.
點樣捉住敵人, 點樣反彈敵人其實都幾煩同手忙腳亂.
操作技巧反而重點.
連技好似純粹連按.

B姐爽快好多,同迴避時間長.
呢隻注重技術, 迴避時間好短.

好似最高得standard?? 較到最高都吾係甘難玩.
應該2週目有較高難度.
查案部見仁見智.
極限難度要二週先玩到

睇番成就
有個要拮坑同極限綜合評價s+
二週目應該跟攻略玩番普通難度清哂啲支線拎全s+

依家十一章都係得雙劍一隻學哂所有嘢
舊 09-04-19, 08:56 AM   #145
野良猫
肥倫

最後大佬好硬
成程車只係扣咗佢半血
舊 09-04-19, 05:07 PM   #146
jyeung1
Crazy Gamer

出左去查案有無得中途save??
舊 09-04-19, 08:55 PM   #147
野良猫
肥倫

終於打死最後BOSS
唔知點打情況下死咗好多次先過到,但都拎到S+
舊 09-04-19, 10:07 PM   #148
強殖裝甲加爾巴
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2005
Nintendo Switch IDSW-1641-9509-2409
PSN  IDtofurugawa
XBox Live Gamertagtofurugawa
戰鬥系統同操作都幾複雜,到真係打起上來又唔係好運用到,可能係我廢

舊 09-04-19, 10:59 PM   #149
leungky1

引用:
作者: 強殖裝甲加爾巴 查看文章
戰鬥系統同操作都幾複雜,到真係打起上來又唔係好運用到,可能係我廢
個人覺得較難都係早期打C4考耐性
其他要求唔係好高,可以隨意轉武打
由手機版發出
舊 09-05-19, 04:52 PM   #150
jyeung1
Crazy Gamer

玩緊file3. 真係好鬼長.
如果有save point 可以中途upgarde 同save.
另外solve case 真係有D 長.

喜愛玩故事都OK.單純打打殺殺有D長.

捉怪有D地方細就好難, 另slash counter 都吾係甘知點可以做到counter.

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[業界] Platinum Games 、三並達也氏が社長を退任 neo 電視遊戲討論版 0 04-21-16 04:03 PM
[業界] Platinum Games 10th Anniversary party neo2046 電視遊戲討論版 0 03-09-16 02:15 PM
[業界] Platinum Games - 2013 ShowReel 武藤遊戲 電視遊戲討論版 0 01-08-13 05:38 PM
[Wii] Mad World (Platinum Games x 松野泰己) [已售] neo 電視遊戲討論版 361 03-15-10 05:17 PM
[NDS] 無限航路 (RPG / Sega x Platinum Games) [日版已售] money 手提遊戲機討論版 162 03-04-10 09:56 PM

現在的時間是 10:29 PM

手機版 | APP版