Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機資訊/電腦軟硬討論

主題工具 顯示模式
舊 11-27-07, 08:16 PM   #1
phil077
Ultimate Gamer

註冊日期: Jan 2002
真正光纎入戸

http://forum.coolaler.com/showthread.php?t=164006

http://forum.coolaler.com/showthread.php?t=164007

http://forum.coolaler.com/showthread.php?t=164008

http://forum.coolaler.com/showthread.php?t=166517

30萬台幣安裝費
2200台幣月費
不是一般人的玩意

事例一則:大部份人可以步行直接到A地的電影院看電影,有一少部人因為條路被封不能直接步行到達,A地地主怕麻煩叫果一少部人自己想辦法,不會另開B地作電影院給全部人一齊看電影,果一少部人結果又要搭飛機又要轉火車先到A地,果一少部人最後都不看電影算了
phil077 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-07, 11:57 PM   #2
Abale~姬絲汀小美
◆Whip Moderator◆
經一事...長一智

註冊日期: Jan 2002
太貴,都係要用時間等,而家拉線入屋呢個價錢己經係正常價,仲要獨立安裝。

Click---> 大陸創意毒食物------[版主按]:中國大陸各省地區各項有問題食物新聞。<---
Click--->[電玩產業]全球轟動Capcom 2007年10月10日: << 1010魔物獵人空投支票 >>事件
Abale~姬絲汀小美 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-28-07, 12:34 AM   #3
某F
God of Gamer
我的歌聲裡

註冊日期: Jun 2002
而家pccw都有1000M...2000千幾月費

舊 11-28-07, 11:50 AM   #4
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
要咁快黎做乜@@

DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-28-07, 11:52 AM   #5
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: DC 97 查看文章
要咁快黎做乜@@
咁56ko岩你

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-28-07, 12:06 PM   #6
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
引用:
作者: mikemike 查看文章
咁56ko岩你
咁又唔好~
除非bt快左~
唔系打机方便應該唔會同1x mb差好遠呱

DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-28-07, 12:08 PM   #7
sigma
BAN!!BAN!!

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: DC 97 查看文章
咁又唔好~
除非bt快左~
唔系打机方便應該唔會同1x mb差好遠呱
如果用PCCW同HKBN用光纖比BT真係快架喎

網上女性權益守護神
sigma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-28-07, 04:18 PM   #8
t-cup
Moderator
CD-ROM

註冊日期: Dec 2001
3DS Friend Code4511 1485 9506
PSN  IDtcuphk2
XBox Live Gamertagtcuphk
引用:
作者: sigma 查看文章
如果用PCCW同HKBN用光纖比BT真係快架喎
如果你咁樣玩高速 bt.. 條 fibre 唔死, 但你個 windows 可能經常 hang 機或者你個 hdd 已經好快死掉

t-cup 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-28-07, 04:50 PM   #9
sigma
BAN!!BAN!!

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: t-cup 查看文章
如果你咁樣玩高速 bt.. 條 fibre 唔死, 但你個 windows 可能經常 hang 機或者你個 hdd 已經好快死掉
所以我多數經個舊HDD唻d/l d重要野都係放哂去新d既HDD度
用得BT 預左架啦 不過仲未試過咁好采壞過HDD

網上女性權益守護神
sigma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-28-07, 07:43 PM   #10
麥C
專業R水吹

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDmaxcmwong
2200台仔月費都係$5xxhk
比pccw果2k幾都叫平好多
係要比7-8萬安裝費叫金d

舊 11-29-07, 09:03 AM   #11
Kouji
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2005
引用:
作者: sigma 查看文章
所以我多數經個舊HDD唻d/l d重要野都係放哂去新d既HDD度
用得BT 預左架啦 不過仲未試過咁好采壞過HDD
未試過咁好采壞過HDD +1
而家個新 320GB HDD 全職拎來 BT
借返來果個就擺 OS
Kouji 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-07, 10:09 AM   #12
豆腐
無間豆

註冊日期: May 2002
3DS Friend Code5112 3637 7002
PSN  IDKOUKEN_84
引用:
作者: 麥C 查看文章
2200台仔月費都係$5xxhk
比pccw果2k幾都叫平好多
係要比7-8萬安裝費叫金d
要知道台灣人平均收入大概係25000-30000台幣.....
一個月2xxx台幣月費已經無左1/10.....
一般人根本應付唔到

舊 11-29-07, 10:25 AM   #13
頹廢人辨
Game Master
-.-

註冊日期: Dec 2004
平均收入無乜用吧

例子: 香港.你+x

舊 11-29-07, 10:43 AM   #14
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
其實自己用咁快做咩
出到去未又係要等~~
而家用緊100mb 都去唔盡
d廣告騙緊d唔識網絡的市民~~只要自己快就會快~~

舊 11-29-07, 12:57 PM   #15
Siren
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: 小草 查看文章
其實自己用咁快做咩
出到去未又係要等~~
而家用緊100mb 都去唔盡
d廣告騙緊d唔識網絡的市民~~只要自己快就會快~~
自己唔行出第一步,咁又點會有進步丫

上次上網有人講 日本ADSL 差唔多玩完
個個轉晒Fiber

------
回Topic
台灣果d 因為House 多, 要掘公家地 條線先可以到屋企
所以工程費 貴好多
Siren 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-07, 02:30 PM   #16
Rabbidas
Administrator
頹圈頹鏡

註冊日期: Jul 2002
3DS Friend Code0000 0000 0000
PSN  IDRabbidas
XBox Live GamertagYui GAF
大家唔好用媒體去分快定慢..相關設備技術都好重要

快同慢有好多因素,唔係拉條fibre就會快

電話線一定唔係half duplex,HKBN個廣告已經誤導

註:我本身由01年用HGC GE到而家

Rabbidas 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 08:37 AM

手機版 | APP版