Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 19  ... 最後
攻略及心得交流區>Biohazard RE:2 バイオハザード RE:2 攻略區
STRIFE 09:27 PM 01-25-19
漏左個火焰發射器就搭左車
好彩之前save左,load game去拎番
darkvolver 10:32 PM 01-25-19
晚上關燈的情況下,被Mr.X及licker追,真係嚇到人都瘋........精神頂不順

各位我先休息明天繼續。

現在進度係就快到地下水道。
血之淚 10:37 PM 01-25-19
搵齊浣熊公仔有無限刀仔用
我決定轉返簡單難度重頭玩過
darkvolver 11:09 PM 01-25-19
作者: 血之淚:
搵齊浣熊公仔有無限刀仔用
我決定轉返簡單難度重頭玩過
Bio5 DLC的影子...
STRIFE 11:23 PM 01-25-19
過左leon,接住開始chaire會直接幫你skip左一d劇情
Rance 12:09 AM 01-26-19
如果可以課金買彈同刀我會畀
Sar8 01:11 AM 01-26-19
當年BIO2開始左軍火式輾壓

估唔到今集打到彈盡
而家太多藥,寧願比佢咬都唔想哂左把刀
權愛真 01:17 AM 01-26-19
無彈藥、無藥草、得返把刀仔……甚至有時連刀都無埋…
在零體術之下,真係同等死無分別……

如果爆機之後,有個無限子彈玩就好了。
ComeLOLoh 01:19 AM 01-26-19
Yay,終於玩到Ada。^_^
鈴蘭 02:22 AM 01-26-19
第一次見T佢點先會走?a
鈴蘭 02:23 AM 01-26-19
作者: Sar8:
當年BIO2開始左軍火式輾壓

估唔到今集打到彈盡
而家太多藥,寧願比佢咬都唔想哂左把刀
我打到停車場已經彈盡援絕
得番3發散彈 9粒手槍但要搞隻T同搞掂資料室前面隻Licker
究竟點玩
LTKS 02:30 AM 01-26-19
今次RE:2就係走得就走
TYRANT同G到最後之前都係不死的
G起碼可以打走佢
TYPANT你最多只可令佢停步一陣,跟手不停聽到佢腳步聲
鈴蘭 02:39 AM 01-26-19
即係一比佢跟只可以跑到佢唔追為止?
咁唯有帶佢遊花園佢走先去搵Licker報仇
STRIFE 03:24 AM 01-26-19
打耐左就會知有d房T唔會入黎,安全屋唔洗講,stars房都唔會入
Locker房同斜對面既西邊警察房,2f沖涼房好似都唔會入(最少我玩佢冇入過房),可以係呢d位避,等佢走

暫時唯一彈盡糧絕既地方就係停車場個map,打到一發子彈都冇..
ComeLOLoh 04:08 AM 01-26-19
地下水道迷路到暈,有地圖都係咁話。
Ada無燈開,好暗。好多時用Scanner當燈。
赤兵尉SETH 05:24 AM 01-26-19
爆左Leon1, 仲剩好多手槍火藥粉同刀仔未用
散彈藥粉用黎合麥林彈實際好多

作者: STRIFE:
打耐左就會知有d房T唔會入黎,安全屋唔洗講,stars房都唔會入
Locker房同斜對面既西邊警察房,2f沖涼房好似都唔會入(最少我玩佢冇入過房),可以係呢d位避,等佢走
bio7外父搵唔到你會行到好遠, 呢集T叔擺明知道你位置
但圖書館搬書櫃期間無出現, 好似會等你搬好先衝入黎
血之淚 06:01 AM 01-26-19
睇巴哈話隻T聽力超好
聽到有腳步聲槍聲或者爆炸聲佢會第一時間搵你
可以用安全房避開佢或者走多幾間房,佢開門都要時間
再唔掂就轉返簡單難度算,佢會慢好多
darkvolver 07:37 AM 01-26-19
作者: Rance:
如果可以課金買彈同刀我會畀
作者: LTKS:
今次RE:2就係走得就走
TYRANT同G到最後之前都係不死的
G起碼可以打走佢
TYPANT你最多只可令佢停步一陣,跟手不停聽到佢腳步聲
所以,佢有一個assist mode擺到明叫你收集好哂d野才上路....包括無限刀仔..

作者: STRIFE:

暫時唯一彈盡糧絕既地方就係停車場個map,打到一發子彈都冇..
圖書館,2f沖涼房,Mr.X係會入到來,所以d書架前期已經要郁定。
STRIFE 08:48 AM 01-26-19
作者: 血之淚:
睇巴哈話隻T聽力超好
聽到有腳步聲槍聲或者爆炸聲佢會第一時間搵你
可以用安全房避開佢或者走多幾間房,佢開門都要時間
再唔掂就轉返簡單難度算,佢會慢好多
會,聲音會引佢過黎,開左槍就唔好係原地
試過幾次一打開門見到佢背脊,即刻慢行退番後

頭post可更新:15浣熊玩具
https://m.ign.com/videos/2019/01/25/...-toy-locations
darkvolver 09:10 AM 01-26-19
浣熊好像在第二隻game出現過

另外,發現人老左........真係唔係幾嚇得...
DC 97 09:31 AM 01-26-19
1樓等待室個PW系咪9、15、X
點先打開唔到
darkvolver 09:36 AM 01-26-19
作者: DC 97:
1樓等待室個PW系咪9、15、X
點先打開唔到

向數目字方向轉,轉哂後,最後才confirm..

Sent from my iPhone using Gaforum
darkvolver 09:45 AM 01-26-19
自從有mr.x後...真係成日睇地圖....建議有地圖拿左先,計劃定下一步點行..

Sent from my iPhone using Gaforum
真!DC 10:18 AM 01-26-19
作者: harakuma:
我個人本身就喜歡

以前舊版生化系列既一入Menu就無敵時間,

而不喜歡5/6代既real time,

大佬, 有時真係要入一入無敵時間比人rest下下一步點做
我比想開menu都唔會時停多d
要去安全地方先敢menu執野睇文件比較合理同刺激
由手機版發出
血之淚 11:09 AM 01-26-19
聽隻T嘅腳步聲都唔容易掌握佢大約位置sosad
我直頭入去暗房開少少門睇下佢究竟向左走定上樓梯
好在佢唔入鐘樓,圖書館都好容易甩開佢

如果DLC有無限彈賣我即買
第一 ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 19  ... 最後

返回主題版面